Warna

Warna bergaya dalam pakaian musim bunga-musim panas

Warna bergaya dalam pakaian musim bunga-musim panas
Kandungan
 1. Pandangan
 2. Warna dan maknanya
 3. Trend Pantone Musim Bunga
 4. Keserasian warna pakaian
 5. Bagaimana untuk memilih yang betul?
 6. Penampilan bergaya

Pandangan

Skema warna pakaian mempunyai banyak ciri, mengikut warna yang diedarkan dan digabungkan. Salah satu komponen penting warna, yang diperlukan untuk keharmonian imej, ialah suhunya.

Semua warna dan warna boleh dibahagikan secara kasar kepada hangat dan sejuk. Seperti ais dan api, biru dan oren adalah perwakilan terang dari warna sejuk dan hangat. Perlu difahami bahawa bukan sahaja warna boleh diklasifikasikan sebagai sejuk atau hangat, tetapi naungan mana-mana warna tergolong dalam salah satu jenis, bergantung pada subtone yang ada - biru sejuk atau oren hangat.

Apabila memilih pakaian warna sejuk atau hangat, anda perlu memberi tumpuan kepada jenis warna anda. Oleh itu, kanak-kanak perempuan jenis warna musim panas atau musim sejuk, yang dalam penampilannya terdapat air pasang berais, harus memilih pakaian untuk almari pakaian mereka dari warna sejuk. Untuk jenis warna musim bunga dan musim luruh, yang dicirikan oleh warna keemasan pada rambut atau mata, perkara warna hangat adalah yang paling sesuai.

Untuk memilih pakaian, dengan betul menentukan jenis naungan ini atau itu, adalah penting untuk belajar membezakan antara nada hangat dan sejuk.

Nada hangat dalam pakaian - semua warna dan warna dengan kehadiran merah-kuning atau oren. Warna biru sejuk juga akan menjadi lebih hangat apabila oren ditambah, peraturan ini digunakan untuk semua warna.

Warna sejuk dalam almari pakaian adalah semua perkara yang mempunyai campuran biru. Mana-mana warna, walaupun kuning yang sangat hangat, menjadi lebih sejuk apabila ditambah warna biru. Fokus ini tidak berfungsi hanya dengan oren, yang dalam apa jua keadaan akan merujuk kepada warna hangat.

Walau bagaimanapun, walaupun mempunyai pakaian dalam almari pakaian warna tersebut yang sepadan dengan jenis warna, anda mungkin menghadapi kesukaran dan batasan dalam pilihan imej. Untuk kes sedemikian, setiap almari pakaian mesti mengandungi perkara warna neutral atau asas. Walaupun pakaian sedemikian tidak penuh dengan warna, kerana fleksibiliti mereka, ia digabungkan dengan hampir semua perkara lain dari sebarang warna.

Warna neutral atau asas termasuk semua warna akromatik - hitam, putih dan kelabu, serta biru tua dan warna kuning air dan coklat.

Untuk warna sejuk dalam pakaian dan untuk jenis warna musim sejuk gadis, warna asas biru tua, putih dan hitam adalah yang paling sesuai.

Warna coklat dan kuning air, kelabu dan biru tua akan menjadi penyelesaian yang baik untuk jenis warna musim panas.

Barangan almari pakaian neutral kuning air dan coklat dalam semua jenis variasi warna sangat sesuai untuk ton hangat dalam pakaian, serta jenis warna musim bunga dan musim luruh.

Kini anda bukan sahaja boleh mencipta rupa yang menakjubkan dalam warna sejuk atau hangat, dipilih mengikut ciri individu penampilan anda, tetapi juga mempelbagaikan almari pakaian anda dengan item asas warna neutral.

Warna dan maknanya

Sebagai tambahan kepada fakta bahawa warna mesti dipilih mengikut jenis warna, adalah sangat penting bahawa warna yang dipilih adalah mengikut keinginan anda. Lagipun, setiap orang mempunyai warna kegemaran yang sepadan dengan watak atau aspirasi mereka. Penyelesaian warna yang dipilih dalam pakaian adalah sejenis isyarat untuk orang di sekeliling mereka. Tidak sia-sia mereka berkata - mereka disambut dengan pakaian mereka. Oleh itu, pilihan warna dalam pakaian untuk majlis tertentu harus diperlakukan secara bertanggungjawab, dengan mengambil kira makna dan persepsinya untuk orang lain.

Warna putih dalam pakaian melambangkan kesucian dan kedekatan dengan ideal. Tidak hairanlah pakaian untuk pengantin perempuan secara tradisional berwarna putih. Orang yang memilih putih adalah kemas dan pedantik, sopan dan jujur.

Satu lagi warna akromatik - hitam, memberikan imej kekangan dan keanggunan. Walau bagaimanapun, penyalahgunaan warna ini dalam almari pakaian boleh menunjukkan sejenis krisis mental dan juga kemurungan. Memilih hitam, anda boleh menutupi bukan sahaja kelemahan dalam angka itu, tetapi juga emosi anda.

Warna kelabu asas membantu sebati dengan orang ramai dan tidak disedari. Tetapi disebabkan sifat neutralnya, ia sesuai dengan warna lain dan membolehkan imej berkilauan dengan warna baharu.

Merah adalah salah satu warna paling terang dalam almari pakaian. Dia membawa bersamanya tenaga penting yang luar biasa. Tenaga ini boleh diarahkan kedua-duanya ke saluran cinta - untuk menyatakan semangat dan tarikan, dan ke dalam perniagaan - untuk melambangkan ketabahan dan perjuangan dalam mencapai matlamat. Pilihan merah adalah banyak orang yang bersemangat dan berdaya usaha.

Pilihan pakaian merah jambu bercakap tentang percintaan dan sentimental, kadang-kadang juga kelemahan seseorang. Pencinta merah jambu tidak menerima pencerobohan, mereka lembut dan baik. Dalam "cermin mata berwarna mawar" dunia di sekeliling kita kelihatan selesa dan bebas masalah.

Dengan bantuan merah jambu, anda boleh meredakan keadaan dengan mudah, mengarahkan keadaan ke saluran yang aman.

Pakaian hijau melambangkan keyakinan diri. Warna dalam almari pakaian ini dipilih oleh orang yang mencari pengiktirafan dan simpati sejagat. Tetapi pada masa yang sama, hijau adalah kestabilan yang tidak bertolak ansur dan mengelakkan perubahan.

Bagi kebanyakan orang, biru dikaitkan dengan keamanan dan keteguhan. Warna biru dalam pakaian membolehkan anda melegakan ketegangan dan mencapai keharmonian. Orang yang ekspresif dan gementar cenderung untuk mengelakkan warna biru dalam almari pakaian mereka.

Warna biru - biru juga melambangkan ketenangan dan ketenangan... Warna yang bagus untuk pakaian bercuti, di mana anda boleh dengan mudah berehat dan abstrak daripada masalah.

Warna coklat agak konservatif dalam warna. Penghormatan kepada tradisi, asas keluarga, cara hidup yang lazim - semua ini dihargai dan dihormati oleh pencinta coklat.Oleh itu, orang muda yang mencari diri mereka sendiri dan laluan mereka dalam kehidupan biasanya tidak memilih warna ini untuk almari pakaian mereka.

Salah satu warna yang paling terang ialah kuning. Dia biasanya dipilih oleh orang yang positif dengan pandangan optimis tentang kehidupan yang biasa menjadi pusat perhatian. Kuning menunjukkan kesediaan untuk membuat hubungan dan rasa ingin tahu tentang segala-galanya di sekeliling.

TMereka yang memilih oren untuk almari pakaian mereka berusaha untuk berjaya. Warna ini mempunyai tenaga yang sangat kuat, ia membantu memaksimumkan kemungkinan seseorang.

Oren membantu menghilangkan kemurungan, melegakan tekanan, memberi kekuatan dan membantu mencari kebebasan.

Ungu melambangkan pemikiran tidak standard. Warna ini dipilih oleh orang yang kreatif dengan imaginasi yang kaya yang suka bermimpi dan berfantasi.

Semua makna warna tertentu ini mesti dirawat dengan tahap konvensyen dan ingat bahawa setiap warna yang disenaraikan mempunyai sejumlah besar warna yang mendedahkan warna dengan cara yang baru dan memberikan warna emosi yang berbeza kepada imej wanita.

Trend Pantone Musim Bunga

Setiap musim, warna baharu dan skema warna yang sama sekali tidak dijangka menjadi fesyen. Ia bukan orang rawak yang menetapkan nada untuk skema warna musim depan, tetapi pakar sebenar dalam bidang mereka. Institut Warna Pantone ialah pasukan pakar Eropah dalam bidang pencampuran warna dan warna, yang pendapat mereka berwibawa untuk banyak pereka dan pereka fesyen di seluruh dunia.

Selepas menganalisis arah aliran dan trend semasa dalam fesyen, pakar dari Institut Warna Pantone mencadangkan 10 warna terkini dan bergaya yang akan menetapkan nada untuk koleksi musim bunga-musim panas pada musim akan datang. Warna mustard, kulit jerung dan lain-lain, yang relevan pada musim luruh-musim sejuk, telah digantikan dengan warna baru yang sangat bergaya dan terang.

Dalam almari pakaian wanita, boleh terdapat kedua-dua elemen pakaian dan cetakan cerah warna-warna ini dalam warna yang lebih tenang - penggunaan mana-mana warna bergaya mereka dalam pakaian bercakap tentang kecanggihan rasa dan pematuhan kepada fesyen.

 • Hijau musim bunga. Warna hijau muda yang berair dan kaya dengan warna hijau menyerupai rupa daun hijau pertama pada musim bunga. Warna ini menyesuaikan diri dengan kejayaan dan bertujuan untuk mencairkan jisim kelabu yang membosankan dalam kerja harian. Eksperimen dengan hijau muda dalam koleksi Michael Kors, Trina Turk dan pereka lain telah menunjukkan bahawa warna ini berfungsi dengan hebat dengan ton biru dan hijau lain daripada barisan fesyen Pantone.
 • Niagara. Warna biru abu, dinamakan sempena air terjun yang terkenal, sangat mengingatkan warna denim klasik. Warna ini adalah yang paling popular daripada semua warna yang bergaya bagi julat warna Pantone. Oleh kerana serba boleh, pakaian warna ini boleh digabungkan dengan mudah dengan warna lain, sama seperti seluar jeans.

Kesederhanaan dan kemudahan warna ini telah menggembirakan ramai pereka yang telah berjaya menggunakannya dalam koleksi baharu mereka. Pakaian perayaan Carolina Herrera kelihatan bergaya dalam warna ini, manakala Zac Posen mempunyai butiran Niagara lut sinar menghiasi penampilan musim bunga / musim panas.

 • Hazelnut. Hazelnut sebenar atau hazelnut jauh lebih gelap daripada warna neutral yang bergaya. Warna asas kuning air ini adalah alternatif yang bagus kepada warna hitam dan biru yang lebih gelap untuk penampilan kasual. Koleksi Hermes dan Baja East mempamerkan pelbagai kegunaan untuk naungan serba boleh ini.
 • Lapis lazuli biru. Biru yang dalam dan kaya, mengingatkan laut bergelora gelap pada hari hujan, dengan petunjuk blueberry atau plum, adalah popular dalam koleksi musim bunga / musim panas rumah fesyen. Pakaian warna biru ini akan menyerlahkan lengkungan badan yang anggun, dan pada masa yang sama akan menjadi penyelesaian yang cerah dan bergaya untuk imej feminin.

Biru memukau dalam rona ultramarin yang bergaya ini berfungsi dengan baik dengan warna lain yang bergaya dari rumah Pantone, serta dengan warna asas.

 • Bunga dogwood. Tumbuhan itu, selepas itu naungan ini dinamakan, mekar dengan bunga merah jambu berdebu, sangat halus dan sensitif. Warna ini bergema dengan warna mawar kering lama. Pakaian musim panas yang diperbuat daripada fabrik ringan di bawah naungan ini akan menjadi penyelesaian bergaya yang hebat untuk berjalan atau musim percutian, dan kot atau kardigan merah jambu pucat akan menonjolkan anda daripada orang ramai pada musim bunga ini.

Warna ini berfungsi dengan baik dengan warna pastel lain seperti Niagara atau Island Paradise. Banana Republic secara aktif menggunakan warna ini dalam koleksi mereka.

 • nyala api. Warna oren terakota yang terang tidak sebati dengan warna lain kerana ia agak serba lengkap. Seperti nyala api, warna ini telah menyapu pertunjukan fesyen. Pereka bentuk seperti Gabriela Hearst, Tory Burch dan lain-lain telah menerima naungan ekspresif dan bertenaga ini dan telah berjaya menambahkannya pada koleksi mereka. Musim bunga kelihatan dalam warna ini daripada pakaian kasual yang longgar kelihatan berair dan menarik.
 • Yarrow merah jambu. Merah jambu pekat namun feminin dengan rona carnation. Warna terang dan berani boleh digunakan dalam busur monokrom, ia tidak memerlukan penambahan.

Warna merah jambu yang kaya ditampilkan dalam koleksi Nanette Leopre dan Roberto Cavalli.

 • Syurga pulau. Warna biru yang halus dan pada masa yang sama sejuk dengan warna pirus adalah serupa dengan naungan bunga agave atau biru syurga. Sesuai untuk pakaian sifon musim panas tanpa berat atau kot cerah untuk keluar musim bunga. Ais sensual dengan sedikit aquamarine di bawah naungan ini akan menambah kewanitaan dan kesegaran pada imej.

Gaun baldu yang bergaya dari Victoria Beckham, renda dari Lela Rose dalam warna ini menakluki walaupun pakar fesyen yang paling arif.

 • Primrose. Warna kuning lemon yang sangat terang dan kaya akan memberi tenaga dan positif untuk sepanjang hari. Tebal dan berani, warna ini sesuai dengan warna biru dan hazel. Setelah hampir tidak muncul di catwalk rumah fesyen, warna kuning lemon telah mendapat populariti di kalangan pecinta gaya dan kecantikan.
 • Warna kubis. Malah, warna ini lebih mengingatkan kepada brokoli atau warna khaki yang biasa. Motif penyamaran dalam gaya tentera, penyelesaian bergaya untuk safari dan kasual - dalam gaya pakaian yang paling selesa, warna hijau ini sangat diperlukan untuk musim yang akan datang.

Koleksi DKNY, Balmain, Altuzarra mempersembahkan model menarik dalam warna tentera, relevan pada musim bunga musim panas.

 • Sebagai tambahan kepada 10 warna teratas yang dibentangkan daripada pakar warna, pereka menambah beberapa lagi warna yang juga relevan untuk musim akan datang. Koleksi Versace dan Carolina Herera mencadangkan bahawa perak metalik, mengingatkan kerajang, akan menjadi pilihan yang bagus untuk orang yang berani.
 • Pakaian Chloe putih dan pakaian Alberta Ferretti hitam yang elegan mengingatkan anda bahawa klasik ditakdirkan untuk menjadi bergaya selama-lamanya.

Sebagai tambahan kepada warna merah jambu bergaya yang dibentangkan dari Pantone, warna lain warna ini juga akan relevan. Ia boleh menjadi warna halus mawar teh, dan ungu-merah jambu, dan warna berasapnya, dan warna halus ceri merah jambu - fantasi pereka mengenai warna ini tidak mempunyai sempadan pada musim musim bunga-musim panas.

Satu lagi warna panas untuk musim akan datang ialah merah. Warna beri cerah dan berair raspberi dan lingonberi, warna tomato masak - warna merah yang kaya pada musim bunga dan musim panas almari pakaian wanita mewah disyorkan oleh pereka fesyen terkemuka.

Walaupun Pantone mengumumkan warna ungu yang bergaya pada musim luruh-musim sejuk, ramai pereka tidak tergesa-gesa untuk menghapuskan naungan ini. Warna ungu, mungkin dengan nota amethyst, relevan bukan sahaja untuk pakaian musim bunga dan musim panas, tetapi juga untuk aksesori bergaya yang, dengan ketepuan mereka, boleh menetapkan nada untuk keseluruhan imej.

Keserasian warna pakaian

Seberapa bergaya dan berjaya imej ini atau itu akan berubah sebahagian besarnya pada seberapa baik warna dipilih dan bagaimana ia digabungkan antara satu sama lain.Menggabungkan warna yang berbeza secara cekap dalam imej bukanlah satu tugas yang mudah, kerana ini adalah satu set keseluruhan peraturan dan prinsip. Jika warna tidak dipilih dengan betul, ia akan menjadi ketara bukan sahaja kepada orang yang berpengetahuan.

Pada tahap bawah sedar, mana-mana orang akan mempunyai perasaan semacam ketidakseimbangan yang berkaitan dengan persepsi warna. Jadi, beberapa prinsip yang akan membantu anda mempelajari cara memilih imej dengan jayanya untuk sebarang majlis dan kelihatan harmoni:

Gabungkan warna asas neutral dengan warna terang dan tepu. Cara menggabungkan warna ini akan sentiasa kelihatan hebat. Walau bagaimanapun, jangan membebankan imej dengan hitam, yang juga merupakan warna asas. Untuk penampilan yang lebih canggih, gunakan warna neutral yang lain.

Anda boleh menggunakan beberapa warna asas sekaligus, contohnya, kuning air putih dan susu. Imej sedemikian tidak akan kelihatan beraneka ragam, walaupun lebih daripada tiga ton digunakan dalam kombinasi dengan warna asas.

Jika imej yang dipilih ternyata terlalu terang dan perlu disenyapkan, maka anda boleh menambah elemen pakaian dalam warna asas.

Gunakan gabungan warna percuma. Istilah ini merujuk kepada warna yang berada pada sisi yang berbeza dalam spektrum warna. Jika anda menggabungkan warna pelengkap dalam imej anda, anda boleh mencapai kecerahan dan ketepuan yang lebih besar bagi warna yang dipilih. Biasanya, dengan cara ini, mereka menambah beberapa jenis perincian atau aksesori pada pakaian monokromatik dengan warna pelengkap.

Gabungan warna ini juga akan kelihatan bergaya jika salah satu daripadanya cerah dan satu lagi diredam. Sebagai peraturan, dua warna percuma yang terang dalam satu rupa tidak kelihatan begitu harmoni.

Gunakan rona berbeza warna yang dipilih untuk mencipta imej. Cara menggabungkan warna dalam pakaian ini boleh ditambah dengan warna neutral, yang mempelbagaikan skema warna imej. Sebagai contoh, warna kubis yang bergaya boleh digabungkan dengan pistachio, marengo atau paya, dan hazelnut kelihatan hebat dengan koko, cappuccino dan juga warna coklat.

Susun rupa anda dengan warna yang serupa... Warna sedemikian terletak bersebelahan dalam spektrum warna, manakala yang lain digunakan untuk mencipta salah satu warna. Sebagai contoh, oren diperoleh dengan mencampurkan merah dan kuning. Oleh itu, merah dan kuning akan menjadi warna rapat untuk oren.

Bagaimana untuk memilih yang betul?

Terdapat banyak cara untuk menentukan warna yang sesuai untuk almari pakaian anda mengikut penampilan anda. Ramai orang menganggap cara yang paling mudah dan mudah untuk memilih skema warna pakaian mengikut jenis warna penampilan.

Untuk kecantikan berambut cerah dengan kulit pic, milik jenis warna musim bunga, ton hangat yang menyegarkan adalah sempurna. Warna merah dan oren, berubah menjadi warna karang dan karat ringan, salmon dan aprikot, serta warna pastel seperti unta, susu dan ecru, warna hijau dan kuning, biru dan aquamarine - semua warna ini harus ada dalam pakaian musim bunga jenis warna.

Bagi kanak-kanak perempuan dengan rambut terang atau pucat dan merah jambu pucat atau kulit pucat, yang merupakan jenis warna musim panas, palet warna untuk memilih pakaian agak luas. Melange, antrasit atau grafit, serta warna kelabu lain, biru dalam semua manifestasinya, warna ceri atau wain merah, warna sejuk hijau - dalam pakaian warna ini, wakil jenis warna musim panas akan menjadi sangat menarik.

Gadis berambut merah dengan bintik-bintik dan kulit cerah sepadan dengan jenis warna musim luruh. Penyelesaian warna terbaik untuk jenis warna ini adalah warna emas lembut, warna merah-oren, zaitun atau khaki, jagung atau kuning mustard, serta pelbagai warna coklat dan kuning air.

Jenis warna musim sejuk yang berbeza - si rambut coklat atau wanita berambut perang dengan kulit pucat yang sejuk.Merah sejuk, merah jambu dan ungu, termasuk siklamen dan orkid sejuk, terung gelap atau beri hitam, kelabu seperti musim panas hingga hitam, dan coklat gelap - semua nada ini akan membantu untuk menekankan kesejukan dalam penampilan gadis jenis ini.

Penampilan bergaya

Imej ini digubah menggunakan gabungan warna percuma. Warna biru yang disenyapkan dalam sweater dan ungu dalam beg tangan dipilih dengan baik dan menjadikan skirt pensil merah jambu yang bergaya sebagai aksen terang bagi keseluruhan rupa. Dalam pakaian ini, anda boleh pergi ke pawagam atau kafe pada malam musim panas yang hangat.

Gabungan kelabu dengan merah jambu adalah salah satu warna yang menang untuk gadis berambut perang. Penampilan lembut dan kasual dengan jaket merah jambu yang diredam dan sole yang besar, seolah-olah dililit di leher.

Menggabungkan warna kuning lemon terang, bergaya pada musim akan datang, dengan perkara asas kelabu adalah penyelesaian yang baik untuk menundukkan warna kuning. Anda juga boleh memakai skirt seperti itu dengan turtleneck berjalur kelabu untuk bekerja dan membawa semua orang suasana yang cerah.

Untuk pakaian pejabat yang lebih formal, anda boleh memilih alternatif dalam bentuk kot dalam warna merah yang sangat bergaya - lagipun, di pejabat semua orang menanggalkan pakaian luar mereka, di mana akan ada sut rasmi rasmi dalam sangkar dalam ton kelabu neutral.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah