Gaya dan model pakaian

Gaya, model dan jenis pakaian yang menyembunyikan perut

Gaya, model dan jenis pakaian yang menyembunyikan perut
Kandungan
 1. Panjang yang manakah untuk diberi keutamaan: panjang, midi atau pendek?
 2. Warna manakah yang paling sesuai?
 3. Sedikit tentang fabrik
 4. Apakah warna yang membetulkan angka secara visual?
 5. Nilai penamat
 6. Aksesori apa yang hendak dipilih?
 7. Petua: sembunyikan perut dan sisi anda

Pakaian adalah pakaian terbaik untuk seorang gadis, kerana hanya di dalamnya anda boleh merasa benar-benar menarik dan diinginkan. Tetapi, malangnya, ramai gadis menolak pakaian ini kerana kecacatan angka. Salah satu masalah yang paling biasa adalah perut yang menonjol. Penampilan "perut" tidak selalu salah gadis itu. Ia boleh muncul bukan sahaja disebabkan oleh kekurangan zat makanan dan pengabaian sukan, tetapi juga kerana melahirkan anak atau penyakit. Dalam usaha untuk menyamarkan perut yang menonjol, kanak-kanak perempuan biasanya menggunakan dua kaedah radikal: sama ada memakai "jubah" yang menyembunyikan sosok itu, atau ditarik ke dalam pakaian ketat, dengan harapan ia secara visual akan menjadikan mereka lebih langsing.

Dalam artikel ini, kami ingin memberitahu anda tentang gaya sedia ada pakaian bergaya yang menyembunyikan perut. Anda akan belajar bahawa walaupun dengan angka yang tidak sempurna, anda mampu membeli pakaian yang cantik dan bergaya.

Panjang yang manakah untuk diberi keutamaan: panjang, midi atau pendek?

Pakaian Panjang

Mereka secara visual meregangkan angka itu, jadi mereka bagus untuk menyembunyikan perut.

Gaun labuh hingga ke lantai potongan yang betul menyembunyikan figura wanita gemuk

Walau bagaimanapun, harta pakaian panjang lantai ini tidak sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan perawakan yang sangat kecil. Pakaian panjang "Thumbelina" menjadikannya lebih rendah. Oleh itu, jika anda tergolong dalam gadis kecil molek, lebih baik menolaknya.

Pakaian labuh pertengahan

Gaun panjang midi sesuai untuk pelbagai jenis badan. Ini adalah pilihan terbaik untuk mereka yang ingin menutup perut yang menonjol.

Skirt pertengahan panjang menggoda mendedahkan kaki, pada masa yang sama, menyembunyikan semua kawasan masalah badan.

Pakaian pendek

Ini adalah kawasan paling berbahaya untuk kanak-kanak perempuan yang malu tentang perut mereka. Rok mini, terutamanya jika ia sesuai dengan pinggul, membahagikan angka secara mendatar di tempat yang tidak diperlukan sama sekali. Pilih potongan longgar yang tidak akan menonjolkan perut anda. Skirt melebar juga akan berfungsi jika anda mempunyai pinggul yang sempit.

Untuk mengelakkan kesilapan, adalah lebih baik untuk meninggalkan pakaian ultra-pendek sama sekali, setelah menentukan sendiri panjang maksimum yang dibenarkan satu tapak tangan di atas lutut.

Pakaian pendek dengan gaya yang betul yang menyembunyikan perut (untuk kanak-kanak perempuan yang berlebihan berat badan)

Warna manakah yang paling sesuai?

Anda perlu memilih warna untuk pakaian yang sesuai dengan anda. Ini sangat penting untuk diingati, kerana ramai gadis, mengetahui bahawa warna gelap secara visual menjadikan angka itu lebih langsing, menjalankan warna terang dalam almari pakaian mereka. Setelah berpakaian dalam skema warna hitam dan kelabu, anda boleh, tentu saja, membetulkan angka anda, tetapi sentiasa berpakaian dalam warna gelap, mudah untuk melupakan kelebihan lain penampilan anda.

Gaun hitam, menyembunyikan perut, untuk gadis gemuk

Kulit yang segar, warna mata yang cantik, warna rambut yang luar biasa - semua ini boleh ditekankan dengan pakaian dengan warna yang betul. Oleh itu, warna pastel yang terang, kaya atau halus, pastinya harus ada dalam almari pakaian anda.

Pakaian dengan panel sisi, warna yang berbeza, secara visual menyempitkan angka - gadis dengan perut mesti melihat dengan lebih dekat gaya ini. Jika anda suka pakaian dengan cetakan, kemudian pilih corak menegak - corak sedemikian "meregangkan" angka itu.

Pakaian panjang dengan gaya dan warna yang betul yang menyembunyikan perut buncit

Sedikit tentang fabrik

Sekiranya anda mempunyai perut yang menonjol, anda harus mengelakkan kain yang ketat. Elakkan pakaian yang diperbuat daripada pakaian rajut halus atau guipure elastik. Bahan-bahan ini bukan sahaja akan menyerlahkan semua lipatan sedia ada, tetapi juga menambah yang baru. Jika anda suka kain kerawang, kemudian pilih model pakaian dengan lengan guipure atau garis leher, tetapi biarkan kawasan masalah ditutup dengan bahan yang lebih padat.

Pakaian hijau untuk gemuk, menyembunyikan perut

Selain itu, anda perlu berhati-hati dengan fabrik berkilat, kerana permukaan berkilat kelihatan lebih besar daripada yang sebenarnya. Oleh itu, adalah lebih baik untuk meletakkan pakaian sutera dan satin diketepikan. Jadi, pilihan anda ialah fabrik padat, matte seperti kapas, linen, velor, crepe-chiffon, cambric, dll.

Apakah warna yang membetulkan angka secara visual?

Bukan sahaja panjang pakaian, tetapi juga warnanya boleh menyesuaikan angka secara visual. Seluruh palet warna dibahagikan kepada dua bahagian: satu termasuk warna hangat, dan satu lagi - yang sejuk. Pada masa yang sama, satu warna dalam spektrum boleh mempunyai kedua-dua nada hangat dan sejuk. Warna sejuk cenderung menjadikan jarak ke objek lebih visual, dan warna hangat, sebaliknya, mengurangkannya. Oleh itu, untuk mencipta ilusi penurunan jumlah, anda perlu memilih pakaian dalam julat sejuk.

Belajar membezakan nada sejuk daripada nada hangat adalah sangat mudah. Warna paling hangat pada palet warna ialah oren, dan warna paling sejuk ialah ungu. Sekarang lihat dengan teliti pada kipas warna: bahagian yang lebih dekat dengan oren adalah hangat, dan bahagian yang lebih dekat dengan ungu adalah sejuk.

Warna kipas - warna warna

Nilai penamat

Fungsi awal kemasan fabrik adalah hiasan. Tetapi sekiranya perlu untuk menyembunyikan kehadiran perut, trim diberi lebih penting, kerana ia mengalihkan tumpuan dari angka ke pakaian. Terdapat banyak jenis kemasan pakaian: langsir, sisipan renda, sulaman, applique, dan pinggir - anda boleh menyenaraikannya untuk masa yang sangat lama. Untuk membuat kemasan berfungsi ke tangan anda, elakkan garisan mendatar dan corak kecil. Jahitan hiasan menegak atau sulaman, langsir mengalir dari atas ke bawah - ini adalah kaedah yang paling berkesan untuk membentuk badan visual.

Aksesori apa yang hendak dipilih?

Aksesori adalah pembantu setia lain dalam memerangi perut yang menonjol. Serta penamat, mereka bertujuan untuk mengalih perhatian perhatian kepada diri mereka sendiri. Terdapat beberapa pilihan untuk menggunakan aksesori untuk menutup kecacatan ini:

 • Item yang mencipta garis menegak, seperti cravat atau rantai panjang.
 • Perkara yang menarik perhatian yang mencipta aksen di tempat yang betul, contohnya, kerongsang besar atau bunga buatan (tetapi jangan sekali-kali mengikatnya di pinggang - lebih baik memilih garis leher untuk ini).
 • Menggunakan pelbagai jenis tali. Tali pinggang korset lebar hendaklah diletakkan terus di pinggang, dan yang nipis - lebih tinggi sedikit dan dipakai dengan pakaian longgar yang longgar.

Petua: sembunyikan perut dan sisi anda

 • Seluar dalam pembetulan - Ini adalah perkara yang harus dipakai oleh wanita yang mempunyai masalah pinggang, jika tidak setiap hari, maka sekurang-kurangnya dalam kes apabila anda perlu kelihatan terbaik. Seluar dalam pelangsingan boleh menjadi jenis yang berbeza - bahagian atas dan bawah secara berasingan, atau model pepejal, mengingatkan jumpsuit.
 • Membangunkan postur yang betul: sebaik sahaja kita mula membongkok, otot perut serta-merta mengendur dan perut "jatuh". Apabila berjalan, cuba bersandar pada tulang belakang: kemudian perut secara automatik ditarik ke atas, dan anda kelihatan lebih langsing.
 • Alihkan tumpuan anda kepada kekuatan figura anda, dan kelemahannya akan menjadi kurang ketara. Apa yang paling anda suka tentang diri anda? Mungkin ia adalah dada yang subur, atau mungkin punggung yang cantik atau kaki langsing. Apa yang dibanggakan mesti dititikberatkan dengan gaya pemakaian yang betul.
1 komen

Saya mempunyai perut yang menonjol. Saya cenderung untuk memakai pakaian berpinggang tinggi.

Fesyen

kecantikan

rumah