Perabot

Kerusi pejabat dengan urutan

Kerusi pejabat dengan urutan
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Model moden kerusi komputer
 3. Pilihan lain untuk pejabat
 4. Pilihan

Pekerja pejabat menghabiskan sebahagian besar masa mereka untuk duduk, jadi sangat penting untuk memilih kerusi yang betul. Kini, kerusi pejabat dengan urutan semakin popular. Merekalah yang membantu menghabiskan berjam-jam berturut-turut dalam kedudukan duduk, sambil tidak berasa letih.

Keanehan

Hari bekerja seorang pekerja pejabat, dan terutamanya pengurus, agak tertekan, dan hampir tiada masa untuk berehat. Rejim sedemikian dicerminkan dalam keadaan kesihatan dan tahap prestasi. Memandangkan tidak selalu mungkin untuk melakukan pemanasan badan atau beberapa latihan gimnastik, masalahnya agak akut. Kerusi urut pejabat boleh membantu menyelesaikan masalah ini dengan jayanya. Terima kasih kepada pilihan untuk menerima urutan yang menenangkan secara langsung di tempat kerja, tanpa mengganggu tugas semasa anda, anda boleh meningkatkan kesejahteraan anda dengan ketara.

Dari segi penampilan, kerusi urut tidak jauh berbeza daripada kerusi pengarah biasa atau kerusi kakitangan yang ringkas; ia sesuai dengan sempurna ke bahagian dalam mana-mana ruang pejabat. Walau bagaimanapun, jika diberi peluang untuk menerima urutan pada bila-bila masa pada siang hari, kegunaannya jauh lebih tinggi.

Untuk memastikan keselesaan maksimum semasa kerja jangka panjang di tempat yang sama, kerusi dengan alat urut dibuat dalam bentuk komputer klasik, dengan bahagian silang dan jarak roda yang kukuh. selain itu, ia mempunyai peranti pusing dan tempat letak tangan yang selesa. Untuk dapat menyesuaikan ketinggian perabot ini, mekanisme khas disediakan dalam reka bentuk.Oleh itu, sesiapa sahaja boleh menaikkan atau menurunkan tempat duduk mengikut ketinggian mereka sendiri untuk memastikan keselesaan.

Kerusi dengan kemungkinan urut berbeza daripada perabot pejabat biasa dalam reka bentuk ergonomiknya. Elemen untuk belakang mempunyai lengkung berbentuk S - ini membolehkan anda mengulangi lengkung belakang dan melegakan tekanan berlebihan dari tulang belakang manusia.

Kerusi pejabat dengan fungsi urutan membolehkan anda memperbaiki dan merehatkan zon kolar serviks dan kawasan lumbosacral betul-betul di tempat kerja. Hanya beberapa minit urutan - dan seseorang berasa berehat dan bertenaga.

Model moden kerusi komputer

Kerusi urut berkualiti tinggi dan selesa membolehkan anda bekerja selama berjam-jam berturut-turut tanpa menegangkan otot belakang anda dan berehat secara berkala. Pengilang sentiasa berusaha untuk menambah baik model yang dicadangkan supaya setiap pengguna boleh memilih produk yang paling sesuai untuknya.

Kerusi berlengan moden dibentangkan dalam pengubahsuaian berikut:

 • untuk kakitangan;
 • untuk pelajar dan pelajar sekolah;
 • untuk pengarah dan pengurus;
 • model permainan untuk komputer.

Apabila membeli kerusi urut dari mana-mana jenis di atas, pertama sekali penting untuk mempertimbangkan kemudahan. Peluang untuk berurut adalah fungsi utama. Setiap model mempunyai pilihan untuk melakukan urutan beberapa zon. Dalam kes ini, urutan boleh dijalankan untuk satu zon atau serentak untuk beberapa zon. Ia juga mungkin untuk mengaktifkan zon urut dalam urutan tertentu.

Pilihan lain untuk pejabat

Untuk kecekapan yang lebih tinggi, ruang kerja mesti teratur dan dilengkapi dengan cekap dan selesa. Oleh itu, adalah bernilai memilih perabot yang betul bergantung pada tujuan fungsinya. Kerusi urut pejabat terbahagi kepada dua kategori utama:

 • kerusi kakitangan;
 • kerusi untuk kepala (pengarah).

Kedua-dua jenis berbeza dalam dua cara: penampilan dan kefungsian.

Kerusi urut untuk pekerja mempunyai reka bentuk yang ringkas dan biasanya menggunakan tekstil berat untuk upholsteri. Dalam skema warna, keutamaan diberikan kepada warna gelap. Sebagai peraturan, ini adalah warna hitam, kelabu gelap, kelabu, biru tua. Bagi fungsi, ia adalah minimum dalam produk untuk kakitangan. Anda boleh meregangkan tulang belakang serviks dan bahagian bawah punggung.

Kerusi yang dimaksudkan untuk pengurusan syarikat mempunyai penampilan yang lebih representatif. Ia adalah reka bentuk yang lebih besar dengan sandaran belakang yang lebih tinggi dan tempat letak tangan yang selesa. Kerusi pengarah biasanya dilapisi kulit asli, kulit eko boleh digunakan. Skim warna dalam kes ini boleh menjadi apa-apa.

Keperluan utama ialah perabot pejabat ini secara harmoni sesuai dengan bahagian dalam bilik.

Kerusi mempunyai fungsi lanjutan. Dua jenis urutan boleh digunakan.

 • Getaran, keamatan yang boleh dilaraskan. Ini boleh dilakukan menggunakan alat kawalan jauh atau menggunakan panel kawalan yang terletak di kawasan berhampiran tempat letak tangan. Julat pergerakan dipilih bergantung pada kesan yang diperlukan untuk dicapai. Getaran ringan membantu melegakan ketegangan otot dalam kumpulan otot tertentu. Pergerakan yang lebih sengit membantu menyegarkan badan.
 • Jenis urutan kedua ialah shiatsu. Ia adalah sedikit tekanan pada titik aktif biologi pada tubuh manusia, terletak di belakang. Tahap tekanan boleh dilaraskan. Terima kasih kepada urutan ini, kesejahteraan seseorang dapat ditingkatkan.

Pilihan

Apabila membeli perabot untuk pekerja pejabat, anda perlu memberi perhatian kepada model laconic mudah dengan fungsi urut. Sedangkan apabila memilih kerusi untuk pasukan pengurusan, kriterianya lebih ketat.Ia bukan sahaja lebih berfungsi, tetapi juga mempunyai penampilan yang lebih rapi.

Kriteria utama untuk memilih.

 • Kualiti. Perabot pejabat mengalami tekanan yang ketara setiap hari, jadi ia mesti tahan lama dan boleh dipercayai. Kualiti tinggi semua elemen akan membolehkan kerusi berfungsi dengan berkesan untuk masa yang lama.
 • Keselesaan. Semua kerusi urut pejabat dihasilkan dengan mengutamakan keselesaan maksimum. Walau bagaimanapun, setiap orang mempunyai ciri anatomi mereka sendiri, jadi lebih baik memilih kerusi secara individu.
 • mobiliti. Semasa bekerja di pejabat, selalunya perlu bergerak di sekitar pejabat. Selalunya paling mudah untuk melakukan ini dari keselesaan kerusi anda. Oleh itu, adalah wajar memberi keutamaan kepada model yang dilengkapi dengan roda tahan lama dan boleh dipercayai.
 • Mekanisme urutan yang boleh dipercayai. Penggelek untuk urut mesti menahan beban berat dan berkhidmat untuk masa yang lama tanpa kegagalan dan keperluan untuk pembaikan. Mekanisme urutan haruslah tahan lama yang mungkin.

Di samping itu, apabila memilih, anda perlu memberi perhatian kepada bahan. Selalunya, tekstil padat, kulit atau kulit eko digunakan. Bahan itu bukan sahaja kelihatan bagus, yang penting ia benar-benar tahan lama dan tidak tertakluk kepada pemakaian untuk masa yang lama.

Terima kasih kepada kerusi pejabat dengan urutan, adalah mungkin untuk melegakan kesakitan dan kekejangan dengan cepat pada otot yang kaku akibat kerja yang lama, melegakan keletihan dan memulihkan tenaga. Sudah tentu, tiada kerusi pejabat boleh menggantikan urutan penuh. Walau bagaimanapun, ia boleh membantu menjadikan hari bekerja yang panjang lebih selesa.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah