Gaya dan model pakaian

Pakaian dengan punggung terbuka - imej yang menggoda dan menarik

Pakaian dengan punggung terbuka - imej yang menggoda dan menarik
Kandungan
 1. Panjang
 2. Model dan gaya
 3. renda
 4. Musim panas
 5. mengait
 6. Jersi
 7. Kedalaman dan bentuk potongan
 8. Hiasan garis leher
 9. Potongan mewah
 10. Perkahwinan
 11. Petang dan koktel
 12. Ke majlis graduasi
 13. Warna
 14. Pakai dengan apa
 15. Gaya rambut

Pakaian apakah yang anda fikir boleh menjadikan penampilan anda memikat, menggoda dan berani? Mungkin dengan garis leher yang dalam? Atau mungkin dengan luka di kaki? Tidak syak lagi, ini adalah pakaian belakang terbuka!

Terdapat pelbagai variasi reka bentuk belakang terbuka. Kami akan membincangkannya dengan lebih terperinci di bawah.

Panjang

Gaun labuh dengan punggung terbuka lebih sesuai untuk gadis bertubuh tinggi dan dengan perkadaran badan yang ideal.

Gaun belakang terbuka ungu

Tidak penting adalah hakikat bahawa anda mesti dapat mengekalkan postur dan berjalan dengan tumit. Semua pakaian belakang terbuka lebih sesuai untuk acara malam.

Varian gaun pendek dengan punggung terbuka adalah wujud pada wanita langsing bertubuh pendek. Dia biasanya mempunyai garis leher yang lebih sederhana.

Model pendek boleh dipakai untuk sebarang majlis khas atau berasa selesa dalam kehidupan seharian. Contohnya, pada hari musim panas yang panas di pantai atau pada tarikh romantis.

Terdapat juga versi gaun dengan potongan panjang midi di bahagian belakang. Pakaian sedemikian kelihatan lebih terkawal, tetapi pada masa yang sama tidak kurang menarik dan feminin.

Buka baju midi belakang

Model dan gaya

Dengan lengan baju

Model pakaian dengan lengan adalah pilihan yang sangat popular untuk acara luar pada hari yang sejuk. Dan bahkan garis leher yang paling mendedahkan di belakang diberi pampasan oleh kehadiran lengan.

Pakaian monofonik kelihatan seharmoni mungkin dalam kombinasi sedemikian. Contohnya ialah haluan pelakon Kate Hudson.

Pakaian Terbuka Belakang Kate Hudson

Garis leher

Pakaian, di mana garis leher dan belakang dibuka pada masa yang sama, bertujuan untuk wanita yang cerah dan yakin diri yang tidak takut untuk menunjukkan segala-galanya sekaligus.

Pada asasnya, potongan di bahagian belakang dalam model gaya ini tidak terlalu dalam.

Berpakaian dengan punggung terbuka dan garis leher

Dengan celah

Secara umum diterima bahawa sebarang potongan secara visual menambah keharmonian pada kaki anda. Pakaian dengan potongan belakang dan belahan sangat popular di kalangan selebriti yang bergaya.

Buka baju belah belakang

Perlu diingatkan bahawa terdapat nuansa apabila memilih pakaian sedemikian. Sebagai contoh, potongan panjang ke paha akan lebih relevan untuk gadis muda, dan potongan elegan pada lutut akan lebih sesuai untuk wanita "umur Balzac".

Pendek di hadapan panjang di belakang

Pendek di hadapan, panjang di belakang, pakaian gaya yang dipanggil "HighLow", tidak kurang popular. Punggung dan lutut yang terbuka akan menambahkan sentuhan rayuan dan kejujuran pada imej.

Buka Belakang Hi / Lo Dress

Tertutup di bahagian hadapan

Pakaian yang tertutup sepenuhnya di hadapan, tetapi dengan bahagian belakang yang terbuka akan kelihatan sepenuhnya, terkawal dan misteri.

Pakaian belakang tertutup

Pada pandangan pertama, ini akan memberikan imej anda penjimatan, tetapi sebaik sahaja anda berpaling ke belakang, tiada siapa yang akan mempunyai sebarang keraguan tentang daya pikat anda. Versi model ini sesuai untuk pergi ke restoran.

Subur

Tidak kurang popular ialah gabungan punggung terbuka dan skirt gebu dalam pakaian. Dan panjang pakaian sedemikian tidak penting sama sekali. Adalah sangat penting untuk mencari gabungan mereka yang cekap dan harmoni.

Langsung

Pakaian lurus yang mengulangi siluet wanita dengan lancar boleh dianggap meluas dan berkesan.

Mereka menekankan keharmonian, menambah pertumbuhan secara visual. Mereka paling kerap dipakai untuk acara sosial.

ikan duyung

Wanita dalam gaun duyung dengan kereta api dan potongan di belakang boleh kelihatan sangat elegan. Mereka sangat popular dalam fesyen malam dan perkahwinan.

A-siluet

Pakaian A-line telah memberikan keselesaan dan kemudahan kepada kanak-kanak perempuan selama bertahun-tahun.

Pakaian belakang terbuka A-line

Keliman yang mengalir ringan dan bahagian belakang yang terbuka akan dengan sempurna menekankan rahmat pemiliknya. Dan apa yang penting, pakaian sedemikian juga sesuai untuk pemilik bentuk yang megah.

Dengan kereta api

Pakaian dengan kereta api dan punggung terbuka sentiasa menarik, walaupun ia dibuat dalam gaya minimalis. Penampilan serius mereka menekankan status pemilik pakaian bergaya.

renda

Model renda pakaian dengan belakang terbuka kelihatan lembut dan berdikari. Mereka boleh dipakai untuk acara sosial dan dalam kehidupan seharian.

Ia hanya penting untuk memilih skema warna yang betul dan saiz potongan untuk satu majlis atau yang lain.

Musim panas

Musim panas adalah masa yang sesuai untuk menggoda dan menggoda seks yang lebih kuat. Kain ringan, siluet feminin, punggung terbuka adalah senjata berat coquettes sebenar.

mengait

Penampilan dalam almari pakaian anda dengan potongan di bahagian belakang, crocheted akan menjadi sangat berfaedah. Imej anda akan diingati kerana keaslian dan eksklusifnya.

Pakaian rajut belakang terbuka

Jersi

Jersi nipis dengan sempurna menekankan sosok yang cantik. Potongan kecil atau tiruan punggung yang terbuka akan menambahkan sentuhan piquancy pada rupa.

Buka baju jersi belakang

Kedalaman dan bentuk potongan

Kedalaman hirisan berbeza-beza dalam kawasan tulang belikat dan tulang ekor.

Potongan bulat dan segi tiga di bawah bilah bahu sangat popular, yang kelihatan hebat pada kanak-kanak perempuan dengan bahu kecil.

Berpakaian dengan potongan di bawah bilah bahu

Untuk wanita pemalu, pelbagai variasi potongan kerinting romantis dalam bentuk titisan, jantung, bunga, mencapai bahagian tengah belakang, sesuai. Berkenaan dengan panjang, pakaian boleh sama ada pendek atau panjang.

Potongan memanjang ke pinggang mampu dimiliki oleh pemilik sosok dan kulit yang ideal.

Pakaian dengan garis leher bujur hingga tulang ekor kelihatan sangat seksi.

Berpakaian dengan potongan tulang ekor

Bagi bentuk potongan, ia sangat pelbagai sehingga anda tidak boleh mengira kesemuanya.

Tidak sedikit dikenali dan meluas bentuk garis leher adalah pelumba. Di dalamnya, sisi, bilah bahu dan bahu terbuka.

Berpakaian dengan potongan pelumba

Potongan berganda kelihatan hebat.

Hiasan garis leher

Terdapat juga pelbagai cara untuk menghias punggung kosong.

Yang paling biasa ialah tenunan tali di bahagian belakang. Bilangan, ketebalan dan lokasi mereka bergantung pada imaginasi pereka.

Leher V selalunya boleh dilihat dengan sulaman mewah dengan semua jenis batu, rhinestones dan labuci. Pelbagai mutiara dan manik, butang dan busur satin yang menarik digunakan secara aktif.

Potongan kerinting pada bilah bahu, yang lebih biasa dalam fesyen perkahwinan, disulam dengan lurex, renda dan batu.

Pakaian tanpa belakang

Potongan mewah

Apabila memilih pakaian dengan punggung terbuka, anda perlu mengambil kira beberapa sekatan, contohnya, keadaan kulit, tetapi ini tidak terpakai pada pakaian dengan tiruan punggung kosong.

Baju belakang bercorak

Garis leher dalam ditutup dengan kain berwarna daging atau sisipan renda lut sinar nipis, di mana semua jenis corak dicipta.

Perkahwinan

Mana-mana jantina yang adil mahu menjadi menarik di majlis perkahwinannya. Hari ini, ramai pereka menawarkan pelbagai potongan gaun pengantin belakang.

Anda juga boleh memilih kedalaman dan bentuk potongan, kemasannya mengikut kehendak dan citarasa anda.

Petang dan koktel

Gaun elegan dengan potongan di bahagian belakang telah menjadi kegemaran untuk pakaian malam. Sederhana atau keterlaluan - mereka menekankan maruah angka dengan cara yang terbaik, tetapi beberapa nuansa harus diambil kira.

Gaun tanpa belakang

Sekiranya garis pinggang tidak ditanda dengan jelas, maka potongan memanjang yang sempit dengan tali atau pengikat akan menutupi kecacatan ini.

Gaun malam dengan lace belakang terbuka

Untuk kanak-kanak perempuan yang tidak bertubuh tinggi, pakaian dengan garis leher bujur dan dalam bentuk segitiga, berakhir di belakang garis bilah bahu, adalah lebih baik untuk tidak dipakai, kerana mereka akan menambah sentimeter yang tidak perlu, yang tidak boleh dikatakan tentang runcing dan memanjang. satu. Pilihan potongan ini juga sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan badan yang pendek, yang perlu dipanjangkan sebanyak mungkin.

Gadis tinggi perlu melihat garis leher bujur kecil, segi tiga atau titik air mata di belakang.

Ke majlis graduasi

Pada malam gala mereka, graduan memakai pakaian menggoda dengan potongan di bahagian belakang untuk kelihatan lebih matang, sekali gus menekankan kesediaan mereka untuk hidup berdikari.

Buka baju prom belakang

Gaun prom panjang atau pendek dipilih bergantung pada keutamaan dan ciri badan anda. Fabrik lutsinar atau berkilat, berlapis atau sesuai, dan hiasan serta hiasan yang cantik pada garis leher menjadikannya unik.

Warna

hitam

Pakaian hitam adalah klasik. Di mana-mana acara dalam gaun hitam dengan punggung terbuka, anda akan kelihatan sempurna.

merah

Gaun merah dengan punggung terbuka membawa intipati seorang wanita yang yakin diri dan mengejutkan.

putih

Trend belakang terbuka datang dari pakaian putih. Adalah sangat penting bahawa kain itu kelihatan mahal dan berkualiti tinggi.

hijau

Gaun dengan punggung terbuka berwarna hijau akan kelihatan tidak kurang elegan. Ini boleh menjadi pilihan malam dan setiap hari.

Pakaian belakang terbuka hijau

Merah jambu

Dalam pakaian merah jambu, anda akan kelihatan sangat romantis dan menarik.

Gaun belakang terbuka berwarna merah jambu

Beige

Apabila memilih pakaian dengan belakang kuning air kosong, anda harus berhati-hati. Anda menghadapi risiko memberi gambaran bahawa anda datang ke acara itu dalam "bogel".

Pakaian belakang terbuka berwarna beige

Pakai dengan apa

Aksesori

Apabila memilih aksesori untuk pakaian sedemikian, anda tidak sepatutnya melupakan aksen utama - belakang telanjang. Minimalisme dan tidak lebih!

Anda tidak boleh memakai sebarang perhiasan besar yang terang. Anting-anting yang kemas, gelang rantai nipis dan loket pada rantai akan melengkapkan penampilan anda.

Bra

Walaupun anda dianggap sebagai pemilik bentuk yang ideal, anda tidak boleh mengabaikan pemilihan seluar dalam yang sesuai untuk penampilan dalam pakaian sedemikian.

Semua jenis coli tanpa tali dan pengikat sokongan di kawasan lumbar akan menjadi pembantu yang sangat diperlukan.

Jika garis leher anda sangat mendedahkan, maka anda memerlukan coli tanpa tali silikon.Dan jika pilihan jatuh pada pakaian dengan tali di leher, maka anda boleh mengambil coli yang diikat di belakang dan leher.

Bra Silikon Tanpa Belakang

Gaya rambut

Untuk penyiapan laconic imej, anda perlu membuat gaya rambut yang betul. Ingat, punggung terbuka anda akan menjadi kemuncak, dan segala-galanya hanya perlu menekankan konsistensi anda.

Cara yang paling betul ialah mengangkat rambut anda, dan jika anda tidak mempunyai rambut panjang, maka gaya yang licin akan kelihatan lebih harmoni.

Populariti pakaian dengan potongan di bahagian belakang kekal tidak berubah dan kepelbagaian gaya mereka akan membolehkan anda memilih pakaian dengan tepat di mana anda akan mempesonakan, tidak dapat dilupakan, feminin dan seksi, sempurna.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah