Gaya dan model pakaian

Pakaian A-line - laconicism anggun

Pakaian A-line - laconicism anggun
Kandungan
  1. Untuk siapa ia sesuai?
  2. Ciri-ciri dan kebaikan pakaian berbentuk A
  3. renda
  4. Panjang
  5. Warna popular
  6. pakai apa?
  7. Petua Berguna

A-line - gaya pakaian, ciri tersendiri yang merupakan pemasangan korset dan pengembangan seragam ke bawah. Siluet itu menyerupai huruf "A", kerana gaya itu menerima nama sedemikian.

Siluet pakaian berbentuk A adalah pilihan terbaik untuk sebarang jenis angka, kerana ia menekankan semua kelebihannya. Walaupun kelihatan sederhana, ia telah menjadi yang paling popular dalam almari pakaian wanita selama lebih dari 60 tahun. Christian Dior membuka pakaian A-line berkat beberapa perubahan pada pakaian trapeze. Pakaian A-line dicirikan oleh kepraktisan dan serba boleh.

Pakaian Labuh A-Line Merah

Untuk siapa ia sesuai?

Pakaian dengan siluet A-line sesuai untuk setiap gadis, tanpa mengira jenis angka dan ketinggian. Garis-garis potongan klasik menyembunyikan semua kelemahan angka itu dengan sempurna dan menekankan kelebihannya.

Pakaian A-line sangat bagus untuk kanak-kanak perempuan yang berlebihan berat badan. Terima kasih kepada peralihan lancar lebar model dari bahu ke pinggul, pakaian ini membolehkan anda menyembunyikan semua pound tambahan, menekankan keindahan kaki dan membuat angka itu berkadar. Sudah tentu, pakaian itu popular dengan gadis langsing juga.

Wanita bertubuh pendek dalam pakaian sedemikian akan kelihatan lebih langsing, dan gadis tinggi, sebaliknya, dalam pakaian ini akan kelihatan lebih elegan dan lebih canggih.

Sekiranya seorang gadis kurus dan tidak mempunyai bentuk yang melengkung, maka pakaian dengan potongan A-line akan membantu memberikan lebih banyak kelantangan secara visual dan menjadikannya menggoda dan menawan. Sebagai contoh, jika seorang gadis mempunyai pinggul yang sempit, maka potongan trapezoid pakaian akan membantu membetulkan kecacatan ini. Dan jika seorang wanita ingin menyembunyikan kawasan masalah di pinggang dan pinggul, maka potongan skirt akan dengan sempurna mengatasi tugas ini.

Pakaian A-line akan membantu untuk menyembunyikan semua kecacatan di kawasan pinggang. Gaun yang dipilih dengan betul boleh dipakai walaupun tanpa tali pinggang, pinggang akan tetap terpelihara. Pakaian dalam gaya ini sering dipilih oleh wanita hamil, kerana bentuk trapezoid membolehkan anda menyembunyikan perut bulat dan menekankan semua kelebihan angka itu.

Ciri-ciri dan kebaikan pakaian berbentuk A

Keanehan potongan ini ialah korset sesuai dengan dada, yang menekankan keindahannya, dan hem secara beransur-ansur mengembang ke bawah. Oleh itu, anda boleh menyembunyikan pelbagai kelemahan dalam angka itu, contohnya, di pinggul atau pinggang.

Pakaian A-Line Bunga

Selalunya, model pakaian ini tidak mempunyai tali atau lengan: model tanpa lengan dengan bahu kosong diutamakan. Sesetengah variasi potongan ini mempunyai bahagian belakang terbuka atau lubang lengan "Amerika". Rok dalam pakaian ini boleh juga dihiasi dengan kereta api, ruffles, frills, crinoline atau drapery sering digunakan. Pakaian A-line akan membantu untuk mencipta rupa misteri, anda akan berasa seperti seorang puteri sebenar.

renda

Gaun renda dengan garis A sangat popular di kalangan gadis muda kerana penciptaan imej yang lembut dan romantis. Dalam pakaian sedemikian, setiap wanita akan kelihatan feminin, menawan dan bergaya.

Gaun renda dengan siluet A-line biasanya tidak memerlukan perhiasan, walaupun rupa boleh dihiasi dengan rantai atau gelang. Perlu mematuhi peraturan bahawa perhiasan mudah harus dipilih untuk fabrik yang kaya dan gaya yang canggih.

Selalunya, kanak-kanak perempuan memilih pakaian renda A-line untuk perkahwinan, kerana mereka kelihatan seperti ratu sebenar di dalamnya. Renda adalah bahan mahal yang kelihatan canggih dan lapang, ia menambah cahaya pada imej. Renda mewah sangat sesuai dengan potongan mengalir potongan A-line. Ia boleh menghiasi keseluruhan pakaian atau elemen individunya, contohnya, skirt gebu atau korset.

Panjang

Panjang hingga ke lantai

Gaun A-line yang panjang adalah pilihan yang bagus untuk pesta. Dalam pakaian sedemikian, setiap wanita akan berasa selesa dan selesa. Ia akan membantu mencipta rupa romantis yang lembut. Untuk pakaian panjang, anda boleh menggunakan fabrik yang berbeza, dari sifon ringan hingga kapas atau denim berat.

Midi

Gaun A-line selalunya mempunyai panjang midi, kerana ia serba boleh dan sesuai dengan hampir semua gadis. Perlu diingat bahawa seorang gadis pendek dalam pakaian paras lutut akan memendekkan siluetnya secara visual. Panjang midi memberikan kecanggihan dan kekompakan pakaian.

Pendek

Hari ini, pakaian A-line pendek menjadi trend, walaupun ramai gadis lebih suka gaun panjang. Malah kanak-kanak perempuan yang berlebihan berat badan boleh memakai pakaian pendek, kerana potongan pakaian membantu menyembunyikan sentimeter tambahan di pinggang dan pinggul.

Dengan lengan baju

Gaun A-line kelihatan cukup ringkas; untuk mencipta rupa yang cerah, anda juga harus menggunakan aksesori atau hiasan yang elegan. Sebagai contoh, kehadiran lengan panjang akan membantu menyembunyikan lengan penuh, mereka boleh menjadi renda atau kain tebal. Gadis langsing boleh memakai pakaian A-line dengan lengan panjang atau dalam bentuk lampu suluh.

Warna popular

hitam

Hitam kelihatan elegan, mewah dan misteri. Ramai gadis memakai gaun A-line dalam warna ini ke pesta atau acara gala untuk menyembunyikan berat badan dan kelihatan seksi.

Sesetengah wanita percaya bahawa pakaian dalam hitam kelihatan sedih dan tidak menarik, tetapi ini boleh diperbetulkan dengan mudah dengan bantuan aksesori yang dipilih dengan baik atau hiasan asli. Sebagai contoh, imej boleh dibuat lebih menarik dengan selendang mewah atau asli yang dipangkas dengan reben.

putih

Putih sentiasa dikaitkan dengan kesucian, percintaan dan kelembutan. Jika anda ingin kelihatan romantis, maka pakaian berwarna putih akan membantu mencipta rupa yang halus.Ramai orang berfikir bahawa putih memberikan beberapa pound tambahan, tetapi pakaian A-line membantu menyembunyikan semua kawasan masalah, jadi anda boleh memilih pakaian dalam warna ini dengan selamat.

Apabila memilih pakaian malam, anda harus memberi perhatian kepada hiasan, maka anda akan sentiasa menjadi perhatian. Gaun putih boleh dihiasi dengan butiran berkilauan, kain berkilauan, renda, labuci atau permata.

merah

Pakaian merah sering dikaitkan dengan wanita yang bersemangat. Pakaian A-line dalam warna merah akan menjadikan setiap gadis ratu sebenar malam itu, akan menarik rupa lelaki yang bersemangat.

Untuk penampilan yang lebih bijak, anda boleh menggunakan trim lipatan atau ruffle. Dengan cara ini anda akan kelihatan cerah dan anggun.

pakai apa?

Untuk mencipta rupa yang tidak dapat dilupakan, anda harus memberi perhatian kepada pemilihan aksesori. Untuk pakaian polos dengan panjang midi, anda boleh fokus pada perhiasan. Sebagai contoh, gelang besar, loket atau manik akan membantu melengkapkan rupa romantis. Untuk pakaian panjang, rantai nipis dengan loket kecil, serta gelang atau cincin anggun akan menjadi penyelesaian yang baik. Mutiara sesuai untuk pakaian A-line, ia akan membawa kelembutan dan romantik kepada imej. Apabila memilih beg, anda boleh memilih beg portfolio atau klac bergaya yang terang.

Gaun A-line kelihatan hebat seiring dengan ballerinas atau but tinggi. Dalam kombinasi ini, setiap wanita akan kelihatan yakin dan bergaya. Kasut dengan tumit stabil dari mana-mana ketinggian akan memberikan keyakinan imej, tetapi pereka tidak mengesyorkan memakai stiletto dengan gaya pakaian ini.

Apabila memilih skema warna untuk kasut, ia patut bermula dari skema warna pakaian atau memadankan nada penamatnya. Sebagai contoh, jika pakaian itu dihiasi dengan ruffles emas, maka imej itu sesuai dengan kasut warna emas.

Pada hari yang sejuk, kanak-kanak perempuan sering memakai stoking atau pakaian ketat di bawah pakaian. Mereka sebaiknya berwarna daging, terutamanya jika anda memilihnya untuk dipadankan dengan gaun dengan bahu kosong.

Pakaian A-line

Kadang-kadang kanak-kanak perempuan cuba mencipta permainan kontras dalam imej, kemudian seluar ketat hitam boleh dipakai dengan pakaian ringan, atau mengambil seluar ketat dalam mana-mana warna terang. Jika kita bercakap tentang pakaian luar, maka gaya pakaian ini sesuai digabungkan dengan bolero, kardigan, kot bungkus pendek atau jubah yang dipotong. Mereka yang suka bereksperimen boleh memakai jaket kulit.

Petua Berguna

  • Apabila memilih aksesori untuk pakaian A-line, anda harus berhati-hati untuk mencipta rupa yang harmoni. Jangan terlalu memberi penekanan.
  • Berhati-hati dengan pemilihan warna. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan permainan kontras. Pilihan klasik adalah gabungan putih dan hitam. Warna kuning air kelihatan hebat dengan coklat atau merah. Nada kelabu boleh digabungkan dengan warna ungu atau biru.
1 komen

Model yang sangat anggun dan elegan. Saya tidak suka pakaian yang ketat - teka-teki itu hilang. Dan pakaian separa lengkap adalah apa yang anda perlukan!

Fesyen

kecantikan

rumah