Gaya dan model pakaian

Berpakaian dengan skirt loceng - percintaan dalam segala-galanya

Berpakaian dengan skirt loceng - percintaan dalam segala-galanya
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Sedikit sejarah
 3. Untuk siapa ia sesuai?
 4. Dengan lengan baju
 5. Panjang
 6. Petua Pemilihan
 7. pakai apa?

Almari pakaian wanita pastinya termasuk pakaian yang dibentangkan dalam gaya yang berbeza. Salah satu pakaian yang paling menarik, romantis dan feminin adalah pakaian dengan skirt berbentuk loceng. Wanita telah memakai pakaian sedemikian selama lebih daripada satu abad, dan kini kita akan mengetahui mengapa mereka mendapat permintaan di kalangan fesyen pada zaman kita.

Keanehan

Pakaian, kemuncaknya ialah skirt loceng, sangat selesa dan praktikal. Mereka mempunyai bahagian atas yang sesuai dengan bentuk tradisional dan skirt berkobar. Dalam gaya ini, anda boleh melihat kedua-dua pakaian perniagaan dan malam.

Berpakaian dengan skirt loceng dengan labuh tidak simetri

Model musim panas yang paling biasa dengan skirt loceng. Penggunaannya memberikan keselesaan dalam cuaca panas, kerana bahagian bawah pakaian tersebut tidak menyentuh kaki. Walau bagaimanapun, pilihan musim sejuk untuk pakaian gaya ini juga tidak biasa.

Untuk menjahit pakaian jenis ini, digunakan bahan yang mempunyai tekstur yang agak lasak. Ia boleh menjadi bulu, linen, kulit, kapas atau fabrik lain yang serupa. Ciri bahagian bawah pakaian dengan skirt loceng adalah pengembangan tanpa langsir dan lipatan, jadi sebarang cetakan pada pakaian tersebut kelihatan menarik dan tidak berkedut.

Sedikit sejarah

Pakaian pertama, skirt yang menyerupai loceng terbalik, mula dipakai pada abad ke-17. Di bawahnya terdapat skirt crinoline yang gebu, menjadikan pakaian itu besar dan menarik. Pakaian sedemikian untuk majlis-majlis khas dicipta dengan kereta api panjang.

Berpakaian dengan skirt loceng dengan kereta api abad ke-17

Lama kelamaan, panjang pakaian dengan skirt loceng mula berkurangan, dan tali yang ketat dan korset tegar menjadi perkara masa lalu. Pakaian hari ini gaya ini dihalang dalam bentuk, dan potongannya sangat singkat. Lebih-lebih lagi, pakaian sedemikian sangat popular di kalangan gadis yang ingin mencipta rupa romantis dan feminin.

Untuk siapa ia sesuai?

Kelebihan utama pakaian gaya ini adalah keupayaan untuk menyembunyikan paha gadis itu, oleh itu, pakaian sedemikian kelihatan baik pada kecantikan dengan pinggul yang terlalu sempit, dan pada wanita yang mempunyai pinggul yang ketara.

Berpakaian dengan skirt loceng untuk kanak-kanak perempuan dengan bentuk segi empat tepat
 • Sekiranya angka gadis itu menyerupai pir, dengan bantuan skirt, loceng akan menyembunyikan bahagiannya yang paling besar.
 • Bagi wanita yang bahunya agak lebar (angka itu serupa dengan huruf T), pakaian gaya ini akan menambah kelantangan di bahagian bawah, yang akan menjadikan siluet lebih berkadar.
 • Bagi kanak-kanak perempuan dengan angka jam pasir, mereka tidak dinasihatkan untuk memakai pakaian dengan skirt loceng, kerana dalam pakaian sedemikian bahagian cantik mereka akan disembunyikan.

Dengan lengan baju

Pakaian, skirt yang serupa dengan loceng, boleh dengan tali bahu, serta dengan lengan panjang atau pendek. Sekiranya model pakaian itu meriah dan elegan, bahagian atasnya boleh diwakili oleh korset, dan lengannya hilang.

Panjang

Pendek

Pakaian gaya ini dengan skirt mini biasanya dibeli untuk musim panas. Kanak-kanak perempuan kurus dengan kaki langsing kelihatan terbaik dalam pakaian pendek dengan skirt loceng. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk mengelakkan pakaian ultra-pendek, kerana ia boleh mengembangkan pinggul secara visual.

Midi

Pakaian paras lutut gaya ini disyorkan untuk kedua-dua gadis kurus dan cantik dengan pinggul yang subur. Model dengan panjang sederhana, di mana pinggangnya sedikit tinggi, sangat popular.

Panjang

Pakaian dengan skirt loceng ke lantai adalah praktikal dan selesa. Biasanya ini adalah pakaian musim panas yang diperbuat daripada fabrik ringan semula jadi. Selalunya ia dibentangkan dalam warna terang. Pakaian di mana bahagian atasnya berwarna monokromatik dan skirt panjang berwarna-warni (dan sebaliknya) juga kelihatan menarik.

Petua Pemilihan

Apabila memilih panjang pakaian dengan skirt loceng, anda harus mengambil kira rupa kaki gadis itu. Lebih langsing dan lebih menarik mereka, pakaian yang lebih pendek boleh anda beli. Untuk garis leher, nilai bahagian atas badan anda terlebih dahulu. Jika leher anda boleh dipanggil kemas, dan lengan anda cantik, anda boleh memilih pakaian dengan garis leher bulat, segi tiga atau persegi dengan selamat. Jika payudara anda kecil, cari model yang mempunyai bahagian atas yang cerah dan trim hiasan di garis leher.

Gambar pada pakaian dengan skirt loceng

Warna dan warna pakaian sedemikian dipilih dengan mengambil kira keutamaan peribadi. Warna terang atau terang paling popular untuk pakaian musim panas. Dalam pakaian putih dengan skirt loceng, gadis itu akan kelihatan segar dan muda. Pakaian merah sesuai dengan keindahan yang berani dan mewah, dan dalam pakaian hitam gaya ini, seorang gadis akan kelihatan misteri dan ketat.

pakai apa?

Untuk pakaian dengan skirt loceng, anda boleh memakai jaket dan jaket yang dipotong, serta blazer yang dipasang. Dengan model malam pakaian sedemikian, bolero dengan lengan panjang kelihatan bagus. Lebih-lebih lagi, jika warna pakaian itu beraneka ragam, penambahan itu hendaklah monokromatik.

Kot untuk berpakaian dengan skirt loceng

Beg tangan untuk sut gaya ini dipilih dengan mengambil kira tujuan - jika ia adalah pakaian perniagaan, beg kasual yang luas sesuai untuknya, dan klac yang elegan harus dipilih untuk pakaian yang elegan.

Aksesori

Jumlah perhiasan yang berlebihan untuk pakaian dengan skirt loceng adalah tidak diperlukan. Pakaian itu sudah kelihatan meriah dan cerah. Kalung kecil atau manik panjang, serta anting-anting bersaiz sederhana sudah memadai.

Barang kemas dan aksesori untuk pakaian dengan skirt loceng

Dengan pakaian sedemikian, anda boleh memakai tali pinggang kulit dalam warna pakaian. Sekiranya tali pinggang mempunyai warna yang berbeza, ia akan membantu untuk menyerlahkan pinggang.

Kasut

Apabila memilih kasut untuk gaya ini, pertimbangkan juga tujuan pakaian:

 • Jika ini adalah model gaya perniagaan, kasut dengan tumit sederhana akan sesuai dengannya.
 • Jika anda mempunyai gaun malam dengan skirt loceng, anda boleh memakai tumit stiletto.
 • Untuk pakaian jenis ini, di mana anda akan pergi kencan atau berjalan-jalan, ia dibenarkan memakai sandal atau balet flat.
 • But tinggi gaya klasik sangat sesuai untuk model hangat.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah