Kertas dinding untuk ruang tamu

Ciri-ciri kertas dinding dengan bugles

Ciri-ciri kertas dinding dengan bugles
Kandungan
  1. Kelebihan dan kekurangan
  2. Teknologi menampal
  3. Contoh yang indah di pedalaman

Kertas dinding dengan tambahan manik kaca adalah salutan yang luar biasa dan cantik yang bertujuan untuk hiasan dinding. Dan juga mereka sering digunakan untuk gerbang, lajur, fasad struktur perabot.

Kelebihan dan kekurangan

Bahan dinding ini mempunyai banyak manfaat penting, antaranya adalah seperti berikut.

  • Kemesraan alam sekitar. Pengeluaran salutan hiasan sedemikian dilakukan tanpa menggunakan komponen kimia berbahaya. Pelekat yang digunakan untuk membetulkan manik kaca adalah benar-benar selamat dan tidak toksik.

  • Kegigihan. Kanvas sedemikian boleh dikatakan tidak terdedah kepada kesan negatif kelembapan dan suhu yang melampau.

  • Kekuatan. Kertas dinding sedemikian sangat tahan lama dan padat, jadi mereka tidak akan koyak semasa proses pelekatan. Mereka dianggap paling tahan lama.

  • Pelbagai jenis yang besar. Lukisan dinding ini boleh didapati dalam pelbagai jenis warna. Banyak daripada mereka dibuat dengan pelbagai imej hiasan. Lukisan boleh menjadi mudah, biasa, klasik. Kanvas dengan imej eksklusif boleh dibuat untuk dipesan.

  • Reka bentuk yang bagus. Sifat reflektif manik kaca itu sendiri boleh menjadikan kanvas itu secantik dan berkesan yang mungkin. Dinding akan mula berkilau dan berkilauan dengan pelbagai warna terang. Tetapi untuk ini adalah perlu untuk mengatur pencahayaan di dalam bilik dengan betul. Di samping itu, kanvas sedemikian boleh sesuai untuk bilik gelap dan terang, kerana manik kaca akan memantulkan cahaya dalam apa jua keadaan.

Bahan sedemikian boleh digunakan untuk reka bentuk dalaman di bangunan kediaman, kafe, restoran, pejabat, butik. Kadang-kadang ia digunakan untuk menghias siling, sekatan, dan untuk menghiasi fasad.

Antara keburukan kertas dinding sedemikian, hanya kos yang agak tinggi boleh dibezakan.

Pertama sekali, ini terpakai kepada lukisan oleh pengeluar Jerman. Pilihan yang paling bajet adalah bahan buatan Belgium.

Teknologi menampal

Jika anda bercadang untuk melekatkan kanvas dengan manik kaca, maka anda perlu mematuhi peraturan am untuk melekatkan kertas dinding dinding berat. Sebelum menggunakan bahan, kertas dinding dibuka, semuanya dibiarkan dalam bentuk ini selama 24 jam.

Selepas itu, web dipotong menjadi kepingan berasingan mengikut saiz yang dikehendaki. Ini harus dilakukan dari sisi terbalik. Untuk ini, pisau tajam digunakan. Kemudian pelekat disediakan. Pilihan terbaik ialah pelekat yang direka untuk bahan vinil.

Campuran disapu dengan teliti pada kanvas, kemudian diagihkan secara sama rata. Ia akan diserap ke dalam bahan selama kira-kira 7-10 minit. Selepas itu, kertas dinding digunakan pada dinding, semua tepi mesti ditekan dengan teliti, untuk ini lebih baik menggunakan agen pelicin khas. Untuk meratakan kanvas, penggelek bersalut getah diambil.

Apabila melekat, pastikan untuk memastikan corak itu sepadan. Dan juga lihat bahawa terdapat dok yang sekata pada kertas dinding.

Contoh yang indah di pedalaman

Kertas dinding dengan manik kaca, dihiasi dengan warna kelabu, akan kelihatan luar biasa. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi mudah, dengan corak monokromatik manik kaca berkilauan. Pilihan ini boleh sesuai untuk bilik yang dihiasi dalam gaya yang berbeza, tetapi selalunya bahan dengan reka bentuk ini digunakan untuk bilik berteknologi tinggi, loteng. Selalunya, kanvas sedemikian digunakan apabila menampal hanya satu dinding untuk mencipta aksen yang luar biasa di pedalaman.

Pilihan lain yang menarik ialah kertas dinding seperti itu, dihiasi dalam warna coklat, kuning air, dengan corak abstrak. Imej itu boleh dipenuhi sepenuhnya dengan manik kaca. Kanvas sedemikian paling kerap dilekatkan di bilik tidur dan ruang tamu. Ia sesuai untuk bilik dengan warna terang neutral.

Pilihan yang menarik ialah kanvas dinding dengan komposisi besar manik kaca warna emas dan kuning air. Dalam kes ini, latar belakang boleh menjadi seperti susu, putih, kelabu muda. Selalunya, bahan itu menggambarkan hiasan bunga, haiwan, burung. Tetapi salutan sedemikian mungkin tidak sesuai untuk setiap bahagian dalam.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah