Gaya dan model pakaian

Bagaimana untuk memilih pakaian perkahwinan?

Bagaimana untuk memilih pakaian perkahwinan?
Kandungan
 1. Peraturan pemilihan
 2. Panjang
 3. Gaya
 4. Untuk mengandung
 5. Untuk penuh
 6. Warna
 7. Aksesori
 8. Gaya rambut
 9. solek

Dalam kehidupan setiap gadis ada lelaki yang sama dengan siapa dia bersedia untuk mengikat tali pertunangan. Ia sering berlaku bahawa pengantin baru memutuskan untuk bersumpah di hadapan kuasa yang lebih tinggi dan pergi ke gereja untuk berkahwin. Apa yang sepatutnya menjadi pakaian perkahwinan dan bagaimana memilih yang betul?

Peraturan pemilihan

Jika anda membuat keputusan mengenai perkahwinan, maka anda harus memberi perhatian kepada peraturan tertentu untuk memilih pakaian perkahwinan:

 • Pakaian yang mendedahkan lengan, bahu, belakang, kaki dan dada secara berlebihan tidak sesuai untuk majlis perkahwinan. Pakaian itu hendaklah ditutup atau dilengkapi dengan bolero.
 • Perkara yang sama berlaku untuk panjang - ia harus berada di bawah lutut. Anda tidak boleh memakai pakaian pendek dan ketat ke majlis perkahwinan.
 • Anda tidak sepatutnya memilih pakaian dengan hiasan yang rumit. Sulaman halus, manik mutiara atau langsir akan sesuai.
 • Satin, chiffon, guipure atau mana-mana fabrik lain sesuai dari fabrik, tetapi anda harus memberi perhatian kepada fakta bahawa pakaian itu kelihatan semula jadi dan ringkas.
 • Model ergonomik untuk perkahwinan akan menjadi pakaian dengan potongan lurus atau sedikit menyala.
 • Kereta api adalah elemen pakaian perkahwinan Katolik, jadi ia tidak sesuai sepenuhnya untuk gereja Ortodoks.
 • Kepala mesti ditutup dengan topi.
 • Kesederhanaan dalam pakaian diteruskan dengan solek sederhana dan kasut yang sederhana tetapi selesa.

Panjang

Ramai yang terbiasa percaya bahawa pilihan terbaik untuk perkahwinan adalah panjang maxi. Cantik, khusyuk, sederhana. Panjang lantai, sudah tentu, relevan sepanjang masa, tetapi gereja tidak melarang pakaian panjang sederhana, perkara utama ialah lutut ditutup.

Baju pengantin pendek

Gaun panjang yang diperbuat daripada renda atau satin akan kelihatan anggun, elegan dan cantik.Anda boleh menambah tudung halus atau selendang renda di kepala dan bahu padanya.

Terutamanya popular adalah mengubah pakaian, di mana skirt boleh berubah bentuk atau tidak diikat. Antaranya, anda boleh mencari model gaya yang sesuai untuk kedua-dua majlis perkahwinan dan acara khidmat. Skirt boleh tanggal akan menyelesaikan masalah panjang jika anda seorang pencinta pakaian pendek.

Pakaian pengantin-transformer

Gaya

Pakaian dalam gaya puteri dan tahun sangat jarang dipilih untuk majlis perkahwinan. Adalah dipercayai bahawa ia bukan skirt gebu yang membolehkan anda menunjukkan kesopanan pengantin perempuan. Namun, trend fesyen telah mempengaruhi model pakaian perkahwinan. Ia dibenarkan untuk memilih pakaian dengan lengan dan garis leher yang diperbuat daripada kain lut sinar.

Dengan lengan baju

Gaun pengantin boleh dibuat dengan pelbagai bentuk lengan: tanglung, lurus, ketat, panjang atau pendek.

Kehalusan dan kewanitaan terpancar daripada pakaian berlengan panjang. Pilihan terbaik adalah pakaian dengan korset renda dan lengan, serta model satin.

Gaun pengantin dengan lengan renda

Jika pilihan anda telah ditetapkan pada model dengan lengan pendek, maka anda harus menambah sarung tangan yang sepadan dengan warna dan bahan pada pakaian itu.

Gaun Pengantin Lengan Pendek dengan Sarung Tangan

tertutup

Menurut kanon gereja, pakaian yang menutupi lengan, bahu, dada dan kaki yang sesuai untuk perkahwinan. Pakaian tertutup sesuai untuk gadis sederhana dan serius yang ingin kelihatan sempurna. Lengan Guipure dan korset akan mencairkan keterukan.

renda

Gaun pengantin yang diperbuat daripada renda dan guipure akan menekankan kerapuhan dan kelembutan gadis itu. Pakaian perkahwinan sedemikian akan halus dan kaya.

Satu lagi kelebihan ialah kerana kemewahan bahan, pakaian itu tidak memerlukan hiasan dan tambahan khas. Pakaian itu boleh dijahit dari kain kerawang atau dihiasi dengannya.

Mudah

Kesederhanaan dan keindahan pakaian tanpa kesombongan yang tidak perlu akan menekankan kepolosan pengantin perempuan, memberikan kelembutan dan kewanitaannya. Pakaian sedemikian akan menjadi yang paling optimum untuk majlis perkahwinan. Gaun satin ringkas dengan tudung renda akan menjadi taruhan terbaik anda.

Untuk mengandung

Jika perkahwinan akan berlaku semasa kehamilan, maka anda harus berhati-hati memilih siluet. Pada bulan-bulan pertama kehamilan, pilihan terbaik ialah pakaian A-line atau pakaian Greek berpinggang tinggi yang akan menyembunyikan perut anda.

Baju pengantin untuk ibu mengandung

Memandangkan pakaian putih, mengikut dogma agama, hanya boleh dipakai oleh seorang dara, gadis dalam kedudukan harus memilih pakaian warna terang yang lain.

Untuk penuh

Pemilihan model harus didekati dengan berhati-hati, dengan mengambil kira ciri-ciri fizikal. Siluet Yunani universal akan menyembunyikan hampir semua ketidaksempurnaan di kawasan perut, dan pakaian A-line akan membetulkan ketidaksempurnaan di pinggul secara visual.

Jika anda mempunyai pinggang yang jelas, cuba pakaian ikan duyung.

Pakaian A-line akan menyembunyikan pinggul lebar dan visual menjadikan bahu lebih lebar.

Warna

Sebagai tambahan kepada warna putih tradisional, pakaian dari mana-mana warna terang dan halus juga sesuai untuk majlis perkahwinan: merah jambu, krim kuning air, susu, hijau, biru.

Pakaian warna gelap tidak boleh diterima untuk majlis perkahwinan.

Gaun putih adalah penyelesaian perkahwinan tradisional, jadi pakaian ini tidak akan pernah gagal. Selain simbolisme warna putih, ia juga sesuai dengan warna sawo matang pengantin perempuan. Jadi jika anda mempunyai masa untuk melawat laut atau di solarium sebelum perkahwinan, pakaian putih akan kelihatan sangat baik pada kulit gangsa.

Pakaian perkahwinan retro tertutup

Aksesori

Kasut

Pastikan anda memberi perhatian kepada kasut di mana anda akan berdiri sepanjang majlis perkahwinan. Dia harus sederhana dan selesa kasut tumit rendah, kerana ia akan memegang mahkota di atas kepala anda.

Anda tidak sepatutnya memilih kasut dengan perincian yang terang dan menarik, kerana ia mungkin tidak sesuai dengan rupa yang ringkas.

Pakaian pengantin pilihan kasut

Hiasan kepala

Sebagai hiasan kepala di majlis perkahwinan, anda boleh menggunakan tudung, selendang lut sinar atau penutup kepala, serta topi. Juga, penyelesaian moden ialah tudung yang diperbuat daripada renda atau curi.

Anda boleh melengkapkan imej dengan bantuan aksesori lain, contohnya, menggunakan sarung tangan dengan sebarang panjang, gelang yang diperbuat daripada bunga semula jadi atau jubah di bahu.

Cape dengan renda untuk gaun pengantin

Keterukan dan kesederhanaan gaun pengantin membayangkan bahu dan lengan yang tertutup, tetapi ini tidak bermakna sama sekali pakaian itu harus ditutup secara pekak. Padankan pakaian anda dengan bolero renda, selendang atau versi tudung yang memanjang dan anda tidak perlu meninggalkan model terbuka.

Gaya rambut

Gaya rambut juga harus ringkas supaya ia tidak merosot banyak di bawah hiasan kepala yang akan anda tutupi. Sekiranya gaya rambut dilengkapi dengan tudung, maka tidak perlu menutup kepala tambahan - perkara utama ialah tudung harus menutupi mahkota kepala.

Bunga segar kelihatan sangat cantik di rambut dan sebagai hiasan.

solek

Dalam dunia moden, solekan sangat diperlukan, jadi anda perlu pergi ke gereja dengan solekan sederhana dan ringkas. Solekan semulajadi yang ringan adalah yang terbaik, dan anda tidak sepatutnya mengecat bibir anda, kerana anda perlu mencium ikon dan salib.

Dan pilihan terbaik adalah untuk menjelaskan isu ini dengan imam.

Solek untuk gaun pengantin

Perkahwinan adalah acara yang sangat bertanggungjawab dan keputusan yang paling penting dalam kehidupan orang muda. Itulah sebabnya ia patut mengambilnya dengan serius dan mengenai semua isu - solek, panjang pakaian, aksesori, topi, dll. - berunding dengan Bapa Suci yang akan mengendalikan upacara ini.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah