Pengering rambut

Pengering rambut Braun: ciri dan model popular

Pengering rambut Braun: ciri dan model popular
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Model popular
 3. Peraturan pemilihan
 4. Petua Penggunaan

Semua orang mengambil berat tentang penampilan dan rambut mereka. Keringkan keriting, letakkannya dalam gaya rambut yang cantik - ini adalah bagaimana setiap pagi seks adil bermula. Pengering rambut akan membantu anda menjimatkan masa, mengelakkan rambut anda daripada kering dan menjadikan keseluruhan proses penggayaan lebih mudah. Dalam artikel ini kita akan bercakap tentang model Braun, kelebihan dan kekurangannya, ciri penggunaan dan peraturan pemilihan.

Keanehan

Dalam beberapa peranti penjagaan rambut, berus pengering rambut berdiri di tempat yang istimewa, kerana aksesori ini boleh melaksanakan fungsi pengering rambut, besi keriting dan sikat. Mengikut kaedah membetulkan muncung, terdapat pengering rambut dengan berus tetap dan berputar.

Perbezaan antara satu jenis dan yang lain ialah dalam kes pertama, lampiran berus bulat dilekatkan dengan selamat pada badan, dan untuk membuat keriting, anda perlu menghidupkan pengering rambut dengan menggulung rambut anda di atasnya. Dan dalam kes kedua, anda hanya perlu menekan butang, dan lampiran akan bertukar sendiri.

Setiap jenis mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri. Pengering rambut dengan muncung tetap lebih dipercayai dan tahan lama, tetapi memerlukan sedikit kemahiran untuk digunakan. Pengering rambut dengan muncung berputar adalah mudah dan mudah digunakan. Malah individu yang tidak memahami apa-apa dalam pendandan rambut dengan mudah boleh menjadikan diri mereka gaya rambut ajaib dengan bantuan aksesori sedemikian.

Tetapi berbanding dengan jenis pertama, peranti sedemikian lebih berubah-ubah dan terdedah kepada kerosakan. Di bawah jenama Braun, hanya pengering rambut dengan berus tetap dihasilkan.

Kelebihan pengering rambut Braun ialah:

 • keterjangkauan;
 • kualiti yang baik;
 • kehadiran beberapa muncung;
 • keupayaan untuk mengawal suhu udara keluar;
 • kekompakan dan berat yang rendah.

Kelemahannya termasuk:

 • bilangan model yang kecil;
 • kekurangan pembaris dengan berus berputar.

Model popular

Untuk lebih jelas, ciri teknikal utama pengering rambut Braun disusun dalam jadual.

Penunjuk

Rambut Satin 5 AS530

Rambut Satin 7 IONTEC AS720

Rambut Satin 3 AS330

kuasa, kWt

1,0

0,7

0,4

Berat, kg

0,41

0,4

0,6

Bilangan mod suhu

4

3

2

Panjang kabel, m

2

2

2

muncung

2 berus bulat (2.9 dan 3.9 cm) dan berus pengering isipadu

Bulat dan sikat untuk menghasilkan jumlah akar

2 berus bulat (1.8 dan 3.6 cm), berus pengering isipadu

Nota (edit)

penjana wap

Fungsi pengionan

Salutan seramik

Seperti yang anda lihat dari data di atas, setiap model mempunyai bonusnya sendiri: AS720 ia adalah fungsi mengion udara ekzos untuk pengeringan dan penggayaan rambut yang lebih lembut, AS530 - wap untuk membantu anda menggayakan rambut yang bersih dan kering. Salutan seramik dilaksanakan dalam model AS330, mengelakkan keriting anda daripada terlalu panas semasa mengeringkan.

Peraturan pemilihan

Apabila memilih model pengering rambut, pastikan anda memberi perhatian kepada penunjuk tersebut.

 • Bahan badan dan elemen individu. Sudah tentu, untuk pengering rambut di rumah, ini bukanlah ciri penting seperti peranti profesional, tetapi masih, hayat perkhidmatan peranti anda bergantung pada kualiti bahan mentah.
 • Saiz dan bilangan muncung. Bahagian yang boleh ditanggalkan (lampiran) mesti dipasang dengan selamat pada badan dan mudah dikeluarkan jika terdapat keperluan untuk menukar berus. Juga perhatikan bahan bulu - ia boleh diperbuat daripada plastik, gentian semula jadi, atau gabungan kedua-duanya.
 • Kuasa peranti. Lebih banyak kuasa, lebih cepat dan lebih baik pengering rambut mengeringkan rambut. Dengan rambut pendek dan nipis, kriteria ini tidak begitu penting, tetapi hanya jika anda pemilik tocang panjang, tebal dan berat.
 • Ketersediaan fungsi tambahan. Tambahan yang sangat penting ialah kehadiran pengion, kerana pengionan membolehkan anda mengeringkan rambut anda dengan lebih berhati-hati, dan juga memudahkan penggayaan. Kehadiran penjana stim dalam reka bentuk juga merujuk kepada kelebihan tambahan mana-mana model.
 • Kord kuasa mestilah cukup panjanguntuk memastikan keselesaan penggayaan anda. Panjang yang sama dengan dua meter atau lebih dianggap mudah.
 • Kehadiran beberapa rejim suhu dan keupayaan untuk melaraskan kelajuan aliran udara keluar.

Petua Penggunaan

Mari kita ingat beberapa perkara penting dari manual arahan untuk peranti.

 • Jangan sekali-kali menggunakan radas ini berhampiran air terbuka. Kelembapan tidak sepatutnya terkena.
 • Jauhkan pengering rambut daripada kanak-kanak dan haiwan peliharaan. Jangan biarkan perkakas tanpa pengawasan atau biarkan ia bermain. Jangan benarkan orang kurang upaya menggunakan pengering rambut.
 • Jangan balut kord kuasa di sekeliling peranti. Sudah tentu, dengan cara ini anda menjimatkan ruang untuk menyimpan aksesori, tetapi pada masa yang sama mengurangkan hayat perkhidmatannya. Kekusutan mikroskopik dalam wayar logam yang berlaku dengan kaedah penyimpanan ini tidak lama lagi akan menyebabkan kerosakan dan kegagalan kabel bekalan kuasa.
 • Jangan cuba membaiki sendiri pengering rambut jika ia rosak. Anda lebih baik mempercayai profesional.

  Juga, jangan lupa tentang ciri-ciri individu rambut anda semasa menggayakan. Jadi, nasihat untuk pemilik rambut panjang dan tebal.

  • Selepas mencuci rambut anda, keringkan rambut anda dengan sedikit tuala.
  • Untuk gaya yang lebih tahan lama dan "springy", anda boleh menggunakan mousse.
  • Kini anda perlu membahagikan rambut ke bahagian atas dan bawah, sambil menyematkan helai "mahkota" dengan jepit rambut (supaya tidak mengganggu).
  • Jika anda mengambil lampiran berus berdiameter lebih besar, kemudian pisahkan lebih banyak helai untuk pengeringan dan penggayaan. Sikat perlahan-lahan dan lilitkan di sekeliling pengering rambut. Tunggu sehingga rambut benar-benar kering dan berhati-hati lepaskan pengering rambut dari keriting yang digulung. Untuk kesan lentik semulajadi, lilitkan satu helai ke arah muka anda, dan helai seterusnya begitu juga sebaliknya.
  • Selepas anda mengeringkan dan menggayakan semua helai yang longgar, lepaskan rambut yang disisir dan lakukan langkah yang sama dengannya seperti yang lebih rendah.
  • Menyikat rambut anda selepas penggayaan tidak disyorkan.

  Jika anda mempunyai panjang rambut sederhana, pertimbangkan garis panduan berikut.

  • Untuk membuat keriting kecil, gunakan Narrow Nozzle seperti yang diterangkan di atas.
  • Untuk membulatkan hujung rambut anda dan mencipta kelantangan tambahan, anda memerlukan lampiran berus yang lebih besar. Apabila mengeringkan rambut basah, mulakan dari belakang kepala. Dalam kes ini, adalah penting untuk bermula dari akarnya, menekan keriting pada bulu. Selepas meletakkan bahagian belakang kepala, mula bergerak ke arah kuil, pertama di sebelah, kemudian di sebelah yang lain. Selepas pengeringan pada akar, tarik helai atas sedikit dan anginkan hanya hujung helai.

  Jika anda mempunyai segi empat sama, maka untuk menggayakannya anda perlu menikam helai mahkota, mula-mula letakkan bahagian belakang kepala (seperti yang disyorkan untuk pemilik rambut sederhana) dan helai sisi, dan kemudian, lepaskan rambut tetap, keringkan dan gayakan mereka dengan cara yang sama. Pemilik potongan rambut budak lelaki, sangat pendek nampaknya tidak memerlukan pengering rambut, tetapi di sini anda boleh bereksperimen. Sudah tentu, hanya lampiran yang sangat kecil berguna di sini. Teruskan, buat, dan pengering rambut Braun akan menjadi pembantu anda yang amat diperlukan!

  Sudah tentu, hanya lampiran yang sangat kecil berguna di sini. Teruskan, buat, dan pengering rambut Braun akan menjadi pembantu anda yang amat diperlukan!

  Lihat di bawah untuk cara menggunakan pengering rambut Braun anda.

  tiada komen

  Fesyen

  kecantikan

  rumah