Gaya dan model pakaian

Pakaian polo adalah penyelesaian yang bagus untuk aktiviti luar

Pakaian polo adalah penyelesaian yang bagus untuk aktiviti luar
Kandungan
  1. Untuk siapa ia sesuai?
  2. Panjang
  3. Jenis-jenis pengikat
  4. pakai apa?
  5. Kasut
  6. Aksesori

Hari ini polo ini dianggap sebagai pakaian uniseks, tetapi bertahun-tahun yang lalu ia pertama kali muncul sebagai elemen pakaian sukan lelaki. Kemeja polo itu dipakai oleh lelaki yang bermain sukan dengan nama yang sama. Secara beransur-ansur, polo "dilatih semula" dari pakaian sukan kepada kasual, dan dari masa ke masa elemen almari pakaian ini mula dipakai oleh kanak-kanak perempuan, walaupun dalam bentuk yang sedikit diubah suai.

Gaun polo kelabu panjang midi

Pakaian polo adalah baju panjang dengan lengan pendek dan kolar turndown dengan butang. Ia selesa dan tidak menyekat pergerakan, jadi ia bagus untuk aktiviti luar. Pakaian polo pertama kebanyakannya adalah warna terang dan monokromatik. Hari ini warna pakaian ini lebih kaya. Model dua nada dan tiga nada adalah popular, serta pakaian dengan corak geometri.

Selalunya, kanak-kanak perempuan memilih lebih banyak jenis polo yang feminin, contohnya, dengan ruffles pada skirt.

Untuk siapa ia sesuai?

Pakaian polo adalah salah satu daripada beberapa jenis pakaian yang sesuai untuk semua gadis, tanpa pengecualian. Dengan siluet ringkas, separuh dipasang dan panjang pertengahan lutut klasik, ia menyembunyikan semua kelemahan dengan sempurna - jika ada - dan menyerlahkan kelebihan anda.

Pakaian polo kuning air separuh badankon

Pada gadis sukan, pakaian seperti itu paling sesuai - dan tidak menghairankan, kerana polo itu dicipta dengan tepat untuk menunjukkan sosok yang cantik dan atletik. Walau bagaimanapun, walaupun wanita muda yang tidak banyak memberi perhatian kepada sisi kehidupan ini mampu membeli pakaian ini.

Gadis-gadis gemuk pasti akan menyukai cara berpakaian polo pada mereka. Potongan lurus, ketiadaan sebarang hiasan di pinggang dan pinggul, dalam kombinasi dengan fabrik padat, menutup kelantangan yang berlebihan di bahagian bawah.Sebaliknya, lengan yang dipotong dan garis leher yang suka bermain dengan butang membolehkan untuk mempersembahkan garis leher dalam cahaya yang baik.

Panjang

Memandangkan pakaian polo pada asalnya bertujuan untuk sukan luar, ia mempunyai panjang tepat di atas bahagian tengah lutut. Rok sedemikian dianggap optimum, kerana ia tidak mengekang pergerakan dan membolehkan para atlet berasa selesa. Walau bagaimanapun, dari masa ke masa, keperluan ketat mengenai panjang pakaian hilang, dan hari ini di kedai anda boleh menemui model polo dengan skirt dengan panjang yang sangat berbeza - dari mini hingga maxi.

Panjang

Pakaian dengan skirt di bawah lutut dianggap panjang. Untuk pakaian sukan, panjang sedemikian bukanlah tipikal, tetapi pakaian polo telah lama berhijrah dari almari pakaian sukan kepada pakaian kasual. Pakaian polo panjang kelihatan sangat luar biasa, terima kasih kepada gabungan elemen sukan (lengan pendek, kolar berbutang) dan skirt longgar yang romantis.

Baju polo bawah lutut

Pakaian polo panjang tidak sesuai untuk semua keadaan, contohnya, di pejabat atau di acara kebudayaan, ia akan kelihatan tidak pada tempatnya. Tetapi untuk berjalan di sekitar bandar, pergi ke pantai atau membeli-belah, ia tidak boleh digantikan.

Pakaian polo dengan skirt setinggi lantai jarang berlaku, tetapi ia kelihatan sangat mengagumkan. Model ini amat sesuai untuk kanak-kanak perempuan tinggi - dengan perawakan kecil, skirt maxi lurus boleh mengubah bentuk perkadaran angka itu.

Midi

Panjang midi untuk pakaian polo dianggap klasik, jadi model dengan skirt pertengahan panjang adalah yang paling popular. Pakaian sedemikian membolehkan anda menunjukkan sosok sukan dan kaki langsing, tanpa melampaui batas kesopanan. Di samping itu, adalah mudah untuk memilih kasut untuk pakaian polo pertengahan panjang - ia boleh sama ada lembut, but tekstil, atau kasut atau sandal.

Gaun polo hitam labuh tengah

Pakaian polo biasanya diperbuat daripada fabrik yang ringan dan semula jadi, di mana ia selesa untuk melakukan aktiviti yang bertenaga. Kapas paling kerap dipilih untuk tujuan ini. Tetapi pakaian yang diperbuat daripada bahan "bukan sukan", contohnya, denim, kelihatan lebih asli.

Pendek

Pada musim panas, tidak ada yang lebih selesa daripada pakaian dengan skirt mini. Gaun polo pendek sangat sesuai untuk panas, kerana ia tidak sesuai dengan angka dan diperbuat daripada bahan yang selesa untuk badan. Pada masa yang sama, model yang dipangkas pakaian sedemikian sangat pelbagai.

Pakaian polo biru pendek

Pakaian polo pendek dengan skirt berlipat meremukkan pakaian pemain tenis. Pakaian ini kelihatan sangat menarik. Penampilan yang lebih romantis boleh dibuat dengan pakaian polo dalam warna halus, yang mempunyai skirt dengan ruffles yang suka bermain.

Pilihan lain ialah pakaian polo pendek dengan skirt bertali. Siluet yang dipasang menjadikan pakaian sporty biasa lebih feminin.

Jenis-jenis pengikat

Butang

Pakaian polo klasik diikat dengan dua atau tiga butang. Model moden boleh mempunyai sebarang bilangan pengikat. Sebagai contoh, model gaya safari kini agak popular, yang diikat dengan butang ke pinggang atau sepanjang keseluruhannya.

Rivet

Rivet logam pada pakaian polo adalah penghormatan kepada kemodenan. Pengapit ini paling kerap dilihat pada denim atau bahan kasar lain. Pakaian gaya tentera biasanya diikat dengan rivet.

Pakaian polo denim dengan kancing

kilat

Zip sangat jarang pada pakaian polo. Jika ada, ia pergi sepanjang keseluruhan pakaian. Pakaian polo zip-up biasanya sangat ringkas dan direka khusus untuk sukan.

Kekurangan pengikat

Kadang-kadang anda boleh melihat pakaian polo tanpa pengikat sama sekali. Sebagai peraturan, dalam kes ini, pakaian itu tidak mempunyai kolar sama sekali, tetapi terdapat garis leher yang luar biasa, contohnya, bulat atau segi empat tepat.

Pakaian polo slip-on

pakai apa?

  • Dengan jaket atau sweater. Pakaian polo sesuai dengan jaket ringan yang dipotong, seperti jaket pengebom. Ia juga akan kelihatan harmoni dengan jaket denim atau sweatshirt. Untuk penampilan kelas tinggi, lemparkan baju sejuk V-leher potongan berlian ke atas pakaian polo anda.
  • Dengan topi. Pakaian polo boleh digabungkan dengan topi jerami kecil, topi besbol, topi tenis atau topi sukan. Untuk penampilan nautika, pakai topi tanpa puncak pada polo putih dan biru anda.
  • Seluar ketat. Pakaian polo jarang dipakai dengan seluar ketat - elemen almari pakaian ini tidak sesuai antara satu sama lain. Jika di luar sejuk, anda boleh memakai pakaian sedemikian dengan seluar jeans kurus, legging atau legging.
  • Stokin atau setinggi lutut. Ramai di antara kita tidak memakai barang-barang almari pakaian ini sejak zaman kanak-kanak - dan sia-sia. Bersama-sama dengan gaun polo, stokin putih kecil yang mengintip dari bawah kasut kelihatan sangat comel. Penampilan yang lebih genit dan suka bermain boleh dibuat dengan stoking tinggi.

Kasut

Pakaian polo tidak sesuai dengan kasut klasik, jadi bagi mereka yang tidak suka kasut bertumit tinggi, ini adalah pilihan yang bagus. Tetapi dengan pakaian sedemikian, anda boleh memakai semua jenis kasut sukan - dari kasut hingga kasut tenis. Sneakers dan moccasins kelihatan bagus dengan pakaian polo.

Mereka yang lebih suka kasut yang lebih feminin boleh memakai pakaian ini dengan ballerina atau sandal rata yang selesa. Untuk cuaca panas, sandal atau selipar juga sesuai. Juga, jangan lupa tentang terompah dan selipar. Mereka yang suka memakai but kain "bocor" pada musim panas boleh bereksperimen dengan selamat dengan kasut dan pakaian polo ini.

Aksesori

Hiasan. Pakaian polo sukan tidak memerlukan perhiasan, maksimum - gelang getah terang dan lencana dengan simbol pasukan kegemaran anda. Jika pakaian itu dibuat dalam gaya yang berbeza, sangat mungkin untuk memakai beberapa perhiasan kepadanya. Sudah tentu, barang kemas tidak akan berfungsi di sini, tetapi perhiasan mudah atau perhiasan bijaksana akan menjadi sangat sesuai.

Hiasan untuk pakaian polo

tali pinggang. Pakaian polo sangat kerap dipakai dengan tali pinggang, kerana ia membolehkan anda menentukan garis pinggang, yang menjadikan angka itu lebih feminin. Pakaian ini kelihatan hebat dengan tali kulit berjalin atau tali pinggang tekstil nipis.

Jam tangan dan cermin mata. Sebaiknya jangan memakai terlalu banyak aksesori sekaligus dengan pakaian polo. Adalah lebih baik untuk memilih perkara yang paling perlu dan berfungsi. Pakaian ini sangat sesuai untuk jam tangan besar dalam gaya sporty dan cermin mata hitam bersaiz besar.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah