Gaya dan model pakaian

Pakaian satu lengan - asimetri bergaya

Pakaian satu lengan - asimetri bergaya
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Jenis lengan
 4. Gaya
 5. pakai apa?
 6. Kasut
 7. Aksesori

Model pakaian dengan satu lengan telah menjadi trend fesyen selama beberapa tahun. Pakaian chiffon dan sutera gaya ini dalam permintaan pada musim panas, dan pakaian rajutan sangat popular pada musim sejuk. Walau bagaimanapun, pakaian sedemikian tidak sesuai untuk semua wanita sama sekali dan tidak dipakai untuk sebarang sebab. Mari kita bincangkan apa yang menarik tentang pakaian dengan satu lengan, siapa yang patut memakainya dan dengan apa mereka memakai gaya ini.

Keanehan

Pakaian dengan hanya satu lengan diklasifikasikan sebagai pakaian asimetri. Mereka dipilih terutamanya untuk majlis-majlis khas, kerana pakaian sedemikian menarik mata dan membantu menonjolkan latar belakang kecantikan lain. Di samping itu, bahagian atas pakaian yang asli mengalihkan penekanan dari bahagian bawah angka, yang sesuai dalam kes di mana ia tidak sempurna.

Selalunya, pakaian dengan satu lengan dibentangkan dalam model monokromatik, kerana ia adalah ekspresif dan asli walaupun tanpa cetakan cerah. Selain itu, motif pelbagai warna akan mengalih perhatian perhatian daripada potongan yang menarik dan menjejaskan kontras dengan kulit. Atas sebab yang sama, hiasan digunakan pada tahap minimum untuk pakaian sedemikian.

Untuk siapa ia sesuai?

Bergantung pada gaya, pakaian dengan lengan asimetri akan sesuai dengan kedua-dua kecantikan langsing dan seorang gadis dengan bentuk melengkung. Pakaian ini akan kelihatan terbaik pada seorang gadis yang bentuknya kelihatan seperti trapez.

Wanita kurus harus memberi perhatian kepada pakaian yang ketat, manakala wanita yang berlebihan berat badan harus memberi perhatian kepada model longgar. Sekiranya anda mempunyai kaki yang tidak sempurna, anda boleh menyembunyikan ketidakselesaan mereka dengan pakaian panjang dengan lengan tidak simetri.

Anda harus mengelakkan gaya pakaian ini dalam kes di mana:

 • Punggung anda sangat luas dan bahu anda adalah maskulin.
 • Kulit tangan anda kelihatan kendur dan longgar.
 • Dada atau belakang ditutup dengan ruam.
 • Payudara anda besar dan tanpa coli mereka kehilangan bentuknya.
Gaun panjang dengan satu lengan panjang lebar

Jenis lengan

Lengan dalam pakaian gaya ini mungkin berbeza dari segi panjang dan juga lebarnya. Ia boleh menjadi ketat dan panjang, dan kecil, sebagai contoh, dalam bentuk "sayap". Terdapat pilihan untuk lengan ketat dengan panjang sedikit di atas siku, serta lengan panjang dan lebar. Lengan tiga suku juga agak biasa. Mengikut lokasinya, satu-satunya lengan boleh berada di sebelah kiri dan di sebelah kanan pakaian.

Gaya

Model yang paling biasa tanpa satu lengan adalah gaun malam yang panjang. Mereka mempunyai potongan yang lebih longgar daripada pakaian pendek dan ketat dengan lengan asimetri.

Gaun merah jambu panjang dengan satu lengan

Pakaian yang dipangkas secara minimum boleh berfungsi sebagai pakaian sehari-hari, dan produk yang diperbuat daripada baldu, brokat, sutera dan kain mahal lain, yang dipangkas dengan manik, sisipan renda atau rhinestones, akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk perayaan.

Dalam pakaian pendek tanpa satu lengan, anda sering dapat melihat butiran menarik lain dari potongan, sebagai contoh, potongan di pinggang atau punggung kosong.

Model pakaian yang paling biasa dengan lengan asimetri ialah:

 • Pakaian pensil bodycon. Lengan dalam pakaian ini boleh menjadi panjang yang ketat, dan bentuk "lampu suluh" atau segi tiga.
 • Model duyung setinggi lantai. lengan baju dalam pakaian sedemikian panjang, sering menyala atau dilengkapi dengan flounces.
 • Model dengan siluet berbentuk A. Lengan dalam pakaian ini boleh menjadi apa-apa panjang.
 • Pakaian langsir - gaya Yunani atau pakaian gaya Empayar. Selalunya, lengan dalam pakaian sedemikian luas dan panjang, tetapi terdapat model dengan lengan tiga suku yang dipasang.

pakai apa?

 • Menutup pakaian dengan lengan tunggal dengan pakaian luar (jaket, kardigan atau sesuatu yang serupa) tidak berbaloi, kerana kemudian semua daya tarikan pakaian dan sorotan utamanya hilang.
 • Jika pakaian dengan satu lengan dipersembahkan oleh model maxi dengan longgar, maka untuk aksen di pinggang ia boleh dipakai dengan tali pinggang.
 • Pakaian longgar boleh dilengkapkan dengan topi, dan klac monokromatik harus dipilih untuk pakaian pendek dan ketat.
 • Seluar ketat atau stoking tidak dipakai di bawah pakaian tersebut.

Kasut

Anda boleh memakai sandal dan sandal, serta kasut di bawah pakaian dengan satu lengan. Pakaian malam gaya ini sesuai dengan kasut tumit stiletto terbuka.

Aksesori

Jika pakaian anda dengan lengan asimetri agak laconic dan dibuat dalam satu warna tanpa banyak hiasan, anda tidak sepatutnya memilih hiasan yang terlalu besar untuknya dalam kuantiti yang banyak. Anting-anting bijak, satu gelang dan cincin sudah memadai.

1 komen
Victoria 21.02.2016 11:37

Saya sangat suka gaun satu lengan. Jika sebelah bahu terdedah, pakaian itu menambah daya tarikan.

Fesyen

kecantikan

rumah