kolam

Penutup kolam gabungan: kebaikan dan keburukan, pilihan

Penutup kolam gabungan: kebaikan dan keburukan, pilihan
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Pengeluar
 3. Kriteria pilihan

Lawatan ke kolam dikaitkan dengan pemerolehan atribut tertentu - salah satunya ialah topi. Semakin banyak, pengguna memberi perhatian kepada pilihan gabungan. Mempertimbangkan kebaikan dan keburukan mereka, anda boleh membuat pilihan yang tepat.

Keanehan

Mana-mana topi yang direka untuk berenang di kolam renang, menjalankan fungsi utama:

 • ia melindungi rambut daripada basah dan kesan berbahaya daripada air berklorin;
 • membolehkan anda mengikuti peraturan kebersihan: air di kolam mesti kekal bersih;
 • dalam beberapa kes, ia membantu untuk mengelakkan air masuk ke dalam telinga;
 • sesetengah jenis membenarkan kepala kekal hangat, yang penting apabila berenang di dalam air sejuk.

Terdapat empat jenis topi: gabungan, silikon, tekstil, lateks. Tetapi ramai yang percaya bahawa ia adalah gabungan penutup kolam yang merupakan pilihan yang ideal. Jika kita membandingkannya dengan pilihan lain, maka ciri-ciri produk sedemikian ialah ia diperbuat daripada dua bahan... Bahagian atas, bersentuhan dengan air, diwakili oleh silikon, yang hampir selalu mengecualikan kemasukan air di dalamnya, yang bermaksud bahawa rambut akan tetap kering.

Bahagian dalam diperbuat daripada tekstil, kerana kepala berada dalam keadaan selesa semasa berenang, dan lebih mudah untuk memakai topi seperti itu daripada versi lateks atau silikon.

Tetapi terdapat juga kelemahan kecil. Sebagai contoh, muatnya tidak begitu ketat sehingga mengecualikan sepenuhnya kemasukan air ke telinga. Untuk perenang-atlet, pilihan ini tidak akan berfungsi. selain itu, kosnya agak tinggi. Bagi saiz, hanya ada pembahagian kepada kanak-kanak dan dewasa. Terdapat model untuk wanita berambut panjang. Bahagian oksipital mereka sedikit memanjang, yang membolehkan anda menyesuaikan rambut dengan mudah dikumpulkan dalam benjolan.Topi boleh berbeza dalam warna, pilihan yang lebih klasik sesuai untuk lelaki - kelabu, hitam, dan wanita dan kanak-kanak boleh memilih warna yang lebih cerah.

Pengeluar

Terdapat cukup pengeluar di pasaran yang mengeluarkan barangan sukan, termasuk aksesori renang. Bagi topi gabungan, beberapa pilihan yang sangat popular boleh diperhatikan.

 • Aqua Sphere menawarkan model Aqua Speed ​​​​, yang merupakan hasil daripada dua komponen - poliuretana dan poliester. Di dalam, ia lembut dan selesa, dan di luar ia agak tertutup untuk mengelakkan air daripada melalui. Kosnya ialah 1290 rubel.
 • TYR telah membangunkan Topi Renang Keselesaan Silikon Rambut Panjang yang istimewa untuk pemilik rambut panjang. Reka bentuk ini membolehkan anda melindungi rambut anda dengan baik dan berasa selesa, harga topi ialah 1190 rubel.
 • Speedo menjamin keselesaan dan kemudahan dalam Cap Ultra Pace... Dalam pengeluarannya, nilon, lycra dan silikon berkualiti tinggi digunakan, yang menghilangkan sebarang kerengsaan kulit dan tidak membenarkan air menembusi ke dalam. Tetapi produk sedemikian juga berharga 1,490 rubel.
 • Jenama terkenal dunia Arena menawarkan pengguna model Sensasi Cahaya, yang juga mempunyai semua kelebihan versi sebelumnya, tetapi pada masa yang sama kosnya jauh lebih rendah - 1,090 rubel, ia mengandungi elastane dan poliester.
 • Speedo telah menjaga keselesaan atlet muda. Warna cerah, kesesuaian sempurna dan salutan kalis air memberikan keadaan optimum untuk senaman kolam anda. Anda boleh membelinya dengan harga 790 rubel.

Kriteria pilihan

  Apabila pergi ke kolam renang, adalah bernilai memutuskan bagaimana kelas akan berlangsung. Sekiranya anda terpaksa menyelam dan sering menyelam di bawah air, lebih baik pilih spesimen yang lebih ketat bagi mengelakkan air masuk ke dalam telinga. Jika anda bercadang untuk melakukan senamrobik air, maka sudah cukup untuk memilih pilihan yang selesa yang tidak menyebabkan kerengsaan.

  Untuk rambut panjang, model khas dengan ruang tambahan adalah lebih baik. Kanak-kanak akan sesuai dengan pilihan yang terang dan, tentu saja, yang selesa. Ia bernilai memberi perhatian kepada harga, ia berbeza dari pengeluar ke pengilang.

  tiada komen

  Fesyen

  kecantikan

  rumah