Pengeriting rambut

Pengeriting Magic Leverage: apakah itu dan bagaimana untuk menggunakannya?

Pengeriting Magic Leverage: apakah itu dan bagaimana untuk menggunakannya?
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Kelebihan dan kekurangan
 3. Varieti
 4. Bagaimana untuk memilih panjang dan diameter?
 5. Syarat penggunaan

Pengeriting Magic Leverage meletupkan Internet dengan kesan ajaib dan keriting seperti anak patung. Mereka juga dipanggil Amerika. Cerah, mudah digunakan, berkesan - mereka mendapat kesukaan ramai jantina yang adil, terutamanya kerana pengiklanan agak aktif. Ini betul-betul berlaku apabila produk mencipta "kesan wow" bukan sahaja dalam perkataan, tetapi juga dalam perbuatan.

  Keanehan

  Jom tengok apa beza pengeriting Magic Leverage. Pertama sekali, ini adalah produk keriting yang paling mudah digunakan. Mereka mencipta keriting dengan bentuk yang cantik, biasa, tanpa lipatan dan kejutan lain. Apa yang tukang gunting rambut digunakan untuk menghabiskan berjam-jam bekerja, kini setiap wanita boleh lakukan untuk dirinya sendiri secara literal dalam setengah jam, dan sepenuhnya percuma.

  Pengeriting seperti itu telah menjadi penyelamat bagi mereka yang biasa menggayakan rambut mereka dengan pengeriting dan besi. Lagipun, penggunaan jangka panjang mereka sangat merosakkan rambut, berbeza dengan aksesori ini.

  Pengeriting "keriting ajaib" boleh dikatakan tidak berbahaya.

  Ia diperbuat daripada bahan selamat yang bernafas dan boleh menahan pengeringan panas. Mereka boleh dibiarkan semalaman atau dikeringkan, tetapi sebelum itu adalah dinasihatkan untuk menggunakan agen pelindung terhadap kesan haba.

  Aksesori ini berbeza daripada produk lencong klasik dalam bentuk yang luar biasa. Ia adalah jalur berongga fleksibel yang diperbuat daripada bahan padat dan bernafas. Di hujung pita sedemikian, terdapat rim silikon yang menghalang pengeriting daripada tergelincir.

  Kit ini termasuk cangkuk yang dengannya untaian diulirkan melalui keseluruhan panjang pita. Pita itu sendiri dipintal dalam bentuk lingkaran, gelombang atau siput. Sampai ke sana dengan cangkuk, rambut basah mengingati bentuk lingkaran.

  Kelebihan dan kekurangan

  Apa yang ada pada mereka yang memungkinkan untuk mendapatkan populariti dengan cepat, kami akan mempertimbangkan lebih lanjut.

  • Ia agak mudah untuk digunakan dan hasilnya adalah setara dengan perm salon. Setiap hari, anda boleh mencipta penampilan unik dengan mudah.
  • Boleh digunakan semalaman kerana materialnya lembut.
  • Sesuai untuk rambut dengan panjang yang berbeza.
  • Anda boleh membuat keriting dalam bentuk dan saiz yang berbeza, tetapi lebih banyak tentang perkara di bawah.
  • Keriting tidak mempunyai lipatan, ia licin dan semula jadi.
  • Rambut boleh dilakukan dalam satu jam, sudah tentu, jika anda menggunakan pengering rambut. Untuk penggayaan semula jadi, ia akan mengambil masa yang lebih lama, contohnya, biarkan semalaman.
  • Lingkaran adalah ringan dan selesa dipakai.
  • Produk diperbuat daripada bahan tahan lama. Sekali beli boleh pakai lama.
  • Pengeriting hanya dikeluarkan tanpa menarik rambut.
  • Tidak kira berapa lama rambut itu, lurus, lingkaran biasa diperolehi dalam apa jua keadaan.
  • Produk boleh menahan pemanasan sehingga 100 darjah Celsius dengan mudah, jadi ia boleh dikeringkan dengan pengering rambut. Adalah penting untuk menggunakan bahan pengawet yang sesuai untuk jenis rambut anda sebelum melakukan ini.

  Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan yang perlu diberi perhatian.

  • Harga untuk mereka lebih tinggi daripada jenis pengeriting lain. Harga purata untuk set purata ialah 1500 rubel. Walau bagaimanapun, jika anda mengira berapa kos perm salon, menjadi jelas bahawa mereka membayar sepenuhnya untuk diri mereka sendiri.
  • Sesetengah wanita tidak boleh tidur di atasnya, walaupun bahannya agak lembut.
  • Terdapat kemungkinan untuk mendapatkan pengilang berkualiti rendah, kerana produk itu benar-benar menarik, dan terdapat permintaan untuknya. Anda perlu berhati-hati di sini, terdapat kedai dalam talian berjenama untuk ini. Jika, bagaimanapun, anda memutuskan untuk mengambilnya dengan lebih murah, kemudian perhatikan cangkuk - dalam prestasi berkualiti rendah ia menjadi tidak dapat digunakan dengan cepat, selepas itu penggunaan aksesori adalah mustahil, atau anda perlu mencari cangkuk lain.
  • Terdapat tidak cukup lingkaran dalam beberapa pakej. Kena beli 2-3 pek untuk tutup seluruh kepala.
  • Gulungan rambut panjang lebih sukar dicari. Sekiranya anda mempunyai rambut di bawah bilah bahu atau bahkan pinggang, kemungkinan besar anda tidak akan menemui produk yang diingini di kedai biasa. Anda perlu menghubungi kedai dalam talian khusus dan memesan penghantaran.

  Varieti

  Jika anda suka menukar gaya dan menghargai kemudahan dan kecekapan menggunakan hair curler, maka maklumat berikut adalah untuk anda. Cuba pelbagaikan rupa anda dengan bentuk lain alat ini.

  Mengikut bentuk keriting yang diperoleh, Magic Leverage terdiri daripada beberapa jenis.

  • Pengeriting lingkaran - Ini adalah jenis yang paling biasa. Mereka mencipta kedua-dua keriting kecil dan besar - gelombang Hollywood yang dipanggil. Jika anda mempunyai rambut panjang, maka set premium adalah sesuai, yang merangkumi 18 unit panjang 55 cm.
  • Siput Magic Roller membolehkan anda menggulung hujung rambut.
  • Aksesori beralun cipta gaya beralun bergaya.

  Semua set disertakan dengan cangkuk mengait - sekeping atau boleh dilipat. Lipatan disyorkan untuk dilekatkan segera dengan superglue supaya ia tahan lebih lama. Ada kalanya cangkuk yang tidak berkualiti patah dan tersangkut pada jalur, selepas itu pembalut menjadi mustahil. Mana-mana set ini boleh digunakan pada rambut pada sebarang panjang, tetapi akan kelihatan sangat mengagumkan pada rambut panjang.

  Set ini dibezakan oleh pelangi warna. Mereka kelihatan lucu pada rambut anda, menaikkan semangat anda walaupun pada hari yang suram.

  Bagaimana untuk memilih panjang dan diameter?

  Sebagai tambahan kepada keriting klasik, anda boleh membuat pilihan penggayaan lain dengan pengeriting ajaib.

  Panjang rambut dibezakan:

  • untuk rambut pendek dengan panjang reben 15 hingga 25 cm;
  • untuk rambut sederhana panjang dengan reben 30-45 cm;
  • untuk rambut panjang dengan panjang reben 55 cm dan lebih.

  Jika anda ingin menumbuhkan rambut anda, ambil satu saiz.

  Saiz di atas adalah untuk keriting yang digulung dari akar ke hujung. Jika anda hanya ingin menggulung hujung rambut anda, set terkecil akan berjaya.

  Tiga jenis dibezakan mengikut lebar pita peletakan:

  • sempit - diameter keriting 1.5 cm;
  • standard - diameter 3 cm;
  • besar - diameter 4-5 cm.

  Set berbeza dalam bilangan item. Ada 6, 12, 18, 20 keping dan seterusnya.

  Pakar mengesyorkan menggunakan pengeriting bersaiz berbeza untuk keriting yang kelihatan lebih semula jadi.

  Syarat penggunaan

  Anda boleh menemui sejumlah besar ulasan di Internet. Kebanyakan wanita sangat berpuas hati dengan hasilnya dan menikmati menggunakan aksesori penggayaan ini. Tetapi terdapat juga pengalaman negatif. Jika anda melihat, sebabnya ialah wanita tidak menggunakan cadangan untuk penggayaan yang betul.

  Berikut adalah arahan untuk digunakan.

  • Keriting perlu dilakukan pada rambut lembap, sedikit kering.
  • Sebelum menggayakan, adalah dinasihatkan untuk mencuci rambut anda hanya dengan syampu, tanpa menggunakan sebarang agen pemberat, contohnya, topeng minyak. Dengan cara ini keriting pecah lebih cepat.
  • Untuk rambut nipis, anda juga perlu menggunakan buih atau mousse untuk mengekalkan gaya rambut lebih lama. Perlu diingat di sini bahawa produk murah boleh mencipta kelekitan, itulah sebabnya gaya rambut tidak menang.
  • Lebih kaku rambut, lebih lembap sepatutnya semasa penggayaan.
  • Mula-mula, kami menolak cangkuk melalui pengeriting, meluruskannya sedikit dan membulatkan rim getah di pangkalan.
  • Rambut dibahagikan kepada keriting kecil 1-2 cm lebar. Cangkuk disalurkan melalui pita, kemudian ia mencengkam keriting pada akar, dan dengan pergerakan gelongsor ia jatuh ke bahagian berongga aksesori. Sebelum menarik cangkuk, picit cincin di pangkalnya untuk menutup celah. Jika keriting sedikit dipintal menjadi tourniquet, maka prosesnya akan berjalan lebih cepat. Apabila pengeriting dilepaskan, mereka memutar sendiri, mengambil bentuk yang diingini. Cincin silikon di pangkalan membantu rambut terkunci di tempatnya.
  • Jangan kedekut bilangan lingkaran, berunding dengan penjual set yang sesuai untuk jenis rambut anda. Jika keriting terlalu besar, keriting akan menjadi lebih lemah.
  • Sila ambil perhatian bahawa dalam set, lingkaran dipintal ke arah yang berbeza. Apabila anda memproses rambut di zon temporal, berhampiran muka, kemudian ambil rambut yang menggulung ke arah yang sesuai. Jika tidak, anda berisiko kelihatan seperti puteri zaman pertengahan dengan rambut keriting menghadap ke dalam.
  • Apabila semuanya sudah siap, anda boleh meniup kering atau biarkan selama 3-4 jam untuk kering secara semula jadi.
  • Tanggalkan pengeriting dengan menarik ke bawah sedikit. Ambil hujung pengeriting dan picit supaya anda mendapat cincin. Ini akan menghalang rambut daripada tercabut. Kemudian mereka disembur dengan varnis untuk keriting yang lebih berkilat dan penetapan yang lebih besar. Tetapi ini semua adalah pilihan. Walau apa pun, gaya rambut akan bertahan beberapa hari, secara beransur-ansur berubah menjadi gelombang cahaya.

  Setelah terbiasa dengan keriting keriting dalam pengeriting, anda boleh menggulung rambut anda dalam masa 15-20 minit. Kemudian anda meneruskan perniagaan anda atau tidur, pengeriting ringan dan lembut tidak akan mengganggu anda.

  Sekiranya semuanya dilakukan dengan betul, maka hasilnya mungkin mengejutkan dan menggembirakan anda.

  Set ajaib ini akan melakukan:

  • mereka yang suka menukar imej mereka dan menjaga kesihatan mereka;
  • mereka yang lebih suka menghabiskan masa mereka pada perkara yang lebih penting daripada perm;
  • mereka yang suka menemui sesuatu yang baru, berbaloi, dengan hasil yang baik;
  • mereka yang telah mencuba banyak dan melecur pada penggayaan terma.

  Untuk mendapatkan maklumat tentang cara menggunakan pengeriting Magic Leverage, lihat video seterusnya.

  tiada komen

  Fesyen

  kecantikan

  rumah