kolam

Apakah jenis beg kolam dan beg galas yang ada?

Apakah jenis beg kolam dan beg galas yang ada?
Kandungan
 1. Ciri-ciri beg kolam
 2. Keperluan
 3. Pandangan
 4. Bagaimana untuk memilih?

Sudah tentu setiap sukan membayangkan bahawa seorang atlet mempunyai sifat dan aksesori yang istimewa. Berenang di kolam tidak terkecuali. Seorang perenang memerlukan pakaian renang, cermin mata, pakaian ganti, kasut dan sudah tentu beg atau beg galas untuk membawa semua perkara ini. Dalam artikel itu kita akan bercakap secara khusus tentang yang terakhir, kita akan menentukan dari pelbagai dan kriteria pemilihan.

Ciri-ciri beg kolam

Beg di mana benda diletakkan semasa melawat takungan tiruan adalah sama pentingnya dengan pakaian renang. Ramai orang berfikir bahawa anda boleh membawa beg biasa ke kolam renang, tetapi pendapat ini adalah salah.

Masalahnya ialah dalam kes pertama, benda basah akan bersama-sama dengan yang kering, dan akibatnya, dua kali lebih banyak item perlu dibasuh dan dikeringkan.

Beg khas sangat mudah dan praktikal, ia sesuai untuk semua orang: kedua-dua orang dewasa dan terutama sekali untuk melengkapkan kanak-kanak dengannya. Produk mempunyai beberapa ciri, yang mana ia mendapat permintaan:

 • memungkinkan untuk membawa barang-barang untuk mandi dengan selesa dan padat;
 • dibentangkan dalam pelbagai, anda boleh memilih model untuk kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak;
 • mempunyai sifat yang sangat baik dan ciri teknikal;
 • diperbuat daripada bahan khas.

Keperluan

Terdapat beberapa keperluan untuk produk ini yang mesti dipenuhi semasa proses pembuatan. Jadi, beg atau beg galas untuk kolam harus dicirikan oleh beberapa kualiti penting.

 1. Ketahanan tinggi. Pengilang mesti memilih bahan tahan lama dan berkualiti tinggi yang tidak berubah bentuk atau koyak di bawah berat benda basah.Untuk menentukan tahap kekuatan produk, anda perlu sekurang-kurangnya memegangnya di tangan anda, berkerut, melihat kualiti jahitan, atau anda boleh memilih model jenama sukan terkenal. Syarikat global mengambil berat tentang pengguna mereka dan tidak menjimatkan pengeluaran produk.
 2. Keselesaan... Struktur produk mestilah lembut, dan pengikat mestilah berkualiti tinggi. Tali harus lebar dan besar supaya membawa beg atau beg galas tidak menyebabkan ketidakselesaan dan kesakitan.
 3. Keluasan... Kekompakan, keluasan dan keluasan adalah ciri yang sangat penting. Beg harus memuatkan semua yang anda perlukan semasa bersenam.
 4. Kalis air. Dalam kes ini, semuanya bergantung pada bahan yang digunakan untuk menjahit produk. Kedua-dua lapisan luar beg dan lapisan hendaklah diperbuat daripada fabrik kalis air.
 5. Pengudaraan yang baik... Produk hendaklah dilengkapi dengan poket jaring dan petak pengudaraan supaya benda basah yang berada di dalamnya berventilasi dan dikeringkan.

Parameter inilah yang menjadi ciri produk renang dan membezakannya daripada beg biasa.

Pandangan

Hampir semua pengeluar yang terlibat dalam pembuatan barangan sukan dan peralatan membentangkan di pasaran pelbagai model beg dan beg galas yang agak luas untuk kolam, supaya atlet selesa memakai peralatan mereka.

Yang paling popular dan kerap dibeli di kalangan perenang ialah beberapa jenis beg galas basah.

 • Beg beg galas... Seperti namanya, produk ini secara visual menyerupai beg. Ia dicirikan oleh kehadiran satu petak laluan, di mana semua benda dilipat. Tiada petak tambahan, sebagai contoh, untuk memuatkan aksesori pancuran mandian di sana. Beg sedemikian kecil dan sederhana, tetapi walaupun anda memilih model bersaiz kecil, semuanya akan sesuai dengan sempurna di dalamnya.

Ia juga perlu diperhatikan bahawa produk ini mudah untuk diangkut dan dibawa di belakang.

 • Beg beg bimbit... Ini adalah salah satu jenis yang paling boleh dipercayai. Ia agak lapang - sirip pun boleh muat di dalamnya bersama-sama dengan perkara lain yang perlu. Terdapat banyak poket tambahan. Terdapat jaring di dalam produk, berkat yang terdapat pengudaraan dan aliran udara. Ini adalah beg yang sangat berguna, walaupun saiznya berpatutan.
 • Beg beg bimbit. Untuk pembuatan model ini, bahan eksklusif berkualiti tinggi dan kalis air digunakan. Produk ini agak luas, mudah digunakan, dan kelebihan hebatnya ialah harganya yang sederhana, walaupun ia adalah produk tanda dagangan terkenal, jenama dunia. Ia dicirikan oleh sistem pengikat yang mudah, sesuai untuk kanak-kanak. Beg kolam jenis ini adalah yang paling berpatutan. Bagi hayat perkhidmatan, semuanya bergantung pada penggunaan yang betul dan berhati-hati. Model wanita dipersembahkan dalam warna terang, manakala model lelaki dipersembahkan dalam warna yang lebih terkawal.

Semua jenis beg dibuat dalam warna yang berbeza.

Bagaimana untuk memilih?

Memandangkan rangkaian yang besar dan banyak pengeluar, memilih produk yang betul bukanlah mudah. Terdapat banyak faktor dan kriteria untuk dipertimbangkan di sini. Oleh itu, apabila membeli beg kolam, terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan.

 • Keselesaan dan keluasan produk.
 • Kualiti jahitan, elemen tambahan, pengikat, pemegang.
 • bahan, dari mana beg itu dibuat. Ia boleh menjadi poliester, nilon atau fabrik buatan manusia yang lain.
 • Pekali rintangan air.
 • Ketersediaan poket dan petak pengudaraan.
 • Kehadiran petak tambahansupaya benda boleh dilipat dengan betul.
 • Dimensi produk. Anda tidak perlu membeli model besar. Untuk menentukan saiz dengan betul, anda perlu pergi ke kedai, membawa bersama anda barang-barang yang anda bercadang untuk dimasukkan ke dalam beg anda. Cuba masukkan semuanya ke dalam beg galas. Pastikan semua benda muat di dalam. Dalam kebanyakan kes, mereka membeli model bersaiz sederhana.
 • Reka bentuk pendaftaran dan warna.
 • Lihat produk.
 • Pengeluar... Ini adalah salah satu kriteria pemilihan yang paling penting di mana semua perkara di atas bergantung. Lebih terkenal jenama sukan yang dibuat oleh beg itu, lebih baik dan lebih tahan lama produk. Di antara semua syarikat sedia ada, yang paling popular dan dalam permintaan adalah produk Speedo, Arena, Head, Mares. Anda boleh membeli peralatan atau aksesori sukan daripada jenama sukan ini di kedai berjenama wakil rasmi.
 • harga... Dengan mengambil kira beban dan ciri penggunaan produk tersebut, lebih baik tidak menjimatkan wang dan memilih model yang lebih mahal.

Apa sahaja beg atau beg galas yang anda beli, anda perlu ingat tentang peraturan untuk menjaga produk. Pertama sekali, sudah tentu, anda perlu memberi perhatian kepada maklumat tentang operasi, yang ditunjukkan oleh pengilang pada produk.

Jangan lupa setiap kali selepas digunakan untuk mengeringkan bukan sahaja perkara basah, tetapi juga beg itu sendiri - kelembapan juga kekal di dalamnya, yang dari masa ke masa akan membawa kepada bau yang tidak menyenangkan dan kerosakan pada produk. Basuh beg secara berkala, sebaik-baiknya dengan tangan dan tanpa menggunakan detergen yang agresif.

Mengeringkan pakaian selepas dibasuh tidak digalakkan di dalam mesin basuh atau di bawah sinar matahari, kerana emparan dan cahaya matahari langsung boleh merosakkan fabrik. Proses itu harus berlaku secara semula jadi. Tetapi dinasihatkan untuk menyimpan beg di tempat yang kering dan gelap.

Untuk gambaran keseluruhan beg kolam, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah