Rambut Kerinting

Penilaian pengeriting rambut terbaik

Penilaian pengeriting rambut terbaik
Kandungan
  1. Perlindungan mana yang patut anda pilih?
  2. Pengeluar terbaik
  3. Model teratas
  4. Kriteria pilihan

Cara cepat untuk membuat keriting adalah dengan menggunakan besi keriting. Terima kasih kepada pelbagai pilihan untuk alat ini, anda boleh mendapatkan kedua-dua keriting besar dan keriting kecil dan juga keriting afro. Di samping itu, terdapat seterika keriting untuk rambut licin sempurna atau jumlah akar. Kami akan memberitahu anda lebih lanjut mengenai alat ini dalam artikel ini.

Perlindungan mana yang patut anda pilih?

Model yang paling mudah dan paling berpatutan diperbuat daripada keluli tahan karat dan tidak bersalut. Ia cepat panas dan hanya sesuai untuk penggunaan yang jarang, dengan syarat anda mempunyai rambut yang sihat. Pengatur suhu membolehkan anda entah bagaimana mengurangkan kesan negatif alat sedemikian pada rambut. Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk membeli besi keriting dengan salutan permukaan pelindung. Ia boleh menjadi salah satu daripada yang berikut.

  • titanium. Bahan itu cepat panas, mempunyai salutan tidak melekat dan hayat perkhidmatan yang panjang. Dalam kombinasi dengan pengatur suhu, salutan titanium agak selamat untuk kesihatan rambut. Walau bagaimanapun, besi keriting dengan salutan sedemikian mahal.
  • Teflon. Ia juga merupakan salutan tidak melekat yang tidak membakar helai. Walau bagaimanapun, dari masa ke masa, permukaannya tercalar dan melecet, yang menjejaskan fungsi perlindungan bahan.
  • Seramik... Salutan yang lebih mahal dan lebih selamat yang biasanya digunakan pada alat profesional. Dipanaskan dengan cepat dan sekata, melindungi helai daripada kekeringan, mempunyai fungsi pengionan.
  • Turmalin. Sehingga kini, salutan turmalin dianggap paling tidak berbahaya, di samping itu, peranti turmalin dilengkapi dengan fungsi pengionan. Ini, seterusnya, memberikan kilauan dan kecantikan kepada rambut.

Besi keriting bersalut turmalin diluluskan untuk digunakan walaupun pada rambut bermasalah, kerana ini tidak akan menyebabkan rambut menjadi kering.

Pengeluar terbaik

Peranti penggayaan terbaik datang daripada syarikat yang membuat alat dandanan rambut untuk profesional. Antara semua itu - Braun (Jerman), Valera (China), Babyliss (Perancis). Produk jenama ini dicirikan oleh ketahanan, penghormatan terhadap rambut, dan pelbagai pilihan produk. Walaupun alat itu dipanggil profesional, mereka akan mudah digunakan di rumah. Walau bagaimanapun, kos pad daripada jenama ini agak tinggi.

Mereka adalah rendah sedikit dalam kualiti, tetapi mempunyai harga yang lebih berpatutan dari besi keriting Rowenta (Perancis), Remington (AS), Dewal (Jerman), Philips (Belanda).

Jika kita menganggap produk yang lebih berpatutan, maka domestik Jenama Polaris dan Scarlett Cina... Pengeluar ini mengoptimumkan harga bukan dengan mengorbankan kualiti, tetapi dengan mengorbankan fungsi, jadi penggunaan alat ini tidak banyak membahayakan rambut.

Model teratas

Pertimbangkan besi keriting yang paling popular - kedua-dua profesional mahal dan lebih bajet. Untuk kemudahan, mari pecahkan mengikut jenis.

berbentuk silinder

Besi keriting silinder sering dipanggil klasik. Ini adalah peranti, elemen pemanasan yang kelihatan seperti silinder dan dilengkapi dengan pengapit untuk menetapkan helai. Disebabkan fakta bahawa diameter "silinder" adalah sama pada hujungnya yang berbeza, keriting seragam sepanjang keseluruhannya.

Memilih besi keriting silinder dengan diameter yang berbeza, anda boleh mendapatkan kedua-dua keriting kecil dan sederhana, serta besar. Ia tidak memerlukan kemahiran khas dalam kerja, kerana disebabkan oleh pengapit, helai dipasang dengan selamat dan tidak ada kesulitan khusus dengan pembungkusan. Walau bagaimanapun, klip yang sama ini juga boleh menyebabkan rambut berkedut.

Produk berganda boleh dipanggil pelbagai lapis kon. Ia termasuk 2 bahagian penggayaan yang kelihatan seperti kon. Strand digulung pada besi keriting dengan angka lapan, secara bergantian pada setiap "silinder", dan kemudian ditarik ke bawah. Kadangkala besi keriting berganda boleh mempunyai silinder ketiga untuk penetapan rambut yang digulung dengan lebih baik.

Salah satu pinggan mangkuk silinder yang popular ialah model EC2 Satin Hair Color oleh Braun. Produk ini membolehkan anda mendapatkan keriting besar, sesuai untuk menambah kelantangan pada rambut. Dengan bantuan besi keriting ini, anda juga boleh memutar bangs, tanpa mengambil risiko berubah menjadi "kambing". Antara kelebihan - 9 mod pemanasan dan pelarasan tepat mereka terima kasih kepada skrin LCD. Ini membolehkan anda mengelakkan terlalu panas rambut, pilih rejimen yang betul untuk setiap jenis rambut.

Apabila menggulung rambut berwarna, ia tidak pudar atau kehilangan pigmen... Peranti ini mempunyai fungsi pengionan yang memberikan kelicinan dan kilauan. Daripada minus, menurut ulasan pengguna, seseorang boleh memilih kekurangan lampiran untuk menggantung besi keriting.

Kos peranti agak boleh diterima untuk produk kelas ini daripada jenama terkenal.

Remington Ci5319 adalah satu lagi pilihan besi keriting yang popular. Pengilang meletakkan produknya sebagai produk sejagat, sesuai untuk kedua-dua helai nipis dan tebal, sukar dikawal. Diameter produk ialah 19 mm, yang membolehkan anda mendapatkan keriting bersaiz sederhana.

Peranti ini dilengkapi dengan fungsi pengionan, yang mempunyai kesan yang baik terhadap keadaan rambut, memastikan kelancarannya dan menghilangkan keriting.

Peranti ini mempunyai 8 mod pemanasan, bagaimanapun, apabila anda memutar roda kawalan, suhu pemanasan khusus tidak dipaparkan. Antara kelemahannya ialah kekurangan sarung tangan pelindung untuk tangan.

Besi keriting silinder Bosch PHC5363 mempunyai diameter yang sama. Salutan seramik plat dan pemanasan cepat membolehkan anda dengan cepat dan tanpa banyak mudarat untuk membuat keriting. Selain itu, peranti ini sesuai untuk rambut panjang, dan juga mempunyai klip penetapan. Tetapi tidak ada pemasa pemanasan curl, jadi anda perlu mengawal tahap pemanasan helai sendiri.Walau bagaimanapun, beberapa mod suhu membolehkan anda memilih suhu optimum untuk jenis rambut tertentu.

Peranti ini mudah digunakan - ia ringan, muat dengan selesa di tangan, kord (walaupun tidak terlalu panjang - 1.8 m) berputar di sekeliling paksinya, terdapat pendirian untuk produk, tetapi tidak ada gelung untuk digantung dalam model ini .

Anda boleh mendapatkan rambut keriting yang cantik secepat mungkin dan dengan bahaya yang minimum pada rambut menggunakan besi keriting Rowenta CF 3372. Produk ini mempunyai diameter 32 mm, 9 mod pemanasan dan pengapit yang agak ketat. Terima kasih kepada ciri yang terakhir, model ini sesuai walaupun untuk menggulung rambut kasar yang tidak terkawal.

Peranti cepat panas, mempunyai fungsi penutupan kecemasan. Menurut ulasan, apabila menggunakan besi keriting, anda boleh dengan mudah menyentuh pengatur pensuisan suhu, yang tidak boleh dipanggil norma.

berbentuk kon

Besi keriting kon membolehkan anda mendapatkan keriting elastik yang sama mungkin dengan keriting semula jadi. Mereka lebih besar pada akar rambut dan "cetek" ke arah hujung.

Ini disebabkan oleh ciri reka bentuk produk - permukaan kerja kelihatan seperti kon atau lobak merah. Bahagian penggayaan tang tirus meruncing dari pangkal ke hujung. Selalunya, peranti ini digunakan oleh profesional.

Ciri reka bentuk peranti ini ialah besi keriting tidak mempunyai klip. Untuk membetulkan keriting pada besi keriting, anda memerlukan kemahiran dan bantuan tertentu dari tangan anda, dan untuk melindungi yang terakhir daripada terbakar - sarung tangan khas.

Ia diperbuat daripada bahan bukan pemanasan khas dan biasanya dilengkapi dengan besi keriting.

Selalunya, muncung lingkaran disertakan dengan besi keriting kon. Ia membolehkan anda mendapatkan keriting elastik kecil, tetapi proses itu sendiri akan menjadi agak susah payah dan mengambil masa. Anda perlu mengasingkan helai nipis dan melilitkannya ke dalam slot khas pada muncung.

Salah satu peneraju dalam penjualan pinggan mangkuk kon dipertimbangkan model Rowenta CF 3345. Produk ini direka untuk membuat keriting kecil. Oleh kerana kekurangan pengapit, keriting itu kemas, tanpa lipatan. Walau bagaimanapun, seperti mana-mana model tanpa klip, produk ini tidak sesuai untuk rambut pendek. Untuk penggulungan dan penetapan helai, sarung tangan pelindung untuk tangan disediakan dalam kit untuk besi keriting.

Peranti mempunyai kawalan pemanasan - suhu ditunjukkan pada paparan. Salutan plat adalah seramik, tetapi tidak ada pemasa untuk mematikan keriting. Produk itu sendiri ringan, muat dengan selesa di tangan, mempunyai kord berputar yang panjang dan dicirikan oleh kecekapan pemanasan. Kelemahannya ialah kekurangan penutup simpanan.

Jika anda memerlukan besi keriting kon berdiameter lebih besar, lihat Philips BHB868 StyleCare Sublime Ends. Perkara pertama yang diperhatikan oleh pengguna apabila menggunakan model ini ialah keriting elastik yang bertahan lama. Di samping itu, peranti ini dilengkapi dengan pemasa untuk mematikan keriting, dipanaskan dengan cepat, mempunyai beberapa keadaan suhu dan tidak mempunyai klip (jaminan walaupun keriting tanpa lipatan).

Peranti mempunyai kord berputar. Benar, ramai pengguna bercakap tentang panjangnya yang tidak mencukupi - 1.8 m.

Korugasi

Pengeriting beralun adalah peranti dengan dua plat, dan plat ini mempunyai permukaan zigzag. Beberapa tahun yang lalu, penggayaan pada besi keriting seperti itu dianggap sangat bergaya. Terima kasih kepadanya, ombak kecil asli.

Kini fesyen untuk penggayaan sedemikian telah hilang, bagaimanapun, besi keriting beralun masih kekal dalam permintaan, terutamanya dalam kalangan profesional. Menggunakan alat ini, adalah mungkin untuk memberikan helai isipadu akar, yang akan bertahan lama. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu memproses zon akar dengan besi keriting.

Selebihnya rambut anda boleh dibiarkan lurus atau digulung.

Dalam kategori korugasi, perlu diperhatikan besi keriting Valera Volumissima (647.01). Produk ini dianggap profesional, mempunyai plat sempit, yang memastikan kelonggaran dan kelantangan helai bergulung. Direka terutamanya untuk mencipta volum akar, yang dengannya penggaya melakukan kerja yang sangat baik.Kelantangan ternyata diucapkan, ia kekal untuk masa yang lama.

Walau bagaimanapun, jika perlu untuk membuat korugasi sepanjang keseluruhan rambut, ia akan mengambil masa yang sangat lama. Lebar plat ialah 1 cm.

Produk ini juga dicirikan oleh peraturan pemanasan yang tepat dalam julat 80-230 darjah, mempunyai fungsi pengionan. Untuk memudahkan pengangkutan, selak khas disediakan. Walau bagaimanapun, penutup tidak disertakan dalam kit, yang boleh dianggap sebagai kelemahan kecil.

Anda juga boleh membuat korugasi dengan gayar Dewal 03-870 Pro-Z Slim, dibincangkan di bawah.

seterika

Besi keriting adalah serupa dalam reka bentuk dengan korugasi - ia mempunyai 2 plat, di antaranya sehelai rambut diapit dan ditarik. Walau bagaimanapun, permukaan plat benar-benar rata, jadi alat itu sendiri digunakan untuk meluruskan rambut.

Walau bagaimanapun, jika anda mengetahui teknik tertentu dengan bantuan seterika, anda boleh membuat keriting besar yang menarik yang kelihatan sangat semula jadi.

Lebar besi keriting boleh berbeza, dan lebih panjang rambut, lebih lebar lebar plat sepatutnya... Ini akan menjadikan peranti lebih mudah digunakan.

Pendahulu yang tidak berubah bagi penarafan antara besi rata menjadi styler Dewal 03-870 Pro-Z Slim (Jerman). Ia sama baik untuk menghasilkan helai dan keriting yang licin, dan juga memberikan kelantangan rambut dalam beberapa saat.

Lebar plat adalah 1.1 cm, yang sesuai untuk menghasilkan jumlah akar, tetapi tidak terlalu selesa jika anda perlu membuat korugasi untuk keseluruhan panjang rambut.

Pengilang terlibat dalam pembuatan alat dandanan rambut profesional, jadi model seterika ini boleh membanggakan keselamatan dan kemudahan penggunaan. Produk ini mempunyai 4 tetapan suhu (dari 140 hingga 200 darjah), dicirikan oleh pemanasan pantas (dalam 5 saat), mempunyai kord 2.5 meter yang panjang. Produk itu sendiri ringan dan muat dengan selesa di tangan. Mempunyai titik harga yang berpatutan untuk alat profesional.

Walau bagaimanapun, pengguna menyedari ketiadaan pendirian untuk seterika, serta tempoh penyejukannya.

Penggaya profesional Remington S-8700 mempunyai salutan seramik dan membolehkan anda bukan sahaja meluruskan rambut anda, tetapi juga untuk mencipta keriting Hollywood. Ia mempunyai 5 tetapan suhu, serta fungsi meluruskan wap. Peranti ini ringan, muat dengan selesa di tangan, mempunyai kord pusing 2.5 meter dan gelung gantung. Walau bagaimanapun, pengguna perhatikan beberapa kelemahan - kekurangan sarung penyimpanan, yang amat tidak menyenangkan memandangkan kos peranti yang besar.

Secara berasingan, ia patut menyerlahkan besi keriting pelbagai fungsi dengan muncung yang boleh diganti. Contohnya ialah Philips HP-8699. Permukaan kerja untuk model ini ialah muncung silinder 2 diameter berbeza, muncung berbentuk kon, muncung lingkaran dan beralun. Semua permukaan kerja mempunyai salutan seramik, ia cepat panas. Juga, reka bentuk dilengkapkan dengan sepasang klip rambut.

Selepas satu jam operasi berterusan, model akan ditutup secara automatik, tetapi pemasa untuk mematikan pemanasan keriting tidak wujud dalam model ini. Daripada minus, seseorang boleh perhatikan pemanasan cepat (selepas setengah jam operasi) pemegang besi keriting.

Peranti pelbagai fungsi yang serupa boleh didapati dalam barisan jenama terkenal lain - Remington S-8670. Ia termasuk muncung silinder, muncung beralun dan seterika, 2 jenis muncung lingkaran, serta sepasang klip. Semua lampiran bersalut seramik. Peranti ini dicirikan oleh kecekapan pemanasan, mempunyai penutupan kecemasan, kord panjang (2 m) dan bekas penyimpanan. Daripada minus, menurut ulasan pengguna, kesukaran menggantikan lampiran boleh diperhatikan - ia ketat.

Kriteria pilihan

Apabila membeli besi keriting, anda harus memberi perhatian kepada jenama pengeluar. Beri keutamaan kepada syarikat yang lebih terkenal, walaupun produk mereka lebih mahal. Pilihan terbaik ialah alat untuk kegunaan profesional.

Juga, salah satu kriteria pemilihan pertama haruslah jenis salutan plat. Seterika lencong yang disalut dengan seramik, turmalin dan Teflon dianggap selamat.2 yang pertama mempunyai hayat perkhidmatan yang lebih lama, mereka lebih berhati-hati dengan rambut, tetapi mereka juga mempunyai kos yang lebih tinggi. Produk Teflon lebih cepat panas, yang boleh mengeringkan rambut anda.

Di samping itu, salutan sedemikian cepat haus dengan penggunaan aktif.

Parameter seterusnya ialah diameter muncung. Keputusan penggayaan akan bergantung padanya. Untuk keriting yang lebih kecil, besi keriting kon atau produk berdiameter kecil adalah sesuai. Lebih besar yang terakhir, lebih besar keriting akan dapat menggulung.

Jika anda mengimpikan keriting kecil, pilih besi keriting dengan diameter muncung 10-15 mm. Untuk mendapatkan gelombang ringan dan elastik, anda boleh membeli besi keriting dengan 2 atau 3 muncung silinder. Untuk mendapatkan keriting besar dalam gaya bintang Hollywood, anda boleh mengesyorkan styler dengan diameter 32-33 mm. Jika kepelbagaian penggayaan menjadi keutamaan, anda harus melihat lebih dekat pada produk dengan lampiran yang berbeza.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingat di sini bahawa seperti besi keriting pelbagai fungsi, sebagai peraturan, bertahan kurang daripada biasa. Dalam peranti dengan muncung yang boleh ditukar ganti, pautan lemah adalah tepat tempat penetapan muncung ini. Jika anda tidak mahu mengambil risiko, dapatkan 2-3 model biasa dengan diameter yang berbeza.

Sekiranya anda pemilik rambut panjang, masuk akal untuk memberi perhatian kepada panjang muncung. Semakin panjang rambut, semakin panjang muncung, jika tidak, ia akan menjadi tidak selesa untuk menggulung.

Ia bernilai memberi perhatian kepada kuasa besi keriting. Peranti profesional boleh dikuasakan sehingga 90W. Walau bagaimanapun, anda perlu membiasakan diri dengan penggunaannya. Untuk kegunaan rumah, peranti dengan kuasa 45-50 watt adalah mencukupi.

Kemungkinan melaraskan suhu juga tidak boleh diabaikan. Lebih-lebih lagi, lebih baik tetapan ini, lebih baik. Sudah tentu, kos besi keriting meningkat daripada ini, tetapi tetapan sedemikian adalah jaminan kesihatan rambut. Adalah optimum jika mungkin untuk menetapkan suhu pemanasan dari 50 hingga 200 darjah, dan suhu perantaraan yang lebih terkawal di antara mereka, lebih baik.

Suhu pemanasan 50-80 darjah ditunjukkan untuk rambut nipis dan lemah. Untuk helai nakal dan keras, tetapi sihat, suhu boleh dinaikkan kepada 140-150 darjah.

Menggunakan besi keriting akan menjadi lebih mudah jika ia mempunyai kord yang panjang. Secara optimum - 2.5-3 meter, dan kord ini akan berputar di sekitar paksinya. Tambahan lain yang berguna ialah kehadiran pendirian pada besi keriting. Jika tidak, kesukaran mungkin timbul dengan di mana dan bagaimana untuk meletakkan besi keriting panas, terdapat risiko kerosakan pada permukaan.

Pemasa penutupan apabila keriting siap juga boleh dipanggil berguna, terima kasih kepada yang anda tidak akan membakar helai. Terdapat juga produk yang dilengkapi dengan pemasa kebakaran.

Yang terakhir tidak akan membenarkan kebakaran berlaku, walaupun besi keriting dihidupkan dan dilupakan.

Untuk maklumat tentang cara memilih pengeriting rambut, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah