Gaya dan model pakaian

Pakaian asimetri - kami menarik dengan siluet yang luar biasa

Pakaian asimetri - kami menarik dengan siluet yang luar biasa
Kandungan
 1. Ciri potong
 2. Gaya
 3. Jenis-jenis asimetri
 4. Warna popular
 5. Trend fesyen
 6. pakai apa?
 7. Aksesori
 8. Kasut

Pakaian dengan unsur asimetri telah popular dengan fesyen selama beberapa musim. Mereka menarik dengan gangguan yang disengajakan, membayangkan ketenangan dan kebebasan. Di samping itu, disebabkan asimetri potongan, seorang gadis boleh mendedahkan bahagian tertentu badan dan menarik perhatian kepadanya, tetapi pada masa yang sama tidak kelihatan kesat dan terlalu berterus terang.

Ciri potong

Pakaian, potongan yang boleh dipanggil asimetri, mempunyai kelebihan berikut:

 • Pakaian itu membuatkan gadis itu lebih menggoda.
 • Secara visual, pakaian ini meningkatkan siluet.
 • Dengan pilihan perincian asimetri yang tepat, seorang gadis dalam pakaian sedemikian boleh menyembunyikan kecacatan angka tertentu.

Gaya

Pakaian asimetri adalah pilihan biasa apabila anda memerlukan pakaian untuk malam penting atau pantai. Gaya utama di mana pakaian sedemikian dipersembahkan adalah siluet berbentuk A dan berkobar, serta trapez.

Potongan lain yang sering digunakan untuk pakaian asimetri ialah pakaian toga gaya antik. Sesosok figura dalam pakaian sebegitu terbungkus menarik dan kelihatan menggoda luar biasa.

Pakaian Toga dengan bahagian atas tidak simetri

Jenis-jenis asimetri

Pakaian dalam gaya ini boleh mempunyai butiran asimetri berikut:

 1. lengan baju. Pakaian dengan satu lengan kelihatan asli dan sering dipilih untuk pesta atau majlis khas lain. Selalunya dalam pakaian sedemikian, asimetri bahagian atas dilengkapi dengan potongan skirt yang tidak rata.
 2. Skirt. Model dengan labuh yang tidak rata adalah yang paling popular di kalangan pakaian asimetri. Gadis-gadis yang ingin menunjukkan kaki langsing mereka memberi perhatian kepada mereka, tetapi pada masa yang sama mereka menganggap panjang mini terlalu menantang.Terdapat beberapa pilihan untuk pakaian dengan labuh asimetri. Ini boleh menjadi pakaian berlapis yang terdiri daripada skirt dengan panjang yang berbeza. Labuh boleh senget ke tepi atau belakang. Terdapat juga model dengan langsir asli.
 3. Plume. Kemuncak pakaian asimetri ini ialah bahagian depan skirt yang dipendekkan dan bahagian belakang yang sangat memanjang sehingga membentuk kereta api. Pakaian sedemikian sering dipilih sebagai pakaian malam yang menakjubkan. Mereka kelihatan terbaik pada gadis tinggi dengan kaki langsing.
 4. Garis leher. Pakaian dengan garis leher asimetri sering dipilih oleh gadis dengan bahu yang cantik. Versi pakaian ini membantu membetulkan asimetri dada secara visual, bagaimanapun, anda perlu memilih model dengan berhati-hati supaya kecacatan itu dilicinkan, dan tidak diserlahkan. Salah satu varian yang paling biasa bagi jenis asimetri ini ialah kehadiran tali pada satu bahu.

Warna popular

putih

Skema warna untuk pakaian asimetri ini sangat diperlukan apabila mencari versi musim panas yang ringan.

Gaun asimetri putih panjang

Selalunya, pakaian ini mempunyai labuh asimetri dan garis leher terbuka. Juga dalam permintaan adalah gaun putih salji pada satu bahu dan dengan lengan kerawang pada satu lengan.

hitam

Gaun dengan bahagian bawah yang tidak rata dalam warna hitam boleh berfungsi sebagai pakaian laconic dan elegan untuk sebarang majlis.

Gaun panjang hitam asimetri

Lengkapkannya dengan tali pinggang yang terang, kasut tumit stiletto dan perhiasan emas untuk penampilan malam yang mewah. Pakaian hitam dengan satu bahu juga biasa.

merah

Dalam pakaian asimetri merah terang, mana-mana gadis akan kelihatan hebat, jadi ia dipakai terutamanya sebagai koktel atau pakaian malam.

Pakaian malam merah asimetri

Selalunya, pakaian merah gaya ini adalah model dengan satu tali, satu lengan, atau dengan kereta api. Produk dengan kelim senget tidak kurang hebatnya.

Asimetri warna

Secara berasingan, perlu diperhatikan pakaian potongan mudah, yang, terima kasih kepada skema warna khas, kelihatan tidak simetri.

Pakaian hitam dan kuning asimetri

Pakaian ini adalah pilihan yang baik untuk pejabat, kerana potongan akan sepadan dengan kod pakaian, dan warna akan membantu anda menonjol daripada pekerja pejabat lain.

Trend fesyen

Antara pakaian gaya ini, yang paling popular pada masa ini adalah model dengan skirt asimetri. Di satu pihak, labuh boleh menyentuh lantai atau bertukar menjadi kereta api, dan di sisi lain, ia boleh membuka kaki ke lutut atau lebih tinggi.

Model dengan bahagian atas tidak simetri adalah kurang biasa. Mereka diwakili terutamanya oleh pakaian dengan satu lengan atau dengan garis leher asimetri.

Bahagian atas pakaian yang tidak simetri dengan satu lengan panjang

pakai apa?

Pakaian mewah asimetri boleh dipakai dengan bolero, bulu, jaket atau kot. Pada malam musim panas yang sejuk, pakaian kasual dengan labuh yang tidak rata boleh dilengkapkan dengan blazer lembut, jaket denim atau kain raglan.

Bagi beg, pilih klac kecil untuk dipadankan dengan pakaian untuk pakaian malam yang tidak simetri. Pakaian kasual musim panas dengan asimetri dilengkapi dengan beg sampul surat atau beg tangan kecil dengan tali nipis. Model pejabat berjaya digabungkan dengan beg kulit ringan atau hitam bersaiz sederhana.

Aksesori

Model pakaian asimetri sangat terang dan ekspresif sehingga dalam banyak kes perhiasan tidak digabungkan dengan mereka sama sekali. Sekiranya bahagian atas pakaian sedemikian diwakili oleh korset, kehadiran kalung atau rantai adalah dibenarkan. Pakaian asimetri yang panjang hanya perlu dilengkapi dengan cincin atau gelang.

Pakaian satu bahu juga memerlukan sekurang-kurangnya aksesori. Ia akan mencukupi untuk memakai anting-anting cerah dan memilih gelang yang menarik pada tangan terbuka anda.

Hiasan untuk pakaian asimetri

Kasut

Apabila memilih kasut untuk pakaian asimetri, anda harus memberi perhatian kepada warna klasik (hitam, kelabu, putih) atau memilih kasut untuk dipadankan dengan pakaian. Kasut cerah pelbagai warna dengan hiasan ekspresif boleh dipanggil pilihan yang tidak sesuai yang membebankan bahagian bawah.

Adalah lebih baik untuk memilih kasut tumit tinggi untuk pakaian asimetri atau menggantikannya dengan tumit baji.Kasut tanpa tumit sesuai hanya dengan pakaian asimetri pendek.

1 komen

Saya sangat suka pakaian dengan labuh asimetri atau satu bahu)

Fesyen

kecantikan

rumah