Warna

Warna hitam dalam pakaian

Warna hitam dalam pakaian
Kandungan
 1. Apakah maksudnya?
 2. Kelebihan dan kekurangan
 3. Shades
 4. Ini untuk siapa?
 5. Ia digabungkan dengan apa?
 6. Imej

Hitam sering dikatakan serba boleh dan boleh membantu dalam banyak situasi. Seseorang menyayanginya, seseorang pada dasarnya menolak hitam dalam almari pakaian mereka. Satu perkara yang pasti - dia tidak meninggalkan sesiapa pun yang acuh tak acuh, dan terdapat daya tarikan istimewa dan keajaiban hitam dalam hal ini!

Apakah maksudnya?

Hitam biasanya membangkitkan persatuan dengan malam, misteri yang diselubungi kegelapan, sihir, kadang-kadang dengan pencerobohan dan, sudah tentu, kematian.

Ini adalah warna yang kebanyakan budaya pilih untuk pengebumian kerana ia secara senyap membantu untuk meluahkan kesedihan dan kesedihan.

Pada masa yang sama, hitam adalah kesucian dan kedamaian rohani, kerana bukan tanpa alasan bahawa para bhikkhu memakai jubah warna ini.

Hitam selalunya boleh didapati dalam almari pakaian perniagaan, kerana ia membantu untuk menekankan penjimatan dan konservatisme, ia adalah simbol kekuatan dan keazaman.

Ingat bahawa warna ini membantu menumpukan perhatian dan menyesuaikan diri dengan suasana yang anda inginkan, tetapi ia juga boleh memberi tekanan pada jiwa dan kemurungan. Pakar psikologi berasa cemas apabila mereka melihat bahawa pakaian hitam berlaku di dalam almari pakaian seseorang, selalunya ia mencerminkan masalah dan kompleks yang tidak terungkap yang duduk jauh di dalam.

Ini membantu untuk memahami bahawa hitam adalah banyak segi dan pelbagai rupa. Ia boleh berfungsi sebagai simbol bukan lisan untuk pelbagai emosi yang ingin anda sampaikan kepada orang lain. Tetapi jangan terlalu terbawa-bawa dengannya, jangan lupa untuk mencairkan almari pakaian anda dengan warna-warna terang yang akan memberi anda perasaan kegembiraan yang luar biasa.

Kelebihan dan kekurangan

Sisi positif hitam:

 • Ia boleh berfungsi sebagai latar belakang yang sangat baik untuk warna-warna terang;
 • Ia serba boleh, ia boleh digabungkan dengan hampir semua warna dan cetakan;
 • Boleh membentuk asas almari pakaian asas;
 • Sesuai untuk pakaian harian, terutamanya pakaian luar;
 • Ia melangsingkan dan membantu menyembunyikan kecacatan angka.

Sisi negatif:

 • Tidak sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan kulit cerah dan pucat, kerana ia akan menekankan semua ketidaksempurnaan pada muka;
 • Tidak sesuai untuk penampilan awam, dalam pakaian warna ini anda boleh dengan mudah tersesat di khalayak ramai;
 • Boleh bertindak dengan menyedihkan, "memberi tekanan" pada jiwa;
 • Pakaian hitam sering menambah "usia" kepada pemakainya, secara visual menjadikannya kelihatan lebih tua.

Shades

Walaupun dipercayai bahawa hitam juga mempunyai warnanya sendiri, sebenarnya, mereka hanya hitam bersyarat - nada yang sangat gelap dari pelbagai warna.

Ia juga perlu diperhatikan bahawa warna hitam tulen hanya sesuai untuk jenis warna musim sejuk. Untuk orang lain, warna hitam-hitam sejagat adalah sesuai - warna kelabu yang sangat gelap, hitam sedikit lebih terang.

Biru-hitam

Sayap gagak, hitam dengan warna biru. Ini adalah warna yang sesuai untuk sut perniagaan, manakala hitam kelihatan terlalu formal, biru-hitam menunjukkan kuasa pemikiran dan pembangunan intelek.

Teduh ini sesuai dengan warna biru-biru, ungu, merah jambu pucat, kelabu-ungu, kuning air. Ia akan sesuai dengan wakil jenis warna musim sejuk dan musim panas. Adalah lebih baik untuk memilih biru dan hitam dalam bulu, pakaian rajut dan krep de Chine.

Naungan chokeberry

Warna biru-ungu yang sangat gelap, hampir hitam. Ia melangsingkan badan dengan sempurna, menekankan lekuk badan wanita. Hebat untuk pelbagai majlis khas, kerana ia kelihatan sangat mulia.

Ia sesuai dengan emas, krim, merah, biru. Ia akan kelihatan baik pada hampir semua jenis warna, kecuali "Spring".

Naungan prun

Ia boleh diandaikan bahawa ini adalah warna hitam dan ungu, tetapi ini tidak berlaku. Prun biasanya berwarna hitam-coklat, di mana nota merah boleh diteka. Warna yang agak bijak yang sesuai dalam almari pakaian perniagaan dan kasual.

Akan kelihatan baik dengan merah jambu pastel, tan, champagne. Ia tidak sesuai dengan kanak-kanak perempuan dengan bunga "Musim Sejuk", dan "Musim Bunga" harus berhati-hati dengannya. Tetapi ia dijamin untuk menghiasi "Musim luruh" dan "Musim Panas".

Ini untuk siapa?

Walaupun fakta bahawa hitam dianggap universal, sebenarnya, warna ini sangat sedikit dan tidak sesuai dengan apa-apa.

Hitam tulen sesuai secara eksklusif untuk wakil jenis warna musim sejuk, yang sangat jarang berlaku di kalangan gadis Slavia. Monica Bellucci dan Dita von Teese adalah wakil terkemuka jenis warna ini.

Pada gadis "Musim Sejuk", hitam kelihatan sempurna, untuk orang lain ia menekankan kedutan dan ketidakteraturan pada muka, membuatnya letih dan menambah usia.

Oleh itu, anda perlu memilih pakaian hitam dengan berhati-hati, lebih baik memilih seluar dan skirt, yang anda akan gabungkan dengan bahagian atas warna yang sesuai dengan anda.

Tetapi ini tidak bermakna bahawa pakaian hitam, blaus dan baju sejuk harus ditinggalkan sekali dan untuk semua. Pastikan anda melengkapkannya dengan perhiasan berwarna-warni, selendang, tudung dan barangan lain yang akan membantu menyegarkan penampilan anda.

Ia digabungkan dengan apa?

Dengan putih

Gabungan hitam dan putih adalah monokrom, klasik sejati. Tandem ini secara tradisinya dipilih oleh tuan-tuan dan puan-puan untuk acara formal, jadi mereka sentiasa kelihatan sempurna dan elegan.

Tandem sedemikian sering dipanggil tandem perayaan, sebahagian besarnya disebabkan oleh kontras tinggi yang dicipta antara kedua-dua warna ini.

Anda boleh mencipta rupa hitam dan putih dengan melengkapkannya dengan kasut dan aksesori kedua-dua warna putih dan hitam, ia tidak akan keluar dari konteks umum.

Juga, kit sedemikian boleh dicairkan dengan warna-warna cerah, kobalt, merah, kuning dan zamrud adalah ideal.

Juga perhatikan aksesori neon yang akan membantu mencipta kontras yang tinggi. Ia boleh menjadi merah jambu panas, lemon, hijau muda, oren terang. Anda boleh menggunakan bukan sahaja aksesori, tetapi juga item pakaian tambahan. Contohnya, tambahkan jaket merah jambu pada seluar hitam dan blaus putih.

Dengan kelabu

Tandem warna asas sedemikian adalah keharmonian sebenar. Ini adalah gabungan yang agak ketat yang kelihatan hebat bersama.

Untuk mengekalkan penampilan anda daripada menjadi terlalu konservatif, gunakan warna kelabu terang. Anda juga boleh menambah unsur putih padanya untuk menjadikan penampilan kelihatan segar dan anggun. Gadis yang paling berani boleh bereksperimen dengan warna lain dengan menambah aksesori dalam warna kuning, merah atau hijau.

Dengan kuning air

Dengan menggabungkan dua warna asas ini, anda boleh mendapatkan rupa perniagaan yang bergaya, dan mungkin juga penampilan untuk keluar rumah. Untuk penampilan yang berjaya, salah satu daripada warna ini mestilah lebih besar. Anda boleh melengkapkan sut kuning air dengan blaus hitam atau baling blazer kuning air ke atas gaun sarung hitam.

Jika anda ingin menambah sedikit kesegaran dan dinamik pada imej anda, lengkapkan dengan unsur putih.

Dengan merah

Warna merah sangat sensual dan seksi, ia sempurna melengkapkan hitam yang bersahaja dan elegan. Gadis dalam warna ini dianggap kuat dan yakin, jadi jika anda telah memilih tandem sedemikian, anda mesti memadankannya.

Dalam almari pakaian perniagaan, anda mampu untuk menggabungkan seluar hitam dan baju merah atau blaus. Pertimbangkan untuk menggabungkan seluar merah dengan blazer hitam untuk mendapatkan penampilan yang santai namun bergaya.

Jika anda tidak mahu mendapatkan imej femme fatale, lengkapkan tandem merah dan hitam dengan beberapa warna. Kelabu akan kelihatan baik, putih atau biru juga sesuai.

Dengan merah jambu

Hitam dengan merah jambu ialah kombinasi kontras lembut yang menarik perhatian mata yang sesuai dengan kedua-dua pejabat dan majlis khas. Tandem ini lebih sesuai untuk gadis muda, terutamanya fuchsia merah jambu dan warna Barbie. Wanita pada usia yang elegan boleh mencuba merah jambu pastel atau kuarza mawar.

Hitam membantu mengurangkan kecerahan merah jambu, manakala merah jambu meneutralkan kekusaman hitam. Ia juga kelihatan hebat jika anda menambah unsur putih pada kesatuan mereka. Penampilan anda akan menjadi lebih segar dan elegan.

Dengan biru

Jika anda memilih warna biru yang tidak terang, anda akan mendapat kombinasi yang sangat berjaya untuk penampilan perniagaan. Pakar psikologi percaya bahawa tandem sebegitu menimbulkan keyakinan di kalangan rakan kongsi perniagaan, tanpa berlengah lagi menunjukkan bahawa anda seorang profesional dalam bidang anda.

Pada masa yang sama, tidak disyorkan untuk memakai hitam dan biru untuk pertemuan dengan rakan-rakan atau untuk makan malam keluarga, kerana ia akan menjadi sukar bagi orang yang rapat dengan anda untuk berehat.

Tetapi untuk penampilan petang, ini adalah penyelesaian yang sangat baik - baldu biru atau hitam, sutera, satin. Mana-mana bahan ini sesuai untuk penampilan yang serius.

Untuk mendapatkan rupa dinamik yang terang, lengkapkan tandem hitam dan biru dengan merah.

Dengan kuning

Gabungan kontras warna-warna terang (dengan latar belakang kuning, hitam juga kelihatan cerah) serta-merta menarik perhatian orang lain. Itulah sebabnya anda perlu merawat tandem ini dengan sangat berhati-hati agar tidak melampaui batas antara kecerahan dan rasa tidak enak langsung.

Untuk mengelakkan menjadi seperti lebah, tinggalkan pakaian berjalur. Secara umum, lebih baik untuk melepaskan sebarang cetakan, lebih suka pakaian laconic biasa. Seluar kuning akan kelihatan hebat dalam kombinasi dengan blaus hitam atau jumper. Jika anda mempunyai pinggul yang lebar, pastikan bahagian bawah gelap dan bahagian atas cerah dan menarik.

Imej

Pandangan hitam total. Seluar tirus, baju longgar, kasut dan klac kecil semuanya berwarna hitam, sudah tentu. Penampilan ini sesuai untuk koktel malam, pesta, dan jika anda menambah blazer dan beg lapang padanya, ia akan bertukar menjadi pakaian perniagaan.

Pandangan perniagaan hitam dan putih dicairkan dengan aksen terang, yang menghasilkan imej yang bergaya dan menarik. Seluar tirus hitam, kemeja putih dengan titik polka hitam, kot putih dengan kemasan hitam, beg hitam dan pam fuchsia. Sempurna! Jangan lupa padankan gincu anda dengan kasut.

Imej maut dalam setiap erti kata! Gaun merah itu sesuai dengan seluar ketat hitam, jaket biker dan but buku lali bertumit. Penampilannya sesuai untuk tarikh, pesta dan majlis-majlis lain apabila anda ingin kelihatan hebat!

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah