Ski

Ciri-ciri ski gabungan

Ciri-ciri ski gabungan
Kandungan
  1. Penerangan
  2. Kajian model popular
  3. Nuansa pilihan

Ski gabungan - peluang untuk menyertai luncur dan luncur, menjimatkan pembelian ski merentas desa dan skate yang berasingan. Ini sama seperti membeli basikal gunung dan bukannya basikal jalan yang ringkas untuk memandu di sekitar bandar, terutamanya apabila bandar itu mempunyai kawasan pergunungan.

Penerangan

Ski kombi ialah ski klasik, yang ketegarannya telah dipertingkatkan lagi. Keupayaan untuk menunggang dalam gaya luncur dengan baik membezakan seorang atlet yang progresif dalam semua aspek daripada seorang amatur yang mudah. Untuk menunggang dalam gaya klasik, salap digunakan di bawah blok, yang membolehkan kaki di ski tidak tersebar apabila bergerak, manakala pelincir ini hanya mengganggu skating.

Ski gabungan berbeza daripada ski skating klasik atau semata-mata kerana apabila beralih ke skating, ia dibersihkan daripada gris, menggunakan satu lagi - gelongsor. Kelemahan kedua ialah ski gabungan tidak membenarkan atlet membuka sehingga 100% dalam kedua-dua gaya.

Peralatan sukan ini tidak melebihi 200 cm panjang. Apabila meluncur, ski gabungan lebih daripada 2 m akan mengganggu satu sama lain, kerana dalam kes ini mereka tidak terletak selari. Ini hampir dengan ski biasa kerana mereka entah bagaimana boleh menahan gaya skating. Tetapi bukan sebaliknya - skating tidak akan membenarkan anda menunggang dalam gaya klasik.

Fakta berikut mendorong atlit untuk membeli ski luncur. Sangat sukar untuk memilih pasangan ski yang ideal untuk meluncur dan untuk bermain ski biasa. Tetapi ini tidak bermakna bahawa pilihan sedemikian tidak perlu diteruskan. Selepas memilih ski mengikut berat, atlet memberi perhatian kepada panjangnya. Ski luncur menambah 10 cm pada ketinggian atlet, klasik - 25 cm, dan digabungkan - 15-20 cm.

Kajian model popular

Ski merentas desa Nordway XC Combi ialah ski rekreasi. Direka untuk pemula. Sesuai untuk lelaki dan wanita berumur 18 tahun ke atas.Teras dibuat mengikut teknologi teras Kayu, geometri dalam bahagian adalah 3x4.5 cm Versi CAP, tiada takuk, produk kekakuan rendah. Tepi gelongsor dibuat menggunakan teknologi Standard Base, tanpa platform. Ski dipasang di Rusia.

Madshus Activesonic Combi - model tahap yang sama seperti versi sebelumnya. Direka untuk rata-rata atlit terlatih dan atlet. Teknologi tambahan telah digunakan - Sintex dan LC Protect. Selebihnya parameter adalah sama seperti model sebelumnya.

Maklumat Syarikat Nama Syarikat: Madshus ACTIVE UNIVERSAL JR - direka untuk remaja. Tahap persediaan pelajar adalah "maju", olahraga. Untuk lelaki dan perempuan. Teras (rod) dibuat berdasarkan teknologi Paulownia Carbon Hybrid. Perkadaran geometri dalam bahagian ialah 44x42x43 mm. Reka bentuk adalah berdasarkan penyelesaian Torsion CAP. Tepi licin P-TEX 2000 Electra, produk serasi dengan pelekap NNN, berdasarkan platform NIS. Sederhana keras, dikilangkan dan dipasang di China.

Nuansa pilihan

Ski gabungan dipilih berdasarkan peraturan yang sama: ia adalah persilangan antara merentas desa dan luncur. Ketinggian pemain ski tidak boleh ditambah kepada nilai dalam sentimeter lebih besar daripada purata 17.5 cm. Kekakuan tidak boleh dipandang remeh: jika ini benar, maka mereka cuba menjual anda sama ada meluncur atau yang mudah, menganggapnya sebagai gabungan.

Pastikan jurujual (perunding, jurujual) memahami julat, menyusun ini dan kategori produk yang serupa. Jika dia, secara umum, bukan pakar dalam barangan ski, maka ia patut meninggalkan pembelian, atau menghubungi pakar lain. Walaupun terdapat persamaan antara ciri pilihan skating, ski klasik dan kombinasi, masih terdapat beberapa perbezaan.

Sekiranya berat atlet masa depan (atau amatur) bergantung pada peningkatan berbanding dengan penunjuk statistik purata, maka dalam pelbagai jenis ski yang tersedia dipilih mengikut ciri-ciri yang mempunyai nilai hampir maksimum. Dalam keadaan yang bertentangan, apabila pengguna tidak mempunyai binaan purata, nilai parameter produk cenderung hampir minimum.

Seseorang yang bertubuh kecil tidak boleh memecut dengan peralatan ski yang terlalu panjang, kecuali ketika menuruni gunung. Pengguna tinggi dengan ski kecil hanya akan jatuh ke dalam salji, tetapi paling baik dia hanya perlu meluncur. Walau bagaimanapun, pada peringkat awal, ski yang dipendekkan, dalam had yang dibenarkan untuk ketinggian pengguna tertentu, akan membantu membiasakan diri dengan teknik pergerakan, apabila terdapat sedikit atau tiada pengalaman sama sekali. Setelah belajar, mengasah kemahiran, kemahiran bermain ski sekurang-kurangnya ke tahap "pengguna lanjutan", anda boleh menjual ski sedia ada dan membeli yang lebih lama.

Jika di bandar atau wilayah anda tidak ada ski gabungan yang sesuai, atau mereka ternyata terlalu mahal, maka disyorkan untuk memilih bukan ski luncur, tetapi yang klasik dengan panjang yang dipendekkan. Ini menjelaskan permintaan yang lebih rendah untuk kasut luncur - berbanding dengan yang klasik, kerana kelebihan yang jelas dari yang terakhir.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah