Gaya dan model pakaian

Pakaian bandeau - rupa menggoda

Pakaian bandeau - rupa menggoda
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Varieti
 4. Panjang
 5. Petua Pemilihan
 6. pakai apa?

Keanehan

Bando adalah salah satu model pakaian yang paling popular. Pakaian ini hanya dibuat untuk parti, kerana ia sangat cantik, seksi dan, lebih-lebih lagi, tidak menyekat pergerakan sama sekali, membolehkan anda berseronok sepanjang malam.

Nama pakaian bando berasal dari perkataan Perancis yang diterjemahkan sebagai "pembalut". Malah, model ini mempunyai persamaan tertentu dengan selendang yang diikat di dada. Bando adalah pakaian yang agak mendedahkan. Ia bukan sahaja sesuai dengan angka, tetapi juga meninggalkan bahu dan garis leher terdedah. Elemen ciri pakaian bandeau adalah korset tegar tanpa tali dan lengan. Skirt boleh sama ada sempit atau cukup longgar, tetapi ia hampir selalu pendek - tidak lebih tinggi daripada pertengahan lutut.

Untuk siapa ia sesuai?

Gadis langsing kelihatan hebat dalam pakaian sedemikian, tanpa mengira ketinggian. Tetapi pemilik bentuk yang hebat tidak boleh memintas pakaian ini, mereka hanya perlu mahir mengendalikan ciri-ciri bando. Bahagian atas pakaian yang ketat bertindak seperti korset, sedikit mengetatkan perut. Pada masa yang sama, dada yang dinaikkan oleh korset kelihatan sangat mewah.

Pakaian bandeau dengan skirt belon

Pemilik pinggul melengkung harus memilih pakaian pengikat pinggang dengan skirt longgar. Bagi mereka yang mempunyai pinggul dan pinggang yang lebih kurang sama, lebih baik memberi keutamaan kepada pakaian dengan skirt tebal, sebagai contoh, gaya "tulip". Sekiranya anda mempunyai bahu dan lengan yang tembam, disyorkan untuk meletakkan sole atau bolero nipis di atas pakaian.

Varieti

 • Pakaian bandeau klasik Ia adalah pakaian dengan skirt pendek yang ketat yang mendedahkan leher, bahu dan bahagian atas dada.
 • Pakaian bandeau dengan tali Merupakan pengubahsuaian moden gaya ini.Oleh kerana korset pakaian tetap tegar dan tidak memerlukan "tetulang" tambahan, tali di sini melakukan fungsi hiasan semata-mata.
 • Gaun Bola Pakaian Bandeau - satu lagi pengubahsuaian pakaian ini. Rok sempit digantikan dengan pilihan yang lebih besar: skirt berlipat, loceng, tutu, dll.
 • Pakaian peplum bandeau hari ini ia adalah salah satu model yang paling popular. Peplum kelihatan hebat pada pakaian tirus, memberikan sosok itu bentuk feminin yang menggoda.

Panjang

Pakaian bandeau adalah pakaian parti, jadi ia secara tradisinya agak pendek. Walau bagaimanapun, pereka moden terus mengubah suai gaya ini, mencipta lebih banyak model bandeau dengan skirt dengan panjang yang berbeza.

Pakaian bandeau pendek

Panjang

Gaun bandeau yang panjang adalah pilihan untuk gadis sederhana yang lebih suka menunjukkan satu perkara: sama ada kaki atau garis leher. Benar, walaupun skirt panjang, pakaian sedemikian tidak kelihatan sangat ketat, kerana mereka biasanya mempunyai celah yang agak tinggi. Bandeau yang panjang boleh menjadi pakaian malam untuk majlis-majlis khas, dan gaun musim panas yang ringan yang menyelamatkan anda daripada panas.

Midi

Gaun bandeau pertengahan panjang kelihatan sangat elegan. Model ringkas siluet separa ketat, dibuat dalam skema warna terkawal, malah boleh dipakai ke pejabat (namun, anda masih perlu memakai jaket di atas pakaian supaya tidak berkilau dengan bahu kosong di tempat kerja). Untuk pergi ke teater, ke pembukaan pameran atau ke restoran, pakaian sedemikian akan sangat berguna.

Mini

Kanak-kanak perempuan sangat menyukai pakaian bandeau pendek, kerana mereka membenarkan semua orang menunjukkan angka menarik mereka. Model dengan skirt mini agak berterus terang, jadi mereka hanya perlu dipakai untuk acara tidak formal. Bagi mereka yang bosan dengan pakaian koktel klasik, kami menasihati anda untuk memberi perhatian kepada bandeau dengan skirt asimetri (lebih pendek di hadapan, lebih panjang di belakang), serta mengubah pakaian dengan skirt atas yang boleh ditanggalkan.

Petua Pemilihan

 • Gaun bandeau hanya boleh dibeli jika anda yakin bahawa anda akan berasa selesa dengan bahu kosong yang dipamerkan. Jika anda berfikir bahawa bahagian badan ini tidak sempurna, atau anda hanya tidak suka membukanya, lebih baik menolak untuk membeli model ini (atau pilih jaket atau bolero yang sesuai untuknya).
 • Gaun pengikat pinggang boleh menjadi alternatif yang hebat kepada gaun malam. Jika anda ingin menambah sentuhan segar pada almari pakaian musim panas anda, pastikan anda melihat dengan lebih dekat model ini. Pilih pakaian dengan korset longgar dan skirt longgar. Kain dari mana pakaian itu dijahit mestilah nipis dan ringan. Pada musim panas, lebih baik memakai pakaian dalam warna terang dan terang. Dalam pakaian ini, anda akan kelihatan hebat di pantai atau berjalan-jalan di sekitar bandar.

pakai apa?

Pakaian bandeau adalah pakaian yang sangat berkesan. Ia sangat cantik dengan sendirinya, jadi ia tidak memerlukan sokongan tambahan. Jika di luar sejuk, anda boleh memakai jaket atau kardigan elegan di atas pakaian. Dalam kes ini, selendang akan sesuai, tetapi ia perlu ditanggalkan bersama-sama dengan pakaian luar. Seluar ketat untuk pakaian pengikat pinggang harus dipilih sebagai nipis yang mungkin, dari cahaya badan, tetapi seluar ketat gelap yang padat harus dielakkan. Sekiranya model pakaian itu cukup ringkas, ia akan sesuai dengan pakaian ketat atau stoking bercorak. Gaun musim panas yang panjang dan luar bahu boleh dipakai dengan topi lebar dan cermin mata hitam.

Aksesori

Walaupun fakta bahawa pakaian bandeau sangat berdikari, ia tidak boleh dimanjakan oleh pelbagai hiasan. Aksesori mana yang hendak dipilih bergantung pada gaya pakaian.

Perhiasan akan kelihatan cantik dengan gaun malam yang panjang: anting-anting dan kalung yang diperbuat daripada batu. Untuk pakaian koktel bandeau, barang kemas dalam bentuk anting-anting berjuntai besar dan gelang berbilang lapisan adalah sesuai. Pakaian musim panas boleh digabungkan dengan perhiasan terang: manik panjang, anting-anting yang luar biasa dan sebilangan besar gelang "gipsi".Jangan lupa tentang aksesori rambut: penyepit rambut asli, ikat kepala, ikat kepala, dsb. Lagipun, setiap perincian adalah penting untuk mencipta imej yang harmoni.

Kasut

Bandeau adalah pakaian yang sangat cantik yang menonjolkan sosok itu dengan berkesan. Seperti mana-mana pakaian lain yang serupa, dia, tentu saja, "meminta" kasut dengan tumit. Selepas memakai kasut dengan tumit, seorang gadis serta-merta berubah: posturnya menjadi lebih anggun, dan gaya berjalannya menjadi lebih lancar.

Pakaian bandeau dengan tali

Bando kelihatan terbaik dengan kasut elegan - kasut atau sandal. But tinggi dan but tidak sesuai dengan bahagian atas terbuka, jadi lebih baik menolak kasut tersebut. Gaun bandeau musim panas dengan skirt panjang boleh dipakai dengan kasut rata atau platform. Sandal gladiator atau balet flat akan kelihatan hebat dengan model ini.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah