Gelang

Gelang Bvlgari

Gelang Bvlgari
Kandungan
 1. Gelang Bvlgari dan daya tarikannya
 2. Reka bentuk
 3. Koleksi ular
 4. Ulasan

Mana-mana wanita sentiasa mahu kelihatan elegan dan oleh itu memilih yang terbaik untuk dirinya, daripada pakaian berjenama hinggalah kepada barang kemas. Pada pelbagai cuti, pesta, gelang Bvlgari akan tepat pada masanya. Sesungguhnya, berkat kecanggihannya, dia kelihatan cantik pada seorang wanita dan tidak boleh diabaikan.

Gelang Bvlgari dan daya tarikannya

Ciri perhiasan Bvlgari ialah geometrinya yang jelas. Bentuk berhias, pelbagai keriting, bunga dan cadar tidak dapat dilihat di sini. Pengrajin cuba untuk menekankan setiap produk, menyerlahkannya supaya kelihatan lebih kaya, jadi semua perhiasan dibuat dari bentuk batu yang sama. Firma ini tidak wujud dalam membuat model daripada pelbagai jenis pemotongan kristal.

Barang kemas Bvlgari telah dikenali sejak abad ke-19. Produk pertama dibuat oleh Greek Sotirio Bulgari. Pada mulanya, perak digunakan sebagai bahan untuk semua produk. Sudah pada akhir abad ini, Sotirio, bersama anak-anaknya, membuka kedai barang kemas, yang masih menggembirakan pelanggannya.

Sarjana cuba meneruskan permulaan pengasas Yunani dan mematuhi gaya Rom yang sama, di mana anda boleh merenungkan unsur-unsur Art Nouveau. Semua produk dibentangkan dalam segi empat sama dan bulatan dengan saiz yang berbeza. Gaya Antikuiti menyukai segala-galanya yang besar, oleh itu perhiasan Bvlgari dibuat secara besar-besaran.

Tetapi ini tidak bermakna produk itu berat. Pengilang telah menjaga ini dan oleh itu, memakai perhiasan jenama ini, mana-mana gadis, wanita tidak akan merasakannya pada dirinya sendiri, tetapi mereka akan menjadi ketara kepada semua orang. Ini adalah tugas utama yang ditetapkan oleh tukang emas sendiri.

Dari jenama ini, anda juga tidak dapat melihat produk yang nipis dan dengan sedikit batu. Pengilang cuba menjadikan semua model anggun, jadi terdapat banyak kristal dan batu lain. Perhiasan sedemikian pada asalnya dicipta untuk kalangan elit, yang cuba dalam setiap cara yang mungkin untuk menekankan kepentingan mereka dalam masyarakat tinggi.

Ciri tersendiri barang kemas Bvlgari boleh dibezakan dengan fakta bahawa setiap bahagian mempunyai inskripsi berjenama. Prasasti sedemikian menunjukkan bahawa perhiasan itu asli. Prasasti itu ditulis dalam bulatan di bahagian depan atau di pinggir produk. Jika pada model nama syarikat bermula dengan huruf besar dan dieja dua kali melalui rombus (titik), maka hiasan seperti itu boleh dianggap tulen.

Gelang jenama ini boleh dilihat dari:

 • emas;
 • platinum;
 • perak.

Reka bentuk

Produk jenama ini tidak pernah dipanggil sederhana. Pengilang sentiasa cuba menonjolkan seni perhiasan, dan mereka melakukannya dengan baik, kerana syarikat Bvlgari mula tersebar ke seluruh dunia dan mengambil tahap tinggi di kalangan masyarakat tinggi.

Reka bentuk setiap gelang adalah unik, jadi pemilik barang kemas yang indah tidak perlu risau bahawa mereka akan bertemu sesuatu seperti itu.

Gelang berjenama terutamanya lembut, namun pada masa yang sama ukirannya segar. Gelang Bvlgari ditetapkan dengan berlian atau batu berwarna. Model jenama ini menekankan keberanian dan kecanggihan pemiliknya.

Koleksi ular

Koleksi Ular telah menjadi popular di seluruh dunia kerana kehebatan dan keunikannya. Dalam koleksi ini anda boleh melihat:

 • bentuk berliku-liku dan fleksibel;
 • pelbagai permata di seluruh produk.

Mengapa ular menjadi muse koleksi ini? Kerana haiwan ini adalah sumber inspirasi untuk semua budaya pada masa yang berbeza. Ular itu membawa sejenis ketakutan, kebijaksanaan, rasa hormat dan kemegahan. Oleh kerana strukturnya, makhluk reptilia ini boleh mencipta ilusi pergerakan ke arah matlamat yang ditetapkan.

Dari sejarah diketahui bahawa di beberapa negara Asia masih dipercayai bahawa ular itu menarik kekayaan. Di Timur, gelang seperti itu dibeli untuk melindungi diri mereka daripada mata jahat dan orang jahat.

Jika kita menyentuh sejarah Rom kuno, maka diketahui bahawa Aphrodite (dewi cinta) sentiasa memakai gelang Ular. Dia percaya bahawa simbol khusus ini melambangkan kecantikan, tertakluk kepada godaan. Dan juga Cleopatra sentiasa memilih gelang berbentuk ular untuk pakaiannya dan percaya bahawa intipati inilah yang dapat melindunginya daripada reka bentuk jahat.

Bvlgari rumah Itali menghasilkan gelang berbentuk ular pertama pada tahun enam puluhan. Ia dibuat khas untuk penggambaran filem Cleopatra. Dan selepas itu, tukang mula membuat, sebagai tambahan kepada gelang biasa, juga gelang Ular. Dan dalam hal ini mereka tidak gagal, kerana gelang ini dalam permintaan hingga ke hari ini. Setiap wanita, gadis, ingin menekankan wataknya.

Gelang sedemikian telah menjadi popular kerana reka bentuknya yang indah, yang membolehkan anda memakainya bukan sahaja untuk pesta sosial, tetapi juga pada hari-hari sehari-hari.

Lihat sahaja betapa cantiknya gelang tersebut!

Bahan berikut digunakan untuk gelang ular:

 • emas kuning;
 • nilam;
 • delima;
 • Berlian;
 • Zamrud;
 • enamel;
 • lapis lazuli;
 • pirus.

Pengilang tidak pernah berhenti memukau dengan koleksi baru, dan oleh itu, selama bertahun-tahun, gelang berjenama ini telah memenuhi keinginan wanita.

Ulasan

Pemilik gelang Bvlgari mengatakan bahawa harga yang ditunjukkan pada tag produk adalah berbaloi. Ramai gadis, wanita, datang ke salon, mengadu bahawa beberapa perhiasan jenama lain menyebabkan kerengsaan pada badan, jadi selepas membaca tentang syarikat ini di Internet, mereka ingin mencuba membeli sesuatu.

Setelah membeli produk Bvlgari, jantina wanita berpuas hati, kerana dengan perhiasan sedemikian pastinya mustahil untuk kekal tanpa disedari. Mereka akan dapat menekankan rasa indah setiap pemilik gelang.

Sudah tentu, kosnya tinggi, tetapi ia sepenuhnya konsisten dengan kualiti dan reka bentuk gelang.

Perkara berikut juga menggembirakan:

 1. Pelbagai jenis gelang.
 2. Terdapat diskaun hebat untuk banyak model.
 3. Keaslian dan perbezaan dari jenama lain.

Gelang yang diperbuat daripada batu permata berkilauan bukan sahaja di bawah sinar matahari, tetapi juga dalam cahaya buatan.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah