Gaya dan model pakaian

Gaun persalinan - keselesaan mutlak

Gaun persalinan - keselesaan mutlak
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Sedikit sejarah
 4. Gaya dan model
 5. Kain
 6. Apakah model yang sesuai untuk berat badan berlebihan?
 7. pakai apa?

Kebanyakan wanita mengaitkan jubah mandi dengan pembersihan dan dapur, dan bukan dengan pakaian yang romantis dan bergaya. Walau bagaimanapun, terdapat jubah yang cantik dan selesa.

Keanehan

Gaya pakaian-jubah adalah sangat mudah. Produk ini dibezakan oleh korset longgar dan skirt berkobar, serta kehadiran pembalut dan tali pinggang. Versi yang berbeza dari pakaian sedemikian berbeza dengan panjang, kehadiran kolar, jenis garis leher, kehadiran lengan dan butiran lain.

Tiada sekatan pada variasi warna jubah pakaian. Anda boleh melihat kedua-dua warna pepejal dan produk dengan cetakan bunga, kacang, geometri atau abstrak. Di samping itu, jubah boleh dipangkas dengan renda, ruffles atau ruffles.

Untuk siapa ia sesuai?

Gaya pakaian ini boleh dipanggil universal, kerana ia akan sesuai dengan gadis dengan bentuk yang berbeza dan untuk majlis yang berbeza. Dalam pakaian sedemikian, anda boleh berasa selesa di rumah, dan pada perayaan, dan di pejabat.

Pakaian Balut untuk Wanita Langsing

Gaun persalinan akan kelihatan sempurna pada mana-mana angka, berjaya menyembunyikan kemungkinan kelemahan dan menekankan kebaikan. Jika seorang gadis kurus atau figuranya serupa dengan segi empat tepat, dalam gaun-gaun dia akan kelihatan lebih feminin. Gaya ini kelihatan sangat menarik pada angka jam pasir, kerana di dalamnya lengkungan dada-pinggang-pinggul akan digariskan dengan sangat baik.

Sedikit sejarah

Pakaian yang menggabungkan jubah dan gaun pembalut muncul dalam almari pakaian wanita pada tahun 70-an abad kedua puluh terima kasih kepada pereka fesyen Diana von Fürstenberg.

Diane von Fürstenberg dalam jubah

Mereka menjadi sangat popular dengan fesyen, kerana pakaian sedemikian adalah kedua-duanya elegan dan sangat selesa untuk digunakan.Model "jubah-jubah" sesuai dengan gambar dan boleh dipakai di rumah dan di tempat kerja atau untuk berjalan-jalan.

Gaya dan model

Dengan bau

Ambil perhatian bahawa versi klasik gaun persalinan diwakili dengan tepat oleh model dengan bau. Aroma dalam pakaian sedemikian melintasi siluet secara menyerong, selepas itu bahagian sisi produk disambungkan di pinggang dengan tali pinggang. Terdapat juga model di mana bau tidak melepasi menyerong, tetapi secara menegak. Di samping itu, terdapat pakaian dengan bau palsu.

Panjang model jubah pakaian sedemikian adalah dari maxi hingga ultramini. Versi musim panas pakaian sedemikian dijahit dari kain ringan yang mengalir, dan pakaian rajut biasanya digunakan untuk membuat model untuk musim luruh dan musim sejuk.

Pakaian bungkus rajutan

Pilihan rumah

Model rumah gaya ini bukan sahaja selesa, tetapi juga sangat menarik. Apabila membeli gaun persalinan rumah, mereka sering memilih warna-warna terang, contohnya, bunga berjalur, besar atau titik polka. Mereka sering dipakai dengan tali pinggang warna yang berbeza.

Butang ke bawah

Model gaun-gaun sedemikian sangat praktikal dan berkaitan dengan gaya kasual. Pakaian ini mempunyai poket helah, yang menjadikannya kelihatan seperti pakaian safari. Selalunya, gaun-gaun dengan butang dijahit dari kain tebal dan dipakai pada musim luruh. Model sedemikian dari seluar jeans sangat menarik, yang dipakai dengan topi dan selendang. Gaun ketat dengan lengan panjang yang diperbuat daripada pakaian rajut juga kelihatan menarik.

Pakaian Panjang

Jubah setinggi lantai boleh digunakan sebagai pakaian koktel, terutamanya jika terdapat garis leher seperti V di bahagian atas pakaian sedemikian, dan skirt panjangnya mempunyai potongan melebar. Model ini dilengkapi dengan tali pinggang lebar, klac dan barang kemas besar.

Kain

Pada masa penampilan gaya ini, gaun persalinan dijahit dari jersi, kerana bahan ini sangat praktikal. Hari ini anda boleh melihat pakaian kasual jenis ini diperbuat daripada kapas, viscose, denim, bulu, belacu atau chintz. Gaun persalinan yang elegan dijahit dari brokat, baldu atau velor, serta dari sutera dan guipure.

Apakah model yang sesuai untuk berat badan berlebihan?

Pada kanak-kanak perempuan dengan bentuk melengkung, gaun persalinan kelihatan sangat harmoni. Dalam model dengan panjang sedikit di bawah lutut, anda boleh menyembunyikan kedua-dua pinggul lebar dan masalah dengan sentimeter tambahan pada perut. Jika seorang wanita mempunyai sosok "epal", menggunakan gaun-gaun, anda boleh membuat pinggang secara visual, yang akan menjadikan siluet lebih langsing.

Bagi warna, kanak-kanak perempuan yang berlebihan berat badan harus melihat dengan lebih dekat pada gaun persalinan berwarna pepejal, serta model dengan susunan cetakan menegak.

Jubah berpakaian dengan cetakan untuk wanita gemuk

pakai apa?

 • Jaket atau selendang kecil boleh dipakai dengan jubah.
 • Memilih perhiasan untuk pakaian gaya ini, anda perlu mengambil kira hiasan pakaian. Lebih sederhana pakaian-jubah, lebih sedikit barang kemas yang perlu anda pakai dengannya. Kadang-kadang cukup sekadar gelang tangan dan beg tangan kecil.
 • Jika jubah itu tidak berlengan atau bertali, pakai manik panjang dan anting-anting panjang bersamanya. Pakai manik pendek untuk model rumah anda pakaian sedemikian.
 • Mana-mana kasut atau sandal sesuai untuk pakaian-jubah. Gaya ini sesuai dengan kasut tapak rata dan tumit yang berbeza ketinggian.
 • Tali pinggang pakaian sedemikian boleh dilengkapi dengan reben yang berbeza.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah