Pedikur

Adakah keratolik berkesan untuk pedikur?

Adakah keratolik berkesan untuk pedikur?
Kandungan
 1. Apa ini?
 2. Varieti
 3. Ubat terbukti terbaik
 4. Peraturan am penggunaan

Kapalan kering, rekahan dan jagung menyebabkan ketidakselesaan dan kesakitan apabila berjalan. Rawatan mereka dengan kaedah tradisional adalah panjang dan tidak selalu berkesan. Penggunaan batu apung dan fail sering membawa kepada kerosakan kulit, pendarahan, dan juga pembedahan. Terapi laser dan nitrogen cecair adalah prosedur berisiko yang penuh dengan komplikasi. Keratolik adalah alternatif kepada semua rawatan kaki yang diketahui. Ia direka untuk pedikur cecair dan membolehkan anda menghidupkan semula kulit yang mengeras dengan cepat.

Apa ini?

Keratolik ialah persediaan profesional untuk pedikur tanpa rasa sakit yang melarutkan stratum korneum kulit. Mereka serta-merta mengelupas epidermis mati. Direka untuk merawat kawasan kaki yang padat dan keras.

Prosedur ini dilakukan tanpa menggunakan alat pemotong dan mengukus awal kulit. Bahan aktif tidak menjejaskan kulit yang sihat, memberikan kawasan masalah bekas kelicinan mereka tanpa kerengsaan dan alahan.

Keratolik berkesan dalam rawatan jagung, jagung kering, retak, hiperkeratosis.

Ia digunakan tanpa peneutral, ia digunakan untuk mencegah keratinisasi kulit. Menanggalkan kulit mati, melegakan kesakitan ketika berjalan. Tidak sesuai hanya untuk orang yang mempunyai intoleransi individu terhadap komponen.

Varieti

Keratolik berbeza dalam komposisi, konsistensi, jenis bahan aktif. Mengikut bahan aktif dalam komposisi, keratolitik dibahagikan kepada alkali, berasid dan berasaskan urea.

Beralkali

Ubat yang paling aktif yang cepat menangani kapalan lama, jagung. Larutkan protein dan lipid serta-merta untuk penyingkiran selanjutnya dengan fail.

berasid

Keratolik berasaskan asid digunakan untuk mengelupas. Mereka tidak menembusi terlalu dalam ke dalam lapisan epidermis, oleh itu mereka tidak dapat mengatasi kulit yang terlalu kasar.

Berdasarkan urea

Keratolik dengan urea melembutkan kulit dengan baik. Apabila menggunakannya, ia mengambil lebih banyak masa untuk bekerja dengan fail. Dalam kes ini, kepekatan urea tidak boleh melebihi 20%, jika tidak, pengeringan kulit tidak boleh dielakkan.

Ubat terbukti terbaik

Yang paling berkesan dalam memerangi jagung, rekahan dan kapalan kering adalah produk jenama ARAVIA Professional.

Mereka direka untuk kegunaan profesional, direka untuk penjagaan kulit kaki dan sesuai untuk digunakan pada bila-bila masa sepanjang tahun. Produk ini serasi dengan pedikur perkakasan.

Pelembut buih dengan urea (20%) Pedikur Cecair, 200 ml

Komposisi bioaktif produk termasuk urea, ekstrak calendula dan asid laktik. Produk dibekalkan dalam botol dengan agen berbuih. Memberi kesan yang diingini dalam masa 3-5 minit.

Sesuai untuk pelanggan yang normal, terutamanya kulit sensitif dan kaki kencing manis. Ia mempunyai kesan antibakteria dan pelembab yang berpanjangan, sesuai untuk mengelupas kulit.

Menjadikan kulit anjal dan terawat. Ia boleh digunakan untuk tujuan pencegahan. Ia mempunyai aroma yang tidak mengganggu, larut dengan cepat, membentuk larutan cecair.

Losyen alkali untuk penyingkiran jagung dan jagung "Liquid Pedicure", 150 dan 500 ml

Bahan aktif dalam keratolik ialah natrium hidroksida. Produk ini disyorkan untuk penyingkiran cepat kulit kasar yang mudah retak. Ia digunakan untuk kapalan yang tahan lama.

Ia adalah cecair lutsinar dengan aroma alkali tertentu. Digunakan di salun profesional, ia boleh digunakan untuk mencegah pertumbuhan kulit kasar.

Bergantung pada keadaan kawasan keratin, ia melembutkan dalam masa 2-7 minit. Masa meningkat hanya dalam kes-kes lanjut terutamanya.

Fail dua muka yang dibekalkan mempunyai kekasaran yang berbeza pada kedua-dua belah. Kain kasar digunakan untuk penyingkiran kulit primer. Pengamplasan akhir dilakukan dengan pelelas halus.

Ketebalan fail direka untuk kegunaan aktif dan adalah 4 mm. Saiz bergantung pada isipadu botol; untuk produk 500 ml, failnya besar dan bulat.

Losyen Pedikur Cecair dengan asid AHA, 200 ml

Komposisi bioaktif keratolik termasuk asid laktik, sitrik, malik dan tartarik. Bahan aktif melakukan kerja yang sangat baik untuk menghilangkan kapalan kering dan jagung dengan pedikur salon.

Ubat ini boleh digunakan untuk menghapuskan keretakan kulit yang muncul semasa keratinisasi dermis. Ia sesuai untuk semua jenis kulit (termasuk nipis dan sensitif).

Ia adalah produk yang sangat pekat dengan masa pendedahan 3 hingga 10 minit. Berbeza dalam warna kekuningan telus dan konsistensi cecair.

Keratolik dibekalkan dengan fail kayu untuk mengupas kulit yang dilembutkan.

Peraturan am penggunaan

Skim aplikasi umum terdiri daripada beberapa langkah berurutan:

 1. penyediaan dan pembersihan kaki;
 2. penggunaan keratolitik yang dipilih;
 3. menunggu masa pendedahan;
 4. penyingkiran sisa ubat;
 5. pemprosesan kaki dengan fail dan pengisaran;
 6. rawatan air akhir;
 7. mengaplikasikan produk penjagaan.

Beberapa nuansa prosedur mungkin berbeza. Walau bagaimanapun, pembasmian kuman kaki adalah satu kemestian untuk sebarang teknik. Larutan pembasmi kuman disapu pada kaki yang dibasuh dan dikeringkan.

Sebilangan kecil keratolitik diperah keluar dari botol ke pad kapas atau serbet bukan tenunan. Selepas itu, ia disapu pada bahagian yang bermasalah untuk melembutkan dan melonggarkan kulit dengan cepat.

Selepas masa pendedahan telah berlalu, serbet dikeluarkan, sisa-sisa produk dikeluarkan dengan air dan pembersihan mekanikal dilakukan. Kemudian kulit dirawat dengan banyak air supaya tiada zarah keratolitik kekal di atasnya.

Pada akhir prosedur, gel, krim atau balsem digunakan padanya. Semua kerja dilakukan dengan sarung tangan. Tempoh purata kursus tidak melebihi 4 kali apabila digunakan sekali seminggu.

Jika agen berasaskan asid atau buih dengan urea digunakan untuk mengeluarkan kulit yang berkeratin, selepas menggunakan serbet, ia ditutup dengan bungkus plastik. Produk penjagaan dipilih mengikut penunjuk.

Keratolik adalah persediaan yang berkesan untuk merawat kulit berkeratin. Menurut ulasan mereka yang telah mencubanya, mereka benar-benar berkesan, mempunyai kesan yang kuat tetapi lembut pada kulit kaki.

Mereka tidak meninggalkan rasa kekeringan dan ketidakselesaan, tidak mencederakan kaki. Serasi dengan terapi parafin, boleh digunakan di rumah.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah