Gaya dan model pakaian

Pakaian dengan lengan raglan - menyembunyikan kelemahan dan menambah daya tarikan

Pakaian dengan lengan raglan - menyembunyikan kelemahan dan menambah daya tarikan
Kandungan
  1. Keanehan
  2. Untuk siapa ia sesuai?
  3. Gaya dan model
  4. Pakaian raglan rajutan
  5. pakai apa?

Banyak barangan dan gaya almari pakaian wanita dipinjam daripada pakaian seragam tentera. Seluar-seluar, tali pinggang lebar dengan gesper besar, topi yang dipanggil topi - semua ini adalah contoh ini. Lengan kain raglan juga diambil daripada pakaian tentera lelaki. Lebih tepat lagi, ia dipinjam daripada pakaian seorang jeneral, yang kehilangan sebelah tangannya semasa pertempuran. Nama jeneral ini ialah Raglan, dan dia memakai pakaian seragam dengan lengan seperti untuk menyembunyikan kecacatan pada tubuhnya.

Lord Raglan - Tunik Lengan Raglan

Keanehan

Intipati lengan raglan ialah ia dipotong bersama-sama dengan bahagian belakang dan dengan rak produk, iaitu, lengan dan bahagian bahu pakaian adalah satu keseluruhan. Dalam produk dengan lengan sedemikian, tidak ada jahitan bahu, dan sebaliknya mungkin ada jahitan lengan atas.

Pakaian lengan Raglan

Pakaian dengan lengan sedemikian kelihatan sangat luar biasa, menarik dan dengan itu menarik perhatian. Walaupun fakta bahawa apabila menjahit lengan sedemikian, sebagai peraturan, lebih banyak kain digunakan daripada menjahit yang biasa, mereka kelihatan agak ringan dan kasual.

Untuk siapa ia sesuai?

Pakaian, baju sejuk, kemeja-T dan blaus dengan lengan potongan ini sesuai untuk ramai wanita. Mereka akan menghiasi kedua-dua bahu lebar dan sempit sama cantik. Mereka terutamanya akan kelihatan baik pada gadis yang berlebihan berat badan. Oleh kerana lengan lebar akan menutupi bahu dan lengan yang montok. Dan jahitan melengkung yang menghubungkan lengan ke produk dan pergi dari garis leher ke lubang lengan akan secara visual mengurangkan jumlah dada.

Untuk kanak-kanak perempuan dengan siluet segi tiga terbalik, pakaian dengan leher V dalam atau sederhana dan dengan lengan raglan pendek atau tiga suku adalah optimum. Di dalamnya, bahu akan kelihatan kurang jelas dan lebih sempit.Bagi kanak-kanak perempuan dengan bentuk segi tiga, sebaliknya, lebih baik memakai pakaian raglan dengan garis leher cetek. Cerun lengan yang anggun akan membantu meluaskan bahu secara visual. Pakaian Raglan tidak disyorkan untuk gadis langsing dengan siluet segi empat tepat.

Gaya dan model

Selalunya, dengan lengan raglan terdapat pakaian segaris dan pakaian sarung. Terdapat pelbagai variasi pada lengan raglan. Mereka berbeza antara satu sama lain dalam kedalaman dan konfigurasi lubang lengan, panjang dan lebar lengan itu sendiri, serta kehadiran atau ketiadaan manset atau jalur elastik pada pergelangan tangan. Lengan ini boleh didapati pada pakaian, blaus, kemeja-T dan baju sejuk yang diperbuat daripada fabrik yang berbeza. Mereka, sebaliknya, boleh longgar, dipasang atau lurus.

Gaya garis leher yang paling sesuai untuk produk potongan Raglan ialah: garis leher bot, angelica, garis leher bulat dan garis leher berbentuk V. Pakaian dengan garis leher kolar kelihatan sangat feminin dan cantik. Bersama-sama dengan lengan lebar dan bulat, ia secara visual membesarkan bahagian atas siluet, yang sangat penting untuk kanak-kanak perempuan dengan payudara kecil.

Gaun lengan raglan dengan kolar berdiri

Selalunya terdapat pakaian dengan renda atau reben nipis di sekeliling kolar. Mereka direka supaya kanak-kanak perempuan boleh menyesuaikan kedalaman garis leher untuk diri mereka sendiri. Untuk mengurangkan kedalaman garis leher, anda perlu menariknya, dan untuk meningkatkannya sedikit larut. Pakaian dengan lengan seperti itu dan garis leher angelica menjadikan imej itu sangat menggoda dan romantis.

Seperti yang telah dinyatakan, kain yang berbeza digunakan untuk menjahit produk dengan lengan tersebut. Pada asasnya, ini adalah bahan nipis dan lembut yang mudah sesuai dengan angka dan tidak menyekat pergerakan. Warna fabrik dan cetakan pada mereka juga boleh berbeza: angka monokromatik, pelbagai warna, bunga atau abstrak. Adalah menarik bahawa produk dengan lengan sedemikian boleh menjadi setiap hari dan upacara, tetapi dalam apa jua keadaan, seorang wanita dalam pakaian gaya ini akan kelihatan lembut, lapang dan menonjol dari latar belakang umum.

Pakaian raglan rajutan

Pakaian rajutan dengan lengan raglan adalah perkara yang sangat selesa, hangat dan selesa. Pakaian ini sangat relevan dalam cuaca sejuk.

Pakaian rajut berwarna kuning air dengan lengan raglan panjang dan garis leher penyu

Gaya garis leher yang paling sesuai untuk pakaian sedemikian ialah: garis leher kolar, garis leher penyu dan garis leher bot. Anda boleh membeli atau mengait pakaian sedemikian sendiri. Terdapat banyak maklumat di Internet tentang cara mengait pakaian raglan rajutan dengan tangan anda sendiri. Oleh itu, jika anda mempunyai masa dan keinginan, maka tidak sukar untuk anda melakukannya.

pakai apa?

Memandangkan fakta bahawa lengan raglan menjadikan bahagian atas siluet lebih tebal, anda perlu cuba memastikan bahagian bawah pakaian lebih ringkas dan sempit. Panjang pakaian boleh berbeza, tetapi pakaian dengan bahagian bawah yang sempit dalam panjang mini dan midi kelihatan lebih mengagumkan.

Lebih baik memilih kasut klasik untuk pakaian potongan ini. Adalah wajar bahawa warna mereka berbeza daripada warna pakaian. Bergantung pada pakaian, anda boleh memilih kasut atau sandal stiletto.

Daripada aksesori, anda boleh memakai tali pinggang yang bergaya untuk dipadankan dengan warna kasut anda dan sedikit barang kemas. Anting-anting panjang dan besar sesuai dengan pakaian sedemikian. Mereka boleh digabungkan dengan rantai atau rantai nipis, serta gelang atau jam tangan besar.

2 ulasan

Saya kini telah memutuskan pakaian malam untuk hari lahir saya - ia pasti akan dengan lengan raglan.

Saya sangat suka pakaian dengan renda atau lengan raglan lut sinar - imej menjadi lebih menarik dan malah misteri.

Fesyen

kecantikan

rumah