Gelang

Gelang rantai

Gelang rantai
Kandungan
 1. Jenis dan model
 2. Jenis-jenis tenunan
 3. bahan
 4. Cadangan pemilihan
 5. pakai apa?
 6. Penampilan bergaya

Gelang rantai adalah perhiasan yang paling popular dan serba boleh untuk kanak-kanak perempuan. Ia dengan sempurna menekankan kewanitaan, kecantikan tangan dan menambah daya tarikan pada imej. Tempat utama diambil oleh perhiasan yang diperbuat daripada emas: pada abad yang lalu, hanya orang dari lapisan masyarakat atas yang mampu membelinya. Hari ini gelang dalam bentuk rantai bukan sahaja tersedia untuk semua orang, tetapi juga digunakan secara aktif untuk mencipta busur klasik dan asli.

Jenis dan model

Tegas dan suka bermain, nipis dan tebal, klasik dan mewah - ini bukan senarai keseluruhan rantai-gelang.

Penampilan akan lebih bergaya jika anda memilih model dengan batu atau berlian. Sebagai contoh, tenunan bismarck Arab digabungkan dengan nilam, delima, topaz biru dan batu-batu lain.

Berongga dan berbadan tegap

Model wanita yang berlebihan berat badan diperbuat daripada wayar pepejal. Badan berongga mempunyai lebih banyak isipadu, tetapi kurang berat. Hakikatnya ialah semasa pembuatan apa-apa produk, dawai logam diletakkan di dalam dawai yang diperbuat daripada logam berharga, yang dikeluarkan pada peringkat akhir. Ini adalah bagaimana kekosongan di dalam pautan ternyata.

Perlu diingat bahawa harga produk hollow lebih rendah daripada kos produk berat penuh, tetapi ini tidak menjejaskan kekuatan. Barang kemas boleh menahan berat sehingga 15 kg.

Anda perlu mengikuti peraturan pemakaian dalam apa jua keadaan. Barang kemas akan bertahan lebih lama dan akan berkilat jika anda menanggalkannya pada waktu malam. Ia tidak sesuai semasa aktiviti fizikal, ia mesti dilindungi daripada sentuhan dengan bahan kimia. Adalah lebih baik untuk menyimpan barang kemas sedemikian dalam kotak dengan padding lembut di dalamnya.

Dalam tangan

Pemegang wanita boleh dihiasi dengan kedua-dua rantai besar yang ringkas dan yang eksklusif dengan batu semula jadi, loket dan azimat, serta dalam reka bentuk yang luar biasa. Model dengan ukiran kelihatan menarik.

Gelang budak sangat popular sekarang. Wanita India memanggil perhiasan negara mereka sebagai bunga tangan, kerana gelang itu disambungkan ke cincin (atau cincin) dengan satu atau lebih rantai. Barang kemas boleh dihiasi dengan manik, batu dan hiasan lain.

Pada lengan bawah

Dalam cuaca panas, model yang menghiasi bahu adalah relevan. Mereka diperbuat daripada pelbagai logam dan sesuai dengan mana-mana busur. Sudah tentu, mereka akan menarik perhatian dengan keunikan mereka - dan daya tarikan pada masa yang sama! Produk sedemikian berbeza daripada model pada saiz tangan. Ia standard.

Dengan berjalan kaki

Adalah menjadi kebiasaan untuk menghias buku lali wanita di India dan di negara Arab. Kami mendapat aksesori oriental di bawah Alexander I. Seperti dalam kes gelang pergelangan tangan, model pada kaki berbeza dalam gaya dan bentuk. Pautan dalam gelang tunggal atau berbilang lapisan dihiasi dengan loket dan azimat. Produk menawan dengan tenunan kerawang.

Jenis-jenis tenunan

Gelang rantai tergolong dalam jenis gelang lembut, oleh itu pasaran moden menawarkan jenis tenunan berikut:

 • Berperisai - pautan pada setiap sisi adalah tanah dan terletak dalam satah yang sama. Teknologi tenunan mereka adalah serupa dengan penciptaan mel berantai. Ini membolehkan rantai tidak berpusing dan menggembirakan dengan kilauan. Tenunan ini termasuk "rhombo", "nona", "figaro" dan lain-lain lagi.
 • Anchor - di sini pautannya berserenjang antara satu sama lain. Dalam versi klasik, pautan mempunyai bentuk bujur, tetapi ia juga boleh menjadi bulat.
 • "Bismarck" - mempunyai banyak jenis tenunan. Ia kelihatan kukuh kerana teknik pelaksanaan yang kompleks dan corak volumetrik.
 • Digabungkan - dalam satu gelang, pautan mempunyai bentuk yang berbeza.

Panjang gelang dalam bentuk rantai adalah sama dengan gelang biasa - dari 16 hingga 21 cm.

bahan

Berabad-abad kemudian, emas kekal sebagai kegemaran dalam perhiasan, kerana jantina wanita masih bernafas secara tidak sekata ke arah logam mulia 585. Untuk menggembirakan gadis yang paling cerewet, pereka menggabungkan beberapa warna dalam satu bahagian.

Untuk membuat gelang rantai, bukan sahaja pelbagai jenis emas digunakan, tetapi juga perak, platinum, logam hypoallergenic.

Perhiasan perak selalunya kelihatan menarik dan bergaya seperti perhiasan emas. Ini semua tentang ketukangan dan imaginasi pereka jenama barang kemas, serta kualiti logam. Sebagai contoh, model yang diperbuat daripada perak bersalut rhodium akan berkilauan seperti barang emas, cuma kosnya akan menjadi susunan magnitud yang lebih rendah.

Gelang rantai platinum terkenal dengan ketahanannya. Mereka sering digabungkan dengan logam lain atau dihiasi dengan batu.

Cadangan pemilihan

Terdapat beberapa peraturan yang perlu diingat:

 1. Gelang rantai tidak boleh ketat. Ia melepak sedikit. Jika jari melepasi antara rantai dan tangan, produk itu muat.
 2. Beri perhatian kepada sampel logam berharga atau kualiti barang kemas.
 3. Kualiti tenunan juga penting, begitu juga dengan kebolehpercayaan pengikat.
 4. Pilih gelang berdasarkan barang kemas yang anda sudah ada. Mereka mesti harmoni antara satu sama lain.

pakai apa?

Mungkin tiada kes sedemikian apabila gelang rantai di pergelangan tangan tidak sesuai. Rantai yang tebal dan tebal sesuai dengan kedua-dua pakaian malam dan pakaian jalanan.

Model klasik sesuai untuk kumpulan perniagaan.

Rantai boleh dipadankan dengan jam tangan emas, gelang atau kepingan getah untuk dipadankan dengan gaya.

Bagi hiasan pada kaki, ini adalah tambahan yang bagus untuk haluan pantai.

Semasa berjalan-jalan, pakai model kasar gelang rantai di bawah seluar jeans yang dipotong. Produk dengan ketebalan sederhana akan dengan anggun menekankan kelangsingan kaki dalam haluan romantis.

Penampilan bergaya

Pada musim panas, seluar pendek denim pendek dan blaus ringan dengan peplum akan kelihatan harmoni dengan gelang rantai.

Gamut hitam sesuai dengan emas: sebagai contoh, pakaian berjalur dan jaket hitam. Lengkapkan busur dengan beg tote hitam dan sandal dengan hiasan emas.

Contoh lain ialah pakaian baju berwarna gelap. Dengan latar belakangnya, gelang besar yang lengkap dengan rantai di leher akan berkilauan dan menarik perhatian.

Rantaian gelang yang diperbuat daripada emas, perak atau barang kemas berkualiti tinggi - mana-mana produk sedemikian akan menjadi sorotan yang indah bagi mana-mana busur!

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah