Gaya dan model pakaian

Berpakaian dengan skirt separuh matahari - nota genit dalam imej

Berpakaian dengan skirt separuh matahari - nota genit dalam imej
Kandungan
  1. Keanehan
  2. Untuk siapa ia sesuai?
  3. pakai apa?

Gadis-gadis moden sangat bertuah, kerana kami mempunyai akses kepada semua pengetahuan dan semua pengalaman dalam bidang pakaian dan fesyen yang dikumpul oleh nenek moyang kami selama beribu tahun. Kami mempunyai banyak pilihan bahan dan alatan untuk menjahit, majalah fesyen, kedai dan atelier. Itulah sebabnya fesyen hari ini sangat berubah-ubah: kita boleh membuat apa-apa fantasi, mana-mana pakaian yang paling luar biasa menjadi kenyataan. Hampir setiap musim, pereka fesyen mengimbas kembali trend dari masa lalu dan memberi mereka kehidupan baru. Dalam artikel hari ini kita bercakap tentang pakaian dengan skirt separuh matahari - pakaian yang dipakai oleh wanita bangsawan di Eropah zaman pertengahan.

Keanehan

Skirt separuh matahari adalah saudara terdekat skirt matahari. Mungkin semua orang tahu rupa yang terakhir: skirt kembang yang dipotong dalam bulatan dari sehelai kain. Skirt matahari biasanya tidak mempunyai jahitan sisi, tiada celah, tiada pengikat. Selalunya pakaian ini mempunyai pinggang yang dipotong.

Skirt separuh matahari sangat mirip dengannya, tetapi ia kurang gebu, kerana ia dijahit dari sekeping kain separuh bulatan. Oleh itu, skirt sedemikian sentiasa mempunyai sekurang-kurangnya satu jahitan. Pengecualian ialah corak lilit: ia biasanya lancar.

Pakaian dengan skirt separuh matahari boleh menjadi apa-apa panjang: terdapat model di lantai, midi, serta pakaian yang sangat pendek. Yang paling popular hari ini ialah model panjang sederhana, dengan korset yang ketat, garis leher separuh bulatan dan lengan panjang. Pakaian gaya retro ini kelihatan sangat comel dan romantis. Ia dijahit daripada fabrik padat yang mengekalkan bentuknya dengan baik.

Gaun labuh pertengahan dengan skirt separuh matahari yang diperbuat daripada satin padat

Pakaian dengan skirt separuh matahari adalah pakaian yang agak terkawal, walaupun pada hakikatnya skirt berlipat memberikan imej sedikit keseronokan. Pakaian sedemikian akan sesuai hampir di mana-mana.Di dalamnya anda boleh pergi belajar, bekerja, teater, restoran atau perjumpaan mesra dengan selamat.

Untuk siapa ia sesuai?

Gaun dengan skirt separuh matahari adalah model yang sangat berjaya yang sesuai dengan jenis badan yang berbeza. Terima kasih kepada korset yang ketat dan labuh yang melebar, pakaian itu membentuk bahagian yang sangat feminin kepada angka itu.

Gadis langsing akan kelihatan seperti bunga halus dalam pakaian sedemikian. Tetapi wanita muda yang boleh berbangga dengan bentuk yang menyelerakan tidak perlu takut dengan siluet sedemikian. Bahagian atas tertutup menutupi kepenuhan bahu dan lengan dengan baik, tetapi ia tidak menyembunyikan payudara yang subur. Pinggul tebal tersembunyi di bawah skirt gebu.

Berpakaian dengan skirt separuh matahari dengan bahagian bawah tidak simetri untuk wanita langsing

Pakaian ini dengan sempurna akan membantu menutupi ketidaksempurnaan angka berikut:

  • Jika anda menganggap perut anda sebagai kawasan masalah anda, maka pakaian dengan skirt separuh matahari akan berjaya menyembunyikan kecacatan ini. Kain padat bahagian atas tidak akan menutupi bulge, dan skirt gebu, yang dipasang pada kuk, akan mengalih perhatian perhatian dari garis pinggang.
  • Jika anda mempunyai kaki tembam, lebih baik memilih pakaian dengan skirt tidak lebih tinggi daripada pertengahan lutut. Model ini mampu mengimbangi bahagian bawah yang berat, terutamanya dengan kasut tumit tinggi.
  • Satu lagi masalah yang akan membantu skirt separuh matahari untuk mengatasi adalah pinggul yang terlalu sempit (biasa untuk kanak-kanak perempuan dengan jenis angka "segi empat tepat". Skirt berkobar meningkatkan perbezaan antara pinggang dan pinggul, membawa angka itu lebih dekat kepada ideal yang dihargai.

pakai apa?

pakaian

Pakaian dengan skirt separuh matahari akan menjadi salah satu item asas almari pakaian anda, berdasarkan mana anda boleh membuat imej asal yang berbeza. Ia akan sesuai dengan kedua-dua jaket gaya perniagaan dan jaket denim. Dalam cuaca sejuk, anda boleh memakai baju hujan atau jaket kulit pada pakaian.

Kasut

Mana-mana pakaian kelihatan paling harmoni dengan kasut dengan tumit dan "separuh matahari" - tidak terkecuali. Kasut klasik atau sandal anggun adalah iringan terbaik untuk pakaian sedemikian. Walau bagaimanapun, but bertumit tinggi yang elegan akan kelihatan sama baiknya. Fesyen moden membolehkan gabungan pakaian feminin dengan kasut atau but berat - mereka yang suka bereksperimen dengan gaya pasti akan menyukainya.

Aksesori

Pakaian dengan skirt separuh matahari sesuai dengan pelbagai aksesori dalam gaya 50-an dan 60-an abad yang lalu: beg tote bulat kecil, cermin mata hitam besar, sarung tangan cerah, ikat kepala dengan busur, dll. Selalunya, kanak-kanak perempuan memakai pakaian sedemikian dengan tali kulit di pinggang.

Hiasan

Pakaian dengan skirt separuh matahari tidak memerlukan banyak perhiasan, cukup satu perincian yang terang dan menarik, contohnya, kalung manik besar, cincin dengan batu besar atau anting-anting bentuk yang luar biasa.

2 ulasan

Cantiknya gaun merah Dita Von Teese!

Alexandra 25.02.2016 20:38

Saya suka pakaian dengan skirt seperti ini! Flared memberikan sosok feminin, menjadikan pinggul lebih bulat.

Fesyen

kecantikan

rumah