Set dapur

Ciri dan pemilihan dapur gantung

Ciri dan pemilihan dapur gantung
Kandungan
 1. Ciri-ciri dan manfaat
 2. Pilihan
 3. Nuansa

Kini terdapat banyak produk baharu di pasaran perabot dapur, tetapi reka bentuk set dapur dengan kesan terapung di udara adalah pengetahuan sebenar.

Perabot dapur datang dalam bentuk dan saiz yang berbeza, tetapi dapur gantung berbeza daripada semua yang lain dengan tepat dalam reka bentuk pangkalan bawah. Kabinet bawah tidak berdiri, seperti di dapur biasa, di atas lantai, tetapi digantung. Perlu diingat bahawa ia kelihatan sangat mengagumkan dan ajaib, mencipta ilusi alat dengar terapung.

Ciri-ciri dan manfaat

Kini hampir setiap dapur dilengkapi dengan beberapa jenis modul dinding. Kelebihan dapur gantung adalah tepat pada lokasinya. Sebagai peraturan, ia jarang berlaku kepada sesiapa sahaja untuk menggunakan ruang di bawah set kepala. Dan ia sangat sia-sia, kerana di sana anda boleh menentukan kedua-dua pembersih vakum dan multicooker.

Namun begitu, anda tidak sepatutnya mengacaukan sepenuhnya ruang di bawah kabinet, kerana perkara utama dalam dapur terapung adalah kekhususan gaya, dan bukannya mencari ruang penyimpanan tambahan untuk dapur atau peralatan lain. Storan terbuka di bawah almari akan kelihatan mengerikan.

Kini dapur sebegitu semakin popular, sebahagian besarnya disebabkan oleh penampilannya dan ilusi terapung di udara. Tetapi kelebihan utama alat dengar tersebut terletak pada ergonomiknya.

 • Ruang simpanan yang luas untuk peralatan dapur dan perkakas dapur.
 • Akses mudah ke mana-mana sahaja dalam set kepala.
 • Lebih banyak ruang memasak di permukaan kerja.
 • Ketinggian dan kedalaman kabinet yang selesa.
 • Set tidak mengganggu kerja di dapur, kaki tidak terletak pada papan bawah atau kaki.
 • Tidak mengganggu pembersihan lantai dapur.
 • Berfungsi dan praktikal.

Kabinet gantung ini adalah pendekatan futuristik untuk menyelesaikan masalah penyimpanan dan organisasi rasional ruang kerja di dapur. Ciri-ciri cemerlang kedua-dua pelan berfungsi dan estetik memungkinkan untuk menentukan dapur yang dipasang di dinding sebagai pilihan yang paling rasional dalam perancangan reka bentuk dapur.

Pilihan

Masalah semasa memilih set kepala itu sendiri sangat jarang berlaku. Pertama sekali, pemilik dipandu oleh rasa estetik mereka, serta keupayaan kewangan dan parameter dimensi dapur. Selalunya, masalah terletak pada keperluan untuk pemasangan yang kompleks.

Tetapi jika semuanya teratur dengan kewangan, saiz dan kemahiran dalam bermain-main, maka anda boleh memilih alat dengar yang ideal secara bebas walaupun tanpa bantuan profesional. Anda hanya perlu mengikuti beberapa cadangan.

 1. Tentukan zon pengedaran ruang dapur anda, ukur kawasan memasak, sepenuhnya seluruh perimeter dapur dan semak dengan dimensi pilihan dapur yang dicadangkan yang anda suka.
 2. Periksa semua unit dinding untuk kualiti. Anda hanya memerlukan set kepala yang dibuat untuk tahan lama - tahan lama dan berkualiti tinggi. Ingat, di dapur sentiasa terdapat kelembapan yang tinggi kerana memasak berterusan, jadi perabot mesti tahan kelembapan.
 3. Pastikan anda menyemak semua pengikat... Set itu hendaklah termasuk semua bolt sauh, lubang mata, pemegang, awning, pengikat untuk pintu kabinet. Sebelum membeli, anda harus memastikan bahawa di rumah anda tidak akan mengalami kejutan yang tidak menyenangkan semasa pemasangan, apabila tiba-tiba ternyata bahagian pengikat yang sangat penting hilang. Bahagian itu sendiri juga mesti diperbuat daripada bahan berkualiti.
 4. Semak tempoh jaminan untuk set kepala anda, baca dokumen pensijilan, semak sama ada semuanya betul.
 5. Pereka-pembina telah lama menggunakan saiz standard kabinet dinding 50 hingga 90, yang amat sesuai untuk pangsapuri yang selesa. Ketinggian kabinet tidak lebih daripada 90 cm, kedalaman dan lebar adalah separuh daripada nilai ini, rak dalaman kabinet tersedia.

Nuansa

Set dapur gantung hanya dicipta untuk dapur besar, kerana hanya di dalam bilik yang luas anda boleh benar-benar menghargai kesan terapung visual, bergerak sedikit dari perabot.

Di dapur, dalam apa jua keadaan, akan ada peti sejuk atau, katakan, mesin basuh pinggan mangkuk, yang sepatutnya berada di atas lantai. Kadang-kadang orang yang merancang untuk meletakkan perabot gantung cuba menaikkan peralatan rumah ini ke tahap yang sama dengan set sedemikian. Keputusan ini pada asasnya salah - biarkan mereka berdiri di atas lantai tanpa sebarang tergantung... Secara luaran, ini tidak akan kelihatan sangat menarik. Adalah lebih baik untuk meletakkan peti sejuk atau peralatan rumah berat lain sama ada di sisi, jika ruang mengizinkan, atau di sisi set kepala terapung.

Perlu diperhatikan fakta berikut: jika peti sejuk terapung tidak menyebabkan emosi ganas, maka set gantung meninggalkan pendapat yang bertentangan... Dapur sedemikian mempunyai banyak kelebihan - ia moden, asli, kelihatan mengagumkan dan mahal. Mereka mudah dijaga, dan memasak di dapur seperti ini adalah keseronokan sebenar.

Jika anda memutuskan untuk hanya mempunyai satu set berengsel, maka ingat tentang pengancing seragam pangkalan bawah untuk mengelakkan beban berlebihan dan ubah bentuk dinding itu sendiri.

Untuk maklumat tentang cara membaiki kabinet dapur yang tergantung, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah