kot

Kot gabungan

Kot gabungan
Kandungan
  1. Ciri-ciri kot gabungan
  2. Trend fesyen
  3. Bahan (edit)
  4. pakai apa?

Kot adalah salah satu item pakaian luar yang paling disukai untuk wanita. Kerana ia feminin, elegan, selesa, selesa, hangat, cantik. Kot diperbuat daripada pelbagai jenis bahan - padat, nipis, berat dan ringan. Semua orang memilih model berdasarkan musim, rasa, trend fesyen.

Kombinatorik berada di puncak fesyen musim ini! Oleh itu, model kot yang paling popular dan semasa hari ini dijahit dalam gabungan dua atau lebih fabrik. Model-model ini akan dibincangkan dalam artikel kami.

Ciri-ciri kot gabungan

Kot boleh digabungkan mengikut bahan dari mana ia dijahit atau mengikut warna di mana ia dibuat. Apabila memilih bahan untuk gabungan, fabrik paling kerap digunakan yang kelihatan paling harmoni antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, pereka moden menawarkan model asal yang diperbuat daripada bahan yang kelihatan tidak serasi untuk pertimbangan pelanggan.

Bahan yang paling serasi termasuk kulit dan suede atau kulit dan bulu. Bahan-bahan ini sangat serba lengkap dalam diri mereka sendiri. Tetapi seiring, mereka berangkat dan menekankan kecantikan antara satu sama lain dengan sangat indah. Gabungan bahan dengan tekstur yang berbeza, contohnya, bulu yang gebu dan fabrik bercorak licin, kelihatan sangat luar biasa dan asli.

Kot gabungan adalah pakaian serba boleh yang tidak syak lagi sesuai dengan wajah setiap wanita. Perkara utama ialah memilih pilihan terbaik.

Untuk kanak-kanak perempuan dengan bentuk melengkung, kot berkobar dan dipotong disyorkan. Model dengan lengan tanglung akan membantu membuat angka yang lebih harmoni dengan bahu sempit dan pinggul lebar. Model potongan lurus dengan panjang sekurang-kurangnya di bawah lutut sesuai untuk wanita bertubuh lengkung.

Kot A-line akan membantu menjadikan siluet lebih langsing dan anggun. Wanita dengan parameter klasik boleh memakai mana-mana model, termasuk kot berpotongan klasik.

Trend fesyen

Gabungan kulit + bulu masih di kemuncak popularitinya. Dan ini tidak menghairankan. Bulu tebal dan berkilat yang mewah melengkapkan dengan sempurna kulit yang mulia dan cantik. Kot sedemikian kelihatan bukan sahaja bergaya, ia sempurna menghangatkan dari sejuk, praktikal dan tahan lama.

Bagi gaya bergaya kot gabungan, salah satu pemimpin musim fesyen adalah model bersaiz besar. Kot yang agak tidak berbentuk dan longgar serba boleh sesuai untuk sebarang musim. Untuk model sedemikian, sebagai peraturan, garis jelas dan reka bentuk laconic adalah ciri.

Lapel lebar, poket besar dalam, dll digunakan sebagai elemen tambahan.

Skema warna, topikal musim ini, termasuk warna terang, tepu dan kombinasi kontras. Oren terang, limau, biru tua, zamrud, kuning lemon dan warna berair lain sedang dalam fesyen. Warna kot klasik akan menjadi tidak kurang relevan: putih, hitam, kelabu, kuning air muda.

Bagi pencinta nada yang lebih cerah, kot pistachio, pudina, merah jambu pucat, karang sesuai.

Kot gabungan adalah relevan bukan sahaja dengan menggabungkan bahan tekstur yang berbeza, tetapi juga dengan menggabungkan warna yang bertentangan. Contohnya, hitam dan putih, merah dan hitam, kuning dan zamrud, oren dan ungu. Pilihannya boleh sangat berbeza: kot dengan warna yang sama dan tepi bulu yang berbeza, bahagian atas dan bawah kot, dibuat dalam warna yang berbeza, unsur hiasan warna yang berbeza, dsb.

Bahan (edit)

Sebagai tambahan kepada kulit dan bulu, terdapat juga beberapa kombinasi bahan yang berbeza untuk kot yang berjaya. Sebagai contoh, langsir kelihatan hebat dalam kombinasi dengan pelbagai bahan: bulu, kulit, suede, jersi rajutan. Ia boleh digunakan untuk memangkas bahagian bawah kot, kolar, tali pinggang, poket, dll.

Kemasan fabrik yang kontras kelihatan lebih lembut dan lebih elegan. Lapisan 2 kain kelihatan lebih eksentrik, salah satunya digunakan untuk menjahit bahagian atas, dan yang kedua untuk bahagian bawah. Kot sedemikian akan kelihatan seperti set jaket dan skirt yang menarik, terutamanya jika fabrik dipilih dalam warna yang berbeza antara satu sama lain.

Pilihan lain: gabungan dengan kain baju hujan. Biasanya bahagian bawah kot dibuat daripadanya, dan bahagian atas boleh dibuat daripada kulit nipis, suede atau langsir.

Kot yang dibuat dengan selendang Pavloposad kelihatan sangat cantik dan luar biasa. Mereka boleh memainkan peranan hiasan semata-mata, atau berasingan, bahagian penuh kot (lengan, bahagian tengah atau bawah) dijahit daripada mereka. Kulit hitam matte atau berkilat atau suede kelihatan bagus sebagai bahan iringan.

Perkara utama ialah bahan itu padat dan lebih baik gelap, supaya warna-warna terang selendang menjadikan kot lebih ekspresif dan bergaya.

pakai apa?

Ensemble pakaian untuk kot gabungan harus dipilih berdasarkan tekstur bahan yang digunakan untuk menjahit. Sebagai contoh, seluar jeans, skirt yang diperbuat daripada bulu atau kain tebal, seluar, pakaian hangat, but, dll. sesuai untuk kot langsir musim sejuk dengan sisipan kulit atau bulu.

Pilihan kot demi musim, contohnya, dari denim, kulit nipis, suede, menggunakan selendang Pavloposad, sesuai dengan pakaian yang lebih ringan, but buku lali, kasut tertutup.

Kot potongan lurus sesuai dengan hampir semua perkara. Satu-satunya perkara: pakaian atau skirt harus lebih pendek daripada panjang kot. Jika kot dicetak, sebagai contoh, berkotak-kotak, maka pakaian yang lain harus disimpan dalam skema warna yang lebih tenang dan tidak mengganggu.

Di bawah kot yang terang, anda harus memilih kasut, beg tangan atau aksesori dengan naungan kaya yang sama.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah