Gaya dan model pakaian

Pakaian mandi - apakah kemuncak mereka?

Pakaian mandi - apakah kemuncak mereka?
Kandungan
 1. Ciri-ciri pakaian-pakaian renang
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Kain
 4. Pandangan
 5. Warna popular
 6. Bagaimana untuk memilih pakaian mandi bersaiz besar?
 7. Petua Pemilihan

Nampaknya pakaian mandi telah lama menjadi peninggalan masa lalu. Pakaian mandi yang dipakai oleh wanita satu setengah abad yang lalu sangat sedikit mengingatkan pakaian renang kecil moden. Untuk menjalani rawatan air penyembuhan, wanita perlu memakai banyak perkara, termasuk baju mandi labuh penuh dengan lengan panjang dan kolar, seluar dan topi. Pada masa yang sama, pakaian mandi diperbuat daripada kain padat, yang menyembunyikan kontur badan walaupun basah. Pemberat dimasukkan ke dalam labuh baju mandi supaya ia tidak naik di dalam air dan tidak membuka kakinya.

Pakaian mandi dari 30-an

Lama kelamaan, pakaian renang wanita menjadi lebih singkat. Versi pakaian sedemikian yang paling minimalis ialah pakaian renang bikini, yang hanya beberapa helai kain kecil. Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pakaian renang sehelai yang dibuat dalam bentuk gaun pendek telah menjadi semakin popular. Artikel hari ini ditumpukan kepada pelbagai jenis pakaian pantai yang asli ini.

Ciri-ciri pakaian-pakaian renang

Pakaian mandi, atau pakaian renang, ialah pakaian renang sehelai dengan skirt. Korset leotard boleh sama sekali - pakaian sukan klasik dengan dua tali, bandeau, bustier, berbentuk V, "jantung", dsb. Gaya skirt juga tidak kurang pelbagainya. Dijual, anda boleh menemui model dengan skirt bersayap pendek, dengan skirt berlipat, dengan lipatan lebar dan banyak lagi pilihan yang berbeza.

Skirt boleh bermula di bawah dada, di pinggang, atau di pinggul. Dijual terdapat pakaian renang panjang mini dan midi.

Untuk siapa ia sesuai?

Secara tradisinya, dipercayai bahawa pakaian baju renang ditujukan untuk gadis gemuk.Sememangnya, pakaian renang sehelai dengan skirt sangat bagus untuk mereka yang mempunyai bentuk melengkung. Mereka melakukan kerja yang baik untuk menutup kawasan yang paling bermasalah: pinggul dan perut. Selain itu, pakaian renang sehelai mempunyai sedikit kesan pelangsingan dan membantu menyembunyikan ketidaksempurnaan kulit seperti tanda regangan selepas bersalin.

Pakaian mandi berleher V untuk si gemuk

Walau bagaimanapun, pakaian renang sedemikian tidak dikontraindikasikan untuk jenis angka lain, sebaliknya.

 • Paling penting, pakaian mandi kelihatan terbaik pada kanak-kanak perempuan dengan bentuk jam pasir: ia sangat menekankan pinggang nipis, pinggul bulat dan dada.
 • Sekiranya anda mempunyai pinggul yang lebar, anda harus memilih pakaian dengan skirt lurus, tetapi bahagian atas yang besar.
 • Pemilik payudara kecil dan pinggul sempit, sebaliknya, memerlukan skirt gebu dan korset yang dihiasi dengan ruffles atau drapery.

Kain

Pakaian mandi diperbuat daripada bahan yang sama seperti pakaian renang biasa. Pilihan fabrik tidak begitu bagus, kerana pakaian renang mesti memenuhi beberapa keperluan yang ketat.

Pakaian mandi dan kain untuknya

Jadi, kain untuk pakaian triko hendaklah:

 • padat;
 • mudah;
 • legap;
 • elastik;
 • tahan haus;
 • Bernafas;
 • cepat kering.

Pakaian mandi paling kerap dijahit daripada bahan sintetik dengan kemasukan gentian semula jadi. Pakaian baju renang boleh termasuk: nilon, microfiber, poliester, lycra, poliamida, dsb. Pakaian yang diperbuat daripada bahan ini boleh diterima dengan baik oleh pendedahan kepada air (termasuk air berklorin) dan sinaran ultraungu.

Pakaian mandi nilon

Pandangan

Pakaian renang pendek dari segi penampilannya, kebanyakannya menyerupai pakaian renang klasik sehelai. Ia mempunyai skirt kecil "simbolik" yang hampir tidak menutupi punggung. Pilihan ini paling kerap dipilih oleh gadis muda dengan pinggul sempit.

Pakaian Renang Skirt Panjang kelihatan lebih seperti pakaian musim panas biasa. Skirt biasanya mencapai pertengahan paha, tetapi pada beberapa model ia berakhir di lutut. Dengan bantuan pakaian baju renang seperti itu, anda boleh dengan mudah menutupi kepenuhan di pinggul atau penampilan selulit.

Baju renang baju renang - Ini adalah salah satu jenis pakaian renang yang paling popular. Ia dibezakan oleh korset dengan tali nipis dan skirt longgar bermula di bawah payudara. Dalam pakaian sedemikian, selesa bukan sahaja untuk berenang, tetapi juga untuk berjalan di sepanjang pantai, mengambil bahagian dalam permainan sukan, dll.

Pakaian mandi-baju matahari

Warna popular

Hitam dan putih

Pakaian pakaian renang hitam dan putih kekal dalam permintaan untuk beberapa musim bergaya berturut-turut. Tiada apa-apa yang menyebabkan tan indah seperti dua warna ini atau gabungannya. Jika anda seorang penganut klasik, kami menasihati anda untuk membeli pakaian mandi dalam warna monokrom.

Berwarna

Musim panas adalah masa apabila anda ingin menggembirakan diri anda tanpa henti dengan warna-warna terang. Percutian yang akan datang adalah sebab yang bagus untuk membeli pakaian renang baru dengan warna yang luar biasa dan cantik. Lihat pakaian renang berani dalam warna wain, navy, turquoise, pic, lavender dan lemon.

Dengan cetakan terang

Mereka yang tidak suka pakaian monokromatik pasti akan menyukai pakaian baju renang dengan corak asli. Gadis-gadis yang berani dan tegas memilih cetakan haiwan pemangsa, sifat romantis memilih perhiasan bunga dan bunga, pengembara memilih corak etnik, dan intelektual memilih imej abstrak.

Bagaimana untuk memilih pakaian mandi bersaiz besar?

Gaun itu adalah pilihan pakaian renang yang ideal untuk gadis tembam yang malu untuk mendedahkan bahagian badan tertentu. Pemilik bentuk curvaceous harus memilih pakaian mandi, berdasarkan ciri-ciri angka mereka. Selalunya, kelebihan utama wanita muda berbadan besar adalah payudara mereka yang mewah. Kekayaan sedemikian mesti ditekankan dengan menggunakan korset dengan garis leher yang cantik.

Pakaian mandi dengan flounces untuk montok

Pakaian baju renang dengan siluet A-line akan membantu menyembunyikan kenyang di pinggul dan perut. Dalam model ini, skirt bermula di bawah payudara dan berakhir pada paras pertengahan paha. Skirt adalah trapezoid, sedikit melebar.Ia tidak sesuai dengan pinggul, tetapi ia juga tidak menghasilkan jumlah yang tidak perlu.

Petua Pemilihan

 • Terdapat model pakaian renang yang direka khusus untuk kanak-kanak perempuan yang berlebihan berat badan. Mereka mempunyai sisipan khas yang mempunyai kesan pembetulan. Dengan bantuan mereka, anda boleh "mengetatkan" kawasan masalah.
 • Corak pada pakaian renang boleh merosakkan rupa secara visual dan membawanya lebih dekat kepada yang ideal. Untuk penampilan yang lebih langsing, pilih pakaian mandi dengan corak menegak atau panel sisi kontras warna.
 • Pakaian baju renang dengan korset dengan unsur hiasan yang besar akan membantu membesarkan payudara secara visual. Ini boleh menjadi busur kembang, pinggir, langsir, bunga yang dijahit atau hiasan.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah