Tilam

Tilam terbaik

Tilam terbaik
Kandungan
  1. Pengeluar teratas
  2. Model tanpa spring yang popular
  3. Tilam terbaik dengan spring bergantung
  4. Penarafan tilam dengan mata air bebas
  5. Model teratas mengikut umur
  6. Petua Pemilihan

Tilam adalah penting untuk rehat yang berkualiti dan sihat. Hari ini di pasaran terdapat pelbagai pilihan produk ini, jadi pertama sekali anda perlu membiasakan diri dengan penarafan syarikat pembuatan. Kami membawa kepada perhatian anda senarai tilam terbaik dari kategori yang berbeza, ciri utama dan kelebihannya.

Apabila memilih produk ini, anda mesti dipandu oleh kriteria yang berbeza, jadi pertama sekali adalah penting untuk mengkaji cadangan supaya pembelian memenuhi semua jangkaan.

Pengeluar teratas

Terima kasih kepada pelbagai jenis tilam di pasaran hari ini, setiap orang mempunyai peluang untuk memilih sesuatu yang sesuai untuk diri mereka sendiri, berdasarkan keperluan dan ciri khusus mereka. Tetapi sesetengah firma dianggap oleh kebanyakan pengguna sebagai yang terbaik, jadi adalah berguna untuk membiasakan diri anda dengan jenama yang menghasilkan kedua-dua pilihan bajet kos rendah dan model premium. Terdapat beberapa jenama besar di pasaran domestik yang menghasilkan tilam berkualiti tinggi, dan mereka telah memperoleh banyak ulasan positif, dan juga menjadi popular di luar negara, yang merupakan penunjuk yang layak.

Kilang "Ascona" adalah yang terbesar di Rusia, kira-kira seribu item dihasilkan setiap hari. Perlu diingat bahawa jenama lain yang sama terkenal dihasilkan di premis kilang ini. Syarikat kedua terbesar ialah "Ormatek", ciri tersendiri adalah pembuatan tilam dengan blok spring, yang telah mendapat populariti yang besar bukan sahaja di negara ini, tetapi juga di luar negara. Besar juga boleh termasuk "Promtex-Orient" dan DreamLine, yang terakhir, sebagai tambahan kepada tilam, juga menawarkan perabot berkualiti.

Belarus juga menghasilkan alat bantu tidur berkualiti tinggi, khususnya, Tanda dagangan Vegas menggunakan komponen yang diimport dan, menggunakan peralatan moden, daripada bahan berkualiti tinggi, menghasilkan produk berkualiti tinggi yang diperakui.

Dalam pelbagai jenis anda boleh menemui semua peringkat model ketegaran, spring dan springless, jadi semua orang akan mempunyai peluang untuk memilih mengikut keperluan mereka.

Bagi pengeluar luar negara, salah satu peneraju di kalangan mereka ialah Inggeris tanda dagangan VISPRING, ciri tersendiri yang merupakan tilam buatan tangan eksklusif dengan jaminan seumur hidup. Jenama itu telah wujud selama dua abad, produknya benar-benar mewah, diperbuat daripada bahan semula jadi, termasuk kapas ruji panjang dan serat buluh, bulu, kasmir. Penghantaran dilakukan jauh di luar England.

Pengilang Sweden Hastens dengan sejarah yang panjang terkenal dengan tilam yang bergaya dan berkualiti tinggi. Bulu kapas dan bulu kuda digunakan sebagai pengisi utama; semua ini dilakukan mengikut sistem penyediaan bahan yang unik. Tilam syarikat ini adalah dari kelas premium dan antara yang paling mahal di dunia.

Model tanpa spring yang popular

Mencari tilam tanpa spring pada harga yang berpatutan bukanlah satu tugas yang mudah. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa model dengan prestasi cemerlang yang tidak terlalu mahal. Ini termasuk Dreamline DreamRoll, yang sejak dikeluarkan telah menjadi sangat popular kerana serba boleh, kerana ia sesuai untuk semua peringkat umur. Komposisi asas adalah lateks tiruan, ditutup dengan jacquard sentuhan lembut. Produk boleh digulung untuk pengangkutan atau penyimpanan. Ciri utama model ialah ia meluruskan dalam beberapa jam, jika anda sering melakukan perjalanan, anda boleh mempertimbangkan pilihan ini dengan selamat. Kelebihan utama termasuk ketegaran sederhana, ketinggian rendah dan kapasiti membawa beban sehingga 120 kg.

Model seterusnya - "Ascona" Compact New terdiri daripada buih yang mengandungi ion perak. Tilam ini akan mudah menyesuaikan diri dengan bentuk badan dalam beberapa minit. Produk ini dilindungi daripada kulat, acuan dan bakteria terima kasih kepada prosedur pengionan. Di luar, pengilang menggunakan jacquard berkuil, dan benang kapas tebal cukup kuat dan tahan terhadap kerosakan. Ketinggian produk ialah 140 mm, tahap ketegaran adalah sederhana, blok monolitik.

syarikat Ormatek menawarkan peranti tidur Flex Standard tanpa spring, yang boleh dikaitkan dengan kategori ortopedik. Struktur dibangunkan menggunakan teknologi moden, reka bentuk sering berubah, jadi ia menjadi lebih baik. Model ini telah menerima anugerah, yang sudah mengesahkan kualiti dan keselesaannya. Di pangkalan, bahan hypoallergenic digunakan, dan penutupnya diperbuat daripada jersi Belgium.

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa tilam bernilai sehingga 10,000 rubel boleh menjadi berkualiti tinggi, seperti yang dibuktikan oleh banyak ulasan pelanggan.

Tilam terbaik dengan spring bergantung

Pendapat pakar tentang "bonnel", kerana produk dengan mata air bergantung juga dipanggil, bersetuju bahawa ini adalah produk praktikal dan berfungsi, reka bentuk yang memberikan perasaan buaian. Oleh itu, jika satu spring bengkok, yang jiran akan bengkok di bawah pengaruhnya. Ini termasuk model "Ascona" Baki Tambahan, yang mempunyai kekakuan yang tinggi. Pilihan ini sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sistem muskuloskeletal atau ingin melatih postur mereka. Buih padat di pangkalan tidak membenarkan produk bengkok terlalu banyak. Ulasan tilam, yang secara praktikal tidak berubah bentuk, adalah positif, dan ini mengatakan banyak perkara. Kelebihannya termasuk komposisi berkualiti tinggi, ketinggian 18 cm, jaminan pengeluar selama 3 tahun dan beban sehingga 90 kg.

Blok spring mempunyai tilam Dreamline Eco Strong Bonnelyang mampu menampung berat sehingga 150 kg. Tilam ini tergolong dalam kategori bajet, oleh itu ia sangat popular. Blok spring yang berkuasa bersama-sama dengan lateks tiruan menyediakan sokongan belakang yang boleh dipercayai. Ketegarannya adalah purata, ketinggiannya ialah 190 mm, sarungnya diperbuat daripada bahan semula jadi, dan jaminan adalah 10 tahun, yang mengagumkan.

Seterusnya dalam senarai "Promtex-Orient" Rest Standard, yang harganya lebih hampir kepada purata. Tilam ini serba boleh dari segi ketegasan, yang sesuai untuk kebanyakan. Mata air itu saling berkait, ia tahan lama dan boleh menahan beban sehingga 90 kg. Dalam siri ini dari pengilang, anda boleh menemui beberapa saiz, jadi ia akan menjadi mudah untuk dipilih.

Bagi penutup, anda boleh memilih model dengan alas tilam boleh tanggal dan tidak boleh tanggal.

Penarafan tilam dengan mata air bebas

Kajian semula model sedemikian akan merayu kepada mereka yang tidak mempunyai sebarang masalah dengan tulang belakang dan belakang secara umum. Dreamline SleepDream Medium S1000 mempunyai asas bebas, ketegaran sederhana dan anatomi. Tiada siapa yang akan menolak peranti setinggi itu, ia boleh menahan sehingga 150 kg, terdapat kira-kira 500 mata air setiap meter persegi, jadi produk itu tahan lama dan selesa. Pengilang menggunakan pengisi semula jadi, sementara ia tidak menyebabkan sebarang reaksi alergi. Salah satu lapisan diperbuat daripada sabut terma dan sabut kelapa, hayat perkhidmatan tilam adalah sehingga 15 tahun, yang mengagumkan.

syarikat Ascona juga menawarkan produk dengan spring bebas - Fitness Sprint. Produk ini mempunyai ketegaran sederhana, yang akan menyesuaikan diri dengan bahagian belakang orang yang sedang berehat. Felt memberikan kekuatan, jadi tilam akan bertahan selama bertahun-tahun. Pengilang menggunakan buih yang tidak menyebabkan alahan dan menyediakan pengudaraan sambil melindungi daripada kelembapan. Ketinggian produk ialah 225 mm, beban sehingga 140 kg, terdapat 550 mata air setiap meter persegi.

Kemuncaknya ialah tilam boleh diterbalikkan bergantung pada musim untuk meningkatkan keselesaan tidur.

"Bikoko Lembut Promtex-Orient" merujuk kepada produk ortopedik yang mahal, setiap sisi mempunyai tahap ketegarannya sendiri. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa ini adalah peranti serba boleh dengan penutup rajutan boleh tanggal yang akan memberikan kebolehhadiran selama bertahun-tahun. Ketinggian 16 cm, pengisi gabungan berkualiti tinggi, hayat perkhidmatan yang panjang.

Model teratas mengikut umur

Untuk kanak kanak

Setiap ibu bapa akan bersetuju bahawa memilih tilam untuk kanak-kanak tidak mudah, kerana anda mahu ia bukan sahaja selesa dan sesuai dengan saiz katil, tetapi juga untuk mengekalkan kesihatan. Adalah sangat penting untuk mengambil kira keunikan struktur badan dan memilih bahan berkualiti tinggi secara eksklusif. Perlu diingatkan bahawa untuk kanak-kanak, kebanyakan pengeluar menghasilkan model ortopedik, beberapa daripadanya boleh dikaji lebih lanjut.

Produk Mediflex Cherry Kids mempunyai blok spring bebas, dicipta secara eksklusif untuk kanak-kanak dan remaja. Terdapat dua saiz untuk dipilih, tahap ketegaran sedikit di atas purata. Sarungnya dijahit dari jacquard, ketinggian item ialah 170 mm. Kelebihannya termasuk keselesaan, saiz optimum, kesan ortopedik dan komposisi semula jadi dengan keselamatan alam sekitar, tiada minus ditemui.

Tilam LONAX Baby Strutto di sebelah dalam senarai tergolong dalam kategori bajet. Hallcon digunakan sebagai pengisi, yang mesra alam dan hypoallergenic. Ketinggian ialah 90 mm, memuatkan sehingga 60 kg. Prestasi tidak kalah dengan model mahal, selain itu, produk itu tahan terhadap ubah bentuk.

syarikat Ormatek juga tidak melepasi perhatian kanak-kanak dan menawarkan model Impian Kanak-kanak dengan gabungan pengisi dan mata air bebas. Tilam ini sesuai untuk umur sehingga 16 tahun, beban 90 kg. Ia adalah lekapan harga sederhana dengan ketegaran optimum dan komposisi yang sangat baik.

Jika model tanpa spring diperlukan, pilih Dreamline Baby Holl Hard, yang berjaya mendapat populariti.Produk ini ditawarkan dalam dua saiz, ketinggiannya ialah 100 mm. Sabut kelapa digunakan sebagai pengisi atas dan bawah, di antara lapisan holofiber diletakkan. Pakar mencatatkan optimum struktur sedemikian, kerana tilam membolehkan anda membentuk lajur tulang belakang dengan betul.

Terdapat pilihan yang sangat baik untuk bilik tidur kanak-kanak - perkara utama adalah untuk mengetahui ciri-ciri dan mengetahui saiz yang betul.

Untuk orang dewasa

Kesan ortopedik dalam tilam sangat diminati, jadi pilihan yang baik adalah produk "Violight Joker"... Ia mempunyai mata air bebas dan pengisi gabungan, dalam satu tangan, tahap ketegaran adalah sederhana, di sisi lain - rendah. Pengilang menggunakan lateks asli dan sabut kelapa, serta memorix, yang mempunyai kesan ingatan. Ini adalah sifat yang tinggi untuk tidur dengan kapasiti membawa beban sehingga 150 kg. Kelebihan utama termasuk kemudahan, pengisi tebal, blok berkualiti tinggi dengan mata air, harta ortopedik dan ketegaran untuk dipilih, selain itu, kosnya berpatutan untuk semua orang.

Lekapan boleh balik dengan spring bebas Dreamline Memory Latex Smart Zone mendapat populariti yang tidak kurang. Produk ini mampu memulihkan bentuknya dengan cepat, sambil mengambil lekuk badan dan mempunyai kesan ortopedik. Penutup velor, menyenangkan untuk disentuh, mengalihkan udara dengan sempurna dan tidak menyerap kelembapan. Model ini bertujuan untuk pengguna besar, kerana ia boleh menahan berat sehingga 150 kg. Ini adalah tilam silang zon tinggi pada harga yang berpatutan.

Tilam ortopedik Diamond Rush Super Contrast juga dilengkapi dengan mata air bebas, ia adalah dua sisi, jadi anda boleh memilih kekakuan yang sesuai. Kesan ingatan telah memikat ramai pengguna, dan harganya agak berpatutan. Produk ini mempunyai kapasiti angkat yang sangat baik, ketinggian dan kualiti yang optimum.

Petua Pemilihan

Setiap daripada kita mempunyai keperluan sendiri untuk peralatan tempat tidur dan tidur, jadi kriterianya mungkin berbeza. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa parameter yang harus diambil kira dalam apa jua keadaan apabila mencari tilam yang baik yang akan bertahan lama dan setia.

Banyak model ditawarkan di pasaran untuk katil dengan saiz berbeza 160x200, 140x200, 120x200, 180x200 cm dan lain-lain. Pertama sekali, adalah disyorkan untuk memberi perhatian kepada jenama dan memilih pengeluar yang produknya telah menerima banyak ulasan positif. Kemudian kaji jenis asas, bahan pengisi, tahap ketegaran, kehadiran kesan dan konfigurasi yang berbeza.

Pertama sekali, ketinggian dan berat orang yang dimaksudkan dengan tilam itu diambil kira. Jika orang itu besar, tilam yang padat harus dipertimbangkan, dan bagi mereka yang mempunyai badan yang langsing, model lembut adalah sesuai. Orang yang mempunyai berat badan yang optimum boleh memilih mana-mana tilam, asalkan ia selesa. Setakat umur, ini juga penting, kerana sesetengah model tidak ditujukan untuk orang tua atau kanak-kanak. Sebagai contoh, produk yang sukar disyorkan untuk bayi, untuk remaja - tahap ketegaran purata.

Adalah dinasihatkan untuk mengukur katil terlebih dahulu supaya parameter sepadan.

Ketinggian adalah kriteria yang diperlukan apabila memilih, model nipis sering dibuat untuk kanak-kanak atau untuk kegunaan sekali-sekala. Pilihan jenis tilam yang akan menyokongnya malah menambah baiknya bergantung kepada keadaan kesihatan. Sekiranya seseorang hipersensitif, adalah penting untuk menjelaskan jenis pengisi, sama ada ia mesra alam dan tidak menyebabkan alahan. Dalam kes ini, tilam sintetik sesuai. Jika anda mempunyai masalah bahagian bawah belakang, kebanyakan doktor mengesyorkan tidur di atas tilam empuk untuk sokongan optimum.

Sumber produk sedemikian diukur dalam puluhan tahun, malah versi bajet boleh bertahan cukup lama, sambil mengekalkan ciri asalnya. Mencari tilam yang sesuai untuk rehat yang berkualiti tidak akan sukar, kerana hari ini semua kategori yang boleh dibentangkan di pasaran, yang bermaksud terdapat banyak pilihan. Tetapi jika anda mempunyai masalah kesihatan, rujuk dahulu dengan pakar yang akan mengesyorkan tahap keterukan untuk rehat yang selamat. Setiap pengelasan produk mempunyai ciri-ciri dan kelebihan tersendiri, oleh itu adalah penting untuk mengambil kira ciri-ciri badan, fizikal dan aspek-aspek lain untuk mendapatkan hasil yang diinginkan.

Di rangkaian, anda boleh menemui ulasan pelanggan tentang pengeluar tertentu, ini juga akan membantu anda mendapatkan lebih banyak maklumat sebenar, membandingkan semua kebaikan dan keburukan, dan hanya kemudian melabur dalam tidur yang berkualiti tinggi dan sihat. Gunakan pengesyoran di atas, kaji produk pengeluar terkemuka, dan anda tidak akan tersilap. Semoga berjaya!

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah