Gaya dan model pakaian

Pakaian untuk angka "Hourglass"

Pakaian Rajah Jam Pasir
Kandungan
 1. Ciri-ciri angka itu
 2. Bintang dengan figura jenis ini
 3. Gaya yang sesuai
 4. Petua Pemilihan

Sosok seperti jam pasir dipanggil paling feminin dan sangat harmoni. Adalah dipercayai bahawa mana-mana pakaian sesuai untuk gadis dengan fizikal sedemikian, tetapi terdapat gaya yang boleh merosakkan siluet yang ideal.

Ciri-ciri angka itu

Kelebihan utama jenis angka ini adalah, tanpa ragu-ragu, pinggang nipis. Nisbahnya adalah kira-kira 75% daripada lilitan pinggul.

Oleh kerana bahagian atas dan bawah siluet sedemikian boleh dikatakan mempunyai jumlah yang sama, angka sedemikian juga dipanggil berbentuk X.

Jika seorang gadis dengan susuk tubuh ini mula bertambah berat, lemak akan termendap di bahagian bawah badan.

Pakaian untuk wanita dengan bentuk jam pasir

Bintang dengan figura jenis ini

Pelakon terkenal seperti itu mempunyai sosok seperti jam pasir:

 • Scarlett Johansson;
 • Dita Von Teese;
 • Brigitte Bardot;
 • Natasha Richardson;
 • Salma Hayek;
 • Elizabeth Taylor;
 • Sophia Loren;
 • Catherine Zeta-Jones;
 • Marilyn Monroe;
 • Naomi Campbell;
 • Gina Lollobrigida;
 • Kim Basinger;
 • Michelle Pfeiffer;
 • Monica Bellucci;
 • Christina Hendricks.

Gaya yang sesuai

Untuk lebih menyerlahkan kebaikan dan kelebihan sosok seperti jam pasir, dinasihatkan untuk memakai pakaian berikut:

 1. Pakaian sarung. Ia boleh sama ada melebar dari pinggul atau menyempit di bahagian bawah. Dalam pakaian sedemikian, angka jam pasir akan kelihatan paling berfaedah. Pakaian itu paling kerap dipilih untuk malam perayaan, tetapi pakaian seperti itu juga sesuai untuk mesyuarat perniagaan.
 2. Balut baju. Ia kelihatan sangat cantik pada kecantikan langsing dengan bentuk jam pasir. Untuk menekankan kelebihan angka itu, anda boleh menggunakan langsir asimetri dan garis leher yang mendedahkan.
 3. Gaun A-line dengan korset yang dipasang. Dalam pakaian sedemikian, seorang gadis dengan figura seperti X akan dapat menyembunyikan sedikit kegebuan.
 4. Baju baju. Pakaian sedemikian boleh sama ada lurus atau sedikit menyala, hanya penting untuk menentukan dengan jelas pinggang, yang paling sering dicapai dengan menggunakan tali pinggang.
 5. Pakaian dengan langsir dan hiasan. Unsur hiasan sedemikian boleh berada di dada (pakaian sedemikian mempunyai rupa yang sangat feminin dan canggih) atau pada garis pinggang (mereka tidak akan merosakkan imej jika pinggang sangat nipis).
 6. Pakaian dengan skirt berkobar. Mereka mesti mempunyai bahagian atas yang ketat dan pinggang yang diserlahkan, dan fabrik untuk pakaian sedemikian dipilih oleh yang mengalir. Panjang skirt ditemui di lantai dan midi.
 7. Pakaian dengan skirt gaya pensil. Model ini sesuai dengan sempurna pada siluet X.

Perlu diingat bahawa wanita cantik dengan sosok jam pasir tidak dinasihatkan untuk memakai pakaian longgar (mereka akan mengubah bentuk mereka menjadi "segi empat tepat") dan pakaian dengan garis pinggang yang sedikit rendah. Gadis-gadis yang bahagian bawahnya tidak sesuai tidak boleh membeli pakaian yang terlalu ketat. Dalam model dengan peplum atau skirt yang sangat gebu, angka itu mungkin menyerupai pir, tetapi momen ini semata-mata individu.

Petua Pemilihan

 • Sekiranya payudara seorang gadis agak besar, dia disyorkan untuk memodelkan pakaian yang mempunyai korset yang ketat. Dalam pakaian sedemikian, pinggang akan ditekankan secara maksimal, dan payudara akan memperoleh bentuk yang ideal.
 • Kanak-kanak perempuan dengan payudara kecil dinasihatkan untuk memilih pakaian yang bertali sempit atau tidak bertali langsung. Juga, wanita cantik dengan payudara kecil boleh memakai pakaian dengan lubang lengan Amerika.
 • Memilih model dengan lengan, wanita dengan jenis badan berbentuk X harus memberi perhatian kepada lengan raglan. Model dengan pad bahu dan lampu suluh harus dielakkan.
 • Seorang gadis dengan sosok jam pasir kelihatan terbaik dalam pakaian warna pepejal. Pakaian berbilang warna boleh memburukkan persepsi siluet, oleh itu, kanak-kanak perempuan dengan jenis fizikal ini harus menolak corak bunga dan pelbagai geometri.
 • Apabila memilih fabrik produk, lebih baik memilih tekstur feminin dan lembut. Pilihan optimum ialah pakaian yang diperbuat daripada linen, viscose, krep ringan, pakaian rajut, sutera, kapas lembut dan elastik, serta fabrik rajutan. Bahan padat dengan angka jenis ini dianggap sebagai pilihan yang tidak berjaya.
9 ulasan
Margarita 27.02.2016 20:54

Wah! Saya adalah pemilik bertuah figura jam pasir itu! By the way, ia diberikan oleh kerja yang panjang pada diri sendiri dan memutar gelung untuk membawa pinggang dalam bentuk yang baik.

Saya juga pemilik bertuah figura jam pasir itu. Pada usia 17-22 saya mempunyai 90 60 90. Kemudian semuanya mula berkembang dengan sentimeter. Sekarang pada usia 44 saya mempunyai 101 80 104. Dan saya tidak boleh membeli apa-apa untuk musim panas. Sama ada almari pakaian yang sangat lama, atau sangat muda. Untuk ketinggian 172, hampir semuanya pendek. Jenama mana dari kategori harga pertengahan boleh dipertimbangkan, sila nasihatkan.

Dan saya pun sama....)))) Dulu saya ada 90-60-90, lepas tu 100-70-100...sekarang ni 104-78-104....Baguslah artikel saya. baru memutuskan untuk menempah pakaian jersi baru, mencari gaya ...)

Kelantangan 13.02.2018 02:24

Saya bukan hanya jam tangan - Saya jam tangan khusus) Saya mempunyai 107-80-111)) hanya 158 cm terlalu kecil.

Dan apakah jenis 88-48-92? Pear atau jam tangan?

Tulang herring 13.09.2018 12:46

Belajar menjahit sendiri, ia akan menjadi 2-3 kali lebih murah dan ia akan menjadi hebat untuk duduk, dan yang paling penting, saraf anda akan disimpan + anda boleh membenarkan diri anda apa-apa idea yang anda suka dan anda tidak akan marah: pendek atau pecah pada jahitan - kes saya atau kain yang salah (secara peribadi saya sangat suka yang semula jadi), dengan keinginan yang kuat, pakaian boleh dijahit dalam sehari, seluar dan skirt dalam 2-3 jam, blaus juga 1 hari, jika tidak tergesa-gesa.

Cadangan yang sangat baik.

Saya mempunyai pinggang "jam pasir" sejak lahir, diturunkan dari ibu saya. Parameter tidak sepadan dengan sedikit 86-64-90, saya cuba bekerja di pinggang. Terima kasih ibu atas angka itu.

Saya juga seorang pemilik gembira figura sedemikian. Dengan ketinggian 180 cm dan umur 36 tahun, saya mempunyai 95-75-110. Terdahulu, pada 23, saya 90-60-100.

Fesyen

kecantikan

rumah