Reka bentuk manikur

Semua tentang manicure dengan bunga kering

Semua tentang manicure dengan bunga kering
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Apakah bunga kering yang digunakan?
 3. Apa yang perlu dilampirkan bunga kering?
 4. Idea reka bentuk

Manicure yang baik adalah bahagian yang sangat diperlukan dari mana-mana imej wanita moden. Marigolds yang dihias akan menjadikan seks yang adil lebih rapi dan yakin diri. Fesyen untuk manicure berubah dengan cepat dan membuat pelarasan sendiri kepada gaya kecantikan. Trend kuku pada tahun 2021 ialah salutan menggunakan bunga kering.

Seterusnya, kita akan bercakap tentang ciri-cirinya, teknik penciptaan, serta idea reka bentuk yang paling relevan.

Keanehan

Bunga kering adalah salah satu elemen hiasan yang termasuk dalam rangkaian produk reka bentuk kuku yang begitu luas. Bahan semula jadi akan sentiasa relevan dalam piawaian kecantikan... Bahan-bahan semula jadi tidak mungkin memberi laluan kepada rhinestones tiruan, labuci, reben dan aksesori lain. Kerapuhan dan keanggunan bunga atau daun kering memberikan kelembutan dan ekspresi yang istimewa kepada tangan gadis itu.

Hiasan akan kelihatan hebat pada kedua-dua kuku panjang dan pendek. Seseorang mungkin mendapati penghakiman sedemikian bercanggah, tetapi ini hanya soal rasa dan gaya.

Reka bentuk bunga kelihatan sangat cantik pada latar belakang pastel, antaranya ton berikut harus diserlahkan: biru pucat, merah jambu muda, bogel, kuning air, hijau pucat dan lain-lain.

Dari atas, komposisi yang dibuat boleh disalut dengan varnis tidak berwarna atau lut sinar. Berdasarkan pilihan anda sendiri, ia dibenarkan untuk melampirkan elemen hiasan lain dari atas, sebagai contoh, kilauan kecil. Mungkin satu-satunya kelemahan manicure dengan bunga kering adalah kerapuhannya.

Untuk memanjangkan keindahan ini, lebih baik untuk menutup reka bentuk dengan lapisan gel atau varnis akrilik yang baik.

Apakah bunga kering yang digunakan?

Terdapat pelbagai jenis herbarium yang direka untuk menghiasi manicure.

Antara yang utama adalah seperti berikut.

 • payung... Bunga berbentuk payung dengan kaki yang halus. Boleh digabungkan dengan hiasan lain atau sesuai dalam satu gaya.
 • tunas... Tunas kecil warna yang berbeza, yang sering digunakan dalam reka bentuk akuarium.
 • Kelopak kecil... Bunga kecil dengan kelopak yang jelas. Sesetengah merata adalah ciri.
 • Bijirin, ranting, kelopak... Komponen bunga individu yang akan membantu memberi kebebasan kepada imaginasi dan mencipta corak yang unik.
 • Daun rangka... Daun hampir telus, di mana hanya urat yang jelas kelihatan. Terima kasih kepada elemen ini, ia akan menjadi mungkin untuk membuat manicure yang luar biasa.

Bunga kering boleh dibeli di kedai kecantikan atau dipesan dalam talian. Satu balang kecil biasanya mengandungi 10 bunga kering kecil untuk hiasan. Mereka tidak mahal: anda boleh mencari aksesori dari 20-50 rubel.

Di samping itu, bunga kering boleh dibuat dengan tangan anda sendiri. Apa yang perlu anda lakukan ialah berjalan-jalan di musim panas di tempat bunga dan kumpulkan bahan yang diperlukan dalam beg kain (sebaik-baiknya). Kemudian sebarkan semua komponen di antara halaman buku dan tunggu sehingga tumbuhan berubah menjadi herbarium (dari 2 minggu). Walau bagaimanapun, adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa mana-mana bunga kering akan pudar. Teduh yang kaya boleh dibuat dengan warna terang atau pembayang mata kosmetik.

Apa yang perlu dilampirkan bunga kering?

Setelah memutuskan untuk membuat manicure dengan bunga kering, setiap wanita harus memahami bahawa reka bentuk ini memerlukan penetapan khas. Lagipun, jika kuku diproses secara tidak betul, maka salutan akan cepat terkelupas - anda perlu memulihkan kecantikan. Adalah penting untuk memastikan bahawa setiap elemen reka bentuk sesuai pada plat kuku dan disalut sama rata dengan varnis.... Sekiranya bunga kering menonjol di atas permukaan, maka terdapat risiko menangkap di suatu tempat dan merosakkan gambar.

Adalah lebih baik untuk melampirkan reka bentuk dengan bunga kering pada pengilat gel untuk membina. Adalah disyorkan untuk mengambil produk lut sinar.

Ia dicirikan oleh ketumpatan khas, berkat yang lebih mudah untuk memperbaiki hiasan semula jadi. Varnis ini digunakan untuk mencipta reka bentuk akuarium. Selepas permohonan, ia mesti dikeringkan dalam lampu manicure.

Sebagai tambahan kepada pengilat gel, akrilik digunakan.... Dengan bantuannya, anda boleh dengan mudah memasang hiasan kering di pangkalan. Untuk membuat jenis manicure ini, lebih mudah untuk bekerja dengan kuku panjang yang dilanjutkan. Tetapi ini tidak bermakna reka bentuk dengan bunga kering tidak sesuai dengan kanak-kanak perempuan dengan plat semula jadi dan pendek.

Idea reka bentuk

Di sinilah aliran khayalan boleh dijelajah. Terdapat banyak reka bentuk untuk mencipta manikur bunga kering. Herbarium adalah bahan yang mudah dan menarik untuk bereksperimen. Ia boleh digunakan sebagai aksen, atau anda boleh membuat gubahan kertas dinding umum.

Kami menjemput anda untuk membiasakan diri dengan idea reka bentuk yang paling berjaya.

 • Ekstravaganza ajaib... Komposisi manikur sesuai dengan sempurna pada kuku pendek. Ia akan menarik minat para pecinta estetika dengan rasa yang halus. Palet warna pastel (bogel, merah jambu pucat, ibu mutiara, kuning air) digunakan.
 • padang rumput bunga... Reka bentuk telus musim panas dicipta daripada bunga yang terletak di atas kaca. Tiada apa-apa yang berlebihan di sini, tetapi pada masa yang sama, manicure menarik dengan misterinya. Tidak sukar untuk membuatnya di rumah jika anda mempunyai bahan yang diperlukan.
 • Detik maple... Untuk pelaksanaan, anda memerlukan beberapa kelopak bunga dan daun (anda mungkin tidak terlalu kecil). Idea ini paling baik diterjemahkan ke dalam reka bentuk akuarium. Manicure akan bertahan berkali-kali lebih lama. Kemasan gel atau akrilik mesti digunakan.
 • Permodelan bunga... Adalah disyorkan untuk mencuba mencipta seni kuku bunga untuk mereka yang ingin kekal dalam trend. Corak kelopak yang halus akan kelihatan hebat pada kuku panjang.
 • Yang minimum... Gaya di mana perkara utama adalah tidak keterlaluan dengan jumlah dan kecerahan hiasan.Sebagai latar belakang, anda boleh menggunakan nada terkawal (telus, bogel, biru pucat atau susu). Bunga boleh diletakkan pada semua kuku, atau pada satu (untuk penekanan).

Artikel ini menyediakan maklumat asas tentang manikur bunga kering. Seperti yang anda lihat, membuat reka bentuk sedemikian sangat mudah - anda hanya perlu mengikuti arahan. Sekiranya anda mempunyai sebarang keraguan bahawa mungkin untuk melaksanakan manicure dengan bunga kering dengan tangan anda sendiri, maka anda boleh menghubungi tuan yang berpengalaman.

Contoh manicure dengan bunga kering dalam video di bawah.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah