Gaya dan model pakaian

Sarung - sehelai pakaian pantai yang menarik perhatian

Sarung - sehelai pakaian pantai yang menarik perhatian
Kandungan
  1. Keanehan
  2. Bagaimana untuk mengikat?
  3. pakai apa?
  4. Aksesori

Pakaian pantai mempunyai pelbagai pilihan pakaian dari seluruh dunia. Sekiranya pareo telah menjadi bahagian biasa dalam almari pakaian musim panas, maka sarung itu masih dilihat.

Sarung

Di rumah ia boleh dipanggil dengan cara yang berbeza, termasuk "mundu".

Sarung ialah selendang empat segi atau segi empat tepat dengan sisi yang agak panjang - kira-kira 2 m.

Ia adalah tepat pada panjangnya bahawa sarung berbeza dari pareo, yang telah memasuki kehidupan kita dengan kukuh. Bahagian terpanjang pareo biasanya 1.4 m.

Tudung sarung

Terdapat banyak cara untuk mengikat sarung, jadi selendang itu boleh menggantikan beberapa item. Pelbagai fungsi adalah sangat penting untuk pelancong, jadi kami menasihatkan anda untuk memberi perhatian kepadanya!

Keanehan

Bagi penduduk asli, sarung adalah pakaian labuh penuh, silang antara skirt dan pakaian. Bagi orang yang berbeza, almari pakaian ini hanya wanita atau lelaki sahaja, untuk yang lain, ia dipakai oleh semua orang. Bergantung pada kemampanan tradisi kebangsaan, sarung telah bertukar menjadi pakaian perayaan dan keagamaan, yang biasanya dipakai untuk majlis-majlis yang luar biasa, atau telah menjadi elemen tersendiri orang Asli, menjadi sebahagian daripada pakaian seharian.

Orang asli menggunakan selendang yang diperbuat daripada fabrik semula jadi praktikal warna tradisional, dan pelancong memilih sarung ringan, patuh dan terbang yang diperbuat daripada kapas, sutera, sifon, dan satin. Cincin dan gesper khas membetulkan sarung, yang sangat selesa dipakai. Orang Thai sering membetulkan kain pada badan, meniru seluar lebar.

Keanggunan istimewa yang diberikan pakaian kepada wanita, pergerakan yang lancar dan keupayaan untuk menukar bentuk mereka dengan mudah menjadikan sarung sebagai objek yang menarik bagi pereka.Jadi, almari pakaian musim panas telah diisi semula dengan perincian sejagat dan cantik yang menjadikan imej itu misteri. Warna luar biasa, kombinasi dan corak unik mereka juga dicipta demi fesyen untuk selendang.

Selain kaedah tradisional mewarna dan menenun benang, mereka mula menggunakan lukisan pada kain (contohnya, batik atau ikat).

Sarung di pinggul

Membawa sarung ke rumah, anda boleh menjadikannya objek seni (beg, tudung atau selendang) atau pun barang dalaman (dalam bentuk langsir, cadar, panel, alas meja). Atau anda boleh memasukkannya ke dalam beg pakaian, menunggu perjalanan baru.

Bagaimana untuk mengikat?

Sarung mempunyai saiz yang besar, jadi jika anda mempunyai imaginasi, anda boleh mencipta imej romantis atau etnik. Selalunya, kain sarung diikat di pinggul atau pinggang seperti skirt.

Cara-cara mengikat kain sarung

Mari kita lihat cara-cara biasa untuk mengikat sarung. Kebanyakannya adalah mudah dan tidak akan mengambil masa yang lama.

Cara-cara mengikat kain sarung

Pilihan Caribbean

Membolehkan anda memilih ketinggian selendang pada badan: pada pinggul atau tinggi di bawah payudara. Membungkus diri anda dengan selendang, anda perlu mengikat ekor di hadapan dalam simpulan (ia boleh dibiarkan sama ada bebas atau tersembunyi). Kaedah yang lebih elegan berbeza kerana simpulan dibuat mengimbangi: mereka mengambil satu hujung, dan sebagai ekor kedua untuk simpulan, mereka hanya memintas sekeping kain di sepanjang bahagian atas. Selebihnya fabrik dibuat sebagai haruman, diselitkan perlahan-lahan ke dalam di pinggang dan dengan itu menutup simpulannya.

Sarung - Cara mengikat Caribbean

versi Thai

Mereka meletakkan fabrik secara menegak, membalut tepi pendek di sekeliling badan dan mengikatnya di hadapan. Bahagian bawah selendang dipintal dari satu atau kedua-dua sisi, hujungnya dinaikkan ke pinggang dan simpulan pertama disembunyikan dengan tirai ini. Anda boleh menjalankan kain dari bahagian bawah antara kaki, ini adalah bagaimana seluar harem diperolehi. Pilihan ini boleh dipercayai dan mudah digunakan.

Sarung - cara mengikat Thai

Di Burma

Jahit sarung di sepanjang tepi pendek, biarkan melalui lubang. Memakai "paip", mereka memintas "ekor kuda" di sepanjang pinggir atas, mengikatnya di hadapan, membuat lipatan melihat ke dalam. Simpulan ekor kuda dibalut ke dalam. Kaedah ini akan membantu menjadikan selendang menjadi skirt atau pakaian.

Pilihan paling mudah ialah melipat fabrik memanjang, lilitkan fabrik di sekeliling pinggul, dan ikat bahagian tepi atas. Ini akan melengkapkan skirt mini. Skirt asimetri yang cantik diperoleh dengan melipat sarung persegi.

Sarung mini skirt

Kelas induk akan membantu anda membuat pakaian dalam beberapa saat:

  • Melepasi kain di belakang anda, silang hujung atas di dada anda, gulungkannya ke dalam berkas dan ikat di belakang leher anda.
  • Biarkan sebelah tepi, angkat kain sarung atas dada, luncurkan selendang ke belakang dan lilitkan di badan, akan ada tindihan kain di bahagian belakang. Cuba biarkan sudut bawah selendang bebas di atas kain. Sudut atas kedua juga mungkin berada di sebelah. Hujung ini akan berfungsi sebagai tali: kami mengangkatnya ke atas dari bawah ketiak, kami mengikatnya di belakang leher.
  • Dengan cara yang sama, selendang yang lebih pendek boleh diikat pada satu bahu: bahagian tengah sarung berorientasikan ke satu sisi, sebaliknya, kain itu bertindih dengan ketiak, sudut selendang selepas salib ini dilipat menjadi. berkas, diangkat ke bahu dan diikat dari atas. Hasilnya adalah pakaian asimetri dalam gaya antik.

Ini adalah cara yang paling popular. Perlu mencuba untuk mencari versi anda sendiri, kerana corak yang dipilih dengan baik dan sarung yang diikat dengan betul akan menambah keanggunan pada angka itu.

Sebagai contoh, untuk wanita dengan payudara yang subur, lebih baik mengikat sarung seperti skirt, dan dengan yang kecil, membuat simpulan di dada. Lukisan menegak atau pepenjuru yang betul akan membantu memperbetulkan kesempurnaan. Selendang yang diikat di atas pinggang akan menambah ketinggian. Semakin sempit bahu, semakin tinggi sarung yang sepatutnya.

Sarung sebagai skirt untuk montel

pakai apa?

Orang asli memakai skirt ini dengan blaus istimewa. Tetapi seluruh dunia lebih suka menggunakan sarung sebagai sebahagian daripada pakaian pantai, digabungkan dengan pakaian renang yang berasingan dan sehelai, bahagian atas dan kasut terbuka ringan.

Sarung

Tudung yang elegan dan eksklusif boleh dipakai untuk pesta musim panas sebagai pakaian, melengkapkan pakaian dengan sandal bertumit atau platform. Selipar asas dan selipar pantai akan melengkapkan sebarang rupa sarung.Variasi dengan kasut dengan tali leher akan menjadi menarik, apabila reben, tali "memeluk" kaki.

Aksesori

Memandangkan spesifikasi pakaian musim panas sedemikian, dari aksesori anda boleh berhenti di topi, ikat kepala dan selendang. Hiasan yang terang juga akan mendapat tempat mereka. Ia boleh menjadi perhiasan murah, anting-anting berwarna-warni, gelang, rantai besar yang diperbuat daripada batu atau kaca. Set menarik kerang, karang, bulu.

Pantai kelihatan beg cinta yang diperbuat daripada bahan semula jadi: kapas, jerami, dll. Besar atau kecil, keras atau lembut seperti ransel, dalam bentuk yang paling pelbagai - ia bergantung pada pilihan dan keperluan anda.

Kancing-butang khas, seperti untuk selendang, membantu mengikat pakaian dengan selamat. Ia datang dalam pelbagai bentuk untuk menjadikan penampilan anda lebih canggih dan elegan. Pakai sarung sebagai pakaian, anda boleh mengikatnya. Tafsiran moden membenarkannya.

Sarung digabungkan dengan tali pinggang lebar

Penampilan musim panas tidak lengkap tanpa cermin mata hitam yang besar, kerana cermin mata inilah yang akan membantu melindungi mata anda daripada sinaran terik. Sarung, sebagai pakaian, bukan sahaja penghormatan kepada fesyen dan kecantikan, tetapi juga perkara yang sangat berfungsi dan selesa yang boleh menjadi elemen utama imej. Berbaloi untuk mendapatkan sepasang sarung untuk memudahkan anda menukar rupa anda setiap hari!

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah