Gaya dan model pakaian

Pakaian bergaya 2021 (98 foto) - item dan trend baharu

Pakaian bergaya 2021 (98 foto) - item dan trend baharu
Kandungan
 1. Gaya
 2. Aliran dan kebaharuan semasa
 3. Musim "musim bunga-musim panas"
 4. Musim "musim luruh-musim sejuk"
 5. Petua Pemilihan

Memilih pakaian adalah tugas yang bertanggungjawab yang boleh dicapai oleh seorang wanita dengan mudah, dengan mengambil kira keistimewaan bukan sahaja kualiti luarannya, tetapi juga sifat dalamannya. Dan jika seorang wanita mengikuti fesyen dan memahami kehendaknya, maka imej itu akan menjadi sempurna. Jadi, mari kita bercakap tentang pakaian bergaya musim semasa.

Gaya

Kepelbagaian gaya pakaian tidak berubah dari musim ke musim. Kecenderungan tahun lalu menjadi asas kepada banyak idea. Percintaan dan kewanitaan sama popular sekarang, dengan bahu terbuka, garis leher V dan peha beraksen. Gaya retro dalam tafsiran moden, serta gabungan "pakaian & seluar" yang agak mewah, juga tidak kehilangan kaitannya.

Bercakap tentang gaya pakaian yang paling popular, perkara berikut boleh dibezakan:

 • pakaian trapeze;
 • pakaian pengikat pinggang;
 • baju kemeja;
 • pakaian sarung;
 • pakaian penutup;
 • baju jumper.

Pada masa yang sama, mana-mana gaya di atas boleh mempunyai variasi yang tidak terkira banyaknya, terima kasih kepada ciri tersendiri utama yang wujud pada musim ini, seperti:

 • pemotongan tidak rumit;
 • kekurangan lengan dan bahu kosong;
 • leher V cetek atau garis leher bulat;
 • skirt pertengahan dan maxi pelbagai panjang: dari lurus, dipasang atau melebar ke bahagian bawah;
 • lipatan, langsir dan lapisan.

Musim ini menawarkan separuh indah manusia kedua-dua klasik abadi dan idea-idea segar untuk almari pakaian wanita, ditentukan oleh trend yang semakin berkembang.

Pakaian bergaya 2016

Aliran dan kebaharuan semasa

Perkenalan terperinci dengan koleksi pakaian membolehkan kita melihat kecenderungan ke arah kesederhanaan dan bertimbang rasa secara terperinci, tetapi pada masa yang sama pakaian tidak kelihatan hambar dan monoton.Kesan ini dicapai melalui gabungan tekstur pelbagai ketumpatan dan warna, serta panjang dan bentuk lapisan bahan yang digunakan.

Hiasan memainkan peranan yang sangat penting pada musim ini: hiasan, ruffles dan haluan, serta pelbagai aksesori. Pakaian dengan potongan dan potongan tahap keterbukaan yang berbeza-beza, terletak pada bahagian tertentu produk, kelihatan berani dan luar biasa.

Musim ini, panjang midi berada di puncaknya, yang bermaksud bahawa pakaian itu harus ada dalam almari pakaian setiap orang yang cantik, tanpa mengira usia, bentuk badan dan pekerjaannya.

Trend sedemikian akan menjadi ciri fesyen pakaian tahun ini. Sudah tiba masanya untuk mengetahui pakaian mana yang harus diutamakan pada musim musim bunga-musim panas dan musim luruh-musim sejuk.

Musim "musim bunga-musim panas"

Musim musim bunga-musim panas sentiasa meraikan fantasi, kebangkitan dan tenaga. Dan industri fesyen, tidak seperti yang lain, mencerminkan suasana tahun ini, mengubah fesyen wanita menjadi extravaganza sebenar.

Pakaian musim panas yang bergaya 2016

Bercakap tentang gaya pakaian yang dominan untuk musim panas, perkara berikut boleh dibezakan:

 • pakaian pengikat pinggang;
 • pakaian palu;
 • pakaian asap;
 • dengan skirt gebu, dalam gaya setahun atau dengan kereta api;
 • dengan bahagian atas asimetri;
 • pakaian potongan mudah;
 • berpakaian dalam gaya pijama;
 • Pakaian Panjang.

Musim ini bukan sahaja membentangkan kesederhanaan potongan dan perincian minimum, tetapi juga gabungan kompeten pelbagai trend. Atas sebab ini, setiap wanita boleh dengan mudah mencari pakaian yang sempurna.

Pakaian palu bergaya dengan ruffles untuk musim bunga-musim panas 2016

Warna

Skema warna musim panas dipenuhi dengan warna semula jadi kehijauan, buah-buahan masak dan semburan laut. Antara reka bentuk kegemaran juga: putih, merah jambu dan hijau berseri. Dan gabungan dalam pakaian biru, putih dan merah dari tahun ke tahun kekal sebagai gabungan fesyen menang-menang.

Antara warna pastel dalam trend adalah biru dan merah jambu, kedua-duanya dalam kombinasi dan berasingan. Biru tanpa dasar, merah bersemangat, oren dan kuning, tembaga dengan bata dan wain atau ungu dengan campuran merah jambu juga relevan. Pereka sering menggunakan teknik degradasi dan blok warna untuk ciptaan mereka.

Cetakan

Pada musim bunga-musim panas, motif bunga sentiasa relevan. Tahun ini, ini terutamanya cetakan tiga dimensi dalam bentuk bunga atau kelopak. Tetapi terdapat juga perhiasan kecil. Tema marin telah lama memenangi "tempat di bawah sinar matahari" dalam koleksi untuk musim panas, jadi ia kekal relevan setiap tahun.

Huruf, kotak-kotak, jalur lebar atau pelbagai bentuk geometri dengan kecenderungan kepada abstrak juga terdapat dalam koleksi pakaian untuk musim bunga-musim panas.

Hiasan

Tema hiasan pada musim bunga-musim panas didedahkan secara meluas. Bersama-sama dengan busur besar yang telah disebutkan, embel-embel dan ruffles, digunakan sebagai hiasan untuk pakaian, pinggir, flounces, lipatan dan langsir juga digunakan secara meluas. Dan mudah, dari segi potongan, model diubah secara ajaib oleh sulaman buatan tangan, appliqués volumetrik, batu, manik pelbagai warna, kelengkapan logam dan juga bulu burung unta.

bahan

Musim ini terkejut dengan kepelbagaian fabrik, tekstur dan kombinasi mereka yang luar biasa. Model sutera menggembirakan dengan ringan dan kewanitaan mereka. Pakaian dengan skirt berlapis dicipta dengan menggabungkan nilon, tulle, organza atau sifon.

Pakaian panjang sutera bergaya musim bunga-musim panas 2016

Tulle, tudung dan marquise dalam ensemble dengan fabrik padat yang kontras kelihatan hebat dan tidak standard. Kain renda menduduki tempat istimewa dalam bengkel reka bentuk hari ini. Kebolehannya menghias pakaian wanita amat dihargai. Musim ini, pereka telah bermain dengan renda, menjadikannya lebih padat dan lebih tertutup.

Kain denim dan kapas digunakan secara meluas untuk model pakaian kasual musim ini. Model pakaian yang diperbuat daripada fabrik berjaring atau berlubang membawa kesegaran dan keaslian musim ini.

Musim "musim luruh-musim sejuk"

Fesyen pada musim luruh-musim sejuk sentiasa lebih terkawal dan serius. Pakaian itu kekal sebagai komponen penting dalam koleksi pereka dan terdapat dalam almari pakaian kebanyakan wanita.Tetapi ia menjadi lebih tertutup, selesa dan direka bukan sahaja untuk menghiasi pemiliknya, tetapi juga, jika perlu, untuk melindungi daripada keanehan cuaca.

Pakaian panjang bergaya untuk musim luruh-musim sejuk 2016

Pada musim sejuk, pakaian gaya berikut adalah relevan:

 • pakaian sarung;
 • pakaian sweater;
 • Pakaian A-line;
 • berpakaian dalam gaya "Pandangan Baru";
 • Pakaian Basques;
 • berpakaian dengan asimetri.

Gaun sederhana dan panjang maxi dengan yakin melangkah pada musim luruh-musim sejuk. Banyak model mempunyai penekanan pada lengan, terima kasih kepada potongan pelik mereka: lengan melengkung atau melengkung, lurus atau tanglung. Satelit bagi sesetengah model ialah tanjung dan kereta api. Buka bahu dan punggung, belahan pada skirt dan kain langsir masih lagi diminati.

Pakaian pengikat pinggang panjang yang bergaya musim luruh-musim sejuk 2016

Warna

Palet warna musim sejuk termasuk hitam klasik, putih dan merah, merah wain dalam, biru dan biru dengan sentuhan hijau. Teknik peralihan warna yang kaya kepada nada mulia yang sengit adalah meluas.

Cetakan

Huruf, cetakan etnik dan grafik 3D menghiasi pakaian yang lebih serba boleh. Model petang dilukis dengan mahir dengan corak bunga, termasuk pada kain lutsinar.

Hiasan

Pakaian untuk majlis-majlis khas dihiasi dengan pinggir biasa, bulu, sulaman emas atau dipangkas dengan bulu gebu. Pakaian harian boleh disertakan dengan trim kolar putih. Teknik tampalan membantu menukar pakaian dengan gaya yang tidak rumit menjadi perkara yang sangat bergaya. Ruffles dan flounces tradisional, pleating dan drapery juga tidak diketepikan.

Bahan (edit)

Model dari fesyen harian musim ini diperbuat daripada pakaian rajut padat dan viscose. Pakaian yang diperbuat daripada suede, bulu, kasmir, baldu asli dan tweed adalah pilihan yang bagus untuk musim sejuk. Kulit tulen, sebagai bahan utama atau tambahan, akan memberikan pakaian dengan watak yang kompleks, tetapi sangat menarik.

Untuk penampilan malam, pakaian dicipta daripada bahan mewah, permukaannya meniru logam berharga atau mempunyai kesan berkilauan. Renda, brokat, sutera dan satin, seperti dahulu, disukai oleh kedua-dua pencipta pakaian dan mereka yang memakai pakaian ini.

Petua Pemilihan

Apa sahaja karya fesyen yang dicipta, setiap wanita harus ingat bahawa apa-apa perkara yang bergaya harus ditekankan, bukan menafikan keperibadiannya. Pematuhan tanpa syarat kepada fesyen boleh melucutkan hak seseorang untuk memilih dan membuat mereka lupa tentang keutamaan mereka sendiri dalam pakaian.

Ini tidak akan berlaku jika anda mematuhi beberapa peraturan tertentu. Ini terutama berlaku untuk pakaian wanita. Pakaian itu sesuai jika wanita memilihnya mengikut jenis badan dan susuk tubuhnya. Pakaian itu tidak boleh bertentangan dengan umur, perangai dan gaya umum wanita.

Pakaian putih panjang bergaya 2016

Pakaian kasual dipilih mengikut musim dan keadaan cuaca. Tempat, alasan dan bagaimana seorang wanita berhasrat untuk menghabiskan masa dalam pakaiannya juga memainkan peranan penting dalam pilihannya. Selain kekaguman orang lain, keselesaan peribadi juga penting. Jika seorang wanita berasa terkekang dan tidak selamat dalam pakaian, ini tidak akan terlepas daripada pandangan orang lain. Akibat ketidakselesaan fizikal sebegitu, pasti wanita itu akan berasa tidak selesa.

Hari ini dunia fesyen sangat pelbagai, jadi setiap wanita akan mencari penyelesaian apabila memilih pakaiannya. Perkara utama adalah untuk mengingati bahawa di dalamnya dia harus, pertama sekali, cantik, tidak bergaya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah