Warna

Apakah warna coklat yang digabungkan dengan pakaian?

Apakah warna coklat yang digabungkan dengan pakaian?
Kandungan
  1. Apakah maksud warna?
  2. Shades
  3. Bagaimana untuk menggabungkan dengan warna lain?
  4. Ini untuk siapa?
  5. pakai apa?
  6. Imej

Warna coklat menyerlah dalam kekayaan warna dan pelbagai warna. Ia sesuai untuk penampilan yang selesa setiap hari, pakaian perniagaan dan juga untuk keluar. Lihatlah sendiri!

Apakah maksud warna?

Coklat adalah simbol bumi dan kesuburan. Ia adalah simbol kestabilan, kebolehpercayaan, pengabdian. Pakaian coklat harus diutamakan jika anda perlu menumpukan perhatian pada sesuatu, membuat keputusan penting, mengatasi kesukaran.

Kebanyakan orang mengaitkan coklat dengan musim luruh, rumah desa, tanah dan alam semula jadi yang layu. Peminat warna ini suka diberi nostalgia dan sayu, mereka suka bersendirian dengan diri sendiri. Memilih pakaian warna ini, mereka secara tidak sedar berusaha untuk berehat dari kesibukan metropolis dan rutin harian.

Pakar psikologi percaya bahawa warna ini menimbulkan perasaan selesa, selesa dan selamat. Benar, wakil agama berbeza berfikir secara berbeza. Dalam budaya Kristian, ia dianggap sebagai warna syaitan dan keseronokan duniawi, dan dalam Islam ia melambangkan kemerosotan dan kemusnahan.

Jika anda jauh daripada prasangka agama dan coklat membangkitkan emosi positif dalam diri anda, anda boleh memasukkannya ke dalam almari pakaian anda dengan selamat. Ia sesuai untuk pakaian harian, dan dengan potongan pakaian yang betul akan menyerlahkan semua kelebihan figura anda.

Shades

Coklat gelap

Warna coklat gelap termasuk coklat dalam dan terracotta.Mereka kelihatan ringkas dan ekspresif pada masa yang sama, yang merupakan semangat mereka.

Skala warna yang kaya mengingatkan rempah-rempah oriental, kopi yang kuat, coklat, oleh itu, ia hanya membangkitkan emosi positif.

Warna coklat gelap sangat bagus untuk dipakai setiap hari dan lebih lembut dan lebih serba boleh daripada hitam. Pada masa yang sama, mereka boleh digunakan untuk keluar malam, memilih pakaian dalam warna coklat tua, atau aksesori.

Coklat muda

Antara warna yang paling popular ialah pasir, kuning air, karamel. Juga, warna coklat muda dengan campuran emas, kelabu, merah jambu dan juga biru kelihatan hebat pada kanak-kanak perempuan. Mereka membantu mencipta rupa yang sangat feminin dan canggih.

Terdapat praktikal tiada sekatan ke atas penggunaan warna coklat muda di dalam almari pakaian. Ia hanya penting untuk memilih nada yang sesuai dengan anda, yang akan menjadi hiasan untuk jenis penampilan anda.

Ramai gadis cuba mengelakkan warna sedemikian, takut bahawa mereka akan kelihatan terlalu pucat. Sebenarnya, mudah untuk mengelakkan perkara ini dengan menambahkan beberapa aksen berani pada pakaian anda.

Selalunya, coklat muda digunakan dalam penampilan setiap hari, tetapi ia juga sesuai untuk tarikh, pertemuan dengan rakan-rakan atau perayaan kecil.

Berkecuali

Sederhana dalam warna tepu, iaitu, warna neutral coklat kelihatan sangat "sedap" mempunyai nama yang sepadan. Koko, coklat susu, roti halia, cappucino, warna kacang. Mereka sesuai dengan sempurna ke dalam banyak gaya bebas, yang didominasi oleh warna semula jadi.

Warna neutral membantu mencipta rupa semula jadi dan santai. Supaya pada masa yang sama rupa tidak kelihatan membosankan, lebih baik menggunakan aksen terang atau aksesori kontras.

coklat berdebu

Warna coklat yang berdebu pada dasarnya adalah kelabu tua - naungan bumi dan bulu haiwan liar yang perlu menyamar di atasnya. Warna yang sangat diukur dan stabil yang mempunyai kesan menenangkan.

Ia adalah warna asas yang dipadankan dengan baik dengan warna pastel, neutral dan rona terang. Ia akan sesuai untuk kedua-dua almari pakaian perniagaan dan harian. Ia sesuai untuk jenis warna musim panas dan musim luruh.

coklat merah jambu

Ia adalah warna yang sangat menarik, tidak seperti kanak-kanak seperti merah jambu, tetapi tidak membosankan seperti coklat. Ia sesuai dengan warna lain dan mudah sesuai dengan penampilan feminin.

Ini adalah salah satu warna terbaik untuk jenis warna musim panas. Anda boleh menggunakannya dalam kuantiti tanpa had, ia boleh berfungsi sebagai fokus utama imej atau menambahnya.

Pada masa yang sama, merah jambu-coklat akan sesuai dalam almari pakaian perniagaan, setiap hari, romantis dan juga perayaan. Teduh sejagat untuk sepanjang masa.

Bagaimana untuk menggabungkan dengan warna lain?

Dengan putih

Putih adalah salah satu warna yang paling serba boleh, jadi gabungan mereka dengan coklat akan menjadi sangat harmoni. Tandem sedemikian akan dipenuhi dengan kesegaran dan ringan, terutamanya jika warna terang yang mendominasi di dalamnya. Jika kombinasi ini kelihatan membosankan kepada anda, cairkan sahaja dengan aksesori berwarna biru atau kuning terang.

Dengan kuning air

Warna kuning air tidak pernah ketinggalan zaman, terutamanya kerana mereka adalah saudara terdekat coklat. Gabungan ini kelihatan sangat lembut dan feminin, ia sesuai untuk hampir semua majlis, sama ada majlis istimewa, tarikh romantis atau mesyuarat perniagaan.

Warna terang akan membawa kesegaran kepada imej, dan coklat akan menjadikan kelihatan lembut dan canggih. Dalam gaun kuning air yang dilengkapi dengan blazer coklat, anda akan berasa sangat elegan.

Dengan merah

Gabungan ini kelihatan agak berani, walau bagaimanapun, seperti mana-mana yang lain di mana warna merah hadir.

Tandem sedemikian akan menjadi tidak sesuai dalam almari pakaian perniagaan, tetapi dalam semua kes lain ia tidak boleh dibuang. Lebih-lebih lagi, gabungan itu sesuai untuk mana-mana musim.

Pada musim panas, pakai pakaian merah dengan sandal coklat, dan pada musim gugur, pilih seluar coklat dan kot merah. Dua warna ini akan membuatkan anda kelihatan terbaik!

Dengan oren

Adalah dipercayai bahawa coklat sepadan dengan oren lebih baik daripada merah, kerana yang pertama adalah lebih bertenaga dan optimis. Lebih gelap coklat, lebih berkesan rupa anda akan berubah.

Beralih kepada warna kopi hitam dan coklat, dan rempahkannya dengan kulit oren masak untuk penampilan yang sangat bergaya. Anda boleh melengkapkan imej dengan putih atau kuning air, trio sedemikian akan sesuai walaupun dalam almari pakaian perniagaan.

Dengan kuning

Coklat dan kuning juga merupakan warna yang berkaitan, jadi semua warna mereka akan kelihatan harmoni antara satu sama lain.

Selalunya tandem ini digunakan dalam penampilan safari dan tentera, cuba mencairkan monotoni coklat dengan bantuan kuning.

Ini adalah penyelesaian yang bagus untuk luar musim - kot coklat boleh dilengkapkan dengan aksesori kuning, beg tangan atau selendang. Gadis-gadis yang paling berani boleh membeli kot kuning, yang akan dilengkapi dengan aksesori coklat.

Dengan biru

Gabungan luar biasa ini sentiasa menarik perhatian. Hampir mana-mana warna biru akan berfungsi - daripada biru lut sinar kepada biru laut dalam dan kaya.

Walau bagaimanapun, berpegang kepada satu peraturan - gabungkan cahaya dengan terang, dan gelap dengan gelap.

Tandem coklat dan biru sesuai untuk busur musim sejuk dan musim panas, ia akan sesuai dalam penampilan perniagaan, kasual dan juga petang.

Dengan hijau

Kedua-dua warna ini dicipta untuk satu sama lain, kerana gabungan sedemikian dibentangkan kepada kita oleh alam semula jadi. Hijau memberikan perasaan segar dengan mencipta kontras yang menyenangkan dengan coklat hangat. Anda boleh menggunakan hampir apa sahaja - dari zaitun hingga hijau zamrud, dalam apa jua keadaan, dapatkan rupa yang menakjubkan dan elegan.

Barang kemas yang diperbuat daripada bahan semula jadi - kayu, kulit, batu separa berharga - akan menjadi pelengkap yang ideal untuk rupa. Anda pasti akan berada dalam trend, kerana gaya eko kini berada di puncak popularitinya.

Dengan merah jambu

Gadis-gadis yang paling lembut dan canggih pasti akan menyukai gabungan ini. Pilih warna merah jambu lembut yang sama sekali tidak terang atau mencolok. Coklat digabungkan dengan merah jambu akan membuatkan anda kelihatan lebih lembut dan anggun.

Ini adalah penyelesaian yang bagus untuk tarikh, untuk penampilan perniagaan dan juga upacara keluar. Hanya lengkapkan pakaian merah jambu dengan kasut coklat, dan anda akan melihat sendiri betapa cantiknya kesatuan mereka!

Ini untuk siapa?

Seperti mana-mana warna lain, coklat mempunyai nada hangat dan sejuk, dan warna itu sendiri tergolong dalam kumpulan neutral. Ini bermakna wakil dari mana-mana jenis warna akan dapat memilih warna yang sesuai untuk diri mereka sendiri.

musim sejuk

Untuk berambut coklat dan wanita berambut coklat yang tergolong dalam jenis warna ini, julat warna sejuk warna coklat dimaksudkan. Perlu memberi perhatian khusus kepada coklat, merah-coklat dengan raspberi merah atau warna ungu. Mereka akan membantu untuk berjaya memainkan penampilan berwarna-warni Musim Sejuk berambut gelap.

Adalah lebih baik untuk melepaskan pakaian luar berwarna coklat, tetapi anda boleh melengkapkan imej anda dengan aksesori neutral dan ringan. Mereka akan sesuai dengan kot biru atau merah.

Musim panas

Untuk kanak-kanak perempuan dengan rambut coklat muda dan berambut perang, warna coklat terang dan neutral adalah sesuai. Ia boleh menjadi berpasir, kopi, coklat berdebu, koko dan semua warna dengan warna merah jambu dan kelabu.

Jangan menafikan diri anda warna gelap yang akan kelihatan sesuai pada Musim Panas dalam tempoh musim luruh-musim sejuk. Dapatkan pakaian luar berwarna coklat gelap yang sejuk yang akan kelihatan lebih berkesan daripada hitam yang membosankan.

Musim bunga

Warna coklat hangat sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan jenis warna ini. Beri keutamaan kepada ton dengan rona kuning, oren dan merah.

Gunakan coklat neutral, tidak terlalu gelap, tetapi tidak terlalu terang. Oker, karamel, gangsa, hazelnut adalah sesuai.

Anda akan kelihatan hebat dalam warna kuning air dengan warna kuning dan emas, yang akan membantu untuk mendedahkan kecantikan semula jadi anda. Dan warna coklat gelap paling sesuai untuk musim sejuk.

musim luruh

Warna coklat yang hangat sesuai untuk almari pakaian asas anda. Mereka dengan anggun akan menekankan ciri penampilan anda, terutamanya jika ia adalah bata, terakota, tembaga, dan semua warna lain dengan warna merah dan oren.

Warna coklat akan kelihatan hebat pada anda semasa musim panas dan sejuk, terutamanya apabila digabungkan dengan oren dan hijau.

pakai apa?

Seluar

Warna coklat adalah praktikal dan serba boleh, menjadikannya sesuai untuk dipakai setiap hari. Seluar atau legging berwarna coklat boleh menjadi asas penampilan anda.

Anda boleh memilih daripada beberapa gaya seluar berbeza yang sesuai untuk penampilan bandar, berkumpul di bar atau tarikh romantis. Yang paling serba boleh ialah model tirus, yang boleh digabungkan dengan mudah dengan kedua-dua bahagian atas bersaiz besar yang dipasang dan besar.

Pakaian setiap hari

Dalam penampilan sehari-hari, pakaian coklat rajutan atau rajutan akan kelihatan bagus. Jika anda seorang peminat gaya boho atau etno, perhatikan skirt setinggi lantai, yang boleh ditambah dengan jumper nipis dan jaket kulit.

Sut perniagaan

Coklat adalah warna yang dialu-alukan dalam almari pakaian perniagaan.

Sut seluar klasik boleh dilengkapkan dengan baju ketat atau blaus lapang berwarna putih atau kuning air. Untuk mengelakkan kelihatan membosankan pada masa yang sama, gunakan kasut dan aksesori yang terang.

Gabungan pejabat yang hebat - tandem coklat dan biru. Anda boleh melengkapkan sut coklat anda dengan baju biru muda, atau memakai seluar coklat dan blazer berwarna navy.

Sut itu tidak semestinya seluar; skirt atau pakaian berwarna coklat, dilengkapi dengan pam terang, kelihatan tidak kurang menariknya.

kot

Pada musim gugur, anda boleh bertaruh pada kot coklat, hari ini anda boleh menemui model pelbagai gaya dan warna yang sesuai dalam apa jua keadaan. Anda boleh memilih potongan klasik, kepompong, atau mengambil kot kacang gaya tentera.

Kot coklat muda sesuai untuk penampilan musim bunga yang lembut dan melengkapkan penampilan romantis. Ia akan sesuai dengan skirt ringan, seluar atau pakaian yang halus.

Jaket kulit

Jaket kulit coklat boleh menjadi alternatif yang bagus kepada jaket biker hitam yang letih. Model dengan pelbagai elemen hiasan dalam fesyen - rivet, tali pinggang, gesper, pinggir. Bergantung pada gaya, ia akan sesuai dengan hampir semua pakaian. Jika anda mahukan produk sejagat untuk semua majlis, maka pilihlah model minimalis yang bijak.

Imej

  1. Penampilan perniagaan yang menarik dalam gaya Inggeris, dibuat dalam warna coklat. Kemeja biru pucat, kardigan taupe, seluar coklat dan kot kotak-kotak berwarna pasir. Imej itu dilengkapi dengan cermin mata hitam dan beg coklat yang lapang.
  2. Dalam almari pakaian harian anda, pilih cappuccino dan taupe yang diredam. Sweater mohair putih dengan kolar tebal, seluar jeans kurus, jaket biker suede dan pam nada pada nada. Penampilannya dilengkapkan dengan barang kemas yang indah dan beg tangan putih dengan tali panjang.
  3. Anda tidak perlu memakai gaun hitam atau merah untuk kelihatan seperti femme fatale. Pakaian stoking midi coklat juga akan membantu anda mengatasi tugas ini. Barang kemas yang menakjubkan dan pam kuning air akan melengkapkan rupa. Jangan lupa tentang gincu merah, yang akan menjadi aksen terang pakaian malam anda.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah