Sofa

Sofa Finland: ciri, jenis, jenama popular

Sofa Finland: ciri, jenis, jenama popular
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Jenama
 3. Bagaimana untuk memilih?

Anda telah memutuskan untuk membeli sofa dan tidak tahu pengeluar perabot yang mana untuk dipilih? Dalam artikel ini kami akan memberitahu anda tentang sofa dari Finland, jenama yang paling popular, ciri-ciri mereka, memikirkan model individu dengan lebih terperinci supaya anda mempunyai idea tentang "buku" Finland dan kerusi malas, dan juga memberikan beberapa cadangan untuk memilih .

Keanehan

Kualiti tersendiri perabot Finland ialah:

 • kebolehpercayaan dan kepraktisan;
 • kefungsian dan kemudahan penggunaan;
 • palet pastel, yang menjamin suasana dalaman yang selesa;
 • menggunakan hanya bahan semula jadi dalam pengeluaran barangan dalaman;
 • pelbagai jenis model;
 • modulariti struktur;
 • reka bentuk asal;
 • kebolehtukaran.

Jenama

Perabot di Finland dihasilkan di bawah banyak jenama terkenal. Mari senaraikan yang paling popular.

 • Artek. Salah satu jenama yang paling mahal dan berkualiti tinggi. Anda boleh membeli perabot ini hanya di 4 kedai syarikat, di Rusia ia boleh dibeli hanya melalui tangan kedua atau ketiga.
 • Pentik. Ia menghasilkan bukan sahaja perabot, tetapi juga seramik, tekstil dan kelengkapan rumah lain. Ia dicirikan oleh kualiti yang stabil, penyelesaian asli; ia telah berada di pasaran selama hampir setengah abad - 45 tahun.
 • Sotka. Pasaran jualan utama adalah Finland, tetapi memesan sofa dan perabot lain ke Rusia bukanlah masalah besar jika anda mahu. Harga yang berpatutan, pelbagai yang baik adalah kualiti tersendiri produk jenama ini.
 • Asko. Pengeluaran tertumpu pada perabot rumah dan barangan rumah lain. Pelbagai jenis model, liputan pasaran yang luas (daripada produk bajet rendah kepada perabot premium), kualiti yang konsisten adalah ciri ciri Asko.
 • Isku. Perabot rumah dan pejabat dihasilkan di bawah jenama ini. Ciri pengeluar ini boleh dianggap sebagai fakta bahawa kebanyakan sofa adalah modular.
 • Pohjanmaan... Mungkin gergasi perabot Finland terbesar. Selalunya, apabila bercakap tentang perabot Finland, mereka bermaksud pengeluar khusus ini. Perabot kayu mengalami impregnasi khas - untuk meningkatkan kekuatan dan mengurangkan mudah terbakar.

  Mari kita bincangkan pelbagai jenis Pohjanmaan dengan lebih terperinci.

  Barisan sofa lipat diwakili oleh beberapa koleksi: Lada, Harimau, Levi, Flipper, Torino, Pasadena, Tokyo, Copenhagen, Chic, Elina, Arena. Selalunya ini adalah struktur modular, iaitu, ia dipasang dari bahagian standard, bergantung pada konfigurasi yang dipesan - lurus, sudut atau berbentuk U.

  Terdapat beberapa mekanisme transformasi yang dilaksanakan dalam model: Level, Luxus, Easy Deluxe, "book", berjalan "Eurobook". Selalunya, dua atau lebih mekanisme direka dalam satu produk.

  Kita juga harus menyerlahkan kerusi malas - sofa untuk bersantai dengan mekanisme transformasi "pintar". Anda boleh sewenang-wenangnya menukar sudut sandaran produk untuk yang lebih selesa.

  Seperti yang dinyatakan di atas, hanya bahan semula jadi yang digunakan dalam pengeluaran, termasuk untuk upholsteri - tekstil padat, kulit, suede, velor. Bahan boleh digabungkan antara satu sama lain. Sentuhan reka bentuk biasa ialah jahitan kontras pada penamat.

  Bagaimana untuk memilih?

  Jika anda akan membeli perabot dari Finland, dan dari peniaga Rusia, dan bukan semasa perjalanan ke luar negara, berhati-hati sudah pada peringkat memilih kedai perabot: Tidak banyak kedai perabot rasmi Finland. Dalam mana-mana yang lain, anda menghadapi risiko terserempak dengan yang palsu.

  Pastikan anda meminta penjual untuk katalog berjenama - walaupun ia tidak diterjemahkan ke dalam bahasa Rusia, foto model adalah jelas. Penjual wajib mengetahui ciri teknikal produk dan boleh menerangkan kepada anda dengan kata-kata mereka sendiri apakah kebaikan dan keburukan sofa pilihan anda.

  Kebanyakan pengeluar Finland tidak membuat perabot buatan sendiri.

  Dan jika anda ditawarkan untuk memesan perabot buatan sendiri di Finland, jangan terpengaruh dengan pujukan. Ya, anda akan dibekalkan dengan model yang anda tempah, tetapi ia pasti tidak akan dihasilkan di negara Suomi.

  Satu lagi nuansa: jika semasa tinggal di negara Scandinavia anda menjaga dan membeli perabot upholsteri dengan penghantaran, jangan terlalu malas untuk menyediakan dokumen untuknya dengan betul. Anda boleh menjimatkan banyak - program bebas cukai akan mengembalikan anda lebih daripada 20% daripada wang yang dibelanjakan.

  Bagi pilihan model, kaitkan dimensi pembelian yang dimaksudkan dan dimensi bilik di mana anda merancang untuk memasangnya. Sofa tidak boleh "makan" semua ruang kosong dan mengganggu laluan melalui bilik.

  Ia juga penting untuk memberi perhatian kepada skema warna, bahan upholsteri dan gaya umum prestasi reka bentuk model. Sofa harus harmoni sesuai dengan suasana ruang tamu atau pejabat anda.

  Jika anda membeli sofa sebagai tempat tidur, mengambil kira apabila memilih bilangan dan warna kulit orang yang akan berehat di atasnya... Sofa yang lebih luas harus dipertimbangkan untuk dua individu daripada untuk seorang.

  Apabila terdapat kanak-kanak kecil dan / atau haiwan peliharaan di dalam rumah, adalah dinasihatkan untuk memberi perhatian kepada model dengan salutan "anti-vandal".

  Kesimpulannya, satu perkara boleh dikatakan: malah pilihan bajet daripada pengeluar Finland adalah berkualiti tinggi, kekuatan dan ketahanan.

  Sofa Pohjanmaan Finland dibentangkan dalam video di bawah.

  tiada komen

  Fesyen

  kecantikan

  rumah