Lukisan muka

Lukisan muka naga

Lukisan muka naga
Kandungan
 1. Apa yang diperlukan?
 2. Teknik aplikasi
 3. Pilihan lakaran
 4. Di mana anda boleh melukis?

Pesta kanak-kanak tidak dapat dibayangkan lagi tanpa menggunakan lukisan muka. Salah satu pilihan yang paling popular untuk solekan sedemikian ialah naga comel. Naga adalah imej yang sangat popular dan ditemui di mana-mana: dalam permainan, filem dan kartun, jadi kami akan melukisnya. Semoga anda bersedia untuk belajar.

Apa yang diperlukan?

Untuk melukis naga yang cantik pada kulit kanak-kanak, anda mesti terlebih dahulu menggunakan teknik lukisan di atas kertas. Anda juga memerlukan cat berkualiti tinggi: cat Cina yang murah tidak sesuai untuk kanak-kanak, ia boleh menyebabkan reaksi alahan. Pilih cat yang dibuat di Amerika atau Eropah. Pensijilan produk di Amerika Syarikat atau Eropah menjamin formulasi dan keselamatan yang berkualiti. Pelaksanaan lukisan muka "Naga" untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan adalah sama. Sediakan kulit bayi dengan sedikit melembapkannya. Ia juga berbaloi untuk menyediakan cat muka pelbagai warna, satu set berus yang diperbuat daripada bulu asli dan pita rambut.

Jangan lupa tentang jubah yang akan melindungi pakaian anak anda daripada kesan cat, kain lap bayi dan kain lap kering, span. Jika anda baru bersolek, kami menasihati anda untuk membuat stensil, kerana kanak-kanak sering tidak sabar dan lukisan perlu digunakan dengan cukup cepat.

Pastikan anda menyemak sama ada anak anda alah kepada komponen cat. Untuk melakukan ini, sapuan kecil digunakan pada selekoh siku dan selepas 10-15 minit mereka melihat untuk melihat jika kemerahan telah muncul. Jika ia tidak muncul, maka anda boleh mula menggunakan lukisan muka dengan selamat.

Teknik aplikasi

Teknik melukis gambar adalah seperti berikut: mula-mula kita gunakan warna latar belakang, kemudian lukis garis besar muka atau badan naga dan tambahkan aksen pelbagai warna.Sapukan latar belakang dengan span atau span dalam gerakan membulat lembut, pastikan ia digunakan secara sekata. Kot mesti kering sebelum memakai yang baru.

Kontur dilukis dengan berus bulu asli yang nipis; sapuan lebar sebaiknya dilakukan dengan berus lebar berbentuk kipas. Peniruan skala boleh dilakukan menggunakan stensil. Anda juga boleh melukis elemen tambahan, contohnya, hati, bunga. Glitter boleh ditambah dengan pigmen glitter atau rhinestones dan labuci.

Pilihan lakaran

Pertimbangkan beberapa pilihan untuk melukis corak naga. Terdapat kedua-dua yang mudah, yang boleh anda lukis dengan berlatih sendiri, dan yang lebih kompleks, imej yang memerlukan "menyumbat tangan anda".

 • Imej yang cukup mudah. Lukisan dibuat dalam beberapa warna, yang akan mudah diulang sendiri. Naga itu dilukis dalam garisan zigzag yang licin sepenuhnya.
 • Lukisan ini memerlukan kemahiran lukisan yang baik daripada tuannya., tetapi jika anda berlatih di atas kertas, anda boleh melakukan solek yang sama sendiri.
 • Lakaran sedemikian akan menarik minat artis pemula. Perincian minimum dan garis yang jelas - tiada kanak-kanak boleh menolak kecantikan sedemikian. Walau bagaimanapun, remaja juga tidak akan berputus asa minimalism bergaya.
 • Naga untuk seorang puteri kecil mesti benar-benar luar biasa. Contohnya, merah jambu. Walau bagaimanapun, naga yang baik hati ini boleh mempunyai apa-apa warna. Ia adalah paling mudah untuk melukis dengan stensil, ia akan mengambil sedikit masa.
 • Untuk lukisan sedemikian, anda perlu mendapatkan pengalaman, bagaimanapun, naga menawan Toothless dari kartun "How to Train Your Dragon" pasti berbaloi. Anak anda akan menyukai lukisan muka ini.
 • Lakaran reptilia yang sangat bagus memerlukan kemahiran yang tinggi daripada artis dan kesabaran yang tinggi daripada anak. Akan kelihatan hebat pada kanak-kanak berumur 7 tahun ke atas.
 • Bukan lukisan yang paling mudah untuk dibuat, tetapi sudah pasti cantik dan asli. Ia memerlukan pengalaman yang cukup dalam melukis dan ketekunan, oleh itu corak sedemikian sesuai untuk remaja dari mana-mana jantina.
 • Lukisan yang cukup mudah. Boleh disapu pada mana-mana bahagian badan.
 • Imej indah naga zamrud di muka. Lukisan kompleks, sesuai untuk seorang gadis remaja.

Di mana anda boleh melukis?

Anda boleh melukis naga di mana-mana bahagian badan: di muka, lengan, lengan bawah, leher dan juga belakang. Di muka, anda boleh menggambarkan reptilia di pelipis, pipi, atau di seluruh muka dalam bentuk topeng karnival. Lukisan berskala besar boleh dilukis pada lengan dan lengan bawah. Lukisan muka dicuci dengan air biasa. Cat berasaskan lilin atau berasaskan minyak dicuci menggunakan sabun, buih kosmetik atau susu. Labuci dikeluarkan dengan pita scotch, ia dilekatkan pada kawasan kulit dengan bergemerlapan selama beberapa saat, kemudian dikeluarkan.

Lukisan muka digunakan untuk mempelbagaikan hobi, ia memberikan kesan yang jelas tentang acara perayaan. Menggunakan stensil dan solek, setiap ibu bapa boleh mahir menghiasi anak mereka.

Dalam video seterusnya, anda akan menemui kelas induk untuk mencipta lukisan muka dalam bentuk naga.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah