Gelang

Gelang GPS untuk kanak-kanak

Gelang GPS untuk kanak-kanak
Kandungan
 1. Bagaimanakah ia berfungsi?
 2. Fungsi tambahan
 3. Memilih gelang
 4. model
 5. Masalah biasa
 6. harga
 7. Ulasan

Terima kasih kepada pelbagai peranti mudah alih di dunia moden, ia menjadi lebih mudah untuk mengawal pergerakan kanak-kanak. Cara paling mudah dan senang untuk mengikuti perkembangan lokasi kanak-kanak ialah penjejak GPS dalam bentuk gelang. Aksesori kecil ini bertujuan untuk kanak-kanak berumur 3 tahun. Ia boleh dibeli untuk mereka yang terlalu awal untuk menggunakan telefon bimbit.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Model klasik gelang GPS disertakan dengan kad SIM. Mereka dikuasakan oleh bateri. Dengan penggunaan berterusan, caj bertahan selama 2 minggu.

Penjejak GPS mempunyai perisian khas yang diperlukan untuk menjejaki lokasi peranti. Koordinat ditentukan menggunakan isyarat daripada satelit dan dihantar melalui komunikasi selular atau rangkaian Internet.

Ibu bapa menerima maklumat lokasi anak mereka secara berbeza bergantung pada model dan medium penghantaran. Koordinat boleh dihantar dalam bentuk mesej SMS atau dipaparkan pada peta. Anda boleh menyesuaikan kekerapan pemerolehan data mengikut kehendak anda - setiap 15 minit atau sekali sehari.

Anda juga boleh mengkonfigurasi program supaya ia menunjukkan keseluruhan laluan pergerakan.

Fungsi tambahan

Model penjejak tertentu mempunyai fungsi tambahan yang mengembangkan keupayaan peranti:

 • Geofence. Peranti boleh dikonfigurasikan supaya apabila kanak-kanak meninggalkan kawasan yang ditentukan, isyarat yang sesuai dihantar kepada ibu bapa.
 • Penderia jatuh. Ia mungkin tidak berguna untuk kanak-kanak aktif seperti untuk kanak-kanak kurang upaya. Penjejak mengesan perubahan mendadak dalam kedudukan badan kanak-kanak dan menghantar mesej kepada ibu bapa.
 • Butang penggera.Sekiranya berlaku kecemasan, hanya tekan butang pada badan peranti dan orang dewasa akan segera menerima pemberitahuan penggera.
 • Mendengar. Melalui komunikasi selular, anda boleh mendengar segala yang berlaku di sekeliling kanak-kanak itu daripada telefon bimbit.
 • telefon. Sudah tentu, gelang itu tidak akan memainkan peranan sepenuhnya sebagai peranti sepenuhnya, tetapi beberapa nombor dimasukkan ke dalam ingatan penjejak, yang boleh anda hubungi dalam kes kecemasan.

Memilih gelang

Sebelum membeli gelang GPS, anda harus memberi perhatian kepada faktor berikut:

 1. Kekuatan. Gaya hidup aktif generasi muda memerlukan ketahanan sepenuhnya peranti mudah alih. Penjejak mesti menahan titisan, hentaman dan sentuhan dengan air. Terdapat model yang direka untuk jenis aktiviti atau gaya hidup kanak-kanak tertentu - kalis kejutan atau kalis air.
 2. Kekompakan. Gelang yang besar akan menyebabkan ketidakselesaan kepada kanak-kanak, itulah sebabnya dia berhak menolak untuk memakainya. Dan aksesori yang besar akan menarik perhatian hooligan yang ingin mengambil peranti yang menarik dari kanak-kanak itu.
 3. Kemudahan penggunaan. Penjejak GPS untuk kanak-kanak harus dilengkapi dengan fungsi asas asas yang boleh digunakan serta-merta dalam situasi yang tertekan. Perisian yang mudah perlu dibangunkan untuk ibu bapa dan dipasang pada komputer atau telefon pintar.
 4. Bateri berkapasiti. Gelang GPS mesti berfungsi tanpa gangguan, tanpa mengira sumber kuasa (sama ada bateri atau bateri). Jika pengecasan cepat habis, ini adalah sebab yang serius untuk menggantikan peranti.
 5. Reka bentuk. Kanak-kanak harus menyukai gelang itu supaya mereka boleh memakainya dengan senang hati. Adalah baik jika aksesori itu sesuai dengan almari pakaian fesyen kecil. Perlu diingat bahawa gelang itu harus kelihatan sesuai dalam kombinasi dengan pakaian seragam sekolah.
 6. Skop permohonan. Sebilangan besar jenis peranti telah dibangunkan yang mempunyai suar GPS. Jangan beri perhatian kepada penjejak yang direka untuk memantau kakitangan, pelancong, orang tua (dan lebih-lebih lagi untuk kargo atau haiwan). Walau apa pun ciri menarik atau harga peranti sedemikian. Model gelang GPS untuk kanak-kanak direka dengan mengambil kira ciri dan keperluan umur.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang cara memilih gelang GPS untuk kanak-kanak, lihat video berikut.

model

Model tertentu boleh dipilih bergantung pada fungsi tambahan yang diperlukan. Perlu diingat bahawa kualiti tidak selalu sepadan dengan harga. Jika anda akan memilih model tertentu, anda harus memberi perhatian kepada ulasan. Model yang paling biasa telah melepasi kawalan orang ramai dan mempunyai pelbagai pengguna.

Filip 2

Model ini menyediakan keupayaan untuk membuat dan menerima panggilan ke lima nombor. Gelang sedemikian boleh menerima mesej daripada pelanggan yang disimpan dalam memori peranti. Ciri ini tertumpu pada menerima mesej teks semasa kecemasan.

Benar, tidak ada cara untuk menjawabnya.

Peranti ini menyokong berbilang profil pada masa yang sama. Jika ibu bapa mempunyai lebih daripada seorang anak, tetapi beberapa, jika perlu, semua kanak-kanak boleh menggunakan gelang GPS yang sama.

Fungsi tambahan "Zon Geo" membolehkan anda mengkonfigurasi sehingga lima lokasi. Jika peranti berada di luar kawasan yang ditentukan, ia menghantar pemberitahuan penggera ke telefon mudah alih ibu bapa. Ini amat sesuai untuk penduduk bandar-bandar besar, di mana kanak-kanak itu menghadiri bukan sahaja sekolah, tetapi juga pelbagai bahagian.

Di siniO

Reka bentuk penjejak GPS ini betul-betul sama dengan jam tangan. Aksesori yang terang dan bergaya seperti itu akan menarik minat mana-mana kanak-kanak. HereO boleh membebaskan anda daripada pujukan untuk membawa peranti penjejakan bersama anda.

Model ini mudah digunakan. Cukup sekadar menyegerakkan jam tangan dengan telefon pintar. Ibu bapa akan sentiasa mengetahui lokasi anak-anak mereka.

Boleh digariskan

Salah satu model yang paling primitif tetapi boleh dipercayai ialah Lineable. Ia adalah gelang silikon.Data lokasi dihantar melalui Bluetooth. Atas sebab ini, julatnya kecil - 20-30 meter.

Kelebihan penjejak ini ialah kanak-kanak dengan gelang seperti itu boleh dijejaki oleh sesiapa sahaja yang berada dalam julat Bluetooth dengan aplikasi Lineable. Peranti ini sangat popular di luar negara kerana ia sangat murah.

Penjejak GPS ini mempunyai bateri terbina dalam. Ia cukup untuk sepanjang hayat gelang - selama 1 tahun.

BuddyTag

Seperti model sebelumnya, BuddyTag beroperasi melalui Bluetooth, jadi ia juga agak berpatutan. Kelebihan utama model adalah rintangan air. Ia boleh dibeli untuk cuti musim panas.

Dengan reka bentuk, ia adalah cip yang tertanam dalam gelang silikon atau tekstil. Pengilang telah memastikan bahawa kanak-kanak boleh memilih mana-mana reka bentuk aksesori. Shades - dari hitam kepada mana-mana warna pelangi.

Tinitell

Pembangunan Switzerland yang sangat mudah dan pelbagai fungsi - Penjejak GPS Tinitell. Ia adalah aksesori pergelangan tangan bergetah kalis air dengan butang besar.

Terima kasih kepada fungsi pengecaman suara, sekiranya berlaku kecemasan, kanak-kanak hanya perlu menekan butang dan menyebut nama pelanggan yang dikehendaki.

Kesederhanaan dan kebolehpercayaan adalah kelebihan utama model ini. Malah wakil terkecil generasi muda boleh menggunakannya.

Peranti ini menyokong kad mikro-Sim mana-mana pengendali mudah alih.

Fixitime

Peminat Fixitime akan menyukai gelang Fixitime. Ini ialah model klasik penjejak GPS, tetapi dengan satu kelebihan yang ketara: ia bertindak balas kepada penyingkiran. Penyerang telah belajar membezakan antara jam tangan kanak-kanak yang mudah dan peranti mudah alih yang penting.

Dengan penjejak Fixiki, ibu bapa akan sentiasa memastikan anak mereka selamat.

Masalah biasa

Dengan semua kelebihan penjejak GPS, anda harus mempertimbangkan dengan teliti ciri-ciri fungsi dan masalah yang mungkin timbul. Lagipun, ibu bapa mempercayai peranti ini perkara yang paling penting - keselamatan kanak-kanak.

Untuk berfungsi dengan betul peranti penjejakan, operasi sempurna semua elemen konstituen yang terlibat dalam penghantaran komunikasi diperlukan: satelit, pengendali mudah alih, pelayan dan telefon pintar (atau komputer). Jika kanak-kanak itu berada di dalam bangunan dengan dinding konkrit bertetulang tebal, sukar untuk menentukan lokasinya. Peta akan memaparkan koordinat yang telah ditetapkan sebelum ranap sistem.

Ketepatan data mungkin mempunyai ralat 15 hingga 200 meter. Maklumat yang paling benar disediakan oleh sistem GPS, paling sedikit - GSM.

harga

Sesiapa sahaja boleh membeli model peranti yang sesuai untuk mencari anak. Julat harga bermula pada 500 rubel dan hampir tidak terhad. Harga dipengaruhi bukan sahaja oleh fungsi penjejak, tetapi juga oleh reka bentuk mereka. Model terang yang bergaya boleh menelan kos lebih tinggi daripada model yang tidak jelas, tetapi lebih dipercayai.

Perisian telefon pintar atau PC mungkin disertakan dengan peranti. Ia juga boleh dipasang secara percuma atau dengan bayaran yang kecil, seperti semua apl mudah alih.

Ulasan

Ibu bapa sangat gembira dengan pembelian tersebut. Mereka sentiasa tahu di mana anak-anak mereka berada. Sesetengah orang secara bebas memutuskan untuk membeli penjejak GPS dan sesetengah guru mengesyorkan peranti sedemikian di sekolah.

Kanak-kanak yang lebih muda tidak perlu menjelaskan mengapa mereka diberikan gelang yang begitu terang. Mereka memakainya dengan senang hati dan tidak menanggalkannya. Ibu bapa yang mempunyai anak yang lebih besar mengakui bahawa mereka tidak menerangkan maksud sebenar aksesori yang dibeli. Mereka hanya memberitahu pelajar sekolah supaya tidak menanggalkan barang kemas dan menderma.

Gadis suka model asli yang terang, yang membebaskan orang dewasa daripada pujukan untuk sentiasa memakai penjejak GPS.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah