Pengeriting rambut

Bagaimana untuk menggunakan pengeriting Velcro?

Bagaimana untuk menggunakan pengeriting Velcro?
Kandungan
 1. Syarat umum penggunaan
 2. Bagaimana untuk mencari saiz yang betul?
 3. Kaedah penggulungan
 4. Bagaimana untuk membuang?

Pengeriting Velcro adalah peranti yang sangat mudah untuk menggayakan rambut, terutamanya untuk helai sederhana panjang. Pengeriting "melekit" adalah baik kerana ia membolehkan anda menggayakan rambut anda dengan berhati-hati, cantik dan menarik yang mungkin, mengelakkan faktor traumatik. Pematuhan beberapa peraturan mudah akan membantu mencapai hasil yang diinginkan dan mengekalkan gaya rambut anda untuk masa yang lama.

Syarat umum penggunaan

Pengeriting melekit adalah penggelek memanjang ringan, permukaannya ditutup dengan gigi lembut, membolehkan anda membetulkan helai dengan kuat. Mereka datang dalam diameter dan panjang yang berbeza. Lebih besar "berus", keriting yang lebih besar dan semula jadi akan terhasil. Tidak begitu sukar untuk menggunakan penggayaan jenis ini dengan betul, beberapa latihan sudah cukup untuk mendapatkan gaya rambut yang cantik dan semula jadi.

Jika anda tidak menggunakan pengering rambut, maka penggayaan dengan pengeriting Velcro akan memerlukan masa yang mencukupi, tidak mungkin anda akan dapat mendapatkan hasil yang diinginkan dengan cepat. Anda boleh mempercepatkan proses dengan pengering rambut.

Penggunaan peranti ini akan membolehkan:

 • dapatkan keriting lembut semula jadi, mengelakkan lipatan;
 • dengan beberapa latihan, proses penggulungan agak mudah dan tidak memerlukan kemahiran khas;
 • ini adalah salah satu kaedah penggayaan yang paling halus;
 • Velcro boleh dikatakan tanpa berat, jadi anda boleh, dengan menggulung rambut anda, melakukan perkara lain dengan tenang.

Sebelum meneruskan terus ke kerinting, rambut mesti disediakan. Adalah penting untuk diingat bahawa mencipta gaya rambut yang cantik pada rambut yang sakit, berpecah, tidak bermaya tidak akan berfungsi.... Perlu diingatkan juga bahawa Velcro lebih sesuai untuk rambut sederhana hingga sederhana panjang.Ia agak sukar untuk menggulung helai yang sangat panjang dan keras. Kemungkinan besar, pengeriting Velcro akan menjadi sukar untuk diperbaiki, mereka tidak akan tahan dengan baik, terdapat risiko kekusutan keriting semasa mengeluarkan, dan keriting tidak akan bertahan lama.

Peringkat penyediaan rambut adalah seperti berikut.

 • Rambut mesti bersih. Walaupun rambut yang sedikit kotor menjadi lebih kotor semasa penggayaan dan menjadi kilauan dan kelekatan yang tidak menyenangkan. Oleh itu, mereka mesti dibilas dengan teliti. Untuk penjagaan tambahan, adalah dinasihatkan untuk menggunakan produk khas - balsem atau topeng. Bilas dengan baik dengan air suam. Pakar tidak mengesyorkan menggunakan air panas untuk syampu.
 • Sama ada keringkan helai sepenuhnya atau biarkan ia sedikit lembap. Tidak perlu tergesa-gesa dan membasahi rambut dengan pengeriting Velcro - ini tidak akan membawa hasil yang diingini, keriting tidak akan kering sepenuhnya, dan gaya rambut akan kehilangan rupa yang diingini dengan cepat. Untuk menambah kelantangan, anda boleh pra-keringkan rambut anda dengan pengering rambut dengan lampiran peresap.
 • Sikat helai dengan teliti... Adalah dinasihatkan untuk menggunakan produk penggayaan yang sesuai untuk jenis rambut dan direka bentuk untuk mencipta dan memperbaiki keriting melenting.
 • Bahagikan rambut kepada helai mengikut bilangan pengeriting, selamatkannya dengan penyepit rambut atau jalur elastik. Rambut panjang boleh dikumpulkan dalam ekor kuda atau sanggul dan ditarik keluar satu helai pada satu masa. Mereka tidak sepatutnya terlalu tebal, jika tidak, rambut tidak akan kering dan berkembang dengan cepat. Helai yang terlalu nipis juga tidak patut diambil, jika tidak, gaya rambut akan menjadi terlalu subur.
 • Selamatkan hujung helai pada roller dan balut, tekan rambut dengan ketat pada permukaan melekit. Lencong boleh dilakukan dalam mana-mana arah: secara mendatar, menegak, menyerong, atau gabungan arah yang berbeza. Perkara utama ialah melakukan segala-galanya dengan berhati-hati.
 • Untuk kesesuaian yang lebih selamat, ikat kepala anda dengan selendang nipis atau memakai tudung kepala khas.
 • Anda perlu menyimpan pengeriting pada rambut anda selama sekurang-kurangnya tiga jam. Sekiranya boleh, maka lebih baik melakukannya selama mungkin - kontur keriting akan lebih jelas, dan keriting akan bertahan lama.

Menggunakan pengering rambut akan mempercepatkan proses dengan ketara. Selepas itu, anda perlu membiarkan rambut sejuk sepenuhnya.

Bagaimana untuk mencari saiz yang betul?

Agar gaya rambut sepadan sepenuhnya dengan hasil yang diinginkan, adalah penting bukan sahaja untuk menyediakan rambut anda, tetapi juga untuk memilih saiz pengeriting yang betul.

 • Keriting kecil yang ketat ia akan berubah jika anda menggunakan pengeriting kecil dengan diameter kurang daripada 1-2 cm. Ia juga mudah untuk menggulung keriting individu di leher atau di belakang telinga dengan pengeriting saiz ini, yang sukar untuk direbut dengan penggelek besar
 • Silinder tengah Diameter 3-4 cm akan membolehkan anda membuat keriting yang besar dan menakjubkan dan membantu untuk memutarkan poni.
 • Gelombang lembut isipadu diperoleh dengan menggulung pada pengeriting besar dengan diameter 5 cm atau lebih. Ia juga digunakan untuk menggulung hujungnya.

Pengeriting dari semua saiz berguna untuk mencipta gaya rambut yang kompleks. Adalah penting untuk menilai secara kritikal keadaan rambut. Adalah lebih baik untuk menggulung rambut nipis dan nipis pada Velcro kecil dan sederhana, kerana yang besar kemungkinan besar tidak akan baik pada mereka, dan gaya rambut akan menjadi cuai. Panjang silinder juga menentukan berapa tebal helai untuk digulung. Lebih pendek roller, lebih nipis helai sepatutnya.

Kaedah penggulungan

Helai pendek

"Landak" dipasang dengan sempurna pada rambut pendek. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat kelantangan tambahan dan menekankan kelegaan potongan rambut berlatarkan. Teknologinya agak mudah:

 • taburkan rambut sedikit lembap dengan varnis atau agen penetapan lain dan sikat ke arah yang berbeza untuk memperkaya dengan oksigen dan menambah kelantangan;
 • betulkan hujung keriting dengan baik pada permukaan yang kasar;
 • putar perlahan curl ke hujung;
 • untuk rambut pendek, cara tambahan untuk memasang Velcro tidak diperlukan;
 • keringkan rambut anda, biarkan ia sejuk selama beberapa minit, atau biarkan ia kering secara semula jadi.

Rambut sederhana panjang

Panjang ini sesuai untuk menggunakan landak. Prosesnya serupa dengan penggayaan pada rambut pendek. Perkara utama adalah dengan berhati-hati memisahkan dan mengikat helai dengan teliti, sambil menggulungnya dengan ketat menekannya ke permukaan kasar. Panjang sederhana membolehkan anda mempelbagaikan gaya rambut dan mencipta rupa yang menarik. Untuk ini, pengeriting dari sebarang saiz sesuai, yang akan membolehkan anda membuat lata dan ombak yang indah.

Salah satu cara yang menarik ialah menggabungkan Velcro dengan diameter yang berbeza. Ini membolehkan anda membuat gaya rambut berlapis. Satu lagi cara ialah membahagikan rambut menjadi beberapa lapisan, kemudian anginkan helai ke belakang, dan biarkan bahagian bawah licin.

Jika anda hanya perlu membuat volum akar, maka helai digulung dari akar ke tengah. Pada masa yang sama, hujungnya tetap lurus.

Keriting panjang

Rambut panjang adalah yang paling sukar untuk membuat kunci kerinting. Kesukarannya adalah seperti berikut:

 • rambut boleh kusut;
 • pengeriting perlu diperbaiki tambahan dengan klip atau penyepit rambut;
 • untuk mencipta gaya rambut yang stabil anda memerlukan produk penggayaan dan penetapan khas.

Anda boleh mengatasi kesukaran ini, dengan mengambil kira peraturan berikut:

 • pengeriting harus besar;
 • rambut mesti dibahagikan kepada helai yang agak nipis, jika tidak, Velcro tidak akan menyokong beratnya;
 • adalah disyorkan untuk menggulung helai hanya ke tengah;
 • jika anda perlu membuat volum akar, maka yang terbaik adalah menggulung helai ke akar hanya di zon parietal, menggulung seluruh jisim ke tengah.

Bagaimana untuk membuang?

Proses ini memerlukan penjagaan yang rapi. Helaian mesti dilonggarkan sedikit pada akarnya, dan kemudian dilepaskan dengan teliti sepanjang keseluruhannya. Jika pengering rambut digunakan untuk pengeringan, maka perlu untuk membiarkan keriting sejuk sepenuhnya dan hanya kemudian keluarkan Velcro. Keriting boleh dibahagikan kepada helai dengan menggelengkan kepala anda sedikit. Jika anda berhasrat untuk menambah kelantangan pada gaya rambut, sikat ke arah yang berbeza dan angkat dengan jari anda, letakkan ke arah yang betul.

Untuk mendapatkan maklumat tentang cara menggayakan rambut panjang sederhana dengan pengeriting Velcro, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah