Gelang

Pasangkan gelang

Pasangkan gelang

Gelang berpasangan ialah cara yang baik untuk menunjukkan kepada orang yang disayangi betapa berharga dan berharganya gelang tersebut.... Mereka melambangkan persahabatan yang kuat, simpati romantis dan cinta yang menyeluruh. Sekali pandang pada gelang itu sudah cukup untuk menggembirakan anda dan mengingati kepentingan anda sendiri kepada seseorang. Perhiasan sedemikian akan menjadi hadiah hebat untuk percutian atau hanya pembelian setiap hari yang menyenangkan.

Untuk siapa?

Pilihan yang besar di kedai, serta keupayaan untuk memesannya dari tuan dan juga membuatnya di rumah, membolehkan anda memberikan gelang berpasangan dengan makna kegemaran anda dan dalam apa jua keadaan.

Yang paling popular adalah barangan untuk kekasih dan kawan baik. Pada perhiasan jenis ini, simbolisme infiniti dan hati, inskripsi tentang cinta atau persahabatan sering dijumpai. Sesetengahnya mengandungi imej yang tidak masuk akal kepada orang lain, tetapi bagi pemberi dan penerima mereka mempunyai makna yang istimewa dan dikaitkan dengan cerita biasa.

Gelang berpasangan boleh menjadi hadiah hebat dalam keluarga. Mereka boleh dipersembahkan oleh anak-anak kepada ibu bapa mereka atau, sebaliknya, serta saudara perempuan dan saudara lelaki antara satu sama lain. Gelang ini kebanyakannya sama, kerana kadangkala ia diperlukan dalam jumlah lebih daripada dua keping.

Hiasan untuk dua orang boleh menyatukan ahli satu pasukan kreatif, pasukan sukan. Selalunya, gelang tersebut adalah produk dengan simbol acara tertentu.

Bahan (edit)

Seperti bujang, gelang untuk dua orang diperbuat daripada pelbagai jenis bahan. Ini membolehkan anda memilih produk mengikut rasa, gaya, tanda zodiak, warna mata atau toleransi peribadi.

Gelang yang diperbuat daripada logam berharga - emas, perak, platinum - lebih mahal daripada yang lain, tetapi ia akan bertahan lama dan boleh menjadi, dalam nilai simboliknya, hampir cincin perkahwinan... Selalunya, perhiasan berpasangan adalah laconic untuk disesuaikan dengan orang yang mempunyai pilihan dan status yang berbeza. Keluli perhiasan hypoallergenic tidak kurang biasa, kerana ia mempunyai harga yang berpatutan.

Gelang yang diperbuat daripada kulit, termasuk kulit buatan, dan tali, tali memperoleh watak berani dan muda... Mereka jauh lebih menjimatkan daripada produk logam dan membolehkan anda mencipta imej dengan sifat yang sama sekali berbeza - berani dan menarik.

Manik dan tekstil dari sebarang tekstur dan ketumpatan tersedia dan mudah diproses. Anda boleh membuat gelang daripada mereka sendiri. Bahan sedemikian sesuai bukan sahaja untuk dua teman wanita, tetapi juga untuk pasangan yang sedang bercinta, bagaimanapun, rintangan haus mereka tidak sebagus logam dan kulit.

Bahan bukan tradisional yang semakin popular termasuk getah, seramik dan tungsten. Ia berteknologi tinggi, tahan lasak dan serba boleh, menjadikannya sesuai untuk pelbagai jenis gaya pakaian.

Selalunya, gelang berpasangan adalah gabungan beberapa bahan sekaligus, contohnya, kulit digabungkan dengan keluli, dan tali dengan manik diperbuat daripada perak. Butiran dibuat daripada batu berharga dan separa berharga, mineral, cengkerang dan batu karang, logam, serta aksesori kecil - manik, rhinestones, butang. Selalunya, perhiasan kulit atau tekstil ditutup dengan reka bentuk atau corak.

Logam berharga, disebabkan oleh jenis pemprosesan yang berbeza, boleh memperoleh warna dan tekstur yang tidak standard - berkilat, matte, dengan sengaja berumur.

Pandangan

Mengikut ciri utama mereka, gelang boleh dibahagikan kepada keras dan lembut... Yang tegar mengekalkan bentuk asalnya, menggenggam erat pergelangan tangan atau memegangnya dengan bebas. Ia boleh sama ada tertutup sepenuhnya, mewakili satu cincin, atau terbuka. Satu lagi jenis adalah berengsel, di mana dua bahagian disambungkan oleh engsel. Gelang tegar termasuk gelung, manset.

Gelang lembut adalah fleksibel dan lentur disebabkan oleh bahan atau pembinaan. Yang paling popular adalah perhiasan rantai, yang terdiri daripada pautan yang bersambung antara satu sama lain. Pelbagai teknologi membolehkan anda mencipta butiran kerawang bujur klasik dan mewah dari logam, mencipta corak yang menarik. Terdapat banyak jenis tenunan, bagaimanapun, ia dibahagikan kepada dua subkumpulan besar: sauh dan perisai.

Gelang lembut dijalin daripada tali dan jalur elastik atau tali dan dawai, di mana manik dan angka digantung. Barang kemas kulit dan jala juga termasuk dalam kategori ini. Gelang lembut lebih selesa dan serba boleh, jadi ia paling kerap dipilih sebagai gelang berpasangan.

model

Idea gelang berganda adalah satu set dua item yang sama atau dikaitkan dengan satu konsep. Hiasan yang benar-benar berulang antara satu sama lain mungkin berbeza dalam saiz, jika tidak, ia adalah sama. Secara relatifnya, mana-mana gelang yang dibeli dalam jumlah dua helai dan dihadiahkan kepada orang tersayang boleh menjadi sepasang. Antaranya, model kulit dengan rivet, gesper, pancang atau atribut kipas adalah popular. Terdapat juga lukisan pada hiasan lebar.

Pelbagai ini harus termasuk gelang-tali, yang paling kerap membawa maksud tertentu, dan pada tahap yang lebih rendah adalah aksesori. Mereka boleh menjadi simbol cinta untuk lelaki dan perempuan, atau janji yang diberikan kepada orang yang disayangi.

Sebagai berpasangan, model adalah perkara biasa, yang mungkin berbeza dalam butiran, tetapi ia semestinya disatukan oleh satu idea. Perbezaan mungkin berkaitan dengan kedua-dua warna produk dan inskripsi, angka, lukisan.

Butiran produk harus saling melengkapi dalam makna supaya jelas bahawa gelang tunggal mempunyai sepasang. Beginilah gelang yin yang boleh ditemui. Simbol kuno ini dipecah menjadi kepingan yang boleh disambungkan antara satu sama lain. Konsep yang serupa termasuk figura lubang kunci dan kunci, jantung dan anak panah, separuh jantung, kepingan mozek.

Tidak semestinya butiran gelang berpasangan boleh dilabuhkan antara satu sama lain dan, dengan itu, mewakili sesuatu yang lengkap. Hiasan mungkin serupa dalam warna dan reka bentuk keseluruhan, tetapi patung mungkin berbeza. Jadi, pada gelang untuk dua orang, kehadiran mineral, manik, angka bentuk yang berbeza adalah mungkin. Antaranya, sauh dan roda stereng, rama-rama dan bunga, kanak-kanak perempuan dan lelaki, haiwan, sifat-sifat budaya yang berbeza amat relevan.

Sebaliknya juga mungkin, apabila butiran sepadan, dan warna mencerminkan citarasa setiap pemilik. Perbezaan dalam warna boleh dikaitkan dengan kedua-dua gelang secara keseluruhan dan secara eksklusif dengan hiasan batu, manik, manik.

Selalunya terdapat gelang infiniti, di mana terdapat imej "lapan" terbalik. Tanda ini sama-sama sesuai untuk kedua-dua rakan dan kekasih, dan ini bermakna kasih sayang dan kesetiaan yang kekal.

Satu lagi pilihan asal ialah gelang sayap. Angka boleh menjadi sebahagian daripada asas produk atau digantung sebagai lampiran.

Huruf gelang ialah satu lagi cara biasa untuk memasangkan gelang. Mereka dibentangkan sebagai ukiran pada logam atau sebagai corak pada pinggan. Ini boleh menjadi kedua-dua varian nominal, dan sama atau pelengkap antara satu sama lain. Antara yang paling popular: bersama selamanya, cinta, saya sentiasa bersama anda, kawan baik.

Sekiranya saiz produk membenarkan, maka inskripsi itu boleh menjadi petikan terkenal dari buku dan filem. Sebagai contoh, selepas keluaran Game of Thrones, gelang Matahari dan bintang saya dan Bulan dalam hidup saya muncul.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, gelang dari jenama PANDORA dan produk analog telah menjadi terkenal. Mereka mewakili pangkalan nipis dengan pengapit, di mana lebih banyak angka boleh digantung. Apa yang dipanggil "azimat" boleh melambangkan sebarang peristiwa dalam hidup, contohnya, perkahwinan atau percutian, hubungan antara kekasih, saudara-mara dan rakan-rakan. Kebolehubahan yang hebat membolehkan anda secara bebas mengarang gelang berpasangan dengan tanda dan angka yang akan masuk akal hanya untuk dua orang.

Peduli

Agar perhiasan itu bertahan selama mungkin dan menggembirakan pemiliknya, penjagaan khas dan mudah diperlukan untuk mereka. Ia amat diperlukan untuk produk logam dan kulit.

Logam, terutamanya perak, menjadi gelap dan luntur dari semasa ke semasa, malah menjadi hitam. Untuk membersihkan barang kemas tersebut, terdapat produk khas yang boleh dibeli di kedai barang kemas. Di rumah, kegelapan boleh dibersihkan dengan ammonia, baking soda atau serbuk gigi.

Gelang kulit boleh berubah bentuk, meregang atau mengecut dari semasa ke semasa. Untuk mengelakkan ini daripada berlaku, sudah cukup untuk melembapkannya dengan krim tangan atau produk khas. Model tekstil boleh dibasuh dengan serbuk.

Untuk mengelakkan keretakan, calar dan cip, beberapa peraturan penyimpanan dan pemakaian harus dipatuhi:

  • Ia perlu menanggalkan gelang sebelum tidur, sauna, bersenam, serta berenang atau berenang di dalam air;
  • Tanpa mengira bahan, perhiasan harus dielakkan dengan sabun, kosmetik, air dan pembersih kimia;
  • Produk dengan banyak bahagian kecil sebaiknya disimpan dalam kotak atau kantung kecil, berasingan daripada yang lain;
  • Pakai dan tanggalkan gelang satu demi satu, jangan meregangkannya, jangan sentuh manik, angka dan manik.

Bagaimana untuk memakai?

Gelang berpasangan dipakai terutamanya pada pergelangan tangan, oleh itu, agar ia dapat dilihat, ia patut meninggalkan lengan yang sangat panjang. Kemeja, baju sejuk, blaus, pakaian, jaket dan jaket dengan lengan pendek atau tiga suku lebih diutamakan.

Bergantung pada gaya gelang, anda boleh mencipta kedua-dua perniagaan dan rupa kasual dengan mereka. Model yang sangat anggun, terutamanya di mana terdapat batu dan kristal berkilat, sesuai untuk pakaian malam dan koktel. Lebih cerah dan lebih besar gelang, pakaian yang lebih sederhana sepatutnya supaya unsur-unsur aktif tidak mengganggu satu sama lain.

Gelang boleh menjadi aksesori bebas atau sebahagian daripada keseluruhan set, kerana trendnya adalah berlapis. Gelang berpasangan akan kelihatan harmoni dengan produk yang dibuat dalam gaya yang sama dan dari bahan yang sama. Satu ensemble yang menarik boleh dibuat dengan berpasangan dengan cincin, loket atau anting-anting. Sesetengah gaya, seperti boho, membolehkan anda mengacaukan penampilan anda dengan banyak hiasan.

Gambar yang cantik

Gelang kulit lebar berwarna hitam dan merah dengan plat logam. Salah seorang daripada mereka menggambarkan sebotol champagne, yang lain - segelas. Kedua-duanya mempunyai gambar nadi dengan jantung.

Rantai kuning nipis dengan angka berpasangan. Satu menggambarkan bintang, satu lagi sebulan.

Gelang pelbagai lapisan yang terdiri daripada kulit dan tali, serta timbunan logam dan manik kayu dan patung. Produk adalah sama dalam warna dan reka bentuk, namun, satu mempunyai lubang kunci, satu lagi mempunyai kunci untuknya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah