Gaya dan model pakaian

Pakaian baju - daripada kelihatan kejam hingga elegan

Pakaian baju - daripada kelihatan kejam hingga elegan
Kandungan
 1. Ini untuk siapa?
 2. Sedikit sejarah
 3. Keanehan
 4. Petang
 5. Rumah
 6. Denim
 7. Dipasang
 8. Gaya perniagaan
 9. Percuma
 10. Pakaian Safari
 11. Warna popular
 12. Cetakan bergaya
 13. Panjang
 14. Trend fesyen
 15. pakai apa?
 16. Aksesori
 17. Kasut

Populariti tinggi pakaian serba boleh dan selesa seperti pakaian baju telah disambut selama lebih dari setahun. Pakaian gaya ini boleh dilihat dalam almari pakaian ramai fesyen.

Ini untuk siapa?

Walaupun gaya pakaian ini dianggap universal, nuansa angka anda harus diambil kira apabila memilih pakaian.

Sekiranya gadis itu nipis, dan angkanya kelihatan seperti segi empat tepat, disyorkan untuk memilih pakaian kemeja lurus, yang akan diperbuat daripada kain ringan, mempunyai panjang midi dan teduh cahaya.

Pakaian baju safari ringan

Kanak-kanak perempuan dengan sosok jam pasir feminin boleh memakai kedua-dua pakaian baju longgar dan berpasangan dalam sebarang panjang. Sekiranya angka itu tidak seimbang (bahagian atas atau bawah sudah lengkap), anda harus menghentikan pilihan anda pada model pakaian yang luas tanpa corak dan tanpa tali pinggang.

Baju kemeja itu sering dibeli dan dipakai oleh wanita yang sukakan pakaian yang konservatif dan ringkas namun elegan. Ini adalah gaya yang popular di kalangan peminat minimalis dan gadis yang ingin memakai pakaian yang selesa dan elegan pada masa yang sama.

Pakaian baju pendek Khaki

Sedikit sejarah

Gaya pakaian ini dicipta oleh Coco Chanel yang terkenal pada abad ke-20, apabila pereka legenda memutuskan untuk meminjam baju yang selesa daripada lelaki dan menyesuaikannya dengan sosok wanita.

Penampilan baju kemeja dalam almari pakaian wanita membuat percikan dalam fesyen wanita. Sejak itu, gaya ini telah menjadi permintaan oleh wanita, walaupun secara berkala berubah dan menyesuaikan diri mengikut trend masa itu.

Baju baju Coco Chanel

Pada tahun 50-an, pakaian ini telah diubah suai oleh Christian Dior, muncul dalam koleksi baharunya.Pada tahun 60-an, populariti gaya ini meningkat dengan ketara di USSR dan di luar negara. Pakaian baju semakin muncul di muka depan majalah dan di catwalk. Pada tahun 80-an, model itu disukai oleh Yves Saint Laurent, yang mempromosikan gaya safari pada masa itu.

Keanehan

Baju-baju dipanggil pakaian dengan potongan yang kebanyakannya lurus, di mana tidak ada pinggang yang jelas, tetapi kolar dan lengan sering ada.

Untuk kebanyakan model, kolar dibentangkan dalam pilihan berdiri atau pusing ke bawah. Lengan boleh dipasang dan ditambah dengan manset, tetapi ia juga boleh tiada. Biasanya terdapat lipatan di sepanjang bahagian belakang baju kemeja, dan jika produk itu sedikit dipasang, lipatan juga terdapat di bahagian hadapan.

Pakaian Baju Buaian Hitam

Hampir semua baju kemeja berbutang, seperti baju lelaki. Dalam kes ini, butang terletak secara terbuka atau tersembunyi di bawah bar. Untuk menjahit pakaian gaya ini, terutamanya kain semula jadi digunakan - linen, bulu, seluar jeans, korduroi, kapas dan lain-lain. Kebanyakan pakaian mempunyai warna pepejal, tetapi terdapat juga model dengan hiasan dan sulaman pada labuh, manset atau kolar.

Petang

Gaun baju sutera pendek adalah pilihan yang bagus untuk pesta. Kasut bertumit tinggi dan klac yang menarik dipadankan dengan ini.

Baju baju sutera

Anda juga boleh mencipta rupa yang sesuai untuk tarikh atau pesta berdasarkan pakaian kemeja kasual dengan memilih kasut cerah, beg tangan dan tali pinggang.

Baju kemeja dengan klac

Warna pakaian juga boleh bertindak sebagai aksen untuk busur malam. Untuk melakukan ini, pilih model dengan naungan tepu, menambah perhiasan dalam warna yang sesuai dengan kontras, dan rupa yang tidak dapat dilupakan dijamin.

Pilihan malam yang menarik juga akan menjadi pakaian baju hitam ke lantai. Pakai kasut tumit tinggi untuknya, lakukan penggayaan perayaan dan ambil beg tangan kecil. Biarkan beberapa butang terbuka di bahagian atas dan bawah.

Gaun kemeja hitam panjang dengan sandal stiletto

Rumah

Pakaian gaya ini sesuai sebagai pakaian yang dipakai di rumah. Pakaian baju rumah dijahit daripada fabrik yang lembut dan selesa. Mereka menyerlahkan kewanitaan dan lebih sesuai sebagai pakaian rumah harian daripada jubah mandi.

Denim

Pakaian baju yang diperbuat daripada denim sangat popular pada masa kini untuk siluet yang berjaya dan kegunaan praktikal. Model yang diperbuat daripada seluar jeans nipis dicirikan oleh longgar dan panjang sederhana. Dalam pakaian sedemikian, bahan itu menutup dengan sempurna dan menekankan angka itu.

Baju baju denim

Pakaian itu selesa dan bergaya. Ia dilengkapi dengan tali pinggang, beg kulit yang besar, aksesori besar dan kasut tapak rata.

Pakaian kemeja denim menjadi asas yang bagus untuk almari pakaian harian anda. Dengan memilih aksesori yang berbeza untuknya, anda boleh mencipta gaya yang diingini (contohnya, bandar atau etnik) untuk mendapatkan busur yang praktikal dan asli untuk setiap hari.

Pakaian kemeja denim dengan beg bahu digabungkan dengan topi dan selipar berwarna merah

Model denim, yang boleh dipanggil klasik yang ketat, tidak kurang menarik. Mereka dibezakan oleh kolar turn-down, tali melalui, dan kehadiran poket. Untuk mencipta rupa retro, anda boleh memilih warna indigo dengan sulaman, melengkapkan pakaian sedemikian dengan kasut platform, beg lembut dan cermin mata besar.

Dipasang

Model pakaian baju ini dibezakan oleh butiran potongan yang ditekankan, berkat penggunaannya membantu dalam menunjukkan kelebihan sosok langsing.

Pakaian baju yang dipasang mempunyai dart, kerana produk itu sesuai dengan pinggang. Selalunya, model ini setinggi lutut.

Gaya perniagaan

Memandangkan pakaian baju mempunyai kolar yang bercirikan, pakaian ini agak sesuai sebagai pakaian perniagaan. Terutama jika anda memilih produk dalam warna yang bijak dan tanpa kemasan tambahan. Pakaian baju perniagaan kebanyakannya panjang sederhana, serta bahagian atas tertutup. Ia digabungkan dengan beg kulit dan tali pinggang kulit yang bergaya.

Percuma

Pakaian baju boleh menjadi lebar, secara visual beberapa saiz lebih besar daripada yang dipakai oleh gadis itu.

Baju baju satin bersaiz besar

Pakaian flowy ini sangat popular, kerana ia kelihatan feminin dan tidak menyerupai baju untuk lelaki dalam apa jua cara. Ia dijahit daripada sifon, denim, kambrik, bulu halus dan fabrik lain.

Pakaian Safari

Ini adalah nama salah satu jenis pakaian baju, ciri cirinya adalah banyaknya poket dan pengikat. Dalam pakaian sedemikian, poket boleh terletak di bahagian atas dan di skirt.

Pakaian baju safari

Selain itu, kebanyakan model pakaian safari mempunyai kolar lipat, tali pinggang dan lengan pendek. Biasanya, kain tebal digunakan untuk menjahit pakaian sedemikian. Pakaian safari hadapan diikat dengan butang atau zip di sepanjang keseluruhannya.

Warna popular

putih

Pakaian kemeja putih adalah antara yang paling biasa. Model sedemikian dibeli untuk almari pakaian musim panas setiap hari, terutamanya jika ia diperbuat daripada sifon, cambric atau sutera. Dalam pakaian sedemikian, anda boleh meneduhkan kulit yang disamak dengan sempurna, serta menekankan kelangsingan angka itu.

Warna terbaik untuk aksesori untuk pakaian baju putih akan berwarna kuning air, hitam atau coklat.

Baju kemeja putih labuh

hitam

Dalam gaun kemeja hitam dengan leher V, anda boleh menekankan kelangsingan sosok itu. Model hitam juga boleh digunakan sebagai asas untuk pakaian malam. Dalam kes ini, mereka dilengkapi dengan aksesori yang terang.

Biru

Pakaian baju warna ini paling sering diwakili oleh model denim, walaupun terdapat juga produk dari kapas, sifon, linen dan kain lain.

Baju baju biru

Warna pakaian ini boleh menjadi sangat berbeza - dari biru halus hingga nila gelap. Pakaian biru gaya ini dengan cetakan berjalur, cek atau polka dot sangat popular.

Hitam dan putih

Pakaian baju dalam warna hitam dengan trim putih membantu menyerlahkan kelebihan angka dan menyembunyikan kemungkinan kelemahan. Ia boleh menjadi pakaian hitam, di mana manset dan saku rok diserlahkan dengan warna putih.

Model hitam dengan titik polka, cek kecil dan besar, serta corak bunga kecil atau jalur menarik perhatian.

Cetakan bergaya

Bersama-sama dengan model pakaian baju monokrom yang sangat popular, ramai wanita fesyen membeli pakaian dengan cetakan.

Baju kemeja bercetak

Warna pakaian ini sangat pelbagai. Anda boleh melihat pakaian baju dengan jalur, titik polka, bunga, cek. Apabila memilih produk dengan cetakan, adalah penting untuk mengambil kira nuansa angka itu. Sebagai contoh, pakaian baju dalam sangkar besar atau jalur mendatar tidak disyorkan untuk pemilik bentuk melengkung.

Panjang

Panjang hingga ke lantai

Model pakaian baju ini adalah pakaian yang feminin dan agak menarik.

Baju baju polka dot labuh

Pengapit pakaian sedemikian boleh sepanjang keseluruhannya, tetapi terdapat juga produk yang mempunyai butang hanya sehingga pinggang, dan di bahagian bawah skirt tetap padat. Pakaian sedemikian akan dengan mudah menyembunyikan kaki montok.

Midi

Model dengan panjang sedemikian sangat diminati di kalangan wanita muda dan wanita yang lebih tua. Pakaian ini boleh dipakai dengan jaket atau jaket. Lengan gaun baju midi adalah pendek dan panjang.

Baju baju labuh midi

Bahagian atas pakaian, jika dikehendaki, boleh dibutang dengan ketat atau anda boleh membiarkan beberapa butang tidak dibuka.

Pendek

Gaun baju mini dipakai terutamanya pada musim panas, memakainya dengan sandal rata atau kasut tumit tinggi.

Baju kemeja pendek dengan cetakan

Sebilangan kecil aksesori sudah cukup untuk pakaian sedemikian, atau secara umum anda boleh lakukan hanya dengan beg. Pakaian baju pendek lebar biasanya dilengkapi dengan tali pinggang.

Trend fesyen

Pada masa kini, pakaian kemeja hadir dalam banyak gaya kontemporari - dari perniagaan hingga ketenteraan dan romantis. Pakaian sedemikian sangat diperlukan dalam almari pakaian musim panas, membolehkan anda mencipta rupa harian yang tidak remeh.

Trend moden adalah gabungan kebebasan dan keanggunan - dan inilah yang dipersembahkan dalam pakaian baju.

Baju Kasual Khaki

Model popular dengan poket besar di pinggul dan dada, di mana garis pinggang ditekankan oleh tali pinggang kulit lebar atau tali nipis.Pakaian baju denim mendapat permintaan tinggi, yang dalam koleksi moden dipersembahkan oleh model romantis dengan potongan percuma dan produk ketat dengan siluet vintaj.

pakai apa?

 • Pakaian kemeja sering dilengkapi dengan tali pinggang, menjadikan penampilan lebih feminin.
 • Pakaian gaya ini dipakai sendiri, tetapi selalunya mereka memakai bingkap, bingkap atau seluar jeans dengan mereka.
 • Anda boleh memilih selendang sifon ringan atau sutera untuk pakaian baju klasik.
 • Pakaian itu boleh dilengkapkan dengan jaket pendek bulu, beg lapang dan cermin mata hitam yang besar.

Aksesori

Aksesori yang elegan, sebagai contoh, loket pada rantai nipis, beg kecil dengan tali nipis, atau anting-anting nipis, akan menjadi pilihan yang baik untuk pakaian baju.

Aksesori pakaian baju

Untuk rupa vintaj, sebaliknya, mereka menggunakan perhiasan besar - manik, anting-anting, gelang. Aksesori berwarna coklat yang diperbuat daripada kayu atau kulit sesuai untuk pakaian kemeja putih.

Kasut

Kasut bertumit tinggi sangat bagus untuk pakaian baju. Bergantung pada model, ini boleh menjadi sandal atau kasut.

Pakaian baju dengan kasut

Juga, gaya ini sesuai dengan sandal dan ballerina. Pilih kasut dengan tumit tebal atau platform untuk model panjang pakaian sedemikian. Pakai but buku lali platform atau tumit mantap dengan pakaian baju anda untuk penampilan retro.

1 komen

Pakaian baju panjang entah bagaimana sangat romantis.

Fesyen

kecantikan

rumah