kot

Kot panjang lantai

Kot panjang lantai
Kandungan
  1. Ciri-ciri dan manfaat
  2. Trend fesyen
  3. pakai apa?

Ciri-ciri dan manfaat

Kot wanita ke lantai boleh dipanggil, mungkin, salah satu barang almari pakaian yang paling elegan. Kot sedemikian benar-benar universal: ia menekankan bukan sahaja maruah angka itu, tetapi juga status pemiliknya, dan juga hangat dengan sempurna dalam cuaca sejuk dan sesuai untuk wanita dari sebarang umur.

Kot panjang sesuai untuk mana-mana figura, termasuk wanita dan gadis bersaiz besar. Ia akan menambah keanggunan dan daya tarikan kepada mereka. Tetapi wakil berkaki panjang langsing dari jantina yang adil, model memanjang akan menjadikan mereka lebih tinggi dan lebih langsing.

Sehingga kini, hampir semua jenama terkenal telah pun memasukkan kot panjang dalam koleksi mereka. Versi klasik model ini dipersembahkan dengan cara baharu. Pereka bentuk menawarkan asimetri potongan, hiasan bukan standard, bentuk dan warna.

Daripada kelebihan utama kot sepanjang lantai, seseorang boleh menonjolkan fakta bahawa ia sesuai untuk musim luruh dan musim bunga. Dan dengan menggabungkannya dengan aksesori yang betul, anda boleh mencipta apa-apa rupa yang unik.

Oleh itu, adalah satu kesilapan untuk mempercayai bahawa kot panjang dicipta hanya untuk penampilan perniagaan atau malam. Terima kasih kepada model seperti bersaiz besar, ramai wanita fesyen mencipta penampilan sporty, menambah kasut pada kot.

Trend fesyen

Hari ini, di catwalk dunia, pelbagai jenis potongan, gaya dan bentuk kot panjang dipersembahkan. Secara konvensional, kot sepanjang lantai boleh dibahagikan kepada tiga musim - ini adalah musim panas, musim luruh dan musim sejuk.

  • Kot memanjang musim sejuk dibuat terutamanya daripada langsir, kulit atau bulu. Sebagai hiasan, sudah tentu ia adalah bulu. Ia boleh menjadi tiruan dan semula jadi (sable, musang artik, arnab, musang dan lain-lain). Dalam koleksi baru-baru ini, perhatian khusus diberikan kepada muton, yang semakin popular.
  • Pilihan demi-musim bukan fabrik yang begitu hangat. Ia diperbuat daripada kasmir.Model musim panas diperbuat daripada akrilik, viscose dan renda. Perlu diperhatikan di sini bahawa model musim panas yang dibezakan oleh kreativiti bentuk dan reka bentuk, kerana fabrik tersebut lebih mudah untuk dipotong dan reka bentuk yang rumit.
  • Pada musim panas, kot rajutan panjang biasanya boleh didapati pada waktu petang yang dipasangkan dengan skirt pendek atau pakaian. Imej sedemikian akan menekankan kewanitaan mana-mana angka dan, jika perlu, menyembunyikan kelemahan.

Sebagai tambahan kepada pelbagai bahan yang ditawarkan oleh pereka kepada kami hari ini, anda semakin boleh mencari kot dengan sulaman. Ngomong-ngomong, ia adalah sulaman yang dianggap sebagai salah satu trend paling popular pada musim kebelakangan ini. Popularitinya hampir sama dengan saiz yang terlalu besar. Gaya ini bukan sahaja memberikan kebebasan dan keyakinan, tetapi juga membolehkan anda mencipta pelbagai rupa bergaya apabila menukar aksesori.

Juga, antara kot panjang, gaya menyala atau "jam pasir" adalah sangat biasa. Kot sedemikian boleh mempunyai sebarang hiasan, aksesori dan reka bentuk. Dalam sebarang persembahan, ia akan menekankan kewanitaan pemiliknya.

Versi klasik kot sepanjang lantai sentiasa lebih relevan daripada model lain, malah model yang paling bergaya. Lapel, tali bahu, plaket, butang besar dan tali pinggang sangat kerap digunakan dalam hiasannya.

Sebagai tambahan kepada kot klasik, penggaya mengesyorkan menggunakan aksesori yang melengkapkan rupa - selendang, selendang, topi, beg dan cengkaman. Aksesori dari segi warna boleh selaras antara satu sama lain, dan mencerminkan warna kot itu sendiri.

Musim ini tidak kekal tanpa peminat dan kot panjang dalam gaya poncho atau jubah. Dengan bantuannya, imej moden dicipta yang menarik perhatian.

Warna kot panjang dipilih berdasarkan musim, ciri luaran dan trend fesyen. Sebagai contoh, khaki, zamrud, oker dianggap popular musim ini. Dan untuk musim panas, disyorkan untuk memilih warna-warna terang, seperti keseluruhan almari pakaian musim panas.

Pelbagai kombinasi bahan dan warna sangat popular hari ini. Sebagai contoh, kot putih dengan unsur hitam - tudung, poket, kolar. Aksesori dalam warna hitam akan melengkapkan penampilan bergaya dengan pakaian luar.

Kot kotak-kotak atau berjalur kelihatan sangat bergaya dan asli.

pakai apa?

Apabila menggabungkan kot sepanjang lantai dengan elemen imej lain, adalah penting untuk mengekalkan keharmonian. Kot panjang kelihatan sangat bergaya dan feminin dengan skirt atau pakaian di atas lantai atau mini.

Kot setinggi lantai akan menjadi pelengkap yang layak untuk penampilan malam dengan pakaian mewah. Ia hendaklah dipakai sama ada terbuka sepenuhnya atau berbutang sepenuhnya. Dalam kes ini kot akan kelihatan relevan.

Adalah sangat penting untuk memilih saiz dan gaya yang betul, serta warna. Ia adalah skema warna yang akan memainkan peranan penting. Warna cahaya memberikan imej bangsawan dan kelembutan, dan yang gelap - rahmat.

Kot setinggi lantai juga akan menjadi tambahan yang bagus untuk penampilan bertumit tinggi, terutamanya pada musim panas. Ia adalah kasut yang akan membantu untuk membentuk imej yang dikehendaki, perkara utama adalah mengambil kira gaya kot itu sendiri.

Kasut atau but laconi selaras dengan klasik, baik pada kelajuan rendah mahupun bertumit. Perkara utama ialah kasut yang dipilih tidak kelihatan besar dan kasar.

Untuk gaya bersaiz besar apabila mencipta rupa kasual, anda boleh memilih kasut, kedua-dua kasut tumit rata dan stiletto.

Untuk sukan atau gaya jalanan, kasut sukan dan aksesori akan selaras dengan kot sedemikian.

Sebagai tambahan kepada model bersaiz besar, gaya sporty ditekankan oleh kot dengan tudung, yang digabungkan dengan skirt sempit ke lantai atau seluar.

Untuk mencipta rupa perniagaan, kot panjang klasik dilengkapi dengan tali pinggang atau kolar lapel. Kot dengan kolar turn-down juga sangat popular.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah