Perabot

Jamuan di lorong: apakah itu dan bagaimana untuk memilih?

Jamuan di lorong: apakah itu dan bagaimana untuk memilih?
Kandungan
 1. Apa ini?
 2. Jenis-jenis struktur
 3. Bentuk dan dimensi
 4. Bahan pembuatan
 5. Penyelesaian warna
 6. Gaya popular
 7. Petua Pemilihan
 8. Contoh yang menarik

Tiada siapa yang akan berhujah dengan fakta bahawa rumah seseorang harus senyaman mungkin. Suasana keselesaan sering bergantung pada pilihan perabot yang betul, dan untuk lorong itu bukan sahaja bilik persalinan, permaidani di depan pintu, tetapi juga bangku. Bahan artikel ini akan memberitahu anda apa itu, apakah jenis aksesori ini, cara memilihnya dengan betul.

Apa ini?

Bangku dalam erti kata klasik tidak lebih daripada pouf untuk kemudahan memakai dan menanggalkan kasut. Ini adalah elemen perabot yang tidak mengambil banyak ruang, tetapi dengan ketara meningkatkan kemudahan isi rumah dan semua mereka yang masuk dan keluar rumah. Bergantung pada jenis pembinaan, ia boleh menjadi sangat pelbagai. Pada asasnya, ia adalah perabot 2-dalam-1 yang mempunyai tempat duduk untuk pengguna dan selalunya dilengkapi dengan sistem storan dalaman.

Diterjemahkan dari bahasa Perancis, jamuan itu bermaksud "bangku". Untuk lorong itu perabot kontemporari.

Dalam keadaan ruang yang terhad, ia boleh menjadi bukan sahaja kerusi atau bangku, tetapi juga berfungsi sebagai penganjur, dan juga boleh menjadi pengering kasut. Hampir selalu, ini bukan sahaja berfungsi, tetapi juga produk praktikal, yang dalam kombinasi boleh menjadi tempat menunggu ahli isi rumah, dan juga kawasan rekreasi.

Jenis-jenis struktur

Pendekatan moden untuk reka bentuk perabot membuka banyak peluang untuk mencipta produk praktikal. Pengilang menawarkan pembeli pelbagai jenis jamuan, berbeza dalam tahap kefungsian, saiz dan bentuk.Produk dicirikan oleh mobiliti dan dimensi optimum, yang bermaksud bahawa mereka tidak mengambil banyak ruang. Sesetengah daripada mereka mampu menggantikan sofa, yang lain menyediakan satu tempat duduk.

Dari sudut pandangan nuansa reka bentuk, mereka boleh dibahagikan kepada beberapa jenis. Setiap jenis adalah berbeza dalam penampilan, dan ia juga mungkin menyediakan kehadiran aksesorinya sendiri. Sebagai contoh, pilihan lain boleh dilengkapi dengan penutup atau tilam yang boleh ditanggalkan, serta bantal kecil.

Lain-lain adalah sebahagian daripada lorong, mempunyai panel belakang tinggi dengan cangkuk dan penyangkut pakaian.

Klasik dan najis

Model klasik tidak lebih daripada ottoman persegi tanpa belakang. Produk ini dibezakan oleh upholsteri tempat duduk yang lembut, tetapi sebaliknya bentuknya mungkin berbeza-beza. Sebagai contoh, jika beberapa pengubahsuaian adalah kiub tertutup, maka yang lain agak serupa dengan najis rendah. Yang lain menyerupai peralatan sukan kambing, mempunyai bentuk tempat duduk yang sama dan sokongan laconic.

Pouf jamuan tidak mempunyai kaki; upholsteri mereka boleh sama ada kulit atau tekstil. Ruang penyimpanan untuk barangan isi rumah ialah sistem penyimpanan yang mudah untuk lorong dengan ruang yang boleh digunakan terhad.

Bangku dengan reka bentuk najis berbeza daripada produk klasik dengan kehadiran kaki sokongan. Selain itu, terdapat bukan sahaja 4, tetapi juga dua (contohnya, apabila panel kayu adalah penyokong).

bangku

Alternatif kepada dua jenis itu ialah bangku bangku. Ia berbeza daripada model najis dalam bilangan tempat duduk pengguna... Upholsteri kekal lembut, bilangan tempat duduk berkisar antara 2 hingga 3. Kaki sokongan boleh menjadi 4 atau 6, manakala model boleh dibahagikan kepada 2 kategori: tanpa sandaran dan dengannya.

Pengubahsuaian pertama adalah mudah kerana ia lebih sesuai dengan dinding, dan oleh itu dapat menyelamatkan kawasan lorong. Analog dengan sandaran belakang adalah baik di mana terdapat ruang yang cukup untuk kebebasan bergerak. Produk kumpulan ini bukan sahaja lembut, tetapi juga keras. Walau bagaimanapun, model mungkin mempunyai tempat duduk yang lembut dan belakang yang keras.

Dengan tempat letak tangan

Lengkapkan tempat letak tangan model bangku... Dalam kes ini, bentuk elemen struktur ini mungkin berbeza-beza. Di suatu tempat ia agak rendah dan melengkung di sisi, kadang-kadang lurus, selalunya tinggi. Terdapat juga yang keras, yang tipikal untuk model tanpa upholsteri lembut dan pengisi dalaman. Lebar mereka juga berbeza: mereka sempit dan sederhana lebar. Di suatu tempat mereka adalah sejenis sekatan, tidak membenarkan tilam lembut bangku bergerak di sepanjang sisi.

Dengan sistem storan

Model dalam kategori ini secara luaran serupa dengan kabinet padat. Mereka berbeza daripada pouf dalam pelbagai sistem storan. Jika jamuan klasik sering mempunyai penutup berengsel, di bawahnya terdapat laci yang luas, maka pengilang boleh melengkapkan pengubahsuaian tersebut dengan laci. di mana sistem penyimpanan boleh terletak pada platform kayu, di mana sokongan panjang minimum terletak.

Produk mungkin mempunyai rak yang terletak di bawah tempat duduk. Bergantung pada mekanisme pembukaan, beberapa rak membentuk rak menegak apabila ditutup.

Sebagai peraturan, ini adalah produk untuk kasut yang tidak digunakan dalam musim tertentu. Secara umum, susunan rak atau laci boleh bukan sahaja simetri, tetapi juga tidak simetri. Selalunya, produk sedemikian dilengkapi dengan bakul rotan.

Dengan rel bumbung

Rel harus difahami sebagai rak kekisi. Unsur-unsur struktur sedemikian mudah untuk menyimpan kasut. Dalam kes ini, rak kekisi boleh berbeza dalam lebar anak tangga itu sendiri. Sebagai peraturan, produk tersebut hanya mempunyai satu rak. Rel sering dibuat logam, ia boleh menjadi tiub, sempit atau lebar rata. Sebagai peraturan, model ini terbuka, mereka dibezakan oleh reka bentuk laconic mereka. Bergantung pada keperluan pembeli, anda boleh membeli rak kasut dengan satu atau dua rak.

Sofa

Kumpulan ini termasuk model secara luarannya menyerupai versi kecil ottoman atau sofa. Mereka membeli perabot ini untuk mengatur lorong yang luas. Ini bukan sofa, anda tidak boleh berbaring di atasnya, tetapi modelnya agak selesa dan selesa. Bergantung pada idea reka bentuk, mereka mungkin membayangkan penggunaan bukan sahaja tikar lembut, tetapi juga penutup boleh tanggal, yang sangat mudah dan praktikal dalam keadaan penggunaan perabot lorong. Anda boleh duduk dengan selesa di atas mereka.

digabungkan

Kadang-kadang pengeluar menggembirakan pembeli dengan jenis reka bentuk yang benar-benar luar biasa. Sebagai contoh, dijual, anda boleh mencari produk dengan pangkalan bangku, bahagian atasnya ditambah pada satu sisi dengan sepasang laci. Malah, pengubahsuaian ini mempunyai jadual dadakan yang boleh digunakan untuk menyimpan, contohnya, telefon talian tetap. Model lain mungkin mempunyai rak terbuka di bahagian bawah pada satu sisi, dan sistem storan tertutup di sebelah yang lain.

Kadangkala model itu mempunyai tempat duduk empuk dan kotak tertutup dengan bahagian hadapan, seperti almari laci. Beberapa, bukannya tempat letak tangan, dilengkapi dengan sekatan yang disediakan untuk lokasi tikar lembut. Knegt dianggap sebagai salah satu jenis bangku yang paling selesa. Anda boleh menyimpan dalam produk sedemikian bukan sahaja kasut, tetapi juga perkara lain (contohnya, selendang, topi, sarung tangan, sarung tangan).

Dijual terdapat model dengan bahagian belakang, tempat letak tangan, rak dan laci. Gabungan rak dan laci menjadikan jamuan sangat berfungsi dan menarik kepada pelanggan. Anda boleh meletakkan kasut anda di rak, meletakkan topi anda di dalam laci, dan duduk di tempat duduk dengan siku di belakang atau tempat letak tangan.

Dengan rak

Produk ini adalah duet yang membentuk ensemble perabot. sebenarnya, ini adalah bangku padat dengan rak yang sama yang digunakan untuk melengkapkan lorong di pangsapuri kecil. Produknya mudah dan praktikal, dalam kebanyakan kes mereka tidak mempunyai hiasan yang tidak perlu dan unsur-unsur yang tidak perlu. Mereka boleh mempunyai tempat duduk keras atau lembut, tilam boleh tanggal. Secara luaran, ia selalunya menyerupai sejenis kotak atau kabinet dengan laci atau petak dalaman yang luas.

Bentuk dan dimensi

Dalam pengertian klasik, jamuan mempunyai bentuk standard. Mereka yang direka untuk 2-3 pengguna boleh bukan sahaja linear, tetapi juga sudut. Selalunya mereka dipesan secara peribadi, memilih panjang dan lebar, dengan mengambil kira keanehan reka bentuk lorong. Oleh itu, model juga boleh membentuk sudut yang menonjol. Selalunya, model termasuk elemen sudut penghubung.

Selain itu, ia boleh menjadi kedua-dua tradisional pada kaki dan dalam bentuk alas dengan sistem storan tertutup dan bahagian atas boleh tukar. Dijual terdapat produk bentuk bulat dan separuh bulatan. Pengubahsuaian lain sangat sempit sehingga kelihatan seperti bangku atau alas panjang. Di beberapa lorong, ia dibuat mengikut lebar dinding di pintu depan.

Bagi saiz, ia adalah individu dan dipilih bergantung pada keperluan dan keutamaan pembeli.

Pilihan standard biasanya 40 cm tinggi, 35-40 cm lebar, sehingga 85 cm panjang. Batu tepi boleh mencapai 1 m panjang, 44-45 cm tinggi, dan 40 cm dalam.

Dijual terdapat model dengan ketinggian 50 cm. Pembeli mendapati mereka lebih menarik dan lebih mudah digunakan: mereka selesa untuk duduk, menanggalkan dan memakai kasut, mengikat dan membuka ikatan. Secara umum, apabila membeli, mereka biasanya cuba mencuba: ketinggian di mana kaki orang yang duduk membengkok pada sudut tepat dianggap mencukupi. Bagi memastikan kemudahan semua isi rumah, tempat letak kaki tambahan sering dibeli untuk jamuan.

Lebar jamuan boleh berbeza-beza: pengubahsuaian paling sempit biasanya 25-30 cm Sudah tentu, ini bukan pilihan yang paling mudah, tetapi mereka sangat memudahkan kehidupan keluarga yang tinggal di sebuah apartmen kecil. Lebih-lebih lagi, panjang model ini biasanya tidak melebihi 80-100 cm.Rakan sejawat yang lebih luas boleh mencapai lebar sehingga setengah meter.

Produk bukan standard boleh mempunyai ketinggian 38 dan 55 cm. Sebagai peraturan, ketinggian yang lebih rendah biasanya terdapat dalam pilihan reka bentuk laconic tanpa rak atau laci. Lebih banyak pengubahsuaian berfungsi lebih tinggi, kerana dalam sistem penyimpanan yang terletak di bawah tempat duduk, anda perlu mengekalkan ketinggian rak atau laci yang diingini.

Bentuk model boleh menjadi sangat pelbagai: produk ringkas mempunyai tepi bulat, yang lain mungkin berbeza dalam lebar sisi yang berbeza. Lain-lain dilengkapi dengan hanya satu tempat letak tangan, tetapi mempunyai bahagian belakang yang tidak simetri dan tempat letak tangan yang tinggi di bahagian lain. Reka bentuk pengubahsuaian individu agak mengingatkan versi yang lebih kecil dari jadual yang berubah-ubah.

Bahagian belakang boleh lurus, bergelombang, bulat, berbentuk mahkota. Tempat letak tangan boleh rata, besar, lurus sempit, lebar, panel, melengkung.

Bahan pembuatan

Pengeluar perabot lorong cuba digunakan dalam pengeluaran hanya bahan mentah yang berkualiti tinggi. Jenis yang paling popular ialah kayu: produk daripadanya kuat, boleh dipercayai dan tahan lama. Model sedemikian kelihatan dihormati, mereka meningkatkan status mana-mana bahagian dalam. Pada masa yang sama, hari ini kita mempunyai peluang untuk memilih jenis kayu, dengan mengambil kira pilihan yang paling menuntut. Keutamaan adalah produk oak, beech dan walnut.

Jika anda tidak mempunyai wang yang mencukupi untuk perabot kayu yang mahal, anda boleh membeli aksesori yang diperbuat daripada papan lapis, kayu venir berlamina, papan gentian (papan gentian) atau MDF. Papan gentian dan MDF tidak praktikal seperti kayu, perabot tersebut tidak tahan terhadap kelembapan, bagaimanapun, dalam keadaan bajet yang terhad, mereka agak sesuai di bahagian dalam lorong.

Logam digunakan bukan sahaja untuk rel bumbung, tetapi juga untuk sokongan. Di samping itu, jamuan di lorong boleh menjadi besi tempa. Tali logam pada penyokong dan tempat letak tangan menjadikan perabot itu sangat elegan. Dan juga jamuan dibuat daripada rotan (batang kering dahan kurma). Dengan rawatan haba, mereka diberi bentuk yang diingini, yang diingati oleh batang semasa ia sejuk. Produk sedemikian dicirikan oleh kekuatan dan ketahanan.

Sebagai tambahan kepada bahan yang diterangkan di atas, dalam pengeluaran jamuan yang mereka gunakan plastik. Perabot sedemikian tidak boleh dipanggil praktikal dan tahan lama, kerana plastik takut kerosakan mekanikal yang tidak disengajakan dan cepat ditutup dengan calar. Ia tidak direka untuk berat berat, dan oleh itu tidak masuk akal untuk membeli produk sedemikian dengan jangkaan beberapa pengguna.

Bagi bahan yang digunakan untuk upholsteri, antara bahan mentah yang paling dituntut perlu diperhatikan kulit asli dan tiruan, kawanan, permaidani, velor, boucle. Selalunya, tekstil yang digunakan untuk pengeluaran perabot dirawat dengan sebatian khas. Model elit dipangkas dengan permaidani dan kulit. Yang bajet dibuat dengan kulit buatan, disarung dengan tempat duduk yang empuk.

Model Velor melihat status, bahan ini mempunyai tekstur asli, menyenangkan untuk disentuh. Boucle dibezakan dengan kehadiran knot, ia boleh menghiasi perabot, bagaimanapun, ia memerlukan penjagaan dan operasi yang berhati-hati.

Lateks dan plastik berisi gas digunakan sebagai pengisi untuk bangku lembut. Model dengan pengganding gerabak adalah menarik (upholsteri khas tempat duduk dan belakang, dibuat mengikut skema upholsteri tertentu).

Penyelesaian warna

Warna jamuan boleh berbeza, yang dipilih berdasarkan warna komposisi dalaman. Selalunya, perabot dipilih dalam satu nada, yang membolehkan jamuan itu dimuatkan ke dalam perabot dengan cara yang paling harmoni. Kebanyakan pelbagai jenis kedai diwakili oleh produk dalam ton kayu, dan warna boleh sama ada dilunturkan cerah atau gelap.

selain itu, ton krom dan gangsa kemasan logam produk adalah relevan.

Penyepuhan juga digunakan di suatu tempat. Bangku boleh berbeza dalam warna disebabkan oleh bahan upholsteri.Mereka adalah putih, pistachio, biru, kelabu-biru, burgundy, kopi, coklat.

Kadangkala tempat duduk dibuat dalam warna kelabu, hitam dan coklat, manakala kaki sering kontras dalam nada dengan upholsteri bahan yang digunakan. Sebagai contoh, putih dan kelabu, biru, pirus, walnut dan logam, wenge dan paya, putih dan kuning air, kelabu muda dan kuning air boleh digabungkan. Perpaduan kontras seperti hitam-coklat dan susu, pasir dan kuning air, putih dan gangsa, merah-coklat dan emas kelihatan tidak kurang harmoni.

Gaya popular

Walaupun penyatuan jamuan menjadi satu kumpulan dengan jisim cawangan, produk tidak boleh dipanggil universal, sesuai untuk semua gaya dalaman tanpa pandang bulu. Seperti mana-mana perabot, bangku mesti mematuhi peraturan tertentu gaya dalaman tertentu. Sebagai contoh, hari ini sebahagian besar daripada pelbagai terdiri daripada model bentuk laconic dengan tumpuan pada kepraktisan dan kefungsian.

Ini adalah produk segi empat tepat tanpa kaki berpintal dan unsur hiasan berukir, dilengkapi dengan sistem penyimpanan tersembunyi atau terbuka untuk kasut atau barang lain yang boleh dikeluarkan dari pandangan di lorong. Mereka kelihatan mudah, tetapi pada masa yang sama mereka mudah dalam kehidupan seharian dan dengan sempurna melegakan bahagian dalam lorong, meninggalkan ruang di dalamnya untuk meletakkan aksen dalaman yang diperlukan.

Model boleh menyerupai najis yang ditutup dengan bahan ottoman dan alas.

Selalunya, elemen pembinaan gaya moden (contohnya, berteknologi tinggi, art deco, brutalisme, loteng, grunge) ialah penggunaan logam. Banyak arahan tertumpu pada fakta bahawa perabot sepatutnya kelihatan ringkas dan elegan pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, keanggunan di sini adalah istimewa: ia adalah bentuk yang luar biasa, kadangkala penguasaan logam dalam pembinaan, kehadiran fasad cermin di sisi jamuan, gabungan logam dan kulit, logam dan kayu. selain itu, model moden harus ergonomik dan termasuk sistem transformasi.

Produk jenis klasik (gaya klasik, neoklasik, klasikisme) tidak lebih daripada pilihan dengan keinginan untuk unsur keanggunan istana. Ini semestinya kaki berpintal, kehadiran penyepuhan dan hiasan stuko. Pengubahsuaian kayu adalah keutamaan: ia kelihatan mahal dan menjadi kegemaran bahan mentah untuk perabot. Upholsteri biasanya kulit dengan turnbuckle gerabak, pengisian boleh lateks.

Jenis produk klasik boleh dengan atau tanpa belakang, perabot boleh dihiasi dengan ukiran, bentuk sokongan boleh berbeza-beza dari mudah ke kompleks. Warna dipadankan dengan elemen lain pada perabot.

Pengubahsuaian gaya Inggeris agak serupa dengan klasik. Mereka juga dihormati, mereka besar-besaran, diperbuat daripada jenis kayu terbaik. Ini adalah model dengan kaki berukir, pilihan untuk alas, pouf, bangku dan sofa.

Produk gaya semasa negara dan provence mempunyai reka bentuk yang lebih ringan. Harus ada kesederhanaan desa ditambah dengan penekanan pada romantisme. Produk boleh tegar, diperbuat daripada kayu, dicat dengan warna putih atau dalam palet warna pastel kontras warna. Ini adalah bangku dengan penutup berengsel dan ketinggian kaki standard.

Dan juga ia boleh menjadi model dengan laci dan upholsteri tekstil, dihiasi dengan cetakan bunga yang ringkas. Paip yang berbeza boleh digunakan di sepanjang tepi upholsteri. Tekstil harus dipilih untuk dipadankan dengan langsir atau upholsteri perabot yang dibeli di dalam bilik di sebelah lorong. Model ini boleh mempunyai tempat duduk dan belakang yang lembut, ia boleh dilengkapi dengan sepasang rak atau beberapa laci.

Kelengkapan untuk jamuan tidak sepatutnya sangat bergaya, kerana adalah penting untuk menunjukkan era masa tertentu di mana tiada teknologi tinggi. Ini adalah pemegang kayu, mungkin bulat.Kotak rotan rotan, yang boleh diletakkan di atas rak sedia ada atau terus di atas lantai (jika bangku mempunyai kaki tinggi dan tiada laci dalaman), akan menjadi penyiapan yang sangat baik untuk produk ini.

Perabot gaya barok dibezakan oleh keinginan untuk hiasan. Ia perlu menggunakan elemen struktur lembut, pilihan upholsteri tekstil, serta banyak elemen hiasan. Skema warna harus ringan, penekanan hiasan dengan penyepuhan adalah digalakkan.

Model gaya desa atau memburu dibezakan oleh reka bentuk yang sengaja kasar.

Ini adalah kayu, selalunya tanpa pewarna, secara luaran kelihatan seperti bangku biasa pada empat sokongan. Tidak ada lagi bahagian belakang yang lembut, serta hiasan, kerana ia akan bercanggah dengan konsep asas stilistik.

Petua Pemilihan

Apabila memilih versi jamuan anda sendiri untuk mengatur lorong, anda perlu mengambil kira banyak nuansa. Sebagai contoh, pada mulanya adalah perlu untuk menentukan saiz, yang sangat penting untuk premis dengan kekurangan ruang yang boleh digunakan. selain itu, anda perlu membuat keputusan tentang tujuan produk... Sesetengah aksesori dibeli semata-mata untuk kemudahan memakai dan menanggalkan kasut, yang lain, sebagai tambahan kepada fungsi ini, melakukan kerja yang sangat baik untuk menyimpan apa-apa perkara, contohnya, payung, topi, selendang yang sama.

Saiz produk dipilih berdasarkan jumlah rakaman lorong tertentu. Bangku itu tidak boleh mengacaukan ruang dan mengganggu pergerakan di sekeliling bilik. Pada masa yang sama, tempat untuknya dijaga terlebih dahulu, memberi perhatian ke arah mana pintu dibuka, berapa banyak ruang yang diperlukan untuk lokasi, menarik keluar laci (jika ada). Semua ukuran yang diperlukan diambil di rumah terlebih dahulu supaya kedai tidak membuang masa memikirkan sama ada model itu akan berdiri di tempat yang ditetapkan.

Apabila memilih pilihan tertentu adalah penting untuk diingat bahawa bangku tidak seharusnya menggantikan almari pakaian sepenuhnya. Ia tidak direka untuk menyimpan hampir semua perkara yang anda ingin simpan di lorong. Adalah perlu untuk mempertimbangkan jenis bahan, kerana ini akan menjejaskan ketahanan dan kebolehpercayaan struktur. Pilihan papan gentian direka untuk tidak lebih daripada 5-6 tahun operasi berhati-hati, produk terbaik adalah yang diperbuat daripada kayu.

Model boleh dijual dengan punggung tinggi dan juga cermin. Yang lain dilengkapi dengan laci padat, ada yang dijual dengan meja padat, yang hampir tidak cukup untuk memegang telefon. Ia terletak di atas tempat duduk, yang mudah digunakan.

Bagi saiz, semuanya adalah individu di sini: sesetengah orang menyukai produk yang lebih selesa, dan ada tempat untuk itu. Yang lain perlu membeli model laconic dengan penekanan pada fungsi.

Namun, secara amnya kedalaman optimum bangku dianggap 50 cm. Ini sudah cukup untuk duduk dengan selesa di atasnya dan, sebagai contoh, mengikat kasut anda. Bentuknya dipilih untuk mengecualikan kecederaan daripada perabot. Jika kepraktisan adalah penting, anda boleh melihat pilihan dengan kemungkinan menukar penutup atau model yang menyediakan untuk menanggalkan tikar tempat duduk yang lembut. Ini akan memudahkan untuk mencuci atau membersihkan, yang akan membolehkan bangku mengekalkan daya tarikan estetiknya lebih lama.

Contoh yang menarik

Kami memberi perhatian kepada anda 10 contoh jamuan asli yang sesuai dengan bahagian dalam lorong:

 • jamuan laconic kelihatan baik dengan latar belakang dinding bata;
 • model untuk koridor dengan pengehad, kusyen dan petak untuk bakul;
 • versi dalam bentuk sofa padat dengan belakang dan sokongan logam;
 • produk gaya klasik, dihiasi dengan penyepuhan dan dinding sisi berukir;
 • bangku dengan reka bentuk bangku, yang membentuk ensemble yang harmoni, ditambah dengan lorong dan cermin;
 • model dengan rel dan penyokong nipis yang sesuai dengan bahagian dalam lorong gaya loteng;
 • contoh susunan niche yang berjaya dengan pemilihan model tanpa belakang untuk dipadankan dengan konsep umum stilistik;
 • pengubahsuaian padat dengan rak berengsel dan cangkuk, yang bersama-sama membentuk ensembel perabot tunggal;
 • pilihan dengan pengganding gerabak dan sentuhan zaman dahulu, yang kelihatan sesuai dalam reka bentuk minimalis;
 • model pereka bentuk mewah yang boleh menghiasi bahagian dalam apartmen dalam gaya Art Nouveau.

Bagaimana untuk membuat bangku di lorong dari sisa, lihat di bawah.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah