Gelang

Gelang di kaki

Gelang di kaki
Kandungan
  1. Sejarah
  2. Kelebihan
  3. Model Fesyen [Y]
  4. bahan
  5. Jenama
  6. Kaki apa yang perempuan pakai?
  7. Bagaimana untuk memilih?
  8. Bilakah gelang sesuai?
  9. pakai apa?
  10. Gambar yang cantik

Malah pada zaman dahulu, jantina yang adil menggunakan pelbagai perhiasan. Hari ini, di antara pelbagai gaya dan model, anda boleh mencari pilihan mewah. Jika anda sedang mencari barang kemas yang luar biasa yang akan menjadi kemuncak busur yang bergaya, maka anda harus membeli gelang buku lali yang cantik.

Sejarah

Gelang kaki biasanya dipanggil profil. Mereka diperbuat daripada pelbagai bahan. Pengrajin lebih suka perak dan emas, plastik dan nilon. Model yang diperbuat daripada manik, cengkerang dan mutiara kelihatan cantik dan luar biasa.

Rantai pergelangan kaki yang indah akan sentiasa menarik perhatian anda, dan barang kemas yang luar biasa itu muncul pada zaman dahulu. Soal selidik pertama ditemui semasa penggalian makam Sumeria, yang dijalankan di wilayah Mesopotamia. Mereka diperbuat daripada pelbagai bahan, batu berharga digunakan sebagai hiasan.

Menurut tradisi Sumeria, hanya wanita yang mempunyai kedudukan tinggi dalam masyarakat boleh memakai gelang kaki, kerana orang miskin tidak dapat membeli barang kemas yang mahal itu.

Di Mesir kuno, gelang kaki tersedia untuk semua jantina yang adil. Lelaki pun pakai. Wanita Mesir dengan tahap kekayaan yang tinggi membeli model indah yang diperbuat daripada perak atau emas, serta ditambah dengan batu permata. Wanita miskin memakai gelang dari besi atau kulit dan dihiasi dengan cengkerang. Aksesori ini memainkan peranan sebagai jimat.

Aksesori ini sangat diperlukan di India purba. Profil itu digunakan sebagai barang kemas biasa atau sebagai penunjuk status pemiliknya.Tukang membuat perhiasan kaki daripada perak dengan standard tertinggi.

Payal ialah gelang loceng nipis yang fleksibel. Aksesori ini digunakan oleh penari untuk menambah kesan pada tarian mereka. Hari ini ramai penari perut memakai payals.

India mempunyai tradisi sendiri yang berkaitan dengan perhiasan kaki. Jika gelang itu digantung longgar di kaki, bermakna gadis itu masih belum menemui suami. Bagi wanita yang sudah berkahwin, gelang telah dihasilkan seiring dengan cincin jari kaki. Mereka disambungkan dengan rantai nipis. Hari ini setiap pengantin perempuan India memakai profil. Ia telah menjadi sifat yang sangat diperlukan semasa majlis perkahwinan.

Di Rusia, minat terhadap hiasan luar biasa itu muncul pada masa Alexander I. Ia dipakai pada buku lali atau sedikit di atas lutut. Di USSR, gelang kaki dianggap kesat.

Di negara-negara Barat pada pertengahan abad kedua puluh, permintaan untuk barang kemas asli seperti itu meningkat. Manik bugle dan jalinan digunakan untuk membuat gelang. Pada masa akan datang, hiasan mula ditambah dengan inskripsi - nama mereka atau pilihan mereka.

Kelebihan

Gelang kaki dipilih oleh ramai wanita fesyen, kerana aksesori asli seperti itu akan menambah semangat pada imej yang unik.

Gelang pada kaki pasti menarik perhatian kepada kaki langsing. Dia akan membantu untuk mencipta busur yang elegan dan khusyuk. Perhiasan ini boleh digunakan sebagai aksesori terang untuk penjelmaan rupa musim panas atau pantai.

Pelbagai model dan gaya membolehkan anda menunjukkan keperibadian anda, menonjol daripada orang ramai. Jika anda ingin menambah lebih banyak makna pada rupa yang menawan, maka model asli dengan loket dalam bentuk tanda infiniti atau hati akan menjadi pilihan yang baik.

Model Fesyen 2021

Tukang emas mencipta pelbagai jenis gelang kaki menggunakan pelbagai bahan dan hiasan. Anda boleh memilih pilihan perak atau emas yang mewah, dilengkapi dengan batu. Jika anda mahu, anda boleh membuat hiasan sedemikian sendiri dari manik atau kulit.

Gelang fleksibel dalam bentuk rantai pautan kelihatan cantik dan indah. Ia boleh sama ada lebar atau nipis. Sesetengah model menarik perhatian dengan tenunan kerawang. Pengrajin sering menggunakan emas putih dan kuning. Model dengan loket kelihatan luar biasa dan asli. Ia boleh menjadi satu loket atau beberapa keping barang kemas.

Barang kemas menawarkan gelang dalam bentuk jalur tegar yang berterusan. Pilihan ini sering dihiasi dengan sisipan berbentuk permata atau ukiran asli.

Model asal ialah soal selidik gaji, yang berasal dari India. Hari ini model ini mempunyai nama yang berbeza - hamba. Aksesori ini termasuk bukan sahaja gelang kaki, tetapi juga cincin jari yang menyambung ke gelang dengan rantai nipis.

Barang kemas India sesuai untuk berjalan-jalan musim panas di pantai dengan berkaki ayam. Jika anda memutuskan untuk mengadakan perkahwinan berhampiran laut, maka soal selidik gaji akan menjadi kemuncak imej pengantin perempuan.

Baru-baru ini, terdapat model baharu yang dipanggil profil pesona. Buat pertama kalinya ia dipersembahkan kepada orang ramai oleh rumah perhiasan terkenal "Pandora". Model ini dihiasi dengan rantai kunci yang luar biasa yang boleh ditanggalkan jika dikehendaki. Hari ini azimat dipersembahkan dalam pelbagai saiz, bentuk dan warna. Ia boleh diperibadikan, dalam bentuk asterisk atau hati. Manik sesuai untuk hiasan dalam gaya laconic. Jika anda ingin menambah sentuhan suka bermain, anda harus memberi perhatian kepada model dengan rantai kunci berdering. Pilihan daya tarikan adalah sepenuhnya individu.

Ramai gadis lebih suka perhiasan dengan tanda infiniti, yang melambangkan cinta abadi. Kadang-kadang tukang menghiasi tanda infiniti dengan batu permata. Pilihan ini sesuai sebagai hadiah untuk teman wanita anda.

Tatu yang meniru gelang di sekitar buku lali sangat popular.Tetapi tidak setiap gadis akan bersetuju dengan keputusan sedemikian, dan ia juga patut dipertimbangkan bahawa tatu itu tidak begitu mudah untuk ditarik balik.

Hari ini, alternatif yang hebat dibentangkan - tatu inai. Seni kuno mehendi melukis badan dengan inai semula jadi. Cara menghias badan ini sangat popular di kalangan permaisuri Mesir. Seni ini telah menemui penjelmaan dalam budaya India. Lukisan pada tubuh wanita menunjukkan wanita itu sudah berkahwin.

Setiap lukisan mempunyai makna tersendiri sejak zaman dahulu, jadi anda harus berhati-hati semasa memilih dan pastikan anda mengetahui maksud lukisan itu sebelum meletakkannya pada buku lali.

Hari ini, lukisan inai sering diwakili oleh reka bentuk bunga, dengan motif Arab atau Afrika. Lukisan pada tema bunga dalam ensemble dengan bentuk geometri kelihatan kreatif dan menarik.

Yang paling kompleks dan khayalan adalah corak India. Mereka boleh diwakili oleh simbol agama, bunga, garis atau titik. Mehendi dalam bentuk gelang di kaki akan menambah kecanggihan dan keaslian pada haluan.

bahan

Gelang buku lali moden diperbuat daripada pelbagai bahan - berharga dan ringkas. Pengrajin menggunakan emas, perak, kayu dengan ukiran yang menarik, manik dan manik, cengkerang. Hiaskan gelang dengan batu atau rhinestones.

Tukang emas menawarkan pelbagai model emas, dihiasi dengan batu permata yang indah. Aksesori sedemikian adalah penunjuk status dan kekayaan yang tinggi. Profil emas diwakili oleh rantai nipis yang boleh membalut kaki sekali atau dua kali. Ia adalah kebiasaan untuk memakainya pada majlis-majlis khas. Sudah wanita dewasa mampu membeli aksesori yang begitu mahal.

Gelang perak mendapat permintaan yang tinggi di kalangan gadis muda. Ia adalah kebiasaan untuk memakainya dengan pakaian kasual. Mereka kelihatan cantik apabila dipadankan dengan sandal.

Gelang diperbuat daripada manik. Model yang diperbuat daripada manik besar akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk menjelmakan busur boho atau rupa etnik. Mereka harus dipakai dengan selipar atau sandal.

Jenama

Jenama terkenal Rusia Sokolov menawarkan pelbagai pilihan barang kemas. Ia mendapat permintaan di banyak negara di seluruh dunia. Reka bentuk pengarang, penggunaan teknologi pengeluaran moden dan kualiti yang sangat baik telah membawa kemasyhuran syarikat ini di seluruh dunia.

Di antara pelbagai model dari barang kemas jenama Sokolov, anda boleh menemui gelang emas dan perak dengan loket dan batu permata. Kedua-dua model tegar dan gelang rantai kelihatan cantik.

Satu ciri bagi semua barang kemas jenama ialah pemilihan individu kunci. Anda boleh yakin dengan kebolehpercayaan dan kepraktisannya. Ia tidak akan terbuka sendiri.

Syarikat Rusia Sunlight juga sangat popular di Rusia. Pengilang bekerja dengan perak standard tertinggi - 925. Warna perak boleh berbeza: putih salji, kuning, hitam kuno.

Logam dibentangkan dalam bentuk rantai nipis, plat enamel atau gelung licin. Pengancing dan pengikat yang unik menjamin bukan sahaja kebolehpercayaan, tetapi juga menghiasi perhiasan. Jenama ini sering menggunakan batu berharga seperti topaz, berlian, mutiara, dan rhinestones untuk hiasan.

Kaki apa yang perempuan pakai?

Hari ini tiada kata sepakat mengenai kaki mana gelang itu harus dipakai. Tradisi kuno secara beransur-ansur dilupakan, dan fesyen moden mengalu-alukan eksperimen, penyelesaian yang luar biasa. Profil boleh dipakai pada mana-mana kaki.

Fesyen sebenar masih berminat dengan semua kehalusan dalam perkara ini. Pada zaman dahulu, pengantin lelaki memberikan profil pengantin perempuan. Dia adalah simbol cinta dan kesetiaan. Ia adalah adat untuk memakai gelang di kaki kiri. Gadis-gadis yang mudah berbudi meletakkan perhiasan ini pada buku lali kanan, dengan itu menunjukkan status mereka.

Budaya Kristian melihat sisi kiri dan kanan secara berbeza.Menurut tradisi Kristian, jika seorang gadis memakai gelang di kaki kirinya, itu bermakna dia menyembah syaitan.

Terdapat versi lain, mengikut mana gelang di kaki kanan menekankan bahawa pemiliknya adalah penganut orientasi seksual bukan tradisional.

Bagaimana untuk memilih?

Apabila memilih soal selidik, anda harus memberi perhatian kepada panjangnya. Saiz barang kemas hendaklah dipilih berdasarkan saiz buku lali. Gelang itu tidak boleh jatuh atau mencubit kaki dengan kuat. Rantai pengapit harus diutamakan. Pilihan ini akan membolehkan anda melaraskan saiz yang dikehendaki.

Jika anda mahukan pilihan padan yang ketat, maka anda perlu mencari model yang diperbuat daripada kulit tulen. Gelang dengan cincin tidak terkecuali, oleh itu, apabila memilihnya, anda juga harus memberi perhatian yang sewajarnya kepada pilihan saiz.

Apabila memilih perhiasan yang luar biasa itu, ia patut mempertimbangkan bukan sahaja kehendak gadis itu, tetapi juga reka bentuk kakinya. Kaki langsing boleh dihiasi dengan rantai nipis. Untuk kanak-kanak perempuan dengan buku lali yang besar, rantai bersaiz sederhana sesuai. Mereka tidak akan tersesat dengan latar belakang umum dan menambah keanggunan pada imej.

Bilakah gelang sesuai?

Gelang kaki tidak sesuai dengan semua pakaian, jadi sebelum membelinya, anda harus memikirkan jenis pakaian yang akan anda pakai.

Aksesori kaki kelihatan sempurna dalam ensemble dengan skirt pendek dan seluar pendek, gaun mini panjang, seluar jeans terselit atau bingkap. Pakaian hendaklah membiarkan buku lali anda terdedah. Anda juga harus menjaga kecantikan kaki. Mereka mesti rapi.

Jika anda mahu, anda boleh membuat pedikur yang terang.

Hiasan sedemikian tidak sesuai untuk kerja pejabat. Pengurusan mungkin menganggapnya sebagai melanggar kod pakaian perniagaan. Gelang itu boleh dipakai untuk pesta korporat, berjalan-jalan dengan rakan-rakan. Ia kelihatan hebat dengan pakaian musim panas atau pantai yang ringan. Ia boleh dipakai dengan selamat dengan pakaian kasual.

pakai apa?

Biasanya, aksesori membantu untuk melengkapkan rupa bergaya, jadi ia dipadankan dengan pakaian, dengan mengambil kira gayanya. Untuk penampilan perniagaan, profil emas adalah pilihan yang ideal. Ia kelihatan cantik seiring dengan tumit, kemeja putih salji dan sut dengan skirt.

Jika kod pakaian di tempat kerja tidak begitu ketat, maka anda boleh memakai perhiasan emas putih dengan selamat. Anda juga boleh memilih model dengan penggantungan kecil.

Profil itu selaras dengan indah dengan pakaian musim panas dan skirt. Ia kelihatan cantik seiring dengan seluar pendek.

Malah boleh dipakai dengan seluar. Model dengan potongan terpotong atau dalam gaya kasual adalah ideal. Profil halus sesuai dengan seluar jeans putih dipotong.

Rantai logam yang besar akan sesuai dengan rupa tentera. Gelang di kaki, yang disambungkan dengan rantai dengan cincin di jari, kelihatan asli dan mengagumkan.

Untuk penjelmaan busur pantai, anda boleh mengambil aksesori manik yang bergaya. Jika anda ingin menunjukkan keperibadian anda, maka anda boleh membuat hiasan manik sendiri, memilih warna dan bentuk yang anda suka.

Soal selidik akan membantu menambah seksualiti pada imej petang. Anda boleh memakai model yang diperbuat daripada perak atau emas dalam kombinasi dengan gaun malam atau koktel. Adalah wajar bahawa anting-anting, loket dan gelang buku lali dibuat dalam gaya yang sama.

Gambar yang cantik

Gelang India akan menghiasi pemandangan pantai anda dengan sempurna. Hiasan itu termasuk, sebagai tambahan kepada gelang, cincin pada jari kaki dan rantai dengan hiasan yang luar biasa. Azimat titisan air menarik perhatian dan menambah kesan pada produk. Bunga yang menakjubkan pada kaki kelihatan menarik dan cerah.

Gelang buku lali emas sesuai untuk setiap hari. Rantaian nipis akan menambah kecanggihan dan ringan pada imej, dan rama-rama kecil akan menjadikannya menarik dan luar biasa. Barang kemas ini boleh dipakai dengan seluar jeans bergulung atau seluar berpotongan.

Ramai gadis suka gelang emas putih dengan berlian ini. Kilauan berlian akan menghiasi busur petang atau bergaya.Gelang ini harus dipakai dengan kasut bertumit tinggi. Berlian terletak di sepanjang keseluruhan kepingan. Batu-batu besar menambah keanggunan dan keaslian pada hiasan.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah