Kot kulit biri-biri

Kot kulit biri-biri dari kambing

Kot kulit biri-biri dari kambing
Kandungan
  1. Keanehan
  2. model
  3. Bagaimana untuk memilih?

Kot kulit biri-biri adalah jenis pakaian yang sangat biasa dan demokratik yang sangat popular. Kot kulit biri-biri yang murah dan selesa telah mengambil tempatnya di almari pakaian lelaki dan wanita. Salah satu pilihan ialah kot kulit kambing.

Keanehan

Kot kulit kambing kilang adalah produk yang ringan, lembut dan cantik, yang bagaimanapun, adalah di luar musim. Hakikatnya ialah kambing tidak mempunyai lapisan bawah, dan bulunya sendiri tidak padat, oleh itu, produk yang diperbuat daripada kambing tidak tahan fros dengan baik.

Dengan ketumpatan yang sedikit, ciri utama bulu kambing ialah ia boleh sama ada pendek, berbulu halus atau panjang yang sangat baik - ini sering digunakan untuk memangkas kolar dan tudung.

model

Malah, selalunya anda boleh menemui kot kulit domba, di dalamnya terdapat beberapa bulu lain, contohnya, kulit domba, tetapi kolar itu dihiasi dengan bulu kambing yang cantik, panjang, sedikit kerinting.

Teknologi moden membolehkan anda memotongnya, mewarna dan mewarnakannya dalam warna yang berbeza, yang memberikan keaslian dan semangat kepada kot kulit domba dengan bulu kambing.

Tetapi model separuh musim, dipendekkan boleh sepenuhnya pada bulu kambing. Kulit haiwan ini tidak terlalu mahal, yang menjadikan kot kulit biri-biri itu berpatutan. Kelebihan kulit kambing ialah ia sangat tahan lama, tahan lelasan, luka atau kerosakan lain, yang membolehkan ia dipakai lebih daripada satu musim.

Atas sebab yang sama, model kanak-kanak kot kulit kambing adalah popular - walaupun kanak-kanak yang aktif tidak mungkin merosakkan produk.

Produk yang diperbuat daripada bulu kambing gunung berdiri berasingan. Tidak seperti saudara "daratan", ibex tinggal di tempat dengan iklim yang sukar dan sejuk, dan kulitnya disesuaikan untuk melawan fros, salji dan angin. Oleh itu, kot kulit domba yang diperbuat daripada bulu tersebut dapat memanaskan pemiliknya walaupun dalam tolak yang kuat.

Terdapat beberapa model kot kulit kambing gunung - bulu ini juga sesuai untuk menggunting.

Model asli yang lebih remeh mempunyai bulu panjang, yang bukan sahaja memanaskan badan dari dalam, tetapi juga kelihatan jelas dari luar - longgokan itu menonjol dari kolar, labuh dan lengan, mencipta rupa kasual tetapi sangat bergaya.

Kot kulit biri-biri daripada bulu kambing gunung yang dicukur boleh dibuat dalam apa jua gaya - daripada autolady pendek kepada pilihan panjang lantai.

Kot kulit kambing amat sesuai untuk wanita muda atau lelaki yang menghabiskan banyak masa di jalan raya - di belakang roda atau sebagai penumpang. Oleh kerana kedua-dua bulu dan kulit kambing tidak terdedah kepada mengelap, produk akan bertahan lama.

Bagaimana untuk memilih?

Pertama sekali, anda perlu memberi perhatian kepada bahagian depan kot kulit domba. Daging kot bulu kambing sangat padat, kuat dan tahan lama, dan jika anda menjalankan jari anda di atasnya, anda pasti akan meninggalkan jejak yang jelas "terhadap bijirin". Jika ini tidak berlaku, kulit berpakaian buruk.

Satu lagi perkara penting ialah struktur kulit yang licin dan seragam, kot kulit biri-biri tidak sepatutnya mempunyai penyok atau bintik-bintik berminyak, calar, kesan cat atau, lebih teruk lagi, gam. Jika model tidak mencadangkan ini, longgokan tidak boleh keluar dari bawah produk.

Beri perhatian kepada jahitan - mereka harus lembut, nipis, dalam keadaan tidak "keras" atau terlalu kasar. Kot kulit biri-biri berkualiti baik mempunyai jahitan lurus, tanpa celah dan kedutan. Di bahagian belakang, tiada bulu harus memasuki jahitan.

Ia bernilai mencium produk - ia tidak sepatutnya berbau kedua-dua kimia dan "bau semula jadi". Secara semula jadi, kambing mempunyai bau yang agak tajam, tetapi dengan pembalut yang betul, ia akan hilang sepenuhnya.

Apabila memilih kot kulit biri-biri, ia bernilai mengambilnya dan menggoncangnya dengan kuat. Produk harus elastik dan fleksibel, tidak membuat bunyi bising atau kompang - tanda pertama kot kulit biri-biri lama yang telah kering.

Bulu itu sendiri perlu ditarik tanpa teragak-agak. Bulu pasti akan keluar dari kot kulit domba yang berkualiti rendah, tetapi jika kulit itu disimpan dan berpakaian mengikut semua peraturan, gangguan seperti itu tidak akan berlaku.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah