Pengeriting rambut

Pengeriting buih: ciri dan peraturan penggunaan

Pengeriting buih: ciri dan peraturan penggunaan
Kandungan
 1. Kelebihan dan kekurangan
 2. Mereka sesuai untuk siapa?
 3. Bagaimana cara menggunakannya dengan betul?
 4. Gambaran keseluruhan ulasan

Kebanyakan fesyen dengan rambut lurus mengimpikan keriting yang suka bermain. Pada masa yang sama, perm tidak boleh menjejaskan kualiti rambut secara negatif. Cantik moden semakin menggunakan pengeriting buih. Mereka mudah digunakan dan selamat sepenuhnya. Bergantung pada saiz, pengeriting buih akan membantu anda membuat keriting besar atau kecil.

Kelebihan dan kekurangan

Mungkin kelebihan utama produk tersebut sertakan ciri-ciri di bawah.

 1. Berat badan rendah. Pengeriting buih dengan mudah boleh dibawa bersama anda dalam perjalanan jauh.
 2. Keselamatan. Mereka tidak mengeluarkan bahan toksik dan tidak membahayakan rambut.
 3. Struktur lembut. Menggunakan pengeriting dengan asas buih pada waktu malam, seorang wanita tidak akan mengalami ketidakselesaan.
 4. Kecekapan. Produk akan dapat memberikan rambut kelantangan yang diingini. Mereka sesuai walaupun untuk mereka yang mempunyai rambut jarang. Lebih-lebih lagi, hasil keriting tidak akan menghasilkan campur tangan profesional.
 5. serba boleh. Pengeriting sedemikian berguna untuk keriting cepat atau jangka panjang;
 6. Mudah untuk digunakan. Produk ini tidak memerlukan kemahiran dan latihan khas. Eksploitasi mereka adalah dalam kuasa walaupun seorang gadis yang tidak berpengalaman.

Sememangnya, pengeriting getah buih bukan tanpa kelemahan mereka. Anda juga harus sedar tentang keburukan.

 1. Penetapan lemah. Sesetengah pengeriting mungkin kekal di atas bantal pada waktu malam.
 2. Sekatan penggunaan. Pengeriting dengan asas buih tidak sesuai untuk rambut ultra-pendek.
 3. kerapuhan. Produk sedemikian mempunyai struktur yang agak rapuh, jadi hayat perkhidmatan mereka pendek.

Selain itu, apabila menggulung rambut anda dengan pengeriting buih, jangan mengharapkan hasilnya segera. Sebagai peraturan, prosedur ini dilakukan sebelum waktu tidur.Kemudian, pada waktu pagi, keriting dikeluarkan dan keriting disikat dengan berus urut. Masalahnya ialah asas buih mempunyai keupayaan untuk menyerap kelembapan, dengan itu meningkatkan masa pengeringan rambut.

Dalam kebanyakan kes, produk adalah silinder anjal atau bola yang dilengkapi dengan jalur anjal nipis untuk melekatkan rambut. Penggaya membahagikan produk lencong lembut kepada produk mendatar dan menegak. Ada yang sesuai untuk membuat keriting dalam bentuk lingkaran, yang lain untuk keriting berbentuk cincin.

Mereka sesuai untuk siapa?

Pengeriting lembut digunakan pada mana-mana panjang rambut, tanpa mengira masa hari. Produk keriting dengan asas buih adalah alternatif yang bagus untuk penyepit dan seterika "panas" yang berbahaya.

Pengeriting dengan asas buih sesuai untuk keriting ekspres. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu menggunakan ejen penggayaan dengan pegangan yang kuat.

Bagi pemilik rambut sederhana, lebih baik menggunakan pengeriting silinder lembut. Bagi wanita dengan rambut tebal panjang, produk bulat adalah relevan. Dan untuk wanita dengan rambut pendek, pengeriting lembut yang besar tidak mungkin berfungsi.

Bagaimana cara menggunakannya dengan betul?

Mencipta keriting yang cantik dan suka bermain adalah sekelip mata. Perkara utama ialah mengikuti arahan yang diberikan langkah demi langkah.

 1. Basuh rambut saya dengan syampu perapi.
 2. Keringkan sedikit rambut anda secara semula jadi atau gunakan pengering rambut. Helai harus sedikit lembap.
 3. Pertama sekali, kami menggulung bangs. Kami meletakkan sedikit mousse atau semburan di atasnya, membetulkannya (di bahagian silinder) dan membungkusnya di sekeliling pengeriting sehingga ke garis rambut. Adalah lebih baik untuk memutarnya dengan lebih ketat, kerana getah buih agak lembut, jadi keriting akan cepat larut. Kami membetulkan helai dengan jalur elastik. Pada masa yang sama, kami memastikan bahawa tiada lipatan;
 4. Bahagikan seluruh rambut kepada "bahagian" (pilih bahagian belakang kepala dan bahagian sisi). Kami skru setiap daripada mereka ke pengeriting dan kencangkan dengan pengapit.
 5. Bergerak ke atas. Bahagikan helai lebar di sepanjang garis perpisahan dan sapukan sedikit mousse. Kami berakhir. Pengeriting besar adalah relevan untuk bahagian atas kepala, dan dinasihatkan untuk menggulung bahagian belakang kepala dan sisi pada yang kecil.
 6. Kami menggulung helai sisi ke pengeriting menegak (ke dalam). Oleh itu, kita masih mempunyai kebarangkalian bahawa semua helai tidak akan "jatuh". Walau bagaimanapun, ia tidak patut dipintal terlalu ketat. Jika tidak, keriting berhampiran muka akan mempunyai lipatan dan penyok.
 7. Selepas mengeluarkan produk keriting, beri mereka sedikit "rehat" (5-7 minit). Kemudian kami dengan ringan menyikat keriting dengan sikat halus dan membetulkan gaya rambut yang indah dengan varnis.

Jika kita bercakap tentang perm malam, maka lebih baik untuk menutup kepala anda dengan sapu tangan kapas. Oleh itu, terdapat kebarangkalian tinggi bahawa semua pengeriting akan kekal di tempatnya sehingga pagi.

Bagi pemilik rambut yang agak pendek (bob, bob, pixie dengan bangs), sebaiknya gunakan penyepit panas atau helai memanjang angin pada pengeriting silinder lembut (kunci).

Teknik memutar helai pendek menggunakan produk dengan asas buih adalah seperti berikut:

 • gunakan agen penggayaan untuk membersihkan, melembapkan rambut dan menyikatnya dengan teliti;
 • kami membahagikan helai panjang kepada beberapa bahagian (belakang, atas dan sisi);
 • kita mulakan setiap satunya menjadi hirisan di antara bahagian kunci, memerah kedua-dua bahagian, dan memutarnya ke garis rambut;
 • kami membetulkannya dengan jalur elastik, tanpa menarik helai;
 • kami meninggalkan pengeriting semalaman, pada waktu pagi kami mengeluarkan produk keriting dengan berhati-hati, gunakan jari kami untuk memberikan keriting bentuk yang diingini dan tutup rambut dengan varnis penetapan yang kuat.

Juga, pemilik potongan rambut pendek (bob dan bob) akan dapat membuat perm separa dengan bantuan pengeriting dengan asas buih. Jadi, kita perlukan:

 • pembungkusan produk lembut bentuk silinder;
 • sikat plastik nipis dan berus dengan bulu semula jadi;
 • agen penetapan (mousse dan varnis).

Lembapkan rambut bersih dengan ringan dengan botol semburan, gosokkan buih dan buat belahan sisi. Pilih helai tengah dan bahagikannya kepada beberapa bahagian di sepanjang garis rambut.Kami memutar setiap daripada mereka pada kunci dalam kedudukan tegak. Kami berdiri selama 5-7 jam. Kami membubarkan keriting, sikat ringan dan betulkan dengan varnis. Imej sedemikian akan relevan untuk perjalanan romantis atau pesta yang menyeronokkan.

Di samping itu, dengan bantuan pengeriting lembut, hanya hujung rambut yang digulung. Untuk tujuan sedemikian, sebagai peraturan, produk bulat digunakan.

Gambaran keseluruhan ulasan

   Secara umum, kesan pengeriting buih adalah positif. Wanita cantik yang telah menggunakan produk penggayaan lembut melaporkan hasil yang menakjubkan selepas menggunakannya. Produk ini benar-benar selamat dan tidak membahayakan struktur rambut. Di samping itu, ia mudah dibeli di mana-mana kedai, dan kosnya sesuai untuk semua orang.

   tetapi sesetengah wanita perhatikan kerapuhan pengeriting getah buih... Dengan penggunaan yang kerap, jalur elastik produk haus dan pecah. Secara semulajadi, buih lembut kehilangan bentuknya dari masa ke masa, yang memberi kesan negatif kepada bentuk keriting selepas keriting. Juga, pemilik pengeriting lembut menunjukkan ciri penting - keriting yang cantik diperoleh terutamanya di hujung rambut, manakala pada akar helai kekal hanya sedikit bergelombang.

   Keadaan ini dalam kebanyakan kes berlaku apabila menggunakan pengeriting buih berbentuk bulat.

   Untuk maklumat tentang cara menggunakan pengeriting buih lembut, lihat di bawah.

   tiada komen

   Fesyen

   kecantikan

   rumah