Gaya dan model pakaian

Pakaian pinggang rendah - revolusi dalam fesyen wanita

Pakaian pinggang rendah - revolusi dalam fesyen wanita
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Varieti
 4. Dengan skirt kembang
 5. Panjang
 6. Baju Pengantin
 7. Pilihan petang
 8. Adakah ia muat lengkap?
 9. Petua Pemilihan
 10. pakai apa?
 11. Aksesori
 12. Kasut

Keanehan

Pakaian berpinggang rendah moden adalah ucapan dari tahun 1920-an. Pada masa itulah revolusi sebenar berlaku dalam sejarah fesyen wanita. Dalam perjuangan untuk persamaan dengan lelaki, wanita mula meninggalkan skirt panjang dan gebu dan mula mencari penyelesaian baru untuk diri mereka sendiri. Pakaian berpinggang rendah kelihatan berbeza dengan pakaian empayar dan korset, menekankan bentuk feminin. Garis pinggang yang disesarkan menjadikan siluet lebih rata dan lebih segi empat tepat. Oleh itu, pakaian itu menjadikan sosok itu sedikit kebudak-budakan. Di samping itu, ia adalah mudah untuk bergerak, menari dan bermain sukan di dalamnya.

Pakaian Pinggang Jatuh 20an

Untuk siapa ia sesuai?

Pakaian berpinggang rendah muncul semasa Perang Dunia Pertama. Kemudian cita-cita kecantikan wanita tidak lagi menjadi makhluk yang lapang, rapuh, dan mata lelaki beralih kepada gadis-gadis yang kuat dan atletik yang dapat mengatasi kerja keras. Ini tercermin dalam gaya pakaian wanita. Pakaian berpinggang rendah paling sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan sosok yang sporty: tinggi dan berbahu lebar.

Jika anda jenis "segi empat tepat" atau "segitiga terbalik", anda boleh memakai pakaian sedemikian dengan selamat. Kanak-kanak perempuan dengan pinggul lebar, serta mereka yang bertubuh pendek, harus mengelakkan pakaian dengan garis pinggang yang mengimbangi.

Varieti

Model yang mendapat permintaan terbesar ialah pakaian sarung dengan pinggang rendah. Ia telah lama menjadi klasik sebenar, dan hampir semua gadis menyukainya. Ringkas, elegan, ia kelihatan hebat pada sebarang bentuk badan dan sesuai untuk pelbagai majlis.

Pakaian Gingham Pinggang Rendah Midi

Sack-line. Ini adalah gaya pakaian yang dikaitkan dengan era jazz.Ia melambangkan penolakan korset yang tidak selesa dan pakaian ketat. "Sack-lini" ialah pakaian longgar dengan tali spageti, dengan potongan besar di bahagian belakang dan skirt berpotongan yang bermula hampir dari pinggul.

Pakaian Charleston. TAuger datang kepada kami dari 20-an abad yang lalu. Ini adalah pakaian pendek dengan potongan lurus, dihiasi dengan hiasan berbilang lapisan, pinggir, labuci, bulu, labuci, dll.

Dengan skirt kembang

Garis pinggang rendah digabungkan dengan skirt gebu adalah gaya yang sangat popular untuk pakaian malam.

Pakaian bertingkat rendah dengan skirt asimetri gebu

Sekiranya pakaian itu panjang, maka ia akan dipanggil siluet atau berbentuk A. Pakaian ini sesuai dengan hampir semua angka. Gadis gemuk sering memilih pilihan khusus ini. Dengan syarat bahawa pakaian itu mempunyai korset yang ketat, ia menyesuaikan angka dengan sempurna. Pakaian pendek dengan pinggang rendah dan skirt penuh tidak sesuai untuk semua orang. Hanya dengan pinggul yang sempit dan kaki langsing, anda akan kelihatan sempurna dalam pakaian sedemikian.

Panjang

Secara tradisinya, pakaian berpinggang rendah tidaklah panjang, kerana ia muncul pada saat ketika wanita akhirnya memutuskan untuk meninggalkan pakaian paras lantai. Walau bagaimanapun, hari ini anda boleh melihat pakaian sedemikian dengan panjang yang sangat berbeza.

Gaun Pinggang Rendah Labuh Midi

Panjang

Gaun panjang dengan pinggang rendah boleh sama ada gaun malam yang canggih atau pakaian ringan untuk berjalan. Pakaian siluet klasik, yang sering dipilih oleh pengantin perempuan, tergolong dalam kategori pertama. Pakaian sedemikian adalah jalan keluar yang bagus untuk ibu mengandung yang ingin menyembunyikan perut yang muncul. Rok longgar, berkumpul dalam lipatan yang indah, menjadikan imej feminin dan romantis.

Midi

Midi adalah panjang klasik untuk pakaian berpinggang rendah - lagipun, seabad yang lalu, wanita masih tidak membenarkan diri mereka untuk banyak membuka kaki mereka.

Pakaian Pinggang Tengah

Gaun pertengahan adalah pilihan serba boleh yang sesuai untuk hari bekerja dan malam perayaan. Bagi model dalam gaya kasual, pinggang biasanya diturunkan beberapa sentimeter sahaja. Kesesuaian ini paling optimum untuk skirt dengan potongan yang berbeza - sempit, berkobar atau berlipat.

Pendek

Pakaian dengan pinggang rendah dan skirt mini adalah pilihan koktel yang agak popular. Jika pakaian ini benar-benar sesuai dengan anda, maka anda akan kelihatan sangat berfaedah dengan latar belakang pakaian bodycon tradisional.

Pakaian pendek bertingkat rendah dengan skirt asimetri

Gaun pendek dengan pinggang rendah juga boleh menjadi pilihan untuk pakaian kasual atau sukan. Kesesuaian yang longgar membolehkan anda bergerak secara aktif, jadi dalam pakaian sedemikian anda boleh dengan selesa roller-skate, bermain tenis, dll.

Baju Pengantin

Setiap hari semakin ramai pengantin membuat keputusan memihak kepada gaun berpinggang rendah. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, gaya ini kekal sebagai trend sebenar dalam fesyen pengantin.

Pakaian Pengantin Bustier Pinggang Rendah

Sebagai peraturan, gaun pengantin dengan pinggang rendah mempunyai dua elemen penting: korset atau korset dan skirt panjang dan gebu. Bersama-sama, ini mencipta siluet yang sangat cantik. Pakaian sedemikian menunjukkan keindahan leher dan bahu pengantin perempuan, menekankan dada dan pinggang, dan juga menutup semua kawasan masalah. Pakaian perkahwinan berpinggang tinggi sangat canggih sehinggakan stylist menasihatkan pengantin perempuan untuk bertahan dengan barang kemas yang minimum dan memilih gaya rambut yang sangat ringkas.

Pilihan petang

Cinta terbesar di kalangan fesyen digunakan oleh dua jenis pakaian malam berpinggang rendah. Yang pertama ialah model gaya jazz yang telah menjadi popular terima kasih kepada rumah fesyen Gucci.

Pakaian Pinggang Rendah Gucci Jazz

Bagaimana rupa mereka, anda boleh bayangkan dengan mudah jika anda masih ingat filem "The Great Gatsby". Pakaian kecil, lurus atau sedikit dipasang, dengan hiasan mewah. Sulaman, renda, manik, rhinestones - tidak boleh terlalu banyak hiasan. Variasi kedua adalah pakaian dengan pinggang rendah dan skirt lurus panjang, yang dicipta oleh rumah fesyen Chanel. Ia diperbuat daripada fabrik nipis, berterbangan dan mempunyai hiasan yang ringkas tetapi mahal.

Adakah ia muat lengkap?

Pakaian berpinggang rendah sangat bagus untuk berat badan berlebihan, kerana gaya ini membolehkan anda menyesuaikan angka secara visual.

Berpakaian dengan pinggang rendah untuk gemuk

Jika anda mempunyai perut, maka pakaian kain regangan yang memeluk pinggang bukan untuk anda. Tetapi model dengan garis pinggang yang diturunkan memberikan bahagian atas angka itu bentuk segi empat tepat, dengan itu menyembunyikan semua bahagian yang menonjol. Peha yang subur tidak boleh disembunyikan dengan pakaian ini, tetapi seluar dalam pembetulan menyelesaikan masalah. Tetapi lengan dan bahu yang montok boleh diimbangi dengan skirt yang agak gebu. Bagi kanak-kanak perempuan dengan bentuk yang mewah, lebih baik memilih model dengan skirt tidak lebih tinggi daripada lutut. Dan jangan lupa tentang tumit - ini akan membuatkan anda kelihatan lebih anggun.

Petua Pemilihan

 • Butiran pakaian boleh menekankan kelebihan anda, atau sebaliknya, merosakkan segala-galanya. Jika anda mempunyai payudara yang mewah, perhatikan model dengan garis leher yang cantik dan luar biasa. Kulit leher dan bahu yang sempurna adalah sebab yang bagus untuk membeli gaun dengan korset terbuka tanpa tali. Tangan yang anggun diserlahkan dengan lengan pendek dan gebu.
 • Anda perlu berhati-hati dengan panjang gaun berpinggang rendah, terutamanya jika anda tidak boleh berbangga kerana tinggi. Gadis-gadis tinggi boleh memilih model apa-apa panjang untuk diri mereka sendiri, tetapi untuk wanita muda kecil adalah lebih baik untuk kekal pada pakaian dengan skirt ke lantai.

pakai apa?

Pilihan iringan untuk gaun berpinggang rendah bergantung secara langsung pada pakaian itu sendiri. Jika ini adalah pakaian malam klasik, maka tiada apa yang diperlukan untuknya kecuali kasut, beg tangan dan barang kemas. Pakaian bertema 1920-an boleh dilengkapkan dengan aksesori dari era itu - topi kecil, ikat kepala, boas atau dompet rantai manik. Pakaian kasual boleh digabungkan dengan hampir semua perkara. Pakaian ini akan kelihatan baik dengan baju hujan, jaket denim atau jaket kulit. Pakaian pendek yang sporty boleh dipakai dengan seluar jeans kurus atau legging.

Aksesori

Bagi kebanyakan kita, pakaian dengan garis pinggang yang rendah dikaitkan dengan fesyen awal abad yang lalu. Untuk mencipta imej perhiasan yang harmoni untuk pakaian sedemikian, anda perlu memilih yang sesuai.

Hiasan untuk pakaian dengan pinggang rendah

Pakaian malam untuk wanita pada zaman itu merangkumi konsep glamor - terdapat begitu banyak kemewahan dan kemegahan di dalamnya. Pakaian untuk majlis-majlis khas harus disertakan dengan perhiasan yang indah atau perhiasan pakaian dalam gaya retro: manik-manik panjang yang diikat dalam simpulan, anting-anting loket berkilauan, gelang dan cincin dengan batu besar. Cuma jangan letak semuanya sekaligus - sepasang barang kemas sudah memadai.

Kasut

Garis pinggang yang disesarkan secara visual menjadikan anda lebih rendah, dan kaki anda lebih pendek sedikit. Oleh itu, tugas utama apabila memilih kasut adalah memilih kasut yang akan melancarkan kesan ini. Ini bermakna anda perlu melepaskan kasut bertapak rata, serta but tinggi dan but, yang juga akan "memotong" kaki secara mendatar.

Kasut untuk pakaian dengan pinggang rendah

Pilihan terbaik ialah kasut bertumit tinggi atau sandal. Kasut dalam warna kuning air dan ketat akan menjadi pilihan yang sangat baik, kerana, pertama, mereka akan sesuai dengan hampir semua pakaian, dan kedua, mereka akan memanjangkan kaki anda secara visual.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah