Gaya dan model pakaian

Pakaian Lengan Batwing - Inspirasi Jepun

Pakaian Lengan Batwing - Inspirasi Jepun
Kandungan
 1. Ciri-ciri lengan
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Jersi
 4. Berkait
 5. Panjang
 6. Petua Pemilihan
 7. pakai apa?

Pakaian gaya kelawar pertama muncul di almari pakaian fesyen di Eropah pada tahun 40-an abad kedua puluh. Mereka mengambil kimono Jepun sebagai asas untuk penciptaan mereka. Pakaian sedemikian menjadi sangat popular pada tahun lapan puluhan. Mereka dibezakan oleh bahagian atas yang lebar dan skirt yang ketat, yang menjadikannya sangat selesa untuk memakai pakaian gaya ini. Hari-hari ini, pakaian ini menjadi popular lagi.

Kelawar baju biru laut panjang

Pakaian sedemikian dijahit dari fabrik ringan yang mengalir dan dari bahan yang lebih hangat dan padat. Garis leher pakaian "kelawar" selalunya bulat atau bot. Pakaian malam gaya ini selalunya mempunyai garis leher yang agak mendedahkan, dan beberapa model menarik dengan potongan yang mendalam di bahagian belakang.

Ciri-ciri lengan

Kemuncak pakaian batwing adalah lengan yang luar biasa. Oleh kerana ia serupa dengan sayap kelawar, ini menimbulkan nama gaya ini. Panjang lengan adalah berbeza untuk model pakaian batwing yang berbeza. Anda boleh menemui kedua-dua lengan panjang dan lengan tiga suku. Terdapat gaun dengan lengan pada cuffs, serta dengan belahan pada lengan yang mendedahkan lengan.

Untuk siapa ia sesuai?

 • Pakaian ini kelihatan hebat pada seorang gadis dengan bentuk segi tiga terbalik. Dalam pakaian ini, anda boleh menyembunyikan bahu lebar dan kelemahan di lengan, sambil menekankan pinggul langsing.
 • Gaya ini juga disyorkan untuk kecantikan dengan angka "segi empat tepat", kerana potongan pakaian "kelawar" akan menyembunyikan pinggang lebar.
 • Gadis pendek dalam pakaian sedemikian akan kelihatan lebih rendah, jadi mereka hanya perlu memakai kasut tumit tinggi dengan pakaian kelawar.
 • Brunettes disyorkan untuk memilih sendiri pakaian gaya ini dalam warna hitam atau beberapa warna terang, dan gadis berambut cerah - produk nada yang lebih lembut dan segar. Seorang cantik berambut merah dinasihatkan supaya tidak memakai pakaian kelelawar berwarna coklat atau oren.

Jersi

Pakaian gaya kelawar, yang diperbuat daripada kain rajutan, boleh digunakan sebagai pakaian untuk rumah. Pada masa yang sama, ia kelihatan agak mewah dan elegan.

Juga, untuk kegunaan seharian, gadis moden sering memilih pakaian batwing rajutan padat. Pakaian sedemikian berbeza dalam panjang mini, warna monokromatik dan skirt sempit.

Kelawar pakaian kelabu rajutan dengan belahan di bahu

Berkait

Pakaian kelelawar, mesin atau rajutan tangan, sangat menekankan maruah sosok langsing. Bahagian atas pakaian sedemikian boleh diwakili oleh leher V atau garis leher satu bahu yang tidak simetri. Terdapat juga pakaian turtleneck dan model dengan kuk yang besar.

Panjang

Panjang

Model separas buku lali agak jarang berlaku. Mereka dipilih oleh wanita yang ingin menyembunyikan kelemahan di bahagian bawah angka. Juga, pakaian gaya kelawar yang panjang boleh diwakili oleh gaun pengantin. Melengkapkannya dengan gaya rambut yang tinggi, pengantin perempuan akan menarik perhatian pada bahu dan leher.

Midi

Pakaian ini boleh separas lutut atau lebih rendah sedikit (ke bahagian tengah tulang kering). Pakaian kelawar sederhana panjang adalah sama ada ketat dan monokromatik (ia sesuai untuk pejabat) atau dengan hiasan terang yang diperbuat daripada fabrik yang elegan (anda boleh pergi ke pesta dengan pakaian sedemikian).

Pendek

Pakaian batwing ini adalah yang paling biasa. Mereka dipilih sebagai pakaian koktel dan untuk kegunaan harian. Pakaian pendek yang diperbuat daripada fabrik yang elegan boleh mempunyai garis leher yang dalam dan belakang yang terbuka. Gaya ini kelihatan cantik apabila diperbuat daripada sutera atau sifon, dan model praktikal untuk setiap hari dijahit daripada viscose atau jersi.

Petua Pemilihan

Gadis penuh perlu memilih pakaian gaya ini dengan berhati-hati. Jika pinggul besar, anda boleh memilih model panjang di mana bahagian bawahnya bebas. Ia juga bernilai melihat lebih dekat pada produk dengan warna yang lebih gelap di bahagian bawah. Tetapi kecantikan langsing disyorkan untuk menggunakan model "kelawar" pendek yang boleh menekankan keindahan dan keanggunan kaki.

pakai apa?

 • Pakaian batwing pendek boleh dipakai dengan seluar jeans kurus atau bingkap.
 • Sebagai pakaian luar untuk pakaian sedemikian, anda boleh memakai jaket kulit pendek, kot kasmir atau jaket panjang.

Aksesori

Perhiasan panjang di leher, sebagai contoh, rentetan manik, kalung atau rantai, akan menjadi pilihan yang baik untuk pakaian gaya ini. Anda juga boleh memilih anting-anting panjang untuk mereka, dan jika lengan dipendekkan, maka gelang besar.

Sesetengah model dilengkapi dengan tali pinggang nipis yang elegan. Ia boleh dipakai di bahagian pinggang dan sedikit lebih rendah (di pinggul).

Pakaian kelawar digabungkan dengan tali pinggang

Kasut

Sebaik-baiknya memakai kasut dengan kasut tumit yang agak tinggi pada pakaian "kelawar". Sekiranya gadis itu langsing dan tinggi, ia juga dibenarkan menggunakan kasut platform atau balet flat. But tinggi kelihatan bagus dengan pakaian pendek gaya ini, dan but buku lali dengan yang panjang.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah