Kot kulit biri-biri

Kot kulit biri-biri eko

Kot kulit biri-biri eko

Sains tidak tinggal diam. Setiap kali pengeluar menawarkan kami sesuatu yang baru dan menarik. Menggunakan teknologi moden, mereka memilih pendekatan yang tidak konvensional untuk penyelesaian biasa. Tidak lama dahulu, bahan menarik yang dipanggil kulit ekologi muncul di pasaran. Apakah itu dan apakah ciri-cirinya? Anda akan mendapat jawapan dalam artikel kami.

Apa itu?

Eco-leather mendapat namanya kerana ia selamat untuk orang ramai. Ia adalah bahan yang diperbuat daripada poliuretana yang digunakan dalam lapisan nipis pada kain kapas. Membentuk kulit yang lembut dan anjal yang kelihatan seperti semula jadi. Kualiti kain tersebut secara langsung bergantung pada ketukangan. Atas sebab inilah mana-mana pengilang mempunyai syarat penilaiannya sendiri.

Kot kulit biri-biri diperbuat daripada kulit eko.

Banyak yang diperbuat daripada kulit ekologi. Ini adalah beg, dompet, dompet, kasut, pakaian dan banyak lagi. Kot kulit biri-biri eko sangat popular. Ramai pereka terkenal mencipta koleksi mereka menggunakan produk sedemikian. Perkara ini boleh bersaing dengan model kulit dengan mudah.

Eco-kulit mempunyai beberapa kelebihan yang tidak dapat dinafikan:

  • Harga yang boleh diterima;
  • Rintangan fros yang baik;
  • rintangan haus;
  • Komposisi selamat;
  • Kehadiran sifat penghalau air;
  • Kehadiran mikropori yang menyediakan peredaran udara, sambil mengekalkan haba.

Oleh itu, bahan ini meniru kulit semula jadi, tetapi tidak mempunyai kelemahannya. Kulit eko tidak menyebabkan alahan atau kerengsaan.

Sememangnya, kain ini mempunyai kelemahannya. Sebelum membeli kot kulit domba dari bahan ini, anda perlu mempelajarinya. Ia:

  • Cepat menyerap pewarna seperti dakwat;
  • Menentang objek tajam seperti kuku kucing;

Ini, mungkin, semuanya. Warna yang paling popular untuk kot kulit biri-biri adalah hijau tua, biru, coklat dan hitam.

Ulasan.

Pendapat orang ramai tentang pakaian luar kulit eko adalah berbeza sama sekali. Sesetengahnya hanya gembira dengan kot kulit biri-biri seperti itu, terutamanya dalam fros ringan. Ramai orang perhatikan kekurangan bahan tersebut. Sebagai contoh, mereka sering mengadu tentang ketegaran produk pada suhu rendah, yang mengekang kebebasan bertindak.

Pada masa yang sama, kedua-dua dan yang kedua bersetuju bahawa dengan bajet yang terhad, kot kulit biri-biri eko telah menjadi alternatif yang sangat baik untuk produk yang diperbuat daripada bahan semula jadi.

Bagaimana untuk memilih?

Pasaran hari ini dipenuhi dengan produk kulit eko dalam pelbagai variasi. Setelah memutuskan untuk membeli kot kulit domba dari bahan ini, anda perlu mengetahui beberapa nuansa.

Perlu diingat bahawa, walaupun pada hakikatnya kulit ekologi adalah bahan elastik, anda perlu memilih kot kulit domba wanita mengikut saiz, kerana ia "memegang" dengan baik. Terdapat banyak model dalam kedua-dua saiz standard dan besar. Banyak kot kulit biri-biri dihiasi dengan bulu. Sebagai contoh, model dengan musang perak kelihatan mengagumkan. Oleh itu, memilih pilihan terbaik tidak sukar.

Penjagaan kulit eko.

Setelah membeli kot kulit domba yang diperbuat daripada kulit ekologi, anda perlu tahu cara menjaganya. Oleh kerana produk sedemikian dicirikan oleh rintangan haus yang baik, mereka tidak memerlukan penjagaan khas atau penggunaan sebarang cara. Cukuplah memakai sesuatu dengan kemas di sini.

Sebarang pencemaran boleh disingkirkan dengan sabun dan air biasa. Untuk kotoran degil, anda boleh menggunakan alkohol gosok. Selepas pembersihan selesai, lap dengan kain kering untuk mendapatkan kain bersih.

Ia tidak digalakkan untuk mencuci pakaian kulit eko. Ia perlu dibawa ke cucian kering. Keringkan kot kulit biri-biri sedemikian pada suhu bilik. Sekiranya item itu basah dalam hujan atau salji, pertama sekali, perlu mengelapnya. Kemudian anda harus menggantung produk untuk kering pada jarak yang agak jauh dari bateri. Arus panas udara akan cepat menghilangkan lembapan dari fabrik. Ia dilarang sama sekali untuk membenarkan udara panas ke bahan. Iaitu, pengering rambut tidak boleh digunakan untuk pengeringan.

Anda boleh menjaga kulit eko menggunakan pelbagai krim atau semburan. Tetapi anda perlu ingat bahawa bahan ini menyerap krim dan anda perlu mengeluarkan lebihan dengan serbet kering.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah