Gaya dan model pakaian

Pakaian berjumbai - nota asal dalam imej

Pakaian berjumbai - nota asal dalam imej
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Model popular
 3. Pakaian petang
 4. Ballroom untuk menari
 5. gaya Chicago
 6. Warna popular
 7. pakai apa?

Pinggiran adalah elemen yang sangat pelik untuk menghias pakaian, kerana ia sangat popular pada 20-an abad yang lalu. Ia digunakan untuk menghiasi pakaian dalam gaya desa, boho atau estetika. Hari ini pereka fesyen terkenal menggunakannya sebagai hiasan untuk pakaian yang bergaya, terang dan canggih.

Fringe membantu untuk membawa semangat, keberanian dan rasa kebebasan yang tidak pernah puas ke dalam imej. Tetapi ia juga sering memberikan gadis bergaya, kecanggihan dan bangsawan.

Keanehan

Hari ini pinggir boleh dibuat dari mana-mana bahan, mempunyai panjang dan warna yang berbeza. Pereka bentuk menggunakan kulit, suede, sutera dan kapas, serta fabrik dengan tekstur yang luar biasa untuk mencipta pinggir yang bergaya dan berkesan. Rentetan lucu ini boleh menjadi elemen berasingan dalam hiasan pakaian, atau menghiasi garis leher, kolar, labuh atau lengan pakaian.

Pinggiran pada pakaian boleh dibentangkan dalam bentuk jumbai halus atau jaring nipis.

Model popular

 • Pakaian pendek, yang dibentangkan dalam gaya "Latina", dibezakan oleh fakta bahawa ia dihiasi dengan pinggir sepanjang keseluruhannya. Jika anda mahu, anda boleh membuat apa-apa pakaian sendiri bergaya; ia cukup untuk menjahit empat atau lima baris jalinan pada pakaian ringkas dengan tali nipis.
 • Pakaian dengan labuh berjumbai kelihatan sangat cantik dan menarik, terutamanya jika benangnya kira-kira 40 sentimeter panjang. Hari ini, pakaian poncho berjumbai sedang dalam fesyen, kerana ia memberikan gadis itu kewanitaan, kerapuhan, dan tali nipis menjadikan imej itu ringan dan bertenaga.
 • Pakaian di mana hanya skirt atau korset dihiasi dengan pinggir.Pakaian sedemikian sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan perkadaran yang tidak sempurna, kerana pinggiran membolehkan anda menambah jumlah yang diperlukan atau meregangkan keseluruhan siluet. Jadi, benang pendek digunakan untuk mencipta kelantangan, dan pinggiran panjang membolehkan anda membuat gambar lebih langsing secara visual.
 • Pakaian rajutan atau pakaian jersi juga sering dihiasi dengan pinggir. Mengait tangan membolehkan anda membuat pinggir dari benang yang sama dengan pakaian rajutan.
 • Gaun yang diperbuat daripada jalur kain nipis dengan pinggir kelihatan sangat menarik. Bentuk jalur yang tidak rata akan membantu menambah kelantangan di tempat yang betul.
 • Pakaian ala desa selalunya dihiasi dengan pinggiran, iaitu garis leher, kolar dan lengan. Pinggiran, yang terletak di jahitan skirt berkobar, kelihatan mengagumkan dan bergaya.

Pakaian petang

Gaun malam dan koktel yang dihiasi dengan pinggiran kelihatan hebat dan mewah. Gaun matahari dengan tali spageti nipis atau dengan lengan tiga suku kelihatan hebat.

Pinggiran ialah elemen serba lengkap dalam almari pakaian wanita. Dia mampu menghiasi walaupun pakaian yang ketat, memberikannya romantik dan keaslian.

Pakaian Petang Berjumbai

Hari ini, ramai wanita fesyen pergi ke pesta dalam pakaian dengan pinggir, yang bukan sahaja menghiasi imej, tetapi memberikannya ringan, rahmat dan daya tarikan.

Gaun malam boleh dihiasi dengan kedua-dua pinggir panjang dan pendek, satu warna atau pelbagai warna.

Ballroom untuk menari

Pakaian ketat dengan panjang pendek pada tali spageti yang sedikit ketara, dihiasi dengan pinggir, tergolong dalam gaya Latin. Dalam pakaian ini, setiap gadis akan sentiasa berada di tengah-tengah lantai tarian, dan ia tidak perlu untuk dapat menari.

Pakaian Pinggiran Latino

Selalunya, gaun bola dipangkas dengan pinggir di pinggang, yang membolehkan anda menekankan kecanggihannya. Bagi pemilik lengan panjang nipis, sarung tangan berjumbai adalah sempurna.

Tali nipis di bahagian leher pasti menarik perhatian orang lain. Tetapi yang paling penting, kanak-kanak perempuan untuk menari lebih suka gaun dengan pinggir di sepanjang labuh.

gaya Chicago

Musim ini, ramai ahli fesyen mempunyai pakaian gaya Chicago dalam almari pakaian mereka, yang merupakan klasik kegemaran semua orang dan kelihatan sangat mengagumkan.

Pakaian Chicago

Ciri-ciri pakaian malam dalam gaya ini:

 • Panjang gaun koktel boleh berbeza dari lutut ke buku lali. Jika anda perlu mencipta semula suasana tiga puluhan abad kedua puluh, maka anda boleh memilih pakaian dengan panjang yang lebih berani.
 • Pinggang rendah ciri, walaupun anda tidak boleh mematuhi peraturan ini, kerana perkadaran semula jadi dihargai. Untuk dua puluhan abad kedua puluh, mereka biasanya tidak menumpukan pada pinggang atau menggunakan versi yang diturunkan ke tengah pinggul, kemudian selepas satu dekad mereka mula dibimbing oleh siluet wanita biasa ketika menjahit pakaian.
 • Kain yang paling popular adalah satin, tetapi pakaian sutera, sifon dan baldu juga biasa. Pinggiran, rhinestones dan manik, labuci dan labuci digunakan untuk menghiasi pakaian dalam gaya Chicago.

Kemuncak pakaian adalah potongan serong, yang menggariskan siluet wanita dengan sempurna. Potongan ini jarang ditemui hari ini, ia digunakan terutamanya dalam menjahit pakaian malam untuk pesta yang didedikasikan untuk tahun tiga puluhan.

Gaun berjumbai
 • Pakaian ini dicirikan oleh potongan yang dalam di bahagian belakang dan siluet yang sesuai dengan bentuk yang secara beransur-ansur melebar ke bawah dari garis pinggul.
 • Sosok yang sesuai untuk pakaian gaya Chicago ialah siluet yang canggih dengan garisan anggun dan bahu lebar.

Warna popular

Setiap fashionista boleh memilih pakaian dalam semua warna kegemarannya, kerana pereka menawarkan pakaian berjumbai dalam warna yang berbeza. Pilihan klasik adalah hitam, putih dan kelabu.

Bagi pencinta warna-warna terang, pakaian merah jambu, hijau muda, merah atau biru sesuai. Sarung tangan harus dipilih untuk dipadankan dengan perhiasan.

Warna yang paling popular untuk pakaian koktel berjumbai tahun ini ialah putih atau hitam klasik, emas mewah, dan merah seksi atau merah.

Apabila memilih skema warna, adalah perlu untuk memilih semua elemen imej sedemikian rupa sehingga mereka saling melengkapi secara harmoni. Jadi, gaun karang dengan trim perak akan sesuai dengan klac perak.

pakai apa?

Gaun berjumbai yang bergaya boleh dilengkapkan dengan beg tangan yang indah, sarung tangan yang canggih, topi asli dan kasut bergaya untuk mencipta rupa yang tiada tandingan. Peraturan utama yang perlu diikuti ialah semua elemen hendaklah dalam skema warna yang sama.

Topi kecil atau hiasan kepala bertepi lebar akan menjadi pelengkap yang sangat baik untuk rupa. Penyelesaian asal untuk hiasan kepala akan menjadi reben yang dihiasi dengan bulu, bunga dan labuci. Apabila memilih beg tangan, ia patut berhenti di beg sampul surat. Untuk menghiasi leher anda, anda boleh mengambil boa bulu mewah, manik atau busur yang terang. Barang kemas yang sangat popular ialah kalung panjang, selalunya diperbuat daripada mutiara, yang diikat dengan simpul.

Perlu diingat tentang sarung tangan, kerana pada tahun tiga puluhan mereka adalah sifat wajib. Sarung tangan baldu atau sutera adalah pilihan yang sangat baik.

Gaun berjumbai dengan sarung tangan

Kasut dengan tumit kaca sangat sesuai dengan pakaian gaya Latin. Dengan pakaian gaya desa berjumbai, but koboi akan kelihatan hebat.

Pakaian Pinggiran Gaya Desa

Untuk mencipta rupa petang, anting-anting panjang dan rantai yang anggun akan menjadi tandem yang indah untuk gaun berjumbai.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah