kolam

Kasut kanak-kanak untuk kolam: ciri, jenis, kehalusan pilihan

Kasut kanak-kanak untuk kolam: ciri, jenis, kehalusan pilihan
Kandungan
  1. Keanehan
  2. Varieti
  3. Bagaimana untuk memilih?
  4. Jenama

Kanak-kanak yang berlatih di kolam mesti mempunyai kasut latihan. Pasaran moden menawarkan pelbagai jenis produk yang seselesa mungkin dan melindungi bayi daripada kemalangan yang tidak menyenangkan. Kami akan menganalisis isu ini dengan lebih terperinci dalam artikel kami.

Keanehan

Kasut kolam telah dihasilkan secara besar-besaran baru-baru ini. Sebelum itu, dipercayai selipar getah sudah mencukupi untuk orang dewasa mahupun kanak-kanak.

Walau bagaimanapun, kejadian kecederaan telah menyebabkan keperluan untuk pembangunan model khas.

Jika kita bercakap tentang ciri-ciri kasut ini, ia harus diperhatikan keupayaan untuk mengambil prosedur air tanpa mengeluarkannya... Di samping itu, penutup kolam biasanya agak licin, itulah sebabnya produk tersebut mempunyai tapak anti-gelincir khas.

Antara ciri-ciri selipar kanak-kanak, seseorang tidak boleh gagal untuk mengambil perhatian reka bentuk yang bergaya dan asli. Pakar menawarkan model yang sesuai dengan citarasa kanak-kanak yang berbeza umur. Dalam pengeluaran, keutamaan diberikan kepada bahan yang sangat boleh dipercayai dan tahan haus yang praktikal dan berfungsi dalam penggunaan.

Kasut ini direka untuk melindungi kanak-kanak daripada kemungkinan kecederaan dan memastikan keselamatan maksimum.

Ia adalah kebersihan, ini adalah satu lagi kelebihan yang tidak dapat dipertikaikan. Hakikatnya ialah pelbagai orang boleh melawat kolam, dan adalah tidak realistik untuk memastikan bahawa mereka tidak dijangkiti. Selipar membantu melindungi kaki kanak-kanak daripada terkena sebarang permukaan, masing-masing, kemungkinan penyakit, sebagai contoh, kulat, diminimumkan.

Kebanyakan model tidak perlu ditanggalkan apabila direndam dalam air. Ia sangat mudah dan tidak mengganggu kanak-kanak daripada latihan. Juga faktor penting ialah kos yang agak berpatutan.

Varieti

Kasut renang kanak-kanak dibentangkan di rak kedai dalam pelbagai jenis. Pembeli boleh mencari sendiri produk yang memenuhi keperluan mereka. Terdapat beberapa jenis, antara yang paling popular ialah selipar kaki tertutup dengan tali, kasut berujung terbuka dan belakang, sandal, crocs dan selipar.

Papan tulis bertali tertutup selalunya secara visual hampir sama dengan kasut biasa.

Mereka sangat mudah digunakan bukan sahaja di kolam renang dan taman air, tetapi juga di laut, kerana permukaan kasut dengan pasti akan melindungi kaki kanak-kanak yang halus daripada kemungkinan kerosakan dan objek tajam. Tapaknya tidak tergelincir pada jubin, dan selipar itu sendiri tidak terbang, kerana ia dipasang dengan selamat.

Model terbuka selipar tidak mempunyai latar belakang... Mereka juga boleh digunakan bukan sahaja untuk berenang di kolam renang, tetapi juga untuk berehat di pantai. Di samping itu, pengguna perhatikan bahawa kasut sedemikian boleh digunakan walaupun di rumah, menggantikan selipar biasa. Produk sedemikian dijual di mana-mana, model yang dikehendaki boleh dipilih dengan mudah, contohnya, di kedai sukan.

Salah satu pilihan kasut pool yang paling mudah ialah sandal. Tidak sukar untuk kanak-kanak menggunakannya, bermula dari usia yang sangat awal. Malah seorang bayi boleh memakai kasut itu sendiri dan membetulkannya di kaki. Kelebihan yang tidak diragukan ialah ketumpatan yang digunakan untuk meletakkan kasut pada kaki.

Sandal tidak akan jatuh, walaupun anda bergerak di dalamnya untuk masa yang lama.

Walau bagaimanapun, terdapat juga keburukan. Kasut sedemikian tidak dimaksudkan untuk sukan aktif, ia tidak begitu mudah untuk berjalan di dalamnya di wilayah berbatu, kerana kaki terbuka dan sangat mudah untuk merosakkannya dengan objek tajam. Walau bagaimanapun, untuk aktiviti kolam, ini adalah salah satu pilihan terbaik.

Jenis kasut kolam seterusnya dipanggil buaya. Ia mempunyai jari kaki tertutup dan tumit terbuka. Crocs dilekatkan pada kaki dengan tali khas. Mereka boleh diketatkan seberapa banyak yang diperlukan. Terdapat lubang pada jari kaki yang direka khas untuk memberikan pengudaraan. Ini membantu mengeluarkan air tepat pada masanya, dan juga menghalang kaki kanak-kanak daripada berkabus. Selipar selalunya diperbuat daripada getah dan boleh digunakan dengan selamat semasa berenang.

Selipar digunakan untuk dianggap sebagai kasut dewasa secara eksklusif, tetapi hari ini ia boleh didapati walaupun pada kanak-kanak kecil. Ini adalah kasut terbuka yang disimpan di kaki dengan menggunakan tali khas. Pengguna ambil perhatian bahawa adalah tidak selesa untuk sesetengah orang memakai selipar seperti itu. Walau bagaimanapun, yang lain mengatakan mereka sangat selesa untuk melawat kolam renang.

Bagaimana untuk memilih?

Pemilihan produk kanak-kanak, terutamanya yang menjejaskan keselamatan, biasanya dipandang serius oleh ibu bapa. Terdapat juga beberapa garis panduan yang perlu diikuti apabila ia berkaitan dengan kasut pool.

Untuk mengelakkan bayi daripada menggosok kaki, disyorkan untuk menggunakan model yang boleh dibengkokkan. Jika ini tidak diambil kira, kemudaratan yang berlaku boleh menjadi besar.

selain itu, adalah perlu untuk memantau kualiti. Anda harus menyemak item ini sebelum membuat pembelian. Pertama sekali, pemeriksaan visual dijalankan, ia dinilai sejauh mana selipar dikimpal, sama ada ia runtuh.

Juga, pelbagai unsur yang melekat pada produk adalah dilarang.

Produk mestilah bebas daripada luka, koyak atau kerosakan lain. Sekiranya terdapat sebarang ubah bentuk, lebih baik menolak pembelian. Selepas pemeriksaan, selipar mesti dicuba. Dalam proses mencuba, anda perlu meminta kanak-kanak itu berdiri di atas jari kaki dan memerhatikan kasut. Seharusnya tiada lipatan, kedutan atau rekahan pada permukaannya.

Pilihan yang ideal adalah jika model itu, selepas tidak dibengkokkan, mengambil bentuk asalnya. Selipar ini dianggap cukup berkualiti.

Hampir semua jenama terkenal boleh berbangga dengan tapak timbul.Ia membolehkan selipar tidak tergelincir walaupun di atas permukaan yang basah, oleh itu, kanak-kanak akan bergerak dengan selamat yang mungkin. Pilihan ini amat relevan dalam situasi di mana kanak-kanak yang sangat muda memerlukan kasut untuk berenang di kolam.

Saiz adalah satu lagi faktor penting.

Selipar kolam hendaklah selesa dan tidak memicit kaki anda dalam apa jua cara.

Memerah bukan sahaja menyakitkan untuk kanak-kanak, tetapi juga sering membawa kepada sawan, dan di dalam air ia boleh menjadi sangat berbahaya. Model yang terlalu besar menjuntai dan jatuh, di samping itu, terdapat risiko menggosok kaki anda. Pilihan yang ideal ialah memilih kasut yang ketat dan sedikit longgar.

Rangkaian selipar kolam mempunyai tali dan tali. Mereka diperlukan untuk membetulkan produk dengan lebih selamat pada kaki. Ada yang dilengkapi dengan jaring khas atau mempunyai lubang yang membolehkan air mengalir lebih cepat, dan juga berfungsi untuk memberikan pengudaraan. Tidak dinafikan, model sedemikian sangat mudah, tetapi pada masa yang sama kosnya boleh lebih tinggi daripada pilihan mudah.

Jenama

Ramai pakar mengesyorkan memilih produk daripada jenama terkenal untuk kanak-kanak. Mereka berkualiti tinggi dan boleh dipercayai. Mari kita pertimbangkan beberapa yang paling popular.

Kasut permainan "The Little Mermaid" direka khas untuk fesyen kecil. Tapak luar getah mempunyai pancang anti-gelincir dan bahagian atas diperbuat daripada neoprena. Untuk membetulkan kasut terdapat jalur elastik di mana busur kemas dipasang.

FIN FRENZY Baby Banz menawarkan selipar khas kepada pengguna kecil dalam warna biru tua, dengan sisipan jaring yang lebih ringan, kerana bahagian atasnya boleh bernafas, oleh itu, tiada apa yang menghalang kulit daripada bernafas. Tapak luar juga mempunyai pancang anti-gelincir pada jubin licin. Selipar dipegang pada kaki dengan agak boleh dipercayai, ia boleh diperbaiki dengan kord pengetatan khas.

Dalam segmen harga mampu milik, terdapat kasut kanak-kanak untuk kolam. Bayi Jeli Speedo. Ia diperbuat daripada PVC dan mempunyai tapak yang tidak licin timbul. Terdapat gelung khas di kawasan tumit, yang membantu dengan cepat memakai selipar. Di dalam, permukaannya mempunyai lapisan tisu, ia melindungi kulit bayi daripada lecet dan kapalan.

Satu lagi pengeluar terkenal ialah syarikat itu Forio. Model mereka dibezakan dengan penampilan yang kemas, dan juga mempunyai tapak yang tidak licin. Mereka juga sangat ringan.

Ia mesti dikatakan bahawa kasut kolam adalah aksesori yang agak penting. Ia direka untuk keselamatan. Dalam model berkualiti tinggi, kanak-kanak akan berasa selesa, dan juga mendapat perlindungan daripada kecederaan dan luka.

Video berikut memberikan gambaran tentang selipar mandi kanak-kanak bajet.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah